nasıl bir sıkıcı sıcak var .
Printable View
nasıl bir sıkıcı sıcak var .
Eylül'ün 12-15 arası ülke genelinde afet derecesinde yağışlar görülebilir.Yine eylül sonunda istanbul ve karadeniz hattında gece -2 ler görülebilir.. Bu h.sonu Eylül özel olarak bir yazı yazacağım.Çok değişik bir süreç bizi bekliyor.
artık arabanın üstüne beton mu atarım. Kapalı garajamı sokarım bilemiyorum :D teşekkürler uyarılar için :D
Cehennem sıcaklar i geliyor mu
Prof kaçalım demiş :)
dolu olmadıgı surece ben sıcaga razıyım
:)
Ankara için bugün bir uyarı varmıdır? Devletin sitesine baktım birşey gözükmüyor ama incek tarafında hava değişik şuanda, şimşekler gök gürlemeleri. Korktum dolu olurmu?
Uyarılar - Meteoroloji Genel Mudurluğu
Ankara icin Uyari mevcut.. Dikkatli olun
Sakin olun iç kesimlerin dolu riski olamaz bu dönemlerde..1-2 gün böyle ısınımdan kaynaklı yerel lokal şimşekli geçişler olacak.Tek sıkıntı göller yöresinde sebebi ise ordaki ısınımın etkisinin daha kuvvetli olması.İç kesimlerin bu saatden sonra tek sıkıntısı eylül-kasım dönemindeki aşırı yağmur riskidir onlarıda önceden uyaracğız :) Yarın gece de buraya eylül özel yazacağım umarım :)
Emir şu 1 ay ankara'da dolu falan deme hacı çok kötü olurum. Araba ağacın kıyısında otoparkta kaldı ben bursadayım bişi olcak diye ödüm kopuyo alamadım yanıma :D
Yağmur falan dediler koştum geldim neyse içimi rahatlattın, eyvallah :D :D
Yarın için adana ve mersin tarafına yoğun yağış uyarısı veriyor. Var mı ciddi bi risk ? @gsi_club
Meteoroloji'den 8-9 Ağustos uyarısı!
Habertürk'ün haberine göre, yapılan tahminlere göre, İstanbul’da hafta sonundan başlayarak sıcaklık değerleri 34-35’i bulacak. 1 hafta boyunca açık ve az bulutlu geçecek havanın aşırı nem nedeniyle daha da bunaltıcı olacağı belirtildi. İstanbul’da bugün ve yarın nemin yüzde 94’e kadar ulaşacağı, rüzgârın şiddetini azaltarak 22-24 kilometreye kadar düşeceği, bu durumun da hissedilen sıcaklıkları 40 derecenin üzerine çıkaracağı bildirildi. Aynı hava şartlarının 10-11 Ağustos’a kadar sürmesi bekleniyor.“Basra Körfezi üzerinden gelen muson sıcak hava dalgasının etkisiyle yazın en sıcak günlerini yaşayacağız. Sıcak ve kuru çöl rüzgârları hafta sonu İstanbul’daki sıcaklık değerini 37-38 dereceye yükseltecek. Nem ile birlikte hissedilen sıcaklık 45 dereceyi bulacak. Asfalt sıcaklığı 65, beton sıcaklığı ise 60 dereceye ulaşıyor. İstanbul’da hissedilen sıcaklık ile Şanlıurfa’daki sıcaklık değeri aynı seviyeye gelmiş oluyor.”
YENİ SEL İHTİMALİ
Sıcağın etkisiyle yüksek oranda buharlaşma olacağını kaydeden Köse, “Nemli ve sıcak havanın soğuk hava katmanıyla karşılaşması durumunda, İstanbul’da 3’üncü sel felaketi yaşanabilir. Sıcak hava dalgasının ardından şiddetli yağış tahmin ediyoruz” uyarısında bulundu. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Meteoroloji Laboratuvarı Başkanı Adil Tek de Türkiye genelinde 8 ve 9 Ağustos tarihinde 1911-2016 arasındaki uç değerlerin görüleceğine dikkat çekti.
dün muğlada baya bi şiddetli dolu karışık yağmur yağdı ama Allahtan çok uzun sürmedi..marmariste ise buğün 15 dk bi yağmur attı geçti ama karşılığında aşırı nem oluştu bunaltıyor insanı sıcaklıklar 3-5 derece daha artıcağı söyleniyor sıvı hale dönüşmezsek iyidir sıcaklarla:D
@GSI CLUB
Emir , Ankara icin dolu riski var mi?
Emir niğde için şiddetli dolu riski varmı belediyeden anons yaptılar millet alarmda resmen
daha öncede yazmıştım ankara için uzuunn bir dönem dolu yok eylül ortasına rahat olabilirsiniz :) Bu dönemde yağan yağmurlar bahar gibi ikindi vaktinden sonra yağan kırkikindi tarzında olacaktır.
yarın öğleye doğru niğde konya göller yöresi sıkıntılı önlem alınmalı...
@GSİ CLUB Emir'im Ağustos 11'den itibaren Bursa-Balıkesir-Edremit dolayları nasıl gözüküyor ?
bu nemin maalesef ardı çok şiddetli yağış olacak abi.. Aşırı nem,havadaki kuruluk ve basıncın artması gelecek olan yağmura bir zemin ve kuvvet veriyor.Halen eylül ayına ait tam bir tespit koyamadığım için yazımı öteliyorum ama eylül 10-15 arası ekstrem olacak gibi..
Ağustos 14-15'ten yazın seviyes 1 tık düşecek ve aşırı sıcaklık krizi olmayacak.Ağustos 25'teden sonra da adım adım seviye düşecek ve eylüle mevsim altı gireceğiz
GSİ bir sorum olacak bilmediğimden soruyorum, insanoğlunun aşırı emisyon tüketimi , bundan sonraki geçecek yazları daha sıcak ve kışları daha soğuk olması anlamına mı geliyor? Yoksa yazları ve kışları mı daha sıcak?
belli periyotlar var bu periyotlar meteorolojik olarak 20 yıl şeklinde.En son 2016 yılında bu 20yıllık periyot bitti ve şu an yeni yeni 20 yıllık periyotdayız.her gelen 20 yıllık periyotlarda iklimin doğaya etkisi artıyor.Yine 20 yıllık periyotların içinde 4 4 4 4 diye bölünüm var.Bu 4 ise soğuk ılık sıcak gibi bölünüyor.Biz yeni 20lik periyodun soğuk kısmına geçiyoruz ama bu 4 lük periyotlar çok mühim değil çünkü sıcak/soğuk ayrımındaki fark çok değil.. İşin genel özeti ise her geçen zaman sıcak daha sıcak soğuk daha soğuk olacak.ve sonraki aşama iklimsel ciddi kayma baş gösterecektir.(zaten mevcut ama şu an etkileri henüz çok şiddetli değil).Ani sıcaktan soğuğa geçişler vb sık olacak mesela.. İnsanoğlu ne kadar çabalarsa çabalasın dünyadaki bazı temeller bozuldu bozuluyor yani sadece gelen zararı minimize etmeyi düşünmeliyiz artık,engellemek için çok geç çünkü
Rica ederim.Hiç emisyon olur mu bilmiyorum ama iklimsel olarak bakarsak olaya dünyanın getirdiği koşullar bizi kıskaca götürüyor.Evet iyiye giden yağışlar vb var ama gördüğünüz gibi bunun uç noktalarını yaşıyoruz ve gelecekte bunun şiddeti artacak.Aslında biz optimal noktadan koşarak uzaklaşıyoruz ve elbet belki 100 belki 1000 yıl sonra dünya için sıkıntılar büyük olacak.Mesela bir bölgenni optimal yağışlı günü 10 olsun,güneşli gün ise 12 olsun.Bu değerlerde bir süreç geçse dünyanın geleceğinden iyi konuşabiliriz.Lakin bu örnekteki yer de yağışlı gün 15 güneşli 7 veya tam tersi durumlar gerçekleştiğinde oranın dengesi bozuluyor.Sayısal olarak bir birbirini tamamlasada diğer dengeler verim düşüyor değişiyor.Mesela İstanbul sene 2004 te şiddetli kışı kaldırdı 2012 yi kaldırdı ama zorlandı 2017de kaldıramadı ve bir sonraki kışta belkide yağmur gibi afetimsi olacak..çünkü istanbul'un dengesi bozuldu o rutin gün sayıları değişti.Peki bunu ne tetikledi ? Ağaçların az alan kaplaması betonlaşma altyapı yenilenmemesi yanlış yerleşim + dünyadaki küresel döngününde değişmesi.Bundan 10 yıl önce yağış alan yerler az çok belli stabil gidiyordu artık alanlarda değişme oldu yani artık yeni yerleri vuran afetler varken eski yerlerde yeni bir döngüye giriyor.. Emisyon olayının o kadar çok ciddi ve hızlı olması lazım ki dünyanın uzun geleceği biz görmesekte iyi bi son olsun :) Bu işin teknik boyutu,diğer boyutu dersek yinede Allah bilir :)
Emir, 18 eylül haftası Bodrum için bir tahminin olur mu?
Eylül ayına mevsim altında gireceğiz dedin ama gidişat da bu şekilde mi yoksa Eylül'ün ilerleyen günlerinde toparlar mı?
büyükçekmece efil efil. güzel esiyo bulutlu falan mis :)
istanbuldaki bu bunaltıcı havadan nezaman kurtulucaz ? yağmurda yağdığı yok nemle boğuşuyoruz
İzmir ve Ege bölgesi için konuşuyorum,
Araba yıkattım bugün ve yarın çiselemeli yağış öngörüyorum.
abi kurban olayım sıcak demeden önce bi adanaya gelin beya :D şu anda iş yerinde gölgede duran termometre 43 derece ve %64 nem gösteriyor.
istanbul mimarsinan kapattı yine. emir bugün yarın dolu ihtimali var mı istanbulda