sigara bırakma hattını aradım randevu oluşturmak için fakat yakın zamanda randevu yok dediler telefon numaramı alıp 2 gün sonra aradılar
Printable View
Kesinlikle alınmalı ve bırakılmalı. Bu konu sayesinde ilaçla tanıştım ve bırakacağıma inanıp bıraktım :)
1 Yıl 10 Ay Oldu Guncelı.. :)
Tam üç sene olmuş bugün bırakalı :)
20 gündür champix kulanıyorum sigarayı bırakalı 7 gün oldu çok mutluyum :)
15 yıllık bir maziiz vardı bu meretle
Hadi hayırlısı :)
bırakmak istiyorum. günde 4-8 arası içiyorum.
tiksiniyorum artık.
selamlar birşey sormak istiyorum
ilk kutu champix'i bitti bugün devam paketini yazdırdım doktara ve fakat halk sağlığından ilacı aldığım zaman 1. paketle aynıolduğunu gördüm.devam paketleri farklı olmuyor mu?paket ilk hafta yine 0.5 mg la başlıyor
bu arada 16 gündür sigara içmiyorum :D
Geçenlerde bu konuyla ilgili anım oldu .
Çevremde ne kadar arkadaş varsa hepsini bilgilendirdim. Alo sigara bırakma hattından randevu oluşturup , Devlet hastanelerinin sigara bırakma polikiliğine gidip champix yada zyban veriyor doktor ücretsiz ve sigarayı bırakıyorsunuz dedim.
Neyse ekib itopladım gittik, Ufak bir kan , akciğer röntgeni,solunum v.s muaynesinden geçtik (Not :gittimiz poliklinik doktoru göğüs hastalıklarıydı bölge bölge doktor oranına göre psikiyatri başta olmak üzere değişiklik gösteriyor )
Doktor herkese verdi bir bana daha öncesinden Antidepresan ilacı kullandığım için bu ilaçlarda antidepresanla eşdeğer olduğu için bir tek ben alamadım arkadaşlarım çoğu devam etti bıraktı ben hala kullanıyorum :(
Aslında daha önceden kendi çabamla bırakmışlım var . Hatta 3-4 kere bırakıp başlamışlımda var .
Sigara çok köyü illet spor yapmadığım zaman beni çok kötü etkileyip hem yavaşlattığını hem metabolizmamı bozduğunu bildim halde içiyorum . Lanet olsun şu sigarayı icad edene :D
hiç başlamadım çok şükür günceli :)
Benımde sıgarayı bırakalı 8 ay oluyor. Nasıl bırakabildim; ne ilaç ne sakız kullandım. 2015 mart ayında 2.0 benzınlı gsı almıstım kendıme ılk aracımdı. Halıyle cok yakıyordu ve cok masraf edıyordum. Butce de yetersız gelmeye basladı. Sonra dedım kendıme, olum hangi zevk senın ıcın daha onemlı. Tabıkı araba dedım. Sigraya vercem parayı benzın alır bınerım dıyerek attım paketı cope :) Bırde ozamanlar cagrı merkezınde calısıyordum stres hat safa mıllet daha sigaraya baslıyordu :D Yanı özetı iş biraz kafada bıtıyor :)
bugün sigara bırakma polikliğine giderek, test vs. sonrası doktor zyban hap verdi. 03.05.2016 tarihini bırakma tarihi olarak seçtim, kurtuluyorum inşallah.
Sağlık Bakanlığına bağlı sigara bırakma polikliniğine arkadaşımla başvurup, 2.şer kutu champix ile sigarayı aynı gün bıraktık. Bırakalı 220 gün oldu, ilk 1 ay ara ara canımın istediği oldu ancak sonraki aylarda yavaş yavaş bu istek kayboldu gitti. Sigara içerken ellerim ayaklarım hiç ısınmazdı o sorun ortadan kalktı, cildime renk geldi, nefesim açıldı, kondisyonum ciddi oranda arttı. Bıraktıktan sonra 3 kez sigara aldım elime ama hiç birini bitiremedim ve tadı iğrenç geldi. Doktorun dediği gibi champix beyindeki sigara isteği uyandıran reseptörlerle bağlantıyı kesiyor heralde.
Bu ilacı bende denemek istiyorum günde iki paket sigara içiyorum ama zor geliyo duman olayı keyifli geliyor ,önce E sigarayı bi denemek istiyorum, ilaç ile sigarayı bırakan arkadaşlar kilo aldınız mı ve ilacı ne kadar zaman kullanmak gerekiyor ?