Abi yenidoğandan 93c ye bindim. Surlardan Topkapı oradan Aksaray Beyazıt yapıyor.
Tüm yol felçti. Özellikle haseki-yusufpaşa arasını abartısız 10dk da gidemedik.
Printable View
Sabah saat 08.00 sularında Unkapanın'dan Taksim'e çıkarken bastırdı bir anda, Harbiye'de personeli bıraktım normal şiddette yağıyordu,
08.10 gibi bi döktürmeye başladı göz gözü görmedi resmen, haliç'e çıktım köprünün üstünde gidemiyoruz, adım adım köprüyü geçtik,
Aracın frenler nerdeyse tutmuyor gibiydi ıslanmaktan dolayı, yollar da çok fena su birikintileri vardı, hani hızlı girsen oraya atar muhtemelen sağa-sola..
Çoğu yer de tünelleri su basmış;
https://pbs.twimg.com/media/DFABUgbXgAE8WAX.jpg
https://pbs.twimg.com/media/DE_7opaWAAErMXD.jpg
Daha neleri var maalesef..
Ve eve bi geldim ki ön plakalarım düşmüş yağmur da :mad: Baya bir kızmıştım düşmesine ama bu trafikte ki durumları görünce halime şükrettim..;)
:D alıntıdır
https://i.hizliresim.com/jWgbQJ.jpg
Normal bir yağış değildi diyor herkes.
Eski altyapı eski iklime göre yeterliydi fakat artık değişen iklim koşullarına göre yetersiz demek ki. Güncellenmesi lazım. Çünkü bundan sonra böyle abuk subuk yağışlar artarak devam edecek, küresel ısınma ve sıcak su akıntılarının azalması nedeniyle. Burada belediyeyi şu an suçlu bulmamak lazım, eğer güncellemeye gitmezlerse suçlu bulmak lazım.
istanbul nüfusunun yarı yarıya inmesi gerek
yapılaşmayı yayması gerek
altyapıya gelirsek avrupada yağmıyormu bu yağmurlar neden her seferinde biz venediğe dönüyoruz
güncelleme değil
istanbul a yeni gelenlerden her ay 300 TL vergi alınsın
yapılaşmayı silivri taraflarına yaysınlar
bak bakalım bu tablolar çıkıyormu meydana
bunlar o hep amk rantından kaynaklanıyor para için koskoca istanbul rezil rüsva oluyor
bütün suç 25 yıldır aynı zihniyetle yönetilen ibb dedir.
Almanya:
Germany – Berlin Streets Under Water After 150mm of Rain in 24 Hours – FloodList
İngiltere:
UK floods: Homes evacuated amid heavy rain - BBC News
ABD:
U.S. had more floods in 2016 than any year on record
Bunlar hep 2016 2017de olmuş şeyler.
Artık iklim değişti, her yere bir anda yağmur yağıyor, ondan böyle oluyor işte. Bize de oluyor, dünyada kuzey yarıküredeki her yere olduğu gibi.
Belediyenin bugün bunu anlayıp yarın hemen geliştirmelere başlaması lazım. Yoksa can kaybı olur yakında.
Montaj hepsi , iftiradan başka birşey değil
O durum ayrı, bu durum apayrı. Ben de senin düşündüğün gibi düşünüyorum, bütün Türkiye'de üretimdir, eğlencedir, turizmdir yatırımlar yapılıp insanların bulundukları yerde iş bulabilmeleri, cosmopolit şekilde yaşayabilmelerini sağlamak lazım. Yoksa İstanbul'un nüfusu 20 milyon da olur 30 milyon da 50 milyon da. Nereye kadar gidecek? Tarihini kültürünü korumak lazım, yapılaşmayı düzenlemek lazım. Çok doğru.
Ama burada sorun o değil.
oglenden sonra ozellikle anadolu yakasının afet duzeyinde yagıs alacagı bilgisini aldım. teyid edebilecek yetkili arkadaslar var mı ?
Sel Hasarlı Araçlarınız Değerinde Alınır :)
"Sabah İstanbul'da olanlar fragmandı, asıl film saat 14:00 ten sonra olacak, GELİYOR!!..." deniyor..
Teyid alabilir miyiz?