Bugün başlangıç ve devam paketini aldım 346 TL fiyatı var. Doktor tanıdığımıza sordum almadan önce kesin bıraktırıyor ama devam paketi ile al bir anda ilacı kesince yan etkisi olabiliyor dedi. Yarın sabah ilk ilacımı alıcam.
Printable View
Bugün başlangıç ve devam paketini aldım 346 TL fiyatı var. Doktor tanıdığımıza sordum almadan önce kesin bıraktırıyor ama devam paketi ile al bir anda ilacı kesince yan etkisi olabiliyor dedi. Yarın sabah ilk ilacımı alıcam.
sakın para verme_? sigara bırakma merkezlerinde bedavaya aldm
10. gün bırakıcam demiştim bugün 12. günün sabahı ve 10 gün'den beri sigara içmiyorum. Şuan sigara uzatsalar içer miyim? -Evet ama canım istemiyor maksat içmek için içerim :D
alıyorum champix bu hafta
kırmızı marlboro 10 senedir yaklasık iciyodum son 8 aydır 0,4 0,4 0,4 olan marlboro grey e geçiş yaptım
sigarayı gunde 4e indirebildim bir - bir buçuk paketten,
zaten işten dolayı cok cıkamıyorum sigara içmeye vs ama kesinlikle sigaraya para vermekte istemiyorum
her yaktıgımda icimde tamamen bırakma isteği var, genellikle trafikte veya işte çok stresli bi günse yakıyorum,
artık tam da içemiorum iki çekip atiyorum,
bakalım champix faydalıysa eğer tamamen kurtulmak istiyorum
Vay be bu ilacı bulandan Allah razı olsun yıllar geçti üzerinden. Günde 2 paket içerken birazda irade ile kötü günlerimde bile sigara icmedim aklıma bile gelmedi.
3 ay oldu icmiyorum hic destek almadim asla birakamam diyordum gunde 1,5 paket iciyordum birden oldu bazen ara ara canim istiyor burdan ders verir gibi olacak ama olay kisede bitiyor 12 yildir iciyordum
İlacın kutusunda 8. ila 14. gün arasında birgün belirlemenizi istiyor sizden o günü belirledikten sonra sigara içmemenizi istiyor. İsterseniz 14. gün belirleyin o güne kadar içebilirsiniz ama 15. günden itibaren 1 tane bile içmenizi istemiyor. Bırakmanızı istiyor. Ben 10. günü seçtim 12. gündeyim şuan ve 2 gündür canım istemiyor. Zaten ilacın 3. gününden itibaren sigarayı sırf içmek olsun diye yaktım. O yemeklerden sonra ciğere kadar çekilen zevk gidiyor 3. günden itibaren. Şuan ilacı 1 sabah 1 akşam olmak üzere alıyorum. Akşam saatleri ufak bir yoklama çekiyor ama dayanılmaz gibi değil zaten ilacı aldıktan sonra istek gidiyor.
Evren abi'den Allah razıolsun ben bu başlığı görmesem ilaç falan almazdım. Kelinden öpesim geldi Evren abi'yi :D
3 sene evvel kullandım ilacı..
Devam paketlerini kullanmadım..
İlk kutudan sonra oldu bu iş dedim..
3 ay sonra tekrar kendi eşşekliğimden sigaraya başladım..
Ama Kesinlikle etkili kesinlikle bıraktırmaya yardımcı..
Kısmetse bende yakında tekrar bırakmak için dayanıcam champix'e..
Konunun başında da yazdım;
Başlangıç pakedinden sonra devam pakedi şart.. Kullanmazsanız, sigaraya yeniden başlama olasılığınız çok yüksek.
Devam pakedi 1'den sonra devam pakedi 2'ye geçmek ise, sizin insiyatifinizde.. Ben Devam pakedi 2'yi kullanmadım.
Evren abi konuyu açalı tam olarak 3 sene 2 ay 25 gün olmuş
Yani toplamda 1180 gün yapıyor bu 1180 günde içtiğin bir paket sigaranın parası cebinde kalmış oldu.
Ortalama 6tl lik bir sigara içitğini düşünürsek 1180*6 =7.080,00TL cebinde kalmış oldu ve buda sana sanki ek gelir gibi düşüncesindeyim
Doğrumudur?
Bu görülen kısım. Bir de görülmeyen kısım var ki, onun parasal karşılığı daha da büyük.
Sigara almamanın getirisi belirttiğin gibi.. Ya sigara sebebi ile yakalanacağın hastalıklar ve bu hastalıklara ödeyeceğin paralar? Hem de bu parayı ödediğinde iyileşme garantin de yok.. Bunu da düşünürsen, ciddi bir parayı yakıp havaya karıştırmak oluyor sigara içmek..
arkadaşlar konuyu güncelleyim
sağlık bakanlıgı su an bu ilacı ücretsiz veriyor.sigara bırakma polikliniğine başvurdum. yapılan birkaç tahlil sonrası ( kan verme akciğer filmi ,nefes testi,ekg,anket vs) ilacınızı yazıyorlar . bana champix verdiler.başlangıc ve devam paketi şeklinde veriyorlar.ücretsiz.
yaklaşık 8 yıldır içiyorum ve mesleğin vermiş oldugu stresle işin dozunu kacırmaya başladım. yaklaşık 2 pakete yakın.
ilacı kullanmaya başladım.iş yapıyor ben tahmin etmiyordum ama ciddi anlamda sonuc ortaya cıkıyor.9 gündür içiyorum.12.günde birakaacagım. zaten günde 5 dal sigaraya kadar düştüm canım içmek istemiyor. inanması güç olsada.
yalnız bende rüya görmek tarzı bir yan etkisi olmadı ancak aşırı derecede ilaç içtikten bir süre sonra baş ağrısı çıkıyor.ağrı kesici içmesem mümkün değil geçmiyor ( uykumdan uyandıracak derecede bir ağrı )
herkesin denemesini tavsiye ederim ilaç iş yapıyor
Bu konunun aslında hep yukarılarda kalması gerekiyor bence. Hepimize moral oluyor :)