Walla ucuz atlattık :(
Printable View
Bu olaylarıda zinaya bağlayan çıkar mı acaba?
beni işyerinden arkadaşlar uyarmasa arabayı saklayamazdım valla ucuz atlattım sağına soluna ruzgarla gelmiştir illaki ama tavanına direk yağmadı çok şukur
Ben hayatımda böyle birşey görmedim
Ulus'ta apartmanızımın dış cephesi delik deşik oldu (mantolama olduğu için).
bir komşumuzun f10 5 kasasının sunroof komple kırıldı,
captivanın ön cam kırıldı, tavan ve kaput delik deşik.
Çok şükür benim aracım eşimde ve eşimde farklı bir bölgede. hiç doluya denk gelmemiş.
herkese büyük geçmiş olsun.
yarın hangi saat aralığında tekrardan yağışlar bekleniyor?
Konuyla ilgili arkadaşlar yazabilir mi bu dolunun devamı var mı
kapalıya koyarsın sel olur dışarıya koyarsın dolu yağar ne yapsak yaranamıyoruz :D
bu arada bu dolu devam edecek mi ? valla bu sel olaylarından kapalıya koymaya korkar oldum
Kuzenim istanbulda polis, aracı pert olmuş ön cam paramparça kaput tavan söylemiyorum bile
Hava forumlarının birkaçı dolu daha olmaz yüksek ihtimalle. Bundan sonra yağış olucakmış yarın öğle saatlerine kadar. Tabi ne kadar doğru, Emir gelince yazar.
"Yağış yarın öğle saatlerine kadar yer yer kuvvetli şekilde devam edecek. Fakat az önceki saatlerde yaşadığımız afet yaşanmayacak."
Herkese çok geçmiş olsun. Allah beterinden benzerinden korusun. Dolu yağışı gece ve yarın devam edecek mi acaba konuyla ilgili bilgisi olan varsa çok güzel olur.
ilk firtina ciktiginda servisten eve gidiyordum.
5dk ile yirttim sadece islandim ama millet sanki gelecegi gorur gibi isikta bile durmuyordu. ruzgardan 2 defa dusme tehlikesi atlattim, eve geldikten sonra dolu basladi. ucuz yirttik, kesinlikle duserdim bu dolu ve firtinada
zarar goren arkadaslara gecmis olsun, ist bayag dagilmis maddi olarak.
Herkese SA aynı zamanda geçmiş olsun ...
İstanbul içi her türlü aracın camı değişir, çatlak tamiri yapılır ve göçük düzeltilir ...
Şaka bir yana bu akşam ani bir kararla sektör değişikliği yapsam herhalde kariyerim için daha iyi olur ...
Not : Kiralık dükkan önerileri değenlendirilir ...
beyler son dakika uyarısı vermiş akom
AKOM’dan son dakika yağış uyarısı! - Son Dakika Guncel Haberler
acaba dolu yağar mı tekrardan ? aracı kapalıya koysam su baskını olur mu ? kafamda deli sorular
Sana tek ucu boklu değnek lazım o da stoklarda kalmadı. Kapalı otopark yerin dibinde değilse bence kapalıda kalsın. Ben yarın zuzuyu çıkartmayacağım. Gerçi Duster dışarıda kaldı ve ne durumda en ufak bilgim yok. Bakalım sabah sabah ne süprizle karşılacağım. Cam kırılıp içine su girdiyse artık servisten önce Koşuyolu Kalp Hastanesine giderim.
işte kapalı otopark yerin dibinde -1 -2 diye gidiyor. o yüzden dediğin gibi tek ucu boklu değneği bulamıyoruz. bende arabadan 800 km uzaktayım en son babam baktı 2 3 saat önce arabada bişey yok dedi umarım bende yarın arabanın yanına gittiğimde Mehmet Akif Ersoy kalp hastanesinde soluğu almam.
5 dk ile ölümden döndüm resmen. 1 metre önüme kiremitler yağdı. Kafama silah dayasalar heralde ancak böyle tırsardım. Araba umrumda değildi.olan oldu. Arabalar delik deşikti. Nişantaşından akan tüm su fulyada arabaları yüzdürmeye yetmiş. ALLAH a şükürler olsun. Doğa affetmez. Ağaçlara yıkmamak lazım bunca şeyi. Elbette payı vardır ama böyle bir afete tam anlamıyla engel olunabileceğini zannetmıyorum.
Öncelikler herkese geçmiş olsun.2.5 saat öncesinden yazdım buraya faydam olmuştur inşallah.Geçelim detaylara
-İstanbul'da yağış yarın öğleye doğru hafifleyerek bitecek.Dolu riski yarın yok.
-Yarın dolu riski Yalova-eskişehir - beypazarı mevkinde var.
-Ankara'da yarın dolu riski yok denilebilir.HAtta yağmur batı tarafta askıda kalacak.Batıkent-Yenimahalle-Sincan hattında kalacak yağış.keçiören-çankaya gibi yerlerde yağış çok çok az veya hiç görülmeyebilir.Batıkent vb batı kesimde ise sadece sabah 06:00-09:00 arası dolu riski çok düşük olmakla beraber datalarda gözükmektedir.
-Ağustos 20'den sonra bu tür olaylar daha sıklaşacak ve eylülde tavan yapacaktır.Ağustos-Eylül ayında yağışlar ve sıcaklık mevsim normalleri üstü bitecektir.
-Kış için bu sene piyango iç batı anadoluya vuracak ve İstanbul için efsane 1 adet sistem mutlaka olacak.Şu an veriler önceki senenin bi tık farklısı olarak gidiyor.Mesela önceki sene +0.5 değer iken bu sene +1.0 gibi. . Nötr'e yakın durumda olduğumuz için 2017-2018 trendi bol yağış bol aksiyon olacak.
Bunca konut kışın ne ile ısınıyor, doğalgaz ile değil mi? Kombilerin bacasından havaya salınan su buharı...vs gidiyor bir yerde birikiyor, sonrası *****. Sırf biz değil tüm Dünya'da doğanın yengesini sürekli öptüğümüz için de bu hale geliyoruz.
Tabi birde bütün Türkiye'yi 3-4 ile en fazlada altyapısı olmayan İstanbul'a yığmanın da bedellerini ödüyoruz. Olup olmadık her yere imar izni vermenin, yeşili-ağacı yok etmenin, altyapı yerine varaklı koltuklar almanın...vs'nin bedellerini hepimiz ödüyoruz.
P.S: Hayret, Belediye bu sefer bana önlem alın diye mesaj atmadı.
Polis gördüğünde emniyet kemeri bağlayan zihniyetin yaygın olarak yaşadığı bu coğrafyada sadece olası afetlerden birkaç saat öncesinde önlem alma veya sadece uyarı verme ile biz daha çok yüzeriz.
Belki de böyle böyle olimpiyatlara dopingsiz sporcularda yetiştirmiş oluruz.
elimden geldiğince abi kimi kurtarsam kardayım diyorum :D Aklımda elimden geldiğince uyarmaya devam abi :) ama ciddi tekrarlıyorum ilerideki oluşumlara önlem alın bunun daha büyüğü güçlüsü yakın.Hatta yarın bu süper hücre hareketlerinin gifini yapıp atacağım şu an turu döndü 2.turda yine vuracak ve tahmini eylül ortası gibi..
Arabayi yaptirmayalimmi yani gocuklu dolasayim:)
Ağaç diyip geçme, Antalya zeytinpark yılda 2.600 ton tozu ve 610.000.000 m3 karbondioksiti emip temizlediği hesaplanıyor.
Alıntı:
Sel baskınları ve taşkınlardan korunmak için her şeyden önce doğal bitki örtüsünün özellikle de ormanların korunması gerekir. Çünkü ağaçlar yağmurun hızını keser ve yağmur sularının toprağa sızmasını sağlar. Böylece sular toprağın yüzünde birikmez ve sel oluşumuna yol açmaz. Ayrıca ağaç gövdeleri suyun yamaçtan aşağıya hızla akmasını önler.
Ağaç orman o kadar önemli ki
Suyun emilmesinden tutun
O2 miktarı kaliteli yaşamın en önemli şartlarından
Betonun sonu bu oluyor malesef
Bir de yeni ekilmiş bir ağaç bile hafta 55 litre suyu emebiliyormuş. Yetişkin ve bol miktarda ağaç olsa her mahallede bunun büyük bir afet savunma sistemi olabileceğini inkar eden var mı aramızda?
Peki İstanbul'da her boş arazinin ağaçlandırmak yerine imar rantına kurban gittiğini inkar edebilecek var mı aramızda?
abi sorma ya ,
bir önceki gece rüyamda ; ertesi günü görüyorum, normal kalkmışım giyinmişim arabayla işe gidiyorum, ümraniye teb'in orayı geçince yol bir anda bembeyaz sis ve kar oluyo , arabadan iniyorum , refüjün ortasındaki karları elimle toplayıp kartopu yapıyorum , gerçek mi diye anlamaya çalışıyorum, temmuz ayında bu mümkün değil derken uyandım. nolacak ölecek miyim neydi o bembeyaz görüntü ya dedim tekrar uyudum.
dün ofise arabayla gidecektim, rüyadan dolayı servisle gittim. artık allah mı korudu ben mi erdim bilemiyorum :DD Yiğit G bu konuları daha iyi biliyo haha
iyi ki de öyle yapmışım, düşünüyorum da o an doluya yakalansam herhalde, çıkıp arabanın üstüne yüz üstü yatardım :)))))
sabah 11:30 gibi de kız arkma whatsapptan anlattım olayı