Yok 5 aydır ne içtim nede aklıma geliyor hiç
Printable View
kac ay oldu bılmıyrum ama bu yaz guzel dalıs olucak :)
Çok güzel başlık olmuş. Yarın uyandığımda sağlam kafayla bende uzun ekleme yapacağım.
Bağımlılık tamamen lafta aslında herşey istemekte bitiyor.
Evet Arkadaşlar, bende bugün Champix ile başladım bırakma eylemine, dün Toplantı için gittiğim yerde 15 kişinin bu ilacı kullanarak bıraktığını öğrendiğimde soluğu Eczane de aldım 199,50TL ödeyerek ilk kutuyu aldım ve bu Sabah başladım.
Tam 20 Yıldır içiyorum 10 senelik Evliyim Eşimde içiyor maddi olarak düşünürsek Ev parasını duman etmişim, Sağlık desen afedersiniz bir yerlerimden soluyorum.
Çok hafif bir bulantı oldu ve 1 Sigara içtim, bakalım ilerleyen günlerde beni neler bekliyor olacak.
iyi araştırırsanız 130-140TL'lere bulabilirsiniz fazla sayıda alım yapan eczanelere daha uyguna satılıyor.
Son sigaramı içeli tam 1 sene oldu :)
Bende aralıkta bıraktım 2012 de bu ilaç yardımıyla, istedikten sonra herkes bırakabilir.
Benimde 6 ay oldu champixle bırakalı
Her gün ne kadar doğru bir karar vermişim diyorum bırakarak.
Konuyu 2 mayıs 2012'de açmışım... Neredeyse 1.5 sene olmuş sigarayı bırakalı
Evren abi nasıl bir duygu abi? İçenlerin yanından geçerken yada içilen ortamda olmak
78 civarıydım bıraktığımda, en fazla 84'ü gördüm. Şu an 82'deyim.. Ama bunda sporu bırakmamın ve yediklerime dikkat etmememin de etkisi büyük
Bazen canım çok çekiyor, hızlıca atabiliyorum o can çekmesini. Onun haricinde, iğrenç kokuyormuş o meret.. Sigara içerken anlamazdım, tiksiniyorum resmen yeni sigara içmiş birinin yanından geçerken. Tat alma duygum değil de koku duygum ciddi anlamda hassaslaştı, açık havada bile farkedebiliyorum sigara kokusunu.
Bende bırakalı yaklaşık 11 ay oldu, 16 kilo almışım uzun zamandır görüşmediğim arkadaşlarım çok şaşırıyo görünüce :)
işte sıkıntı orada
bende 5-6 senedir içmiyorum, yeterince bıraktım yani :D
fakat sağlık için bırakıyoruz ama bir bakıyorsun 20 kilo almışsın üzerine
ee gene sağlığın bozuluyor?
anlamadım bu işi, ben bayadır ikilemdeyim valla
Champix ile sigarayı bırakalı 2 yıl olmuştu ki !
2 yılda 30kg alıp 125kg oldum.Kilo alışı kişiye , bünyeye , metabolizmaya ve vucut yapısına göre değişiyor. Vucut yapım zaten iri ve kilo almaya müsait.
Son check up ta , tüm değerler haddinden fazla kötü çıktı ve doktorum acil 20-25kg vermem gerektiğini aksi taktirde , kollestrol , tansiyon , damar sertliği nedeni ile ömür boyu kullanacağım ilaçlara başlamak zorunda olduğumu net bir şekilde söyledi.
Bendeki problem iştah açılması , fazla yemek değil . Akşam yemeği ile uyku arasındaki zaman diliminde , sürekli ıvır zıvır atıştırma isteği , cips , çerez vs.vs. , gece kalkıp bebe bisküvisi+nutella partilerim.
40 gün önce sigaraya tekrar başladım , öğün harici sadece şekersiz çay ve sigara içiyorum. 9kg verdim , yapılan testlerde birçok değerin iyileştiği görüldü.
Hedefim 90-95kg lara düşerek , 2015 yıl başında tekrar sigarayı bırakmak. Bu sefer diyetisyen ve sağlam bir spor programı ile kökünden halletmek istiyorum.
Sigaradan kurtulmak müthiş bir şey , hayat kaliteniz inanılmaz artıyor !
Aşırı kilo almak feci bişer , hayat kaliteniz sıfırın altına iniyor !
Sigarayı bırakan arkadaşlara şiddetle tavsiye ederim. Hayatınıza hareket katın. Sigaradan kurtuldum derken , tansiyon , damar sertliği , karaciğer yağlanması , kollestrol gibi belalarla uğraşmayın.
içiyorum yıllardır 65 kg :D boy 1,84 :D
Sigarayı bırakmanın en tehlikeli yanı, sigara yerine birşey koyma gerekliliği... Eğer sigara yerine yiyecek bir şey koyarsanız, sıçtınız.. 20-30 veya çok daha fazla kilo alabilirsiniz. Ben sigarayı bırakmadan önce bunun bilincinde olduğumdan, sigara yerine sadece su koydum.. Canım sigara çekiyor ve sigara olmadığı için atıştırmak mı istiyorum, git mutfağa iç yarım litre su gider o istek.. Bunu öğrettim kendime, bu sayede de sıkıntı yaşamadım.