Valla helal olsun darisi basima diyeyim o zaman su campixi bende deneyeyim bakalim.
Printable View
Valla helal olsun darisi basima diyeyim o zaman su campixi bende deneyeyim bakalim.
büyük imrendim.. sigara konusunda sıkıntılı biriyim günde 2 paket civarı.. beyazlatma kürü güzelmiş ama 1 ay viski şarap yok dedinmi işte orada durur bende tüm sular çünkü kullandığım 2 içki sadece bu. ne yapacağım bilmiyorum.
Uzun suredir siddetli oksuruk ve bas donmesi yasiyordum gecen hafta rutin check-up sonucunda kalp ritmimde bozukluk oldugunu ogrendim. Sebebi fazla kilo ve sigara tuketimi. Buyuk zevk alarak ictigim sigarayi ilk defa birakmak istedim, konuyu da tesadufen simdi gordum. Bende denemeyi dusunuyorum yalniz kafama takilan tek bisey var. 5 sene evvel gunde 2 pakete yakin sigara icen babam bir anda sigarayi birakma karari almisti. Biraktigi gunden itibaren rahatsiz edici derecede oksuruklerin ardi arkasi kesilmiyordu, 23. gununun sabahi nefes darligina bagli kalp krizinden rahmetli oldu. Demek istedigim her gun o nikotini icine isleyen vucuttan bir anda onu cekip almak ne kadar dogru veya bu tarz bir sikinti yasadiniz mi?
Gerci birakmissiniz tebrik ederim ve sagliginiz yerinde ama yine de hep aklimda olan bir soru isareti bu olay.
vücudun nikotin ihtiyacı besinlerle veya ilaçlarla giderilebiliyor böyle benzer durumlarda, Allah rahmet eylesin bu arada..
Başınız sağolsun. Sigarayı nasıl istiyorsanız öyle bırakın yani azaltarakta bırakabilirsiniz. Ben alkolü düzenli tüketen bir insanım bu yüzden sigarayı bırakmak benim için oldukça zordu ilk başlarda. Çünkü sigara içmeden 1 gün dayanamıyordum. Azaltmaya başladım, günde 10 tane kota koydum sonra 5 sonra 2.. Vücudunuz zamanla alışır ve sonra tamamen bıraktım 7. gündeyim ama sigarasız yapabileceğimi anladım. Artık içsemde zevkten içeriim :D
Su konuyu okurken bile icime duman cekesim geliyor.. Bugun 23 sene sigara icmesinin sonucunda damarlari tikanan ve belinden alti kesilmis olan bir amca ile sohbet ettim, hala icenler olarak birakmamamiz sacmalik. Yarin almayi dusunuorum champix'i :)
ben hayatımın belkide en sıkıntı döneminde bırakmıştım sigarayı. bahanelerin ardına saklanmamak lazım çünkü aslında o bahanelerin hepsini sigara kendisi yaratıyor. bıraktığında nasıl sinirlenmediğini dikkat toplamakta hiçte zorlanmadığını görünce içtiğin günlere lanet edeceksin.
öncelikle başınız saolsun. öksürük olayı tamamı ile bünye ilgili sanıyorum. deli gibi öksürüp pisliği öyle atanda var ya da benim gibi hiç öksürmeyende.
kafanızda soru işaretleri varsa bir doktora danışın hatta devletin sigara bırakma hattı var orayı bile arasanız makul bir açıklama yaparlar.
Sağlık sorunları varsa, endişeler varsa ilacı doktora danışarak almakta fayda var..
172'ydi sanırım, sigara bırakma hattı.. Orayı arayın, doktora yönlendirecek. Doktor da büyük olasılıkla bu ilacı verecek. O esnada sağlıkla ilgili soruları, endişeleri sorup doktor yönlendirmesi ile ilerleme imkanını şiddetle tavsiye ederim..
Bende 5 sene oldu bırakalı kokusu bile iğrenç geliyor şimdi zamaninda nasıl içmişiz hayret Allah bırakmak isteyenlerin yardımcısı olsun
Amin, benim de.
Az önce @evrenoz un bütün bırakma sürecini okudum. Okurken çok kolay geliyor, öğlen arasında gidip ilacı alıp yarın sabah başlayım dedim ama o kadar kolay olmadığını bildiğimden şimdilik vazgeçtim. 1 aydır zaten azalttım, önceden günde bir paketti, şimdi 4 günde bir paket oldu.
Ama daha olmuyor abi yaa, bu kadar, oluru bu. Çok sinirli oluyorum yoksa. İnsanları kırıyorum, kendimden başkası oluyorum. İnşallah birgün kökten biter.
Bırakmak istiyorsan, hele hele günde 5 taneye kadar indirdi isen; inan "o kadar kolay"
İlacı al, bir de Allen Carr'ın sigara adlı kitabını edin. PDF'ini bulursun internette, print edip önemli bulduğun yerleri çizerek oku. Ben çok çok faydasını gördüm, hala canım ara ara sigara çektiğinde orada okuyup aklımda kalan 1-2 cümleyi tekrarlar ve o can çekmesini yok ederim. Sinirlenme ve sigarasız kaldığında kalp kırma işi ise tamamen bir halisünasyon. Sigaranın, sinirini alması diye bir şey yok. Başta da belirttiğim gibi, 5 taneye indirdi isen bırakmanın tam zamanı..
Konu içinde bir yerlere yazmış olmalıyım; champixle sigarayı bıraktıktan sonra "sigarayı bırakmanın bu kadar kolay, stressiz, sinirsiz" olduğunu bilse idim seneler önce bırakırdım..
Peki bu ilacı kullanım esnasında sigarayı bırakmak için bir gün belirliyoruz ilacı kullanmaya başladığımız an itibariyle hiç içmesek olmaz mı yoksa amaç içerken tiksindirmek yada uzaklaştırmak mı?
Olur, 1. gün belirle ve ilacı alır almaz içmemeye başla. Yapabiliyorsan ne mutlu sana :) İlaç, sigara isteğini azaltıyor, içmek istediği geldiğinde bunu ötelemeyi başarabilmene yardımcı oluyor. Sen bu azaltmayı sıfıra indirgeyebileceksen çok daha iyi elbette..
Ya 1. günde çok mu erken ki bilemedim:DŞaka bir yana başlayacağım ilaca inşallah.
ilaca pek sıcak bakmıyorum açıkcası ama kendimi şartlandırarak kota koyacagım günlük 15 tane 10 tane gibi giderek azaltarak bırakmayı düşünüyorum.canım sıkıldıgında iş stresi çok oldugunda yakıyorum genelde sigarayı.bunuda aşacağım inşallah Allah bırakmayı düşünen isteyen herkese yardım etsin..
Evet yazmışsın. Eminim ki ben de bıraktığım zaman keşke seneler önce bıraksaymışım diyeceğim. Dediklerini en kısa zamanda uygulayacağım, sağol.
Sinir konusunda da haklısın, sigaranın sinir aldığı falan yok ta akıl sürekli orada olunca odaklanma sorunu yaşıyorsun, odaklanamayaınca kafada bir ton askıda konu kalıyor, bu da gerginlik yapıyor.
10 ay kadar önce 27 gün ağzıma vurmadım, bir tanıdığım 7 senenin üzerine başlayıp, bir gün dahi aklımdan çıklmadı deyince :soru: la dedim bu bırakılmaz :o uğraşamam ben öyle sürekli kafamda olan bişeyle ve tekrar başladım :( Ama kararlıyım o beni bitirmeden ben onu bitireceğim.
Evrenoz HD rüyaların ilaçla ilgisi yok bugün 5. Yada 6. Günüm +18 olmasa bile gördüğüm rüyaları ben 14 senedir görmüyorum.bu ne arkadaş bu kadar canlı rüyayı görmek yorucu olmaya başladı uykumdan bile uyandırıo o kadar diim :).bu arada ilaç desteği yok hLa en çok aradığım zamanlar yemek sonrası ama onuda def edicem.bu arada uyku sürelerimde kısaldı max 7-8 saat uyyrum bıraktıgımdan bu yana dahası yok.eskiden minimum 10 saat uyurdum.
Evren hocam bi çok kişinin sebebi oldun, olamadıklarının da aklına kurdu saldın.. tebrikler teşekkürler..
Ben yinede tamamen irade ile alakalı olduğunu düşünüyorum.. ilaç, tedavi falan bunlar hep yancı, psikolojik destekçi.. tabi şahsi görüşüm teknik bi eğitimim yok ama dünün madde bağımlısı bugün demli çay bile içmiyorsa dönüp bi aynaya bakmalı, şapkayı çıkarıp düşünmeli..
yaşadıkların, anlattıkların gayet özendirici..inşallah gençlere veya bizden sonraki nesillere diyelim örnek olunur..
bu champixi getiren firma erdoğan sülalesininmiş doğrumudur?