User Tag List

Sayfa 29/35 İlkİlk ... 192728293031 ... SonSon
661 sonuçtan 533 ile 551 arası

Konu: Sigaraya Son - Champix Deneyimlerim

MertSerhanÖ. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    günde 2 paket içiyodum.5 ay oldu bırakalı.Herşey kafada bitiyor içmeyin şu ilaçları falan.İradenize hakim olmaya çalışın.Evet zorluyor ilk zamanlar ama ilk 2-3 haftayı atlatınca gerisi çok kolay.Ki çok sıkıntılı bir dönemde bıraktım.O kadar mutluyum ki şuan başladıgım güne hergün lanet okuyorum.
    Sizin Maymun Olmanıza Darwin de Şaşkın.

Belly Detail

Faruk_Vtec - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    48 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Faruk_Vtec Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    14ncu gun bugun doldu son sıgaramı ıçtım ve paketımı çöpe attım ınş hayırlısı ıle kurtuluruz şu ılletten..
    bu postu yazalı 1 yıl 3 gun olmuş guncelı..
    F&F CAR CLEAN - Detailing Center

Vtec II ES7 | Accord 2.4 EX. | C2 HDI | GPunto MJET 3K | Dizel Otomatik ERA...

typeRace - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    12 yıldır içiyorum ..son 5 yıldır 1,5-2 paket.. bende champix i 1 ay kullandım, bırakır gibi oldum ama psikolojik alışkanlığım o kadar kuvvetli ki tekrar başladım.. tabi bundan önce 2-3 kez normal yollarla da denedim ama 72 saatin üzerine çıkamadım..

en son 1,5 ay önce nikotinell in 2 mg lık meyveli nikotin sakızından aldım ve tam 1,5 aydır sigara içmiyorum.. içmedeğim sigara adedi 1500 ü geçmiş durumda şaka gibi..

daha önce aynı ürünün bantını denedim ama ilk 4-5 saatten sonra tekrar krize giriyordum..ama sakız çok başka çünkü sigara isteği geldiği anda bir tane atıyosun ve anında kesiyor krizi ve öyle bir tat veriyorki istesende içemicek durumda oluyor boğazın.. ilk günler günde 12-14 tane çiğnedim sonraki üç hafta 6-8 arası,şuanda da güne 3-4 tane sakız yetiyor.. psikolojik el alışkanlığı saçma sapan sigara ritüelleri hepsi bitti..nefesim açıldı ve sigaranın dumanı inanılmaz rahatsız ediyor..

tabi sigarada bağımlılık yapan asıl madde nikotin ve bu sakızı kullanınca nikotini bırakmıyorsunuz.. ama bunu bir anda bırakamıyorsam iki aşamalı bırakmak daha mantıklı..ilk önce psikolojik bağımlılk sonrasında sakızı bırakmak çok daha kolay... geçen 6-7 saat sakız çiğnemeyi unuttum aklıma bile gelmedi nikotin krizi..

birde şunu anladım en bağımlı insana bile günde 5-6 adet sigara yetermiş,gerisi sadece el alışkanlığı..yemekten sonra yakma,günün ilk sigarası,denize karşı vs..bin türlü ritüeli olduğu için 1-5 2 paket içiyor insan..

sakızın 3 ay kullanım süresi var ama haftaya günlük 2 ye düşürcem ,ay sonu tamamen nikotinide bırakıcam.. birde şekersiz falım taşıyorum beyin nikotin sakızı çiğnemiş gibi kandırıyor kendini

ayrıca sigarasız hayat mükemmel..yıllardır üzerimdeki halsizlik ve uyşukluğu pc başından çalışmama bağlıyordum ama hikayeymiş.. öyle bir enerji varki ne halsizlik ne baş ağrısı hepsi geçti.. 12 yılda yaklaşık 100,000 dal sigara içmişimdir, yazık aldığım zehire.hee sakız da bağımlık yapabilir ama nikotinin zararı sigaranın ateşlendiğinde ortaya çıkan 4000 tane zehire göre hiçbirşey.. hiç değilse katran yok zifir yok akciğere müdahale yok.. tabiki herşeyin fazlasıda zarar..

Kakus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bırakan arkadaşlarımı-büyüklerimi tebrik ederim.

Ben de burada yazılan üzerine doktordan randevu aldım ve 28'inde gideceğim. Lakin problemim şudur ki; hiç ümitli değilim. Eskiden Champix'le olur, yaparım falan diyordum fakat şimdilerde gerçekten bu fikir aklıma geldikçe "yok yahu, yapamam sigarasız" diyorum. Hayatımdan bir parça kopacakmış gibi hissediyorum. Bu da burada anlatılan ve genel olarak bu konuda herkesin söylediği "önce kafanda bitireceksin" mantalitesine ters düşüyor. Daha önceleri 16 ay bıraktım fakat, şimdi düşündüğümde nasıl yaptığıma şaşıyorum. Beni sağlıksızlaştırdığını da hissediyorum bir yandan fakat...

Umarım başarabilirim bir şekilde. Umarım içimdeki "sigarayı bırakmak istemiyorum" hissini yenebilirim.
    K.

Gokmen Erbas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    iyi ki bırakmışım diyeceksin. ben ilaç fln kullanmadan bıraktım. son 3 aydır günde 3-5 içmeye başlamıştım şimdi yeniden bırakıyorum tamamen. anca içki içersem 1 tane yakarım bundan sonra.

TechTurkey Evrenoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    120 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı typeRace Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    12 yıldır içiyorum ..son 5 yıldır 1,5-2 paket.. bende champix i 1 ay kullandım, bırakır gibi oldum ama psikolojik alışkanlığım o kadar kuvvetli ki tekrar başladım.. tabi bundan önce 2-3 kez normal yollarla da denedim ama 72 saatin üzerine çıkamadım..

en son 1,5 ay önce nikotinell in 2 mg lık meyveli nikotin sakızından aldım ve tam 1,5 aydır sigara içmiyorum.. içmedeğim sigara adedi 1500 ü geçmiş durumda şaka gibi..

daha önce aynı ürünün bantını denedim ama ilk 4-5 saatten sonra tekrar krize giriyordum..ama sakız çok başka çünkü sigara isteği geldiği anda bir tane atıyosun ve anında kesiyor krizi ve öyle bir tat veriyorki istesende içemicek durumda oluyor boğazın.. ilk günler günde 12-14 tane çiğnedim sonraki üç hafta 6-8 arası,şuanda da güne 3-4 tane sakız yetiyor.. psikolojik el alışkanlığı saçma sapan sigara ritüelleri hepsi bitti..nefesim açıldı ve sigaranın dumanı inanılmaz rahatsız ediyor..

tabi sigarada bağımlılık yapan asıl madde nikotin ve bu sakızı kullanınca nikotini bırakmıyorsunuz.. ama bunu bir anda bırakamıyorsam iki aşamalı bırakmak daha mantıklı..ilk önce psikolojik bağımlılk sonrasında sakızı bırakmak çok daha kolay... geçen 6-7 saat sakız çiğnemeyi unuttum aklıma bile gelmedi nikotin krizi..

birde şunu anladım en bağımlı insana bile günde 5-6 adet sigara yetermiş,gerisi sadece el alışkanlığı..yemekten sonra yakma,günün ilk sigarası,denize karşı vs..bin türlü ritüeli olduğu için 1-5 2 paket içiyor insan..

sakızın 3 ay kullanım süresi var ama haftaya günlük 2 ye düşürcem ,ay sonu tamamen nikotinide bırakıcam.. birde şekersiz falım taşıyorum beyin nikotin sakızı çiğnemiş gibi kandırıyor kendini

ayrıca sigarasız hayat mükemmel..yıllardır üzerimdeki halsizlik ve uyşukluğu pc başından çalışmama bağlıyordum ama hikayeymiş.. öyle bir enerji varki ne halsizlik ne baş ağrısı hepsi geçti.. 12 yılda yaklaşık 100,000 dal sigara içmişimdir, yazık aldığım zehire.hee sakız da bağımlık yapabilir ama nikotinin zararı sigaranın ateşlendiğinde ortaya çıkan 4000 tane zehire göre hiçbirşey.. hiç değilse katran yok zifir yok akciğere müdahale yok.. tabiki herşeyin fazlasıda zarar..
    Hep söylüyorum.. Champix minimum 2 ay kullanılmalı.. 1 ay kullananların neredeyse tamamının yeniden başladığına şahit oldum. Psikolojik bağımlılığı yok etmede ilacın 2. ay kullanılması ciddi anlamda etkili. 2. ay sonunda halen sıkıntı var ise "devam pakedi 2" alınıp 3. ay da kullanılmalı..
    Onun haricinde bir şekilde bırakmışsın, tebrikler ve umarım daimi olur

Bu arada benim de 3 senem doldu

barakuda26 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Umarım kullananlar en kısa sürede bırakırlar sigarayı,

Çok şükür hiç başlamadım böyle pis bişeye bu yaşıma kadar, bundan sonrada başlamam sanıyorum, Nadiren arada bir nargilemiz var keyfe keder

Type-R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu sakızı nerden alabiliriz? eczaneler satıyor değil mi ?
    Haddini bilmez gülüşlerim vardır benim... Dosta keyif, düşmana acı verir...

Uzaklaştırılmış Kullanıcı
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    champix'e falan gerek yok bırakıyorum dedim ve suan 15 ay oldu agzıma sürmedim

gespenster - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1,5 yıl oldu ilacsiz.

typeRace - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Type-R Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu sakızı nerden alabiliriz? eczaneler satıyor değil mi ?
    aynen eczanelerde satılıyor.. tavsiyem nikotinell in 2 mg lık meyveli sakızı,kırmızı kutulu olanı.. nanelisi pek iyi değil..

ayrıca bu kesmezse 4 mg lığıda var ama hiç gerek yok 2 lik gayet tatmin edici.. ayrıca ben 96 adet olanını alıyorum küçük pakete göre yarı yarıya daha ucuza geliyor.. 96 sakız 2 hafta götürüyor oda günlük 3,5 liraya geliyor..

ZaZy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ABiler Champix'i 25 gün kullandım; çok aşırı yorgunluk yaptı. Sürekli uyuyorum; bende ilacı bıraktım ama faydası var. İçinden gelen "İLHAN SİGARA İÇMELİSİN, SİGARA İÇ; SİGARA SİGARAA SİGARAAAAA" iç sesini bastırıyor. Yani içinizdeki o istek giidyor. Şimdi arkadaşlar uzatınca günde 2-4 dal arası içiyorum son 1 aydır

Type-R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Champixle bende bıraktım çok şükür 1.5 ediyor. ilac devam ediyor..
    Haddini bilmez gülüşlerim vardır benim... Dosta keyif, düşmana acı verir...

Gunes G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sigara icmemenin diet yapmanin yaninda ne kadar daha kolay oldugunu izah bile edemem. 30 kilo filan verdim son 3-4 ayda, aclik gercekten cok acimasiz, sigara nedir yahu..
    You call it turbo lag , i call it foreplay ...

SerkanYazgan. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Allah yardımcın olsun abi açlık gerçekten daha zor.

Bu arada 25 günde bırakman gerekiyordu zaten. Ben yaklaşık 45 gündür içmiyorum, çok nadir içiyorum ondanda tat alamıyorum yarıda atıyorum.Bıraktığım günden bu yana 6 adet içmişim. İlacıda rahatsızlığım yüzünden bırakmak zorunda kaldım, ameliyat felan 20 gündür içmiyorum ilaç. Gerçekten sigara bırakmak çok kolaymış ama önemli olan bunu bizim irademizle sürdürebilmemiz.

Bırakanlar için telefon uygulamaları var tavsiye ederim, ben applestoreden yenihayat ve sigaraya son uygulamalarını kullanıyorum. Şuan 45. gün ve kalp krizi riskiniz %30 düştü yazıyor 900 adet sigara içmemişim ve 472 tl cebimde kalmış.Ayrıca bıraktıktan sonra içtiğiniz her sigara içinde asık surata tıklıyorsunuz onuda hesaba katıyor. Sadece içtiğiniz sigara miktarını ve paket fiyatını giriyorsunuz ve bıraktığınız günden bu yana hesaplamaya başlıyor
    "Bu ülkede ilgililer bilgisiz, bilgililer de ilgisizdir."

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben de champix le bıraktım. Ekimde 3 yıl olacak bırakılı Tam 8 sene içtim bu mereti. Liseyle beraber başladım, üniversite biterken de bıraktım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bırakmayı düşünen arkadaşlara şöyle bir tavsiyem var; bir daha bir kere bile olsa içmeyin.

Benden sonra abim, babam ve 3 arkadaşım daha champix ile bıraktılar. Babam 4. ay sonunda, 2 arkadaşım 5 ay sonra diğeri de 6. ay sonunda tekrar başladı. Yani 6 kişi bıraktık ama 6 ay sonunda abim ve ben kalmıştık. Çok şükür 3 yılı da dolduracağız yakında. Tekrar başlayanlar ise dayanamayıp 1 kez içince sonraki günler daha da dayanamadıklarını ve başladıklarını söylediler.

Bizim bırakmamıza vesile olan doktorumuzun en başta söylediği bir şey vardı. Sigarayı bıraktığınızda içinizdeki mangal hiç bir zaman tam olarak sönmeyecek. Çok derinlerde de olsa közleri durmaya devam eder. Siz ne zaman ki bıraktım nasılsa artık başlamam, 1 tane içeyim deyip de içtiğinizde, mangalı körüklemiş ve tekrar yanar hale getirmiş olursunuz. Bu demek değil ki tekrar başlayacaksınız. Fakat onca zaman çile çekip de uzaklaştığınız sigaraya tekrar yakınlaşmış olursunuz. Aklınıza bile gelmeyen sigara yine sizi arayıp sormaya başlar. Bunlara tekrar göğüs germek zorunda kalırsınız. Bu yüzden aman diyim tekrar o günleri yaşamamak için 1 tane bile olsa içmeyin.

Dip not: Nargile de yasak. Sigarayı bıraktığım gün evdeki nargile mi de kaldırdım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Boşuna uğraşıyorsunuz..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aile evinde otururken valide pedere champix almış peder de oralı değil, dedim onu ben alayım. Aldım ama bir tane bile içmeden sigarayı kendi kendime bıraktım. Aynı gün içmemeye başladım ve hala içmiyorum. Pakette ortada duruyor, hanım bile şaşırdı. Hiç içmemiş gibi olamasam da gayet temiz hissediyorum kendimi.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)