User Tag List

Sayfa 12/15 İlkİlk ... 21011121314 ... SonSon
267 sonuçtan 210 ile 228 arası

Konu: mazda rx8 mi yoksa honda s2000 mi

beskazalıoglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Yiğit G. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    anket açmana gerek yok zira burası honda agırlıklı bir forum.. mazda forumunda anket açtıgında cevap ne olacagını biliyorsan burda da honda tarafında öyle olur Yinede şunu farkettim 2 sene önceye göre çok çok daha fazla "RX8" tercih et diyen insan var.Şaşırdım açıkçası En mantıklısı ikisinide kullanman.Sonra oturup sana eksi artı yönlerini düşünmen.Konfor isticenmi , donanım isticenmi , yok sadece gitsin abi gerisi fasa fiso mu dicen.. Genelde gezmeye çıktıgımda kaç kişi geziyorum.. 2 den fazla mı acaba.. Yakıtı fazla s2000 den etkilermi seni... vs vs bunları düşünüp üstüne sürüşü de eklersen cevabını verirsin muhakkak
    tabikide rx8 en cok sevdiğim olay fazla kişi atabiliyorum tek bu yönü değil tabikide daha cok yönleri var sevdiğim... cevrem cok geniş biyere cıksam arkadaşlar düzen etmezler yani s 2000 de 1 kişi olcak yanımda biyere gittiğimde ama s2000 hayır diyemiyorum şahane bi araç tam bir hazır makina yakıt önemli değil bnm için bu arabalara bindikten sonra yakıtları göze alıcaksın sürüş bakıma gelince ikiside ayrı zevki var biliyorum rx8 sürdüm cok rahat yağ gibi araç s2000 sürmedim dürüst olmak gerekirse ama arkadaşın yanında bindim rolling de Drift tede tam benim aradığım bir arac tabi bunlardan birini aldğımda ekstradan motoruna modifiye eklicem

Arenimo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    44 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Suanda gordugum en iyi yuruyen RX 8 ogulcan diye bir arkadasimda ZH plka benim diyen rx e 3 4 boyu rahat var fakat iyi bi s2k ile (BKM) ile denediklerinde fark cok fazla oluyo ogulcan E plka s2k yi 2 kisi s2k da kendisi tek gecmisti

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Sinan'S2k Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Rx8 lerin ben son makyajdan sonra tipini çok beğenir oldum. Tamam heryeri süperde araba bana pek gitmiyor gibi geldi. Eşimin z4 3.0 ı ile denedik ki araba tiptronik ona rağmen 4-5 boy fark oldu dahada gitsek açılacaktı. Ben performans anlamında beğenmedim açıkcası ama geri kalan konularda kesinlikle iyi. Binip bir kullanmak isterim verdiği his nasıl kullanımı nasıl vs. Arkadaşın önceliği gidiş ise s2000 kesin önde. Tahminimce verdiği tatmin duygusu ve haz olarakta s2000 önde olacaktır. Adrenalin dersen s2000 in eline su dökecek araba kesinlikle azdır. Konfor-Donanım-Genişlik-Rahatlık işin içine girdiğinde sınıfının en kötü arabasıdır ama kesinlikle
    Konfor-Donanım-Genişlik-Rahatlık işin içine girdiğinde sınıfının en kötü arabasıdır ama kesinlikle evet sorun orda zatennn

Kekuti* - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Arenimo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Giderkeni de var kekut
    Olm urfa başgan uçan kuşa atar yapıyor
    1) 34 JET 01 - R53 Cooper S GP "0483" - R.I.P
    2) 34 DEV 20 - R56 Cooper S "JCW" PROJECT400 - DONE!
    Instagram: @itkopekas #dev20 #project400

doush - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bir sürü kişiden alıntı yaptım ama yüreğim yetmez yazmaya zaten okumuyor çoğu. Ama bilip bilmeden, bazı şeylerin mantığını anlamadan *** atanlara öyle gıcık oluyorum ki yazmadan duramayacağım. Şu forumda en sevdiğim söz, YİĞİDİ ÖLDÜR HAKKINI YEMEdir. Mesajlarıma bakılsın S2000 savunduğum kadar rotary savunmuşluğum vardır.

RX8 için düşüncelerim;

RX-8 hemen motor bitiriyor, yağ yakıyordur. Hayır, yanlış yağ kullanırsanız motoru bitiriyor.Orijinal yağını kullanmanız lazım. Yağ yakması zaten rotary nin çalışma prensibi. Aracın kendi yağ haznesi var direk yakıta karışan, hatta göstergesi bile var bu normal yağ lambası gibi değil. Benzin göstergesi gibi bir zımbırtı. Yanlış hatırlamıyorsam piste çıkacaklar için daha büyük hazneler takılabiliyordu. Kurum bağlaması doğrudur, kitapçığında bile 25 KM'de bir kesiciye sokun kurumu atsın yazar çünkü seallerin aşınmasının en büyük nedenidir kurum. Ayrıca rektefiyesi çok kolay, çoğu yurtdışındakiler garajında yapar, sealleri değiştir bitti. Yakıtına gelirsek, evet cidden çok yakıyor çünkü gücü ve torku çok yüksek devirde. Şehir içinde tabi fazla ykaıyor bu yüzden. S2000 için yurtdışı forumlarına bakın sakin durursanız ciddi anlamda o güce göre az yakan bir araba. 1500'km de ki RX'8 e bindim yani rodajı yeni bitmiş güzelce açılmış bir arabaydı. Yardımları kapatınca 3'ün sonuna kadar 4 kişiyle arkası gezinen arabaydı, zevkliydi. Donanımı çok güzeldi, vites topuzu dışında hoşuma gitmişti içi, donanımı falan. Gözlerimi doyuruyordu yani. 6000 gibi gelen gücüyle, göğüsünüze basıldığını hissediyorsunuz. Sesi deorijinalde biraz elektrik süpürgesi gibi ama yine de güzel. Yalnız bu aracı alıyorsanız, egzoz filtre falan binerdim. Çünkü en mantıklı iş bunlar dışında, PP'dir. İçinize çok kaçar yaptırabilirseniz.

S2000 için düşüncelerim;

Bu arabada donanım arayan aklı yerim ben. NSX-R'da klima, radyo-teyp opsiyonel haberiniz var mı? Hala Honda'nın safkan otomobil mantığını anlayamadınız mı acaba? NSX te, EF'te Senna çalıştı ulen. Nasıl hayvan gibi yol tutuyorlar, o kadar güçlü olmamalarına rağmen nasıl kendinden güçlüleri geçebiliyorlar. Türkiye'de pist yok diye hangi mantıktır buna düz yol arabası diyen insan ne içmiştir ? Bu arabanın ağırlık dağılımını bilmeden, nasıl RX-8'in ağırlık dağılımını öne sürersiniz? Sağ koltuğuna ağırlık eklenmiş arabadır sürücüyle dengeli olsun diye. 2 ye çekince götünü zar zor atan araba diyor ya, insanlar ne kadar para harcıyor arabaları sarmasın diye haberiniz var mı? Zaten tutunsun diye 1. vitesi çok uzun. Turbolusu bile azıcık oynamayla 2 de hayvan gibi tutunuyor. Bu mu yol tutuşu kötü araba? Yiğidi öldürün de işte hakkını yemeyin. D1'de zar zor kullanıyor adamlar, hatta çıkmış olmaları lazım. Tamamen pist odaklı, düz yol demiyorum, drift demiyorum. Şu araba bu araba daha iyi dediklerinizin yardımlarını kapatın komple bir ABS kalsın öyle bakın bu işe. Ben bu forumda 1 adam görmedim, zorunlu kalmak dışında gerçekten otomobilden anlayan ve S2000'i satan. Satanlar geri aldı. Bu araba günlük değil, donanımı yok çünkü ihtiyacın yok, gerek yok. O kadar paran varsa yanına donanımı olan dizel al. Çünkü gerçekten çok kısıtlı içerisi. BoraRS abim yazmıştı galiba, kışın kafayı yiyordum diye. RX-8 gibi her ayrıntısını yazmadım çünkü zaten herkes biliyor F20C'nin nasıl bir motor olduğunu, ha bak aklıma geldi buna da *** atan vardı. F20C zevkli bir motor değilmiş puhahahah neremle güleceğimi şaşırdım. F458 daha yeni kırdı litre başına güç rekorunu haberiniz olsun.

Genel Sonuç:

Aklıma gelen herşeyi yazdım. S2000 günlük bir araç değil, tek bineceksen dar olmasından kaynaklı sıkılırsın. Eğer safkan istiyorsan, yani gerçekten hissi yarış atına binmek gibi. Bana göre de 10 yıllık görünümüyle hala modern görünen bir araba her yönüyle. Performansını yol tutuşunu pist zamanlarına bakarak anlarsın. Rolling lere bakma bu araç pist için üretilmiş.

RX-8 de yakıt olarak günlük bir araç değil. Donanımı var, temizi daha fazla.4kişilik sayılır arkası dar ama 4 kişilik işte. Profilinde BMW var eğer biniyorsan konfora alışıksındır. Sürmüşsün de tercihin belli gibi.

Ben hiç aramam yani o yüzden tercihim S2000 olurdu 2. arabayı da alabileceksem. RX-8 sahip olmak istediğim bir araç olur ama acelesi yok, S2000'leri hayvanlar bitirmeden. Sen Rx-8 alırsın gibi geliyor ama söylediğim gibi.

Dipnot: MX-5'in satışıyla vs. karşılaştırmak ne saçmadır ya şuraya yazanlar gerçekten bilgili adamlar yapmayın yahu. MX-5 sorunsuz, zevkli, cabrio, salak tatlı bakışı, fiyatı, hafif ve yeterince gücü olduğu için dünyada satılan en çok cabrio dur. Bunu S2000'le ya da başka bir araçla karşılaştırmaya gerek yok, 4 kişilik diye beetle la Rx-8 i karşılaştırmak kıvamında olur. Beetle çok büyük farkla önde o zaman değil mi

Göz kırpmamı da koydum hadi sizee yaaağğğşşaannlaarr.
    Alıntı DeNNis Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sen iskender ustaya git 51lik borudan beyin kıvırsın sana

drahte1905 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Yiğit G. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşım sen bir forumda tartışmayı , karsılıklı konuşmayı bilmiyorsun.Birkere insanlar bu forumda bildikleri ile tartısırken kimseyi "yalan söylüyorsun" diye hitap edemessin." Senin bilgin bu kadar "," işte saçmalıyorsun " , koyu puntolar ünlemler büyük harfler vs lafları ortamı geriyor düşünceni belirttin bence daha fazla uzatma çünkü ilk mesajından beri belirli bir agrasyon durumu içinde gidiyorsun.
    Sayin sidekick;

Ben buraya wikipedia gibi herkezin birseyler karalama yapmaya hakki olan kaynaktan bile alinti yapsam...

Yetmese alinti yaptigim cumlenin ICINDE [?] olsa....

Ve ben cumle'nin arasinda gecen bu [?] Soru Isaretini yani kaynagin kendinden EMIN OLMADIGINI ifade eden simgeyi CIKARSAM !

Sonra bu kaynagi burada SALT GERCEK gibi paylasirsam...

Ben ne olurum ?

Bensem bu kisi bana sadece YALANCI degil ADI INSAN'da diyebilirsiniz...

Bir tartisma'da sadece HAKLI CIKABILMEK icin insanlari kandirabilen birine ne denir ?

En azindan ben bir daha mesaj atamazdim ayni konuya...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Kekuti* Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben sadece son bir paragraf yazayım.. Terkediyorum konuyu. hak vereceksinizdir..

2009'dan önce s2000'e bakan kişi sayısı sınırlıydı. Aşıkları vardı arabanın.. (halada var) sağda solda s2000 gördüğünde selam veriyormuş millet. Hakkaten gözlerini alamıyorlardı 4 5 s2k gördüklerinde insanlar..

çok yakın bir arkadaşım, "kendisi s2000 kullanıcısı" kız arkadaşı bir soru sordu..
    - araban mı benmi diye 4 5 dakka düşündü.. Kız soruya cevap ver diyince "tabiikide arabam sen kimsin?" dedi (2 sene evvel)

- başka bir arkadaşımda evlendikten sonra, "s2000'imle arama girersen boşarım seni" demişti

- başka bir arkadaşımız, "abi ben vtec bile açmaya kıyamıyorum. Çok seviyorum Allah sattırmasın" diyordu.

- başka bir tanıdığım s2000'in yanına 3-4 araba aldı değiştirdi ama s2k'dan vazgeçemedi.. (yanına aldığı arabalar subaru evo falan, öyle dizel ekonomik araç değil yani )

böyle bir arabadan bahsediyoruz. Bana gelince 2001 senesinden beri kuzenimle başladı bu aşk.. ama uzun bir süre arabam s2000 olsunda kullanayım demedim. Hatta araba değiştireceğim zaman, "s2k'da darlanıyorum her gün 150 km gidemem okula" diye almadım.. aklıma sıçayım
    hala kafamı taşa vuruyorum okul bitti piyasaya 15-20.000 TL zam geldi..
    pert arabanın fiyatı 55 60 tl oldu. böyle bir piyasada temize bütçesi el veren alsın derim.

s2k 10 sene üretimi süren, hep karakterine sağdık bağımlı kalan bir araç. çok özel bir araba.
    Rx7 hala olsaydı rx derdim ama rx8 bu hazzı yaşatabilecek bir araba gibi görmüyorum. (Kendi düşüncem.)
    git bak temiz bulursan al, ama bu piyasada kimseyle uğraşmak istemeyeceksin yok orası boyalımı kaydı varmı ? neresi değişti. geçmişi nasıl ? araba sorgulatıp darlanmak istemiyorsan git rx8 al ama dersen ki ben 1 tane araba alıcam severek binicem. Git kazasızına değişensizine paranı bastır al.

Al kız arkadaşını yanına sakin sakin gez
    sakata gelmiyelim diyosun yani

Yiğit G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı drahte1905 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sayin sidekick;

Ben buraya wikipedia gibi herkezin birseyler karalama yapmaya hakki olan kaynaktan bile alinti yapsam...

Yetmese alinti yaptigim cumlenin ICINDE [?] olsa....

Ve ben cumle'nin arasinda gecen bu [?] Soru Isaretini yani kaynagin kendinden EMIN OLMADIGINI ifade eden simgeyi CIKARSAM !

Sonra bu kaynagi burada SALT GERCEK gibi paylasirsam...

Ben ne olurum ?

Bensem bu kisi bana sadece YALANCI degil ADI INSAN'da diyebilirsiniz...

Bir tartisma'da sadece HAKLI CIKABILMEK icin insanlari kandirabilen birine ne denir ?

En azindan ben bir daha mesaj atamazdim ayni konuya...

Bence yanlış düşünüyorsun , karşı taraf sana göre yanlış olan bir bilgiyi bile söylese ona "Adi veya yalancı" demek biraz kabaca olur sanırsam Sonuçta biz burda kaliteli insanlarız , hepimiz arkadaşız , dostuz , yüzyüze görüşüyoruz , sevdiğimiz hobilerimiz meraklarımız aynı. Sende dogru olanı yazarsın eğer dogruluguna inanıyorsan veya gösterirsin.Ama sen konuya girdiğinden beri agrasifsin hatta büyük puntolarla koyu puntolarla yazmalar vs bana bile ilk lafımda "bu insanlardanmı akıl alıcak arkadaş" die laf sokarak girdin.. Gerek yok yani böyle seylere
    Rotary.. because we dont need many liters to kick u'r ass..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dr.Ecu AntaLya

Keeper - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İkisinede bindim ikisini de kullandım. Rx8 sahibiyim. Onu geçicem bunu geçicem diyip hırs yapıyorsan, bu konudaki tek kıstasın buysa s2k alıcaksın hiç düşünmeden. Tabii aralarında atla deve bir fark yok rollingden rollinge koşmayacaksan İkisi de keyifli araçlar, biri konfor,donanım olarak çok önde tabii ki. İyi baktıktan sonra sıkıntı yaşamazsın rx8 de. Zaten Rx8 alırsan o konuda yardımcı olacak fikir alışverişinde bulunacak çok kişi bulursun Aralarında kalman da normal ben de zamanında kalmıştım aralarında

Janus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Valla 100 puanlık uzman sorusu gerçekten. Ama benim tercihim s2000'den yana olurdu sanırım. En azından az çok anladığım bi motor ve sürekli yağ kontrol derdi yok
    Never give up,
    Never back down!

Murat Özcan
    Misafir
    s2000 diyorum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    s2k ve rx8 konusu amma çok açıldı. İkisinide sıfır alıp 10.000km kullandım.
    fiyat/performans/görünüş/konfor/kullanışlık/güvenlik kıstaslarının tamamını alırsan rx8.

ernc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bence s2000

Setre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bir RX-8 kullanıcısı olarak aslında yanlış karşılaştırma

Toyota GT86 , Subaru BRZ, Hyundai Genesis mi RX-8 mi desek daha doğru bir soru olurdu ...

4 kişilik Coupe araçlar bunları karşılaştırmak daha doğru ... Genelde s2k ile karşılaştırılıyor çünki aynı zamanda çıkmış yaklaşık aynı güçte arkadan itiş araçlar ama aslında tamamen yanlış karşılaştırma ...

S2K 2 kişilik roadster ve cidden hafif çok hızlı bir araç ...

RX-8 4 kişilik Coupem"Sİ" bir araç ***** suicide doors var...

Üstü açık araç seven kesinlikle S2K almalı çok çok iyi gidiyor bencede, ama aracın içinde biraz daha lüks severim ve ben kalabalık gezerim diyen kişi kesinlikle RX-8 almalı ... 9500 devirin keyfine aracındaki 3 kişi ile birlikte varmalı
    Risksiz bir Sürüş düşünemiyorum, her pilot kendini geliştirmeli, her pilotun kendi limitleri var benim ki diğerlerinin biraz üstünde !
    A.Senna

http://instagram.com/emresetre

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yakında GT86 nın üstü açık olanı çıkıcak işte o araç tam s2k ile karşılaştırabilicek bir araç olacak çünki piyasada bu şekilde giden tek japon roadster şu anda s2k

Miata ne yazıkki güçsüz bir araç ha kullanımı inanılmaz keyifli o ayrı çok ciddi yol tutuşu var miata da ama s2k gibi canawar değil
    Risksiz bir Sürüş düşünemiyorum, her pilot kendini geliştirmeli, her pilotun kendi limitleri var benim ki diğerlerinin biraz üstünde !
    A.Senna

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    pert s2000lere 65 70 verene kadar 2010 2011 çiçek gibi 10 binde rx8'e binmek bu devirde daha mantıklı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2004 s2k lar en az 70 80 e satılıyor, açıkçası 70 80 ona verileceğine tabiri caiz ise herkezin "GİTMİYOR" dediği RX8 lerden alıp 20K para harcayarak 300 350 whp ye çıkartmak mümkün
    A.Senna

Bulut Y. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    gtx30 la hazzına doyulamayacak bir araç ortaya cıkabilir.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)