106gti'ım vardı 98 model egzantrikler kapaklar deli gibi yapmıştık ama benden önceki zeki arkadaş kapaktan fazla aldırdığı için sıkıntılardan kurtulamamıştım bir günde 4 takım buji değiştirdiğimi biliorm diğerlerini kırmıştı :)
Printable View
106gti'ım vardı 98 model egzantrikler kapaklar deli gibi yapmıştık ama benden önceki zeki arkadaş kapaktan fazla aldırdığı için sıkıntılardan kurtulamamıştım bir günde 4 takım buji değiştirdiğimi biliorm diğerlerini kırmıştı :)
İlk şahsi arabam hepinizin bildiği gibi :)
http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot..._5529353_n.jpg
İkinci de Corsa zaten , çalışıp kendi paramla aldığım ilk aracım.İkisinin de yeri ayrı.
Ehlıyetımı aldıgımdan berı ailemın peuget 406'sını kullanıyordum. Daha sonra kendi arabam olması konusunda kafayı sıyırmıştım ve almak istediğim araba Vti'ydı. Ailemin başının etini yiyordum ama "gerek yok araba var işte" şeklinde hep reddediliyordum. Reddedilmeme rağmen sürekli araba bakıyordum temiz bir Vti arayışındaydım. Baktığım 7. vti tam istediğim gibiydi. Son bi umut anneme gidip "Ben bu arabaya bu yaşta binmek istiyorum daha sonra ne yapayım" şeklinde duygu sömürüsü yapmıştım. Bir hafta sonra Vti koltuğunda oturuyordum. =)
Babam arabamı 4 ay boyunca arkadaşımın arabası olarak bildi. 4 Ayın sonunda sölemiştim. =) Sonra askerlik öncesinde hevesimi de aldığımdan sattım kendisini . Arabamı alan kişi yavaş yavaş benden uzaklaşırken arabamla gözlerim dolmuştu arkasından..
2002 yiliydi galiba 1995 model vectra A almistim ilk paramla. Hayatimda kullandigim en sorunlu aracti . Sirf elimden ciksin diye toyota yaris 1.3 ile takas yapmistim 4bin tl kar etmistim uzerine.
Hadi araba alalım dediler.. Niyetlendik sonra bazı aksilikler oldu.. Araba için tatile çıkacağımız günü ertelemiştik sonra tekrar aynı tarihe aldık.. Karadeniz turu yapıyorduk.. Enişte telefon açtı.. ''Peugeot servisindeyim arabamı bakıma getirdim arabalara bakınıyorum.. Aklında araç varmı?'' dedi.. Bende 207 isterdim la dedim.. Hayal olduğunu, dalga geçtiğini biliyordum..
İstanbul'a döndüm ''Hadi git Açı'ya al arabanı.. Siyah, sis farlı ve orjinal jantlı'' dedi.. Hala dalga geçtiğini düşünüp, ama enteresan da bir adam olduğunu içimden geçirip gittim servise..
Bir kadın karşıladı beni.. Böyle böyle dedim eniştemin adını verdim.. ''heh Tolga bey buyrun'' dedi..
Bir aracın yanına gittim anaa bildiğin eniştenin söylediğinin aynısı.. ''Şuraya imza alayım'' dedi.. Attım sonra da çıktım dışarı hızlı hızlı uzaklaştım ordan belki şakadır diye :D
Sonra 1 ay eve uğramadım rodajdı modajdı dediler Antalya yaptık 2 günlüğüne geldik..
ilk arabam babama isyan edercesine aldığım 2002 honda civicdi. Arabalara hepimizin olduğu kadar çocukluğumdan beri düşkündüm, lise zamanları değil arabayla gezmek, içinde oturmak için bile babamdan anahtarı zor alırdım. sonra ailevi problemler oldu ben üniversite 1. sınıfta işe başladım, birgun canıma tak etti, yaşım daha 18 kredi de vermiyorlar anneme kredi çektirip, taksitlerini ödemek şartıyla ilk arabamı çok sevdiğim galerici bir abimizden satın aldım.
araba kullanmayı hondam da öğrenmiştim. üniversiteden mezun olana kadar kullandım. bakımları dışında hiç bir problem çıkarmadı, fırsatım olsaydı bende bir kenarda tutmayı çok isterdim ilk arbamı.
http://img260.imageshack.us/img260/5204/resim254vt4.jpg
ilk arabam 98 model Bravo Sx'di. Üst komşumuzun arabasıydı ilk çıktığından beri meraklısıydım o arabaların,laf arasında anneme araba satılırsa kaçırmayalım çok güzel araba diye söylemiştim aradan 2 ay geçtikten sonra babam arabayı hala istiyorsan alalım demişti deliler gibi sevinmiştim. 2003-05 arası her türlü kahrımı çekti,ocağıma incir acağı dikti öyle aman aman kaçmazdı ama filtre ve egzoz sesi yeterdi onun, hala arada sırada hgt alma fikri çeliyor aklımı :)
Nick'imde ilk arabamdan çıkmadı BRaVo :)
Mersin üni. yi kazanınca annemin arabasıydı benim olmuştu.
Klimamı açar sağdan sağdan püfür püfür gezerdim :)
Özlemiyor değilim :)
http://i46.tinypic.com/25qfzo8.jpg
ilk arabam 99 accent ls idi motor alıcaktım tehlikeli diye babam üzeirne takviye yapıp almıstı ehliyetim yok arac kullanmayı bilmiyordum babamda ole bahcede ileri geri yapa yapa debriyaja alıstım sonra bi akrabam kullanmayı öğretmişti
sonra satıp 99 ies sonra 98 accent kısa süre kullanıp sattım ardından 2001 ies şimdi crx
sırada ne var Allah kerim :)
ehliyeti alır almaz bana araba alın diye tutturdum.Bu ay öteki ay diye sürekli ektiler beni 3-5 ay en son sinirlendim elimde 5-6 bin lira para araba falan istemiyorum sizden arabada almıyorum ben motor almaya gidiyorum diyince zar zor kapıdan cevrildim.ertesi günde ilk arabam 207 i aldık :)
eve gidincede fotosunu koyarım
1997 Yılında daha Ehliyet almamışken 92 Model Suzuki Samurai Jeep almıştım, o zaman 5.000 DEM Para Saymıştım araca, Gençlik hatası işte aracı aldıktan sonra çekmediğim derler çile kalmadı :D
Ocağıma incir ağacı diken araca 5.00 DEM daha masraf yaptım fakat satarken 5.000 DEM gibi paraya elden çıkarmak zorunda kalmıştım.
Benimde küçüklükten beri arabalara hevesim vardı ama gel görki babam araba kullanmayı öğretmiyodu izleye izleye ben öğrenmeye çalışıyodum kendi arabasınıda vermiyodu yengemin 1.3 Getz'ini ala ala öğrendim kullanmayı. Sonra çalışmaya başladım gittim kenarda kıyıda köşede ne kadar param varsa kimseye minnet etmeden 91 model Şahin'imi aldım.. İnsanın kendi parasıyla kendi arabasını alması kadar güzel bişey yok bence.. Baba parasıyla alınan 2012 mercedesten bile daha cazip geliyo benim arabam bana :) yine para biriktiriyorum önümüzdeki sene daha iyisini alıcam saklicak bi garajım olsa satmayı aklımın ucundan geçirmem arabamı :)
hahaha koca konuda benim mesajlarimimi buldunuz sadece :D
Opelmi bir daha aman diyim .d
ilk aracımı 2010 da aldım 98 doğan :) aracımla cok ugrastım tüm hevesimi gerceklestirdim ama cıvıc almak istiyordum satmam gerekti satmaya kıyamadım arabayı pert edip parasıyla cıvıc aldım :) keşke satsaydım geri alırdım diyorum şimdi
hiç arabam olmadı, dolayısıyla da hikayesi. :)
kendi paramla ilk arabami 2 sene once aldim. bi suru golf pacific baktim, hic icime sinen cikmadi, galericiler ayri dert.
4-5 araba baktigim ve pertimin ciktigi bi gun, en son ilanini kaydettigim ama hic aklimda olmayan bi boraya bakmaya gittim. yarim saat sonra adama kaporayi vermistim :) ilk sahibi amcamiz dunyada gordugum en titiz adamdi, arabasini pamuklara sarip saklamis, tatile gitmek harici kullanmamis bile. servise gostermeye gerek bile yoktu ama ertesi gun noterden once formaliteden babam goturup gostermis, usta abi almiyosan ben alicam falan demis :)
ogleden sonra isten izin alip notere gittim, o yolu hic unutmayacagim, biraksan bogazi yuzerek gecicektim :) satisi yaptik, adam gozleri dolu dolu geldi, evime kadar son bi kez kullanabilir miyim dedi :) araba aldigima mi sevineyim adama mi uzuleyim bilemedim, esi geldi aman evladim dikkali kullan hizli gitme falan :) adami evine biraktik, gittik kaskosunu yaptirdik, deposunu doldurduk falan derken goz acip kapatincaya kadar 30 bin km yapmisiz
benim de satmayip ilk arabam diye saklama dusuncem var ama hayal tabi. serefsiz hala da verdigim parayi cikariyo, kar ettirecek utanmasa :D
http://i906.photobucket.com/albums/a...149E85051E.jpg