typeRace Nickli Üyeden Alıntı
12 yıldır içiyorum ..son 5 yıldır 1,5-2 paket.. bende champix i 1 ay kullandım, bırakır gibi oldum ama psikolojik alışkanlığım o kadar kuvvetli ki tekrar başladım.. tabi bundan önce 2-3 kez normal yollarla da denedim ama 72 saatin üzerine çıkamadım..
en son 1,5 ay önce nikotinell in 2 mg lık meyveli nikotin sakızından aldım ve tam 1,5 aydır sigara içmiyorum.. içmedeğim sigara adedi 1500 ü geçmiş durumda şaka gibi..
daha önce aynı ürünün bantını denedim ama ilk 4-5 saatten sonra tekrar krize giriyordum..ama sakız çok başka çünkü sigara isteği geldiği anda bir tane atıyosun ve anında kesiyor krizi ve öyle bir tat veriyorki istesende içemicek durumda oluyor boğazın.. ilk günler günde 12-14 tane çiğnedim sonraki üç hafta 6-8 arası,şuanda da güne 3-4 tane sakız yetiyor.. psikolojik el alışkanlığı saçma sapan sigara ritüelleri hepsi bitti..nefesim açıldı ve sigaranın dumanı inanılmaz rahatsız ediyor..
tabi sigarada bağımlılık yapan asıl madde nikotin ve bu sakızı kullanınca nikotini bırakmıyorsunuz.. ama bunu bir anda bırakamıyorsam iki aşamalı bırakmak daha mantıklı..ilk önce psikolojik bağımlılk sonrasında sakızı bırakmak çok daha kolay... geçen 6-7 saat sakız çiğnemeyi unuttum aklıma bile gelmedi nikotin krizi..
birde şunu anladım en bağımlı insana bile günde 5-6 adet sigara yetermiş,gerisi sadece el alışkanlığı..yemekten sonra yakma,günün ilk sigarası,denize karşı vs..bin türlü ritüeli olduğu için 1-5 2 paket içiyor insan..
sakızın 3 ay kullanım süresi var ama haftaya günlük 2 ye düşürcem ,ay sonu tamamen nikotinide bırakıcam.. birde şekersiz falım taşıyorum beyin nikotin sakızı çiğnemiş gibi kandırıyor kendini:)
ayrıca sigarasız hayat mükemmel..yıllardır üzerimdeki halsizlik ve uyşukluğu pc başından çalışmama bağlıyordum ama hikayeymiş.. öyle bir enerji varki ne halsizlik ne baş ağrısı hepsi geçti.. 12 yılda yaklaşık 100,000 dal sigara içmişimdir, yazık aldığım zehire.hee sakız da bağımlık yapabilir ama nikotinin zararı sigaranın ateşlendiğinde ortaya çıkan 4000 tane zehire göre hiçbirşey.. hiç değilse katran yok zifir yok akciğere müdahale yok.. tabiki herşeyin fazlasıda zarar..