Biryerde okumuştum abi, kar insanlara mutluluk salgılıyormuş. Çikolata gibi.
Printable View
Az çok tahmin yapabilende üyelerimiz mevcuttur belkide ama bu yazıdan sonra sadece emir yazsın biz soralım gibi olmuş
Ki bende serhat_evl nin uslubunu doğru bulmuyorum ama hava tahmini söz konusu olunca farklı yorumların beklentilerin olması çok normal koskaca dünyanın en iyi 2 kurumu ( gfs-ecmwf ) dahi tam ortada buluşamazken farklı görüşlerin olması çok normal
Yok sadece emir in konusuysa hiç uğraşıp yazmayalım 2 satır..
Kendi adıma cevaplayım ama herkesin farklı sevdiği şeyler vardır. Kar demek sessizlik, huzur, havanın yumuşaması temizlenmesi demek. İzlemesi aynı denizi izlemek gibi huzur verir, o aydınlık kırmızımsı havada yürümesi insanı dertlerinden biraz olsun uzaklaştırır. Benim için en önemlisi eski kışları, eski zamanları, çocukluğumu hatırlamak demek. Tabi araba hobisi olan herkes gibi boş alan bulup yanlamaya çalışmak demek :D
cuma-cumartesi kar şiddetli cumartesi pazar örtü oluşturur. pazartesi günü istanbulda okullar tatil olabilir.
Yaklaşık 3 sene oldu konuyu takip ederim bilgi almak için bir kere sağolsun cevaplamadığı mesaj yoktur hatta telefonun vermiştir yola çıkarsam yazayım diye madem senin bilgin var normal bir şekilde bilgi paylaşsanda hem emir hem bizler bilgi alsak bir şey daha diyeyim öküz bile ahıra girerken mö derler az bir şey aklın varsa ne demek istediğimi anlamışsındır umarım ...
Forumdaki görüştüğüm görüşmediğim çoğu kişi niyetimi amacımı biliyor o yüzden herhangi bir açıklamak yapmıyorum :) Farklılık iyidir,ki ben zaten en başında inşallah göründüğü gelir diyerek tahminim tutmama riskini haylice aldım :) Almamında sebeplerinı açıkladım.Kısaca fazla kar evet ama öncesinde bol bol yağmur var,rüzgar siklon hareketide her an değişebilir değişirse üzer çoğu kişiyi.Tekrar diyorum inşallah göründüğü gelirde kar hasretiniz biter :) Gerek p.m gerek burdan olsun asla bilgilerimi sakınmam,ben öğrenicem bu işi diyene hiç bir bedel vb karşılıksız olarak oturur anlatırım.Bu her konuda öyledir benim için.5 ocak - 10 ocak arası yerde kalacak ortalama kar tutarı 10-15 cmdir.Çok çok yükseklerde bu rakam artar doğal olarak.benim verdiğim cmler rakımı 100-150 arası değişen kesimlerdir.Lütfen diğer arkadaşlarda yazmaya vb sakın çekinmesin aksine yazsınlar benim yanlışım varsa vura vura söylesinler,yeri gelsin beraber kafa yoralım :)
yüksek kesimlerinden c.tesi günü sabah vakitleri kar olabilir.genel il merkezinde c.tesi sabah yağmur harici yağış yok lakin eksi değerlerde gezen sıcaklık var.gündüz max 3-4 derece
Emirim bırak artık karı yağmuru da sana bi 0 240 tsport acceleration videosu çekelim 1080p :) aldırma kardeşim sen bizim havayı koklayan adamimizsin. Tebrik etmek lazım mesleğin olmadan sadece hobi olarak bu işi yapmanı
Geçen istanbula yağmayan karın alayı beylikdüzü bahçeşehir semalarına yağdıgından busefer olacaklar neymiş bakalım :D
istanbul beylikdüzü hava güneş açtı ..hava kar topluyor gibi .
Emir gfs ile ecmwf neden hala tam olarak mutabık değiller, zaman yaklaştı sınırlı alan modellerini mi takip etsek artık
aynen euro4 'i takip etmek gerek.. dedim ya siklon var işin içinde.. o siklon az oynasa 20cm olur 2cm.. üst seviyede halen düzelme yok.. dek şansıda düşük rüzgar poyraza dönecek çünkü.bakalım canlı takipte belli olur her şey.
Ankara'da bu gece sabaha karşı kar olacak,tedbirlerini alınız mevcut buz tabakasının üstüne yağacağı için kaza vb durumlara sebebiyet olabilir
Emir cuma cumartesi pazar günü için ipsala ve enez bölgesinde durum nedir _? Rüzgar ve kar durumu nasıl olucak__?
Emir kardeşim şubat sonu mart başı için Prizren durumu nedir ortalama bir öngörün varmı?
Serhat_evl benim yakin arkadasim,hava olaylarina ilgili birisi. 1 seneden fazladir uyeligi var takip eder surekli forumu.
Emiri anlatyama gerek yok yaptigi isler ortada,Yakin arkadasim bu islerle ilgili olmasina ragmen gunde 20 kez bu konuyu guncellerim emir ne dedi,tahmini ne yorumu ne diye.Bilgi birikimi muazzam tartisilmaz. Emirin her tahminini arkadasimada teyit ettiririm kanka sen nediyorsun diye katiliyorum veya katilmiyorum der.Gecen gun emirin 7 ocak sisteminden bisey beklemeyin demesi uzerine arkadasim ters yonde fikir belirtti ve ben foruma yaz istersen kendi tahminini dedim. Evet uslup yanlis ve sert ama uyarildi ikinci postunda kirdigi kisilerden ozur diledi.Emin olun konu Emirin hava tahminleri basliginda olsaydi kesinlikle boyle bi yorum yapmazdi.Ozur dilemesine ragmen yonetim olarak mesaji silinmis ve yazmamasi istenmis.Bence ayip ettiniz ozur dileyen bir kisiye.Eger sadece emir tahmin yapacaksa konu basligi degissin ki boyle durumlarla karsi karsiya kalmayalim
Emir insallah ustune alinmazsin emegine ve bilgine saygim sonsuz halada yazacaklarini tahminlerini dort gozle bekliyorum :)
Mobilden yazdim hatalar varsa kusura bakmayin.
Ben alınmadım niye alınayım bura hepimizin başlığı forumu,yönetim fikirlerine bir şey deme lüksüm yok benim görmediğim anlamadığım bir durumda vbde olabilir.. İstanbul için snowdept 24cm verilmiş.Yani yerde kalacak kar cm'i.. Ben halen şaşkınlıkla acaba mı diyorum ama bu sefer temkinli yaklaşıyorum.. + bundan daha güçlüsü önümüzdeki süreçte olacağı için açıkcası bu sinoptik bana efsanevi gelmiyor.. Herkese saygım sonsuz.. Bende sonuçta doğuştan öğrenmedim bilgileri araştırarak benim gibi kişilerin yorumunu okuyarak öğrendim :) O yüzden kimseye köstek v.b olmam.
ArkadaŞlar bence yanliŞ bİr anlaŞilma olarak mevzuya bakalim . Ben bu konuyu 2012 yilinda aÇar İken hava muhalefetİnden İnsanlar bİrbİrİne bulunduklari mevkİlerİn olumsuz hava Şartlarini bİrbİrlerİne anlatip bİlgİlenelİm yollarda daha tedbİrlİ olalim dİye aÇtim. SaĞol sun emİr kardeŞİmİz bİlgİsİyle tÜm forum a yardimci olmaya ÇaliŞti allah razi olsun bİr Çok arkadaŞimiz obun bİzİ aydinlatmasi sayesİnde İŞİnİ gÜcÜnÜ bazilari tatİlİnİ ayarladi . Bence bu mevzu uzatmaya deymez emİnİm yanliŞ yapan arkadaŞta hatasinin farkina varmiŞtir . Herkese teŞekkÜrler İyİ forumlar dİlerİm.
sonuç olarak
istanbul?!
leğenleri hazırlayalım mı:D
Aydinlat dediniz aydinlattim
Nokta tahmin yaptim bunuda sildiniz hem bizi aydinlat cahillikten kurtar diye satastiniz duzgunce tahminimi
Yaptim mesajimi sildiniz bu nasil bir anlayis ?
Hic degilse emege saygi beklerdim saatlerce yapilmis bir analiz sonrasinda attigim mesajin bir cirpida silinmesi.. Bu forumda bile boyle seyler yasaniyorsa ulkenin halinden kimse sikayet etmesin..
Bazen öyle oluyo burda çok şeyyapma istersen. Yaşında yazmıyo nasıl hitap ediceğimi bilemedim.
Dostum tamam yaparsın tahminini ama ortama giriş topluluk içinde ortama ayak uyduruş adabı denen birşey var. Öyle bodoslama cahilsin cahillik gibi sert sözler sarfetmen o saatten sonra ne dersen de seni haklı çıkartmaz. Benden sana tavsiye, cümlelerini seçerken özenle seç. İtham yerine uzlaşıcı ol, yıkmak yerine yapıcı ol. Sonuçta karşındaki adam bu forumda yaptığı analizlerle ve çalışmalarla saygınlık kazanmış okuyan, öğrenen ve öğrendiğini paylaşan biri. Küstürmeyin bu tür okuyan çalışan ve paylaşan insanları. Zaten şu memlekette kaç tane okuyan bilgili ilim irfan sahibi adam kaldı ki biz de onları bozuk para gibi harcayalım.
burda zaten vurgulanmak istenen emek hırsızlığı aynı şeyi de sen başkasına yapmadın mı cahil diyerek ?? adama bu konuda yetki verilmiş sen ona cahil dedin ve burda yaklaşık 2 senedir o kişiye sorarak insanlar haraket ediyor. ilk başta bence iğneyi kendine batırmalısın
burda sana karşı olan kızan giydiren insanlar aynı şekilde sanada haksızlık yapsalar emin ol senden daha önce senin hakkını savunurlar.. biraz daha ince düşünmelisin ozaman forum kuralları ve ortama giriş adabın daha hoş karşılanır :)
nacizhane fikrimdir.
arkadaş şinasi mi acaba?
bu arada modeller saat saat değişiyor gerçekten, bu işle uğraşanların hissiyatına kalıyor artık çünkü her yorum doğru gibi gelmeye başladı :)
emir'in hislerine güveniyorum ben @GSİ CLUB
17 ocak - 22 ocak dilimi.. Bütün ülkeye acil alarm verilesi bir durum gözüküyor..
Cuma gunu Istanbul icin tehlikeli duruyor nedeni
Sabah normal siradan bir gun gibi baslayip ogleden sonra aniden degisecek hava ve cok yogun kar yagisi esliginde Istanbul felc olabilir basin yilbasi sisteminde cok ciddi uyarilar yapip hic bisey cikmayinca buna onem vermiyor dogal olarak
soguklar cok cok ciddi gun icerisinde dahi eksili dereceler gece ise bazi ilcelerde rekora gidebilir ama yagis efsanelik olacakmi olmayackmi biraz daha bakalim derim ote yandan cuma gunu soguk girisi aksama kalirsa oda zayiflatici etken olur
bazi modellerde 50 cm civarlari mevcut
benimde tahminin meshur istanbul ilcelerinde( beylikduzu catalca vb) bu degerler gule oynaya gecilir
ama cok kazik yedik son dakikalarda siyirdi gecti hep bisey eksik kaldi bide bi kac model mutabik olmayinca
bide bide isin icinde siklon olunca biraz yon degistirse sıkınti olur
Yaklastikca verilere bakmaya devam edelim.