çok teşekkür ederim ,anlaşılan bu kış klima bol bol çalışacak :)
Printable View
İstanbul için içlik vakti.
@GSİ CLUB 23.24 ARALIK adanaya uçakla gidiş dönüş nasıl olur tahmini.2 yaşındaki yeğene doğumgünü sürpriz gitmeyi planlıyorum.oradan araçla mersin yollarda buzlanma falan olmaz herhalde.
Emir aralikilk haftasi IsT icin kar kismi yoksa biraz daha sicak bir havami ?
aralık ilk haftası diyebiliriz..ama asıl don aralık sonuna mümkün..
aralık ayı komple kar kış olabilir.. şimdilik önlem alınmalı diyelim ama değişime çok açık.Tekrar hatırlatdığınızda daha net sonuç çıkabilir :)
%70 kar kış..
Emir selam.
ankara için antifreeze olayı nereye kadar gider? arabaya antifreeze koymayı unuttuk, ne kadar daha idare eder? ona göre vakit ayarlayıp suyu değiştiricem?
ankara için bu gece -4 veriyor.. Ne pis memleket ya soğuğa bak https://forum.donanimhaber.com/image.../smiley/s3.gif
Emir Eskişehir için kar bekleyebilir miyiz yakın zamanlarda :D
Kardeşim rüzgar hızı tahminleri için önerebileceğin Windy dışında bir uygulama var mı iOS için ?
ios için iyi bir uygulama önerirmisiniz? Çiftçiyim saatlik gösteren bi programa ihtiyacım var.
kasım 20-aralık 10 arası.. net tarihi ilerleyen zamanda yazacağım :)
http://i67.tinypic.com/24oa6oz.jpg
Meteociel - Modèle Numérique allemand ICON/DWD
İOS için maalesef uygulama yok harici ama ben hem size hem arkadaşlara yardımcı olmak için kendiminde tahminde kullandığı güzel bir site vereceğim.
-Link'e girdik kırmızı işaretli karade VENT 10 M seçtik(bu Rüzgar hızı demektir)
-Soldaki 3 6 12 h yazanlaraın üstünde kayarak o saatdeki rüzgar hareketlerini sağdaki tabloda görürüz.3h dediği mesela 3 hours,yani 3 saat sonrası.Sol üst köşede saat ve tarih yazar zaten
-Haritada türkiye sağ alt köşede yer almaktadır.
-Haritanın en altındaki ölçekte rüzgar hız dilimi verilmiştir.Açık maviden pembeye doğru rüzgar hızı artmaktadır.
-06:30-12:30-18:30-00:30 olmak üzere günde 4 kere güncellenir.(sabah-öğle-akşam-gece)
Windty ve Wunderground'un ikisinin harmanlayarak kullanabilir sağlama olarakta mgm'nin radarından bulut yağış takibi yapabilirsiniz
Teşekkürler..
bu pazar ist.anadolu yakasında vengacılar toplanıcaz.durum nedir???
Aralığın 2. haftazı Gaziantepe gezmeye uçak bileti aldım, havanın akibeti ne olur? :)
Emir merhaba. 25-26 Kasımda pist günleri için istanbula gitme planımız var. 25 sabah çikip 26 aksam geri donecegiz.Pazar gün pistte olacagiz. Yolda ve istanbulda tahmini nasil olur hava durumu. Lastikler semi slick olacak buyuk ihtimal. Bolu tarafi riskli olursa Eskisehirden gitmek dahami mantikli olur.
Emir 19 Kasım pazar günü nişanım var İstanbul Avrupa yakası için hava nasıl olur.Yağmur yağış olmasın yeter:)
Hocam bu sene Trakya istediği yağışı alır mı:confused:
Mesaj yazmistim ama göremiyorum
Forumda bi sorunmu var
8-11 Aralık Gaziantepe gidip gelicem uçakla, Ankarada ve Antepte hava durumu ne olur acaba :)
Emir merhaba. 25-26 kasimda pist gunleri icin istanbula gidecegiz. 25 sabah ankaradan cikip pazar aksam geri donecegiz.
Yolda ve istanbulda hava durumu nasil olur sence. Semi slick lastik olacak Bolu tarafi risklimi olur. Eskisehir uzerindenmi gidip gelsek.
melih gitti kömür bitti abowww bu gışş napacaksakk,,,,ankara çok soyik millet doniiyooo
Kasım ortasına geldik sayılır.15 gün sonra kış başlıyor :) Herkesin aklında tek soru.. KAR.. Yeni tahminlerinizi bekliyoruz :)
maalesef hafif-orta yağmur mümkün..
fazlasıyla biraz beklemeniz lazım sadece :)
8-9 iyide 10-11 aralık diliminde kar yağışları mümkün.. her iki ilde de :)
istanbulda ankarada kısacası bütün ülkede yağmur var o tarihlerde.. bolu tarafında kuvvetli yağışlar var ve hissedilen sıcaklıktan dolayı o yolda kar sağanakları görülür..eskişehir üzeri şu an en mantıklısı.. dönüştede yağmur devam ediyor olacaktır.
kasım 15'ten sonra trend değişiyor lakin beklediğimizden yavaş oluyor.. italyada yer alan alçak basınçlar ilk etapta avrupaya çekiyor soğukları.Bu beklediğimiz bişeydi ama bu kadar uzun sürmesini beklemiyorduk.. döngünün değişip bizim ülkemizi vurması aralığın ilk haftası olacaktır.Tek avantajımız gelen ilk sistem kar yapar sibiryanın aktifliği ve kuzeyimizde soğuyan deniz toprak gelen soğuklarda kırılma yapmayacaktır.
18-21 Kasım ankara Hava durumu nasıl =? Balıkesir - Ankara araç ile kışlıkları takmak gerekir mi ?
Özellikle Kasım sonu ve Aralık başı hareketli geçicek gibi duruyor.
20-23 Kasım istanbul için kar uyarısı var ne derece acaba ?
sonunda konu düzelmiş..bu akşam detaylı analiz yapacağım
https://i.hizliresim.com/jQrVVG.jpg
Ben İstanbul da bugünden kışlıkları taktırdım, beklemeye hiç gerek yok yarın öbür gün lastikçinin önünde sıra olur ...
kesinlikle takın güzel bir kar geliyor..
gfs okey,ecmwfde aynı yolda.. geriye cm işleri kalacak 1-2 gün stabil gitmesi lazım :)
wp'de de yazmıştım sanki,20-23 arası rakımı 350den yukarı olan yerler havada da olsa kar,karla karışık kar görür
maalesef yağmur kaçınılmaz..
20 kasım gecesi balıkesir,çanakkale trakya kara merhaba diyecek.21 kasım sabahı bursa denizli eskişehir afyon kütahya ankara bolu zonguldak ısparta karabük iç ege anadolu karla tanışacak.23 kasım sabahına kadar özellikle Afyon kütahya eskişehir güzel kar alacak,harici demin saydığım illerde en kötü 5cm kar alacaktır.İstanbulda 350m rakımdan yüksek olan yerler bu tarih aralığında havada kar ve karla karışık yağmur görecektir.iç kesimler için güzel bir başlangıç olacak inşallah.Şu an gidişat güzel döngü değişti ibre bizde aralık ortasına kadar soğuk sektör devam.. yılbaşında ise soğuk atak yine var.. Yarın da güncellemeler kararlı olursa cm ve uzun vade olarak daha uzun bir yazı yazacağım.Wp'den de tahmine yorumlara devam.
mesela şu şekilde yorum yapılabilir mi ? Geçmişe baktım mesela bu ayın sıcağına en yakın 1991 kasım da yaşanmış.. Ortalama 20 dereceler.. Ama o kış 92 kışı Aralıktan itibaren 10'un üzerinde karlı sistem gelmiş istanbula.Son 50 yılında en soğuk kışı geçmiş turkiyede.. Bu bir tahmin olabilir mi ?
Tabiki tahmin niteliği taşır.. büyük kurumlar senelik tahmin yaparken geçmişteki basınç dizilimini sıcaklıkları hep incelerler.Ve her kış geçmişteki bir kışa benzetilir bu karakterde diye.. Ancak şu an önümüzdeki kış bir çok geçmiş kışın karakterini barındırıyor.. Pastırma olayı iç kesimleri çok fazla etkilemesede marmara bölgesinden hep etkili oluyor ve bu yüzden kasım anomalisini hep sıcak çıkıyor..
http://models.weatherbell.com/climat...e_t2m_anom.png
1 kasımdan bugune kadar olan sıcaklık durumu bu.. pastırma yine marmarada yüksek anomali çıkarmış..Soğuk kasım soğuk kış denklemine göre benimde tezime göre istanbul bu sene orta şeker kış geçirecek.Sağlam sistemler elbet olacaktır lakin geçmişteki gibi etkili olamayabilir.
bana göre bu kış 2005-2006 kışına benziyor karakter olarak :)
http://www.wetterzentrale.de/maps/ar...05112100_1.png
Emir Merhaba Dostum.. Kayak Merkezleri için bu sene aralık ortasından önce açılabilir yorumları var herkeste... Sencede öylemi ? özellikle Erciyes ve kartalkaya için soruyorum. fikrin var ve paylaşırsan sevinirim.
Emir şu vatandaşı da gruba ekleyelim...