User Tag List

Sayfa 9/11 İlkİlk ... 7891011 SonSon
192 sonuçtan 153 ile 171 arası

Konu: İlk Arabanız ve Hikayesi

noVankel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    clio rxt 2001 model 1.4...aman allahım affetsin beni...bu kadar hor ve kötü kullanılmaz bir araç...ama ne dayandı be...sonra(10 yıl sonra) sattım...evlenmeden önce sabahları garaja indiğimde hala mal gibi bakardım...sabah sabah cliomu arardım çaldılar mı lan diye.
    07 13b-msp
    04 4g63
    15 k9k 608

devil_berk22 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ilk arabamı 2007 senesinde almıştım 12.500 tl param vardı evdekiler illa gel üstüne para ekleyelim sana sıfır corsa polo tarzı birşey alalım diyorlardı bende inatla 306gti veya 206gti istiyordum. daha sonra internette bi satış sitesinde gezerken bi baktım altunizade 99 model buldum ve aldım tabi aldığım gibi masrafları basladı baskı balatası dumanlar çıkartarak bitti yangın çıktı sanmıştım o an , fren balataları bitikmiş diski çizdi, sunroof açılmaz açıldımı kapanmaz, birde üstüne b.çekmeceden çıkarken trigeri koparınca nalet ettim ve yarı motor yaptırıp 10.500 e eskişehirde okuduğum dönemde boludan gelen bi çocuga satmıştım aralığın sonlarıydı sattığım zaman ve birdaha böyle eski araba almam diye tövbe edip 1 yaşında astra h aldım

!KO - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ilk arabamı bugun sattım

İlker G.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bi hikayesi yok gibi görünsede başlı başına hikaye ilk sahibiyiz ve son sahibi olacağız sanırım. Babamdaki nasıl bir sevgiyse, satmıyor bir türlü. 95'den beri bizde.

Bazı tsi lar doğuştan şanslı

sagi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ahh ahh anlatsam roman olur o cinsten yani
    35 KU 606- Outlander MT Turbo
    34 ENP 29 - TypeR
    34 VTE 64 - S2000
    34 VG 3670 - Type-R
    10 E 6622 - Civic vti

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bi güncel gelsin bakalım görelim araba sahiplerinin hikayelerini

Karakuş - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2003 yılında e60 5 serisi ilk cıktıgında bmw showroomuna gittim. Orda ki görevli sagolsun, cocuk demedi çok güzel ilgilendi.. Sanki aşık oldum arabaya o gün. Yıllarca takip ettik, ehliyet yaşı geldi vsvs. Babanm 6 yıl sonra bir gün hadi istanbula gidiyoruz dedi. Emri vaki iş yapıyosun diyerek içten içe çok kızdım.Megerse e60 bulmuş, onu almaya gidiyormuşuz.. 1 sene boyunca inanamamıştım kullandıgıma, sahip olduguma. Allah herkese hayallerini gerçekleştirmeyi nasip etsin..
    Real Cars, Real Roads.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    7 sene önce araba alıcam demiştim babamda olmaz diyerek karsı çıkmıştı
    altın satılıp araba alınmaz derdi kendi paramla alacaktım yinede karşı çıktı
    bende inat ettim aldım ilk aracım 95 şahin s idi alırken teyzemden borc olarak bilezik almıştım k
    endi altınlarımı ellemeden tabi 3.000tl lil aldığım altını 4.500tl olarak ödeyerek ne demek istediğini anlamıştım
    ogün bugündür 10cu arabamı dün aldım artık bıktı karışmıyor her alışımda sadece dikkatli ol dolandırıcı çok der

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2008 yılında almıştım beyaz serce babamlar almıştı üniversitede 2. yılımdı harçlığımdan kesiyorlardı her ay araçta merkezi kilit egzoz cam filmi vardı,aracı üstüme aldıktan sonra annemle bindik arabaya bir heycan yaptım anne bırakalım en iyisi otobüsle gidelim demiştim oda arabayı boşa mı aldık demişti karbüratör çatlaktı sürekli su kaynatıyordu bagajda hep dolu su şişeleriyle geziyordum.Daha sonra yama yaptırdım araçla yokuş aşağı 90-100 giderdim daha sonra kuzenime sattım aynı fiyata 2. üniversiteyi kazandığım için fiat bravo 1.6 m-jet 105 almışlardı mat siyah kaplatmıştım onu perte çıkartmıştım serçeyle tek bir dokunmam bile olmamıştı daha sonra yine fiat bravo alındı hala duruyor. 2. aracımıda babam yeni araba istiyordu bi volvo s40 beğenmişti ona bakmaya gitmiştim otokentte adamı beklerken mk1 audi tt yi gördüm aşık oldum ama volvo yu alıcaktım babama,bi satıştan bana düşen bir para vardı hesabımda onla alıp babama hediye edecektim ama gelen araba araba demeye bin şahit isterdi babama anlattıktan sora audi yi söyledim beğendiysen al dedi aldım şimdi işin yoksa audiyi bana ver dediğimde işim var desem bile öbür arabayla hallet ben binip hava yapcam diyor kaçırıyor bildiğiniz arabayı. ama hala serceyi kuzenimin evinde gördüğümde onla yolda kalmalarımı,su kaynatmasını,kamyon gibi direksiyonunu ve yaptıgım yolculukları hatırlar duygulanırım hiçbirşey onun yerini tutmadı tutmuyor
    -Bas be oğlum polis radar falan yok burda!
    (CEZA YEDİ)

b.ustaoglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    90-91 yılı gibi babam sıfır skoda favorit almıştı. ilk araba kullanmayı onda öğrendim ama kucakta tabi

daha sonra 2.el tempra aldık. 96 yılı gibiydi ancak onun modelini hatırlamıyorum da 94 model olabilir. onda ise şöför koltuğuna geçtim tek başıma. 99 yılında deprem olmasıyla köydeki evimize gittik. köy yerinin sakinliğini fırsat bilerek aldık arabayı babam işe gidince alıp geziyodum o arada 2000 yılı olmuştu ve teprayı satıp 94 model 318i aldık 2 ay sonra sattık yine 94 model gran cherokee 5.2 v8 aldık. o zamanlar jiple gezdiğim için şanslı sayılabilirdim sonra 2003 yılında jeepi satım 90 model 200e aldık düz vites. asıl acemiliğimi attığım araba diyebilirim. driftin ne olduğunu bilmiyordum her virajı yanlar olmuştum baya baya şöförlük öğrenmiştim... ehliyetimi de aldıktan sonra artık baya baya iyi kullanıyordum ancak sonra hem düz vitesten çok sıkıldım hemde daha az yakan bi araba lazımdı...

asıl mevzu burda başlıyor...

2002 model makyajsız kasa clio aldık. rxt donanım 1.4 16v. ufak tefek oynamalar başladı o arabayla. jant, cam filmi, müzik sistemi, alçatma işlemi, çıta boyamalar filan derken çok sevdiğim arabayı bi virajda bariyere direkt kafadan çarparak kaybettim. tamamen benim suçum olan kazada çok suçluluk duydum ve o kazaya rağmen arabanın kapısını açıp aşağı indim. (daha önce de bu araba ile iki kazam olmuştu) kapı o kadar rahat açıldı ki ne ön camda çatlak ne kapılarda kasma vardı. renault markasını orda daha bi çok sevdim

sonra 5-6 ay arabasız gezdim... bi malın kıymetini bilmemenin sonuçlarını çok çok iyi anladım.

sonra askere gittim. askerlik boyunca clio II rs hayali kurdum. askerliğimin bitmesine 3 ay kala dedemin yan çizmesi sonucu hiç bir şekilde araba alamadım. askerden geldim ve ancak 8 ay sonra kendi paramla şuan ki arabamı alabildim.

şuan ki aracımın hikayesi ise,

yine bir renault almalıydım ancak 4 bin lira bütçem vardı. bu paraya ancak r12, r9, r11 alabilirdim. ama özel de bir şey olsun istiyorum. aynı zamanda muaynesi olan ve bir süre masraf çıkarmıcak bi araba almam lazımdu. sonra r11 coupe denk geldi. fotoğraflardan belliydi hali. bir hayli masrafı vardı ancak en azından muaynesi vardı... adamla konuştum arabanın sıkıntılarından bahsetti ancak mekanik motorda bir sorun olamdığını söyledi. araç tekirdağdaydı ve gidim boş elle dönmek istemiyordum. adama güvendim ve yola çıktım. sağolsun initial-d (burak) beni orda karşıladı. coupemizde o arada geldi tabii canlı olarak 2.kez r11 coupe görüyordum. 84 model 326bin km de bir renault arabayı hemen aldık ve izmite doğru yola çıktım... arabanın yolda gidişi 84 model gibi değildi. gayet düzgün stabil gidiyordu. neyse arabanın detayına çok girmiyim zaten baya bi yazdım araba şuan 336binde maşallah Allah nazardan saklasın daha bir kere marşa basıpta çalışmamazlık, bir kere yolda bırakma gibi bi durumu olmadı ki arabayı oldukça hor kullandım bu süre içinde... verdiğim para kuruşuna kadar helal olsun satan abiden de Allah razı olsun

şimdilerde iş durumuna göre gözümü laguna II 2.0t'lere diktim... iş hayatım tahmin ettiğim gibi giderse bunu da kenara koyup yanına bi laguna düşünüyorum ancak kısmet tabii

-Ata- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    forumda fotoğraflarını bilgilerini alır almaz beğendim direk adanaya gidip aldım şuanda yakın arkadaşımda hala kullanırım

weST.27 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şuan otomobilleriniz kısmında taze daha ilk aracım konularımda mevcut halada heyecanım geçmedi

tylan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı MBuğra Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hiç fırsat olmadı canlı olarak görmek. sadece öyle bi duyum almıştım çevreden. doğru olup olmadığını sordum. ama sahibi pek satmaya gönüllü değilmiş diye duydum
    17 Ra plakalı gri vti yanlış biliyorsam sahibi emekli bankacı yıllardır her geliboluya gittiğim de aracı aynı yerınde göruyorum haddiden fazla orjınal bu zamana kadar satmadıysa pek satıcagını sanmam

agresive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    rahmetli babannemin de desteğiyle biriktirdiğim paramla 96 model sxak almıştım kasası yürürü 10 numaraydı yaşına göre çalışmayan hiç bir aksamı yoktu sonraları ilk araba heycanı inceden müzik sistemi jant egzoz falan takmıştım. 17'' jantlarla ailecek buldana gittik buldan da gezerken baskı sıyırdı mecbur orda sanayide baskı taktırdım izmire dönerken frene basınca arabadan acayip sesler gelmeye takır tukur yapmaya başladı yolda bir tamircide durduk fakat hiç bişey bulamadılar mecbur izmire kadar el freniyle gelmek zorunda kalmıştım ozaman babamdan yediğim fırçayı hiç unutmuyorum bende inceden lanet etmeye başlamıştım aracımdan. izmirde kendi ustama götürdüm 2 gün yattı araba ön takım komple değişti e tabi kaçan para yüzünden hevesim kalmamıştı bende jant ve egzozu orjinalleriyle değiştrmiştim satıcaktım gözümden çıkartmıştım ki bakımları yapıldıktan sonra orjinal haliyle aldığım tat tekrar bağlandırmıştı beni ona tekrar hevesle biniyordum ki pederler ev bulmuş uygun satıp kredi çekip evi aldım nasipse 1 sene sonra yeni bir araba alıcam bakalım
    Ne olmuş büyük adam olamadıysak. Hayallerimizi satmadık ya.

MBuğra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı tylan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    17 Ra plakalı gri vti yanlış biliyorsam sahibi emekli bankacı yıllardır her geliboluya gittiğim de aracı aynı yerınde göruyorum haddiden fazla orjınal bu zamana kadar satmadıysa pek satıcagını sanmam
    geçen gelibolu'dan bi vti satışa çıkmıştı, acaba o mu dur? değilse de mühim değil, doğma büyüme Hondacıyım ama soğuttular beni hem piyasadan hem markadan. gökten zembille indi sanki fitekler. ben MG bakınıyorum şimdi, bulak bi 02 03 de çökek
    "Korkmadık, savaştık"

Hakan Burak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benim ilk arabam Renault 12 Toros'tu. Beni eskiden beri tanıyanlar bilir, ben çok önem veririm Toroslara. Bizimkiler ailecek çok severdi Toros'ları ve eskiden Station vişne çürüğü rengi Toros'umuz vardı Cms Taurus jantlar, Renkli camlar, İçi komple siyah deri, yaylar kesik, ses sistemi vesaire. Onun etkisi ile aldım ama dışına hiç birşey yapamadan sattım. Çünkü masrafı vardı. Alt takım, Motor ve Kaporta (Taban sacı çürükleri) ile çok uğraştık, İçini de adam ettim, En son yüzeysel kabarık ve çürükleri düzeltme aşamasındaydım ki, bir anda canıma tak etti ve sattık. Hem 3 bijon sorunu ile yüz yüze kalmıştım, hem de astarı yüzünü geçiyordu artık LPG takılacaktı, Öğrencilikte para kazanmak zordu, babadan destek göremedik falan filan. Şimdi özlemiyor muyum? Evet özlüyorum ama artık Almam imkansız gibi birşey. Hiç müsait bir araç değildi.
    New Toy! - 41 AJV 325

tylan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı MBuğra Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    geçen gelibolu'dan bi vti satışa çıkmıştı, acaba o mu dur? değilse de mühim değil, doğma büyüme Hondacıyım ama soğuttular beni hem piyasadan hem markadan. gökten zembille indi sanki fitekler. ben MG bakınıyorum şimdi, bulak bi 02 03 de çökek
    O ılanı görmedım ama 3-4 antalya dan bir arkadasım getırdı oda gri renk vti buyuk ıhtımal odur.

Valla çanakkale gib ibir yerde mg e bınmek buyuk cesaret evelsı gun benım bmw'yi bırı surttu söför kapı kolu kırıldı ancak bursa dan bulduk parçasını amortısorlerı de izmirden kendım alıp gelmıştım dusun yanı e46 parcası bulmak bıle ımkansız buralar da sen mg alırsan artık parcasını nerelerden buluruz orasını hıc bılmıyorum

MBuğra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    o donanımda o fiyatta başka alternatif yok yav çanakkale sanayisi zaten boktan, onlardan umudum yok. dizel megan ve kuş serisi dışında arabadan anlamıyor çoğu. hele bi düzgün MG alabilirsek, ufak tefek bakım parçasını ebay.co.uk'tan alırız; ama Allah büyük kaza bela göstermesin, dediğin gibi kaporta vs parça bulmak sıkıntı
    "Korkmadık, savaştık"

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ilk aracımız 2004 de bu 1.9 tdi 136lık passatlar yenı cıkmıs tubo felan ekonomık bıde yarabbimmmmm aşık oldum tutturdum baba al dıe babamda aldı 2006 felandı ben bındımm ögrendım sürmeyi felan muthıs bı tutku sattık ama ınanın belkı ılk araba dıe mı bılmıyorum ama hala gördugumde saygıyla sag tarafa cekıp yol verıyorum o ayrı bırsey
    pd130---> pd105--> d16a9--> z20let

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)