İmkansız, afiyet olsun şimdiden :D
Printable View
İmkansız, afiyet olsun şimdiden :D
yokuş aşağı bile koşamaz.. koşsaydı milli atlet olurdu ki erkeklerde türkiye rekoru 27 dk, bayanlarda türkiye rekoru 29 dk o da Elvan Abeylegesse nin rekoru :)
evi arabayı koy iddiaya :)
Spor yapan bi insan olarak koşu bandında sürekli hızlı yürüyüş yaparım kilo vermek amaçlı 7km hızla 30 dk yürüyebiliorm ama ter içinde kalarak. hafif tempo koşma 9 km hıza tekabül ediyor ki saatte 9 km eder 2 katı kadar hızlı koşmak demek İMKANSIZ demek 2 dk boyunca 15 km hızla koşar başkada bi şey yapamaz kesilir dahada açıklaması olmaz.. 18 km hızla koşması demek sürekli depar atması demek..
koşamaz.........
9000 bin metre için kendisine 5 dk daha ver fazladan ortayada bi araba koyun iddaa olaraktan :D
video şart :D
beyler adam koşmuşşşş :eek:
Türkiye Atletizm Federasyonu
İletişim bilgileri:
Adres :
Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanlığı
19 Mayıs Spor Kompleksi Naili Moran Atletizm Tesisleri Ulus- ANKARA
Tel : +90 312 310 76 52
Fax :+90 312 310 77 06
e-posta: atletizmtur@yahoo.com.tr
atletizmtr@yahoo.com
e-posta: nihatdoker@gmail.com
direkt başvursun, kırmızı halılarla karşılasınlar :D
Konuya bende koşamaz diye katılmak istiyorum. Aktif sporcuyum. Whusu Sanda sporu ve yüzme ile uğraşıyorum kondisyonum bayağı iyidir. 9 Km mesafe az mesafe değildir. Konuda belirtilen haftada 2 maç yapan arkadaş için şunu belirtmek isterimki Depar a kalkmak farklı birşey uzun mesafe koşmak farklı birşeydir. Depar v.b. ani hızlanma ve bütün gücünle yüksek hızda koşma için vucut bacaklardaki Çizgili kasları kullanır. Çizgili kaslarınız ne kadar kuvvetliyse deparda o kadar iyisiniz demektir. Uzun mesafe koşucuları da ayaklarındaki düz kaslarını kullanırlar. Sabit hızda koşmayı sağlar. Uzun mesafe koşulabilmesi için vucut sabit bir ritmi bulması gerekiyor. Yani arkadaş çok afedersiniz g.tnü yırtsa 9 km yi yarım saatte koşamaz. Saniyede 50 santim koşması gerekiyor. Ki uzun mesafe koşularda hız bunun yarısı kadardır ortalama. Bu dediklerimi yazın koşamayacak :)
Gel gelelim koşu bandında koşma olayına. Koşu bandında koşma ile normal zeminde koşma arasında çok büyük fark var Bunu belirteyim baştan. Koşu bandında 5 km rahat koşuyorsan normal zeminde 2 kmden sonrası seni zorlamaya başlar. Çünkü normal sert zemin insanı daha fazla yorar. koşu bandında 5 km 10 km çok rahat koştuğunu söyleyen bir arkadaşımı, yine bize bağlı klüpten bir arkadaşı daha alarak zeytinbununrda marmara forumun oradaki parkta koşmaya gittik. Bizim koşu bandında koşan arkadaş 2. turdan sonra biraz yavaşladı 3. turdan sonra da koşuyu bıraktı. Zannediyorum ki 1 turu 900 mt ile 1 km arasıydı.
nasıl koşmuş ya??
beyler adam taksi tutup kapıyı acık bırakmıs adım atarak o mesafeyi geçmiş sonuc olarak ceco için üzgünüz :(
:D:D:D:D
Kosabilir biz koruma egitiminde 30 dk durmadan kosardik 15. Dakkada nefes duzensizligi 20 dk dadikkat kaybi 25. Dk da yorgunluk ve bitsin diye bakardik su vargunde iki paket icen de 60. Gun oldugu zaman 5900 metre kosabiliyordu 30 dk da hali saha falan hikaye konsisyon saglamsa gizli gizli antreman yaptiysa yada kestirme yol hilesi yaparsa olabilir ama hizli baslarsa direk kesilir orta hizli gorursen sakat bilincli kosar ve yavas isinir rahat olur
ben bi karıncalarla konuşup geleyim
9km lik binadan aşağı atlasa 30dk da düşmez. :D
custom külot varsa iş değişebilir, kafa burun gidebilir. ambulance iihtiyacı olabilir..