+İslahiye'ye giderken geçilen yolları görsen bu konuyu açmazdın diye düşünüyorum :D
ama sen merkezde olcaksan sıkıntı yok :)
Printable View
Gaziantep'te ev kiraları gerçekten çok yükseldi. Suriye'den çok fazla gelen ve ev kiralayanlar nedeniyle kiralar tavan yaptı. Sosyal olarak çok zayıf bir şehir.
Tavsiye etmem.
Rusya varsa giden kafileye benim adımı da yazın Rusya candır . Eğitim şart
Sosyal açıdan antepli değilsen eğlenmen biraz sana ve cebindeki paraya bağlı , antepli adam zaten herşekilde kendine eğlence bulabiliyor.
Okul hakkında pek bilgim yok cemaat okulu ulaşım vs. biraz uzak olmasına rağmen pek sıkıntı olmuyor ,
Genelde antep baktığın yöne göre değişir ki sen yaşamaya gelmiyorsun sadece okumaya geliyorsun bence asıl önemli olanda budur ,
Bende üniv öğrencilerinden çok duyuyorum burda yapcak bişe yok vs. vs. oldu full köpük partili rus kızlarla sizlere jakuzide keyif veren mekanlar yapalım ünivin oraya diyorum dalga geçiyorum çünkü millet kendini süper zeki sanıyor okadar parti düşüneceklerine biraz ders düşünseler daha iyi . Sonuçda tekrar söylüyorum yüksek beklentin varsa üzülürsün sosyal olarak aman aman bir durum yok ama hiç yok da değil. üniv partileri var gayet eglenceli ve coşkulu geçiyor birde dışarıdan adam almasalar dahada iyi olacak ama yinede güzel..
Araba konusunda da merak ediosan grup olarak biz varız çıkar gazlar yarışır eder vs. evimize döneriz eğer gelirsen bana burdan ulaş seni onlarada götürürüz en azından biraz daha az sıkılırsın..
Sonuç olarak karar senin ;)
selam dostum ;
bölüm olarak ne düşünüyorsun bilmiyorum ama şehir cana yakın ve her türlü rahat edersin
eğlence olarak her şehirde olduğu gibi her bütçeye göre farklı mekanlar oldukça fazla alkollü alkolsüz fakat bize yetmiyor artık sürekli aynı yerler olduğu için sıkıldık biz biraz seni de sıkar zamanla eminim :)
2 tane yeni avm yapılıyor biri bölgenin en büyük alışveriş merkezi olacak boş vakitlerini orada harcayabilirsin çarşısı büyüktür.. bunu yazmadan edemeyeceğim sonra kendimden şüphe ederim :D doymak istemessin bunu sana söyleyen 54365 kişi olabilirim ama kabul etsin artık Türkiye'de bu şehir yemek konusunda EZER :D
onun haricinde okul içi sormak istediğin her türlü soruya objektif olarak cevap verebilirim
şu an bende zirve üniversitesini düşünüyorum mesela güzel duyumlar alıyorum yada gazikent yada yeni
adıyla hasan kalyoncu da güzel ve ciddi bir üniversite
zirve üniversitesi açıldığından beri sürekli yolda yürüyen zirve öğrencilerini görmek mümkün ellerinde üniversitenin verdiği macbooklar gezinip dururlar :D okul servisleri şehrin her yerine servis imkanı sağlıyor ayrıca üniversite içi macintoshlarla ile doludur kaliteyi hissedersin
ingilizce ağırlıklıdır rosetta stone desteği vardır kolay dil öğretmek için ellerinden geleni yaparlar
benim dershanem bu üniversite ile anlaşmıştı ve son deneme sınavlarına o okula gittim içi de dışı da bir okadar güzeldi ben sevdim çalışanlarını ..
fakat duyumlarıma göre zirve biraz daha mütevazi hasan kalyoncuya göre biraz tutumlu ve disiplinli fazla sıkarlarsa şaşırma :)
şehir olarak laf söyletmem ki bunu herkes çok iyi biliyor Gaziantep kaliteli bir şehirdir yolları doğal güzellikleri gezilecek görülecek yerleri çoktur fakat turist değilsin sonuçta sürekli kalacaksın o şehirde gezilecek yerler maksimum 1 ayda biter.. peki ya sonra ne olacak ? zirve üniversitesi çevresinde şehir ile bir ilişki olmadığı için şehre inmek isteyeceksin bu da sürekli mümkün olmayabilir şehirden uzak çünkü merkeze..dediğim gibi okul iyi şehir iyi bunlar hakkında garanti verebilirim fakat ders harici etkinliklerde sıkıntı yaşarsın demedi deme beklentiler değerlendirilip seçilmeli ben şahsen seçecek olsam eskişehir,bursa,istanbul,ankara gibi yerleri seçerim
kendi eğlenceni kendin yaratırsan yaratıcı çevre çok burada öğrencilerde potansiyel çoktur onlar her türlü eğlenmesini bilir :D
canın sıkılmaz fakat daha iyilerini gördüysen yetmeyebilir bir öğrenci gençliğini dolu dolu yaşamak ister o konuda biraz mütevazi kalır diğer illere göre.. işte ona gelince sen kendin karar verirsin bence gel 1 2 gün konakla derim tercih yapmadan önce tercihlere daha zaman var..
site ile ilgili duruma gelecek olursak :D yarışan grup biz olduğumuz için şehrin bütün hızlı araçları ile bağlantılıyız sürekli yarışlar olur hızlı araç çoktur o konuda sıkıntın olmasın ortam eğlencelidir ve sende zamanla bizle tanışır aramıza katılırsın
son olarak tabiki baklava yemek parklar vs vs a kanıp bölüm tercih edilmez iyice düşün taşın kararını öyle ver derim :)
g.antep üni'deydim bende ve 2.senenin sonunda bıraktım döndüm adanaya. Büyük şehirde yaşıyorsan ve batının yaşam tarzına hakim bir insansan sen de yapamazsın buna inan. Doğunun parisi derler,aşırı gelişmiş bir şehir derler ama gelişen tek şey sanayisi ve inşaat sektörü,ne sanayisi ne de inşaat sektörü öğrenciyi ilgilendirmiyor malesef. Benden 1 sene sonra antebe gelen 3 arkadaşım daha var ve 3üde aşırı derecede pişmanlar. Ucuz memleket yeme içme bakımından. Ama eğlence olarak pahalı bir şehir (gece hayatı). Nedeni ise kaliteli mekanlar kısıtlı olduğu için olanda ona göre tarife uyguluyor. Ha yinede kesin kararlıysan ve gideceksen çok fazla çevrem var antepte,her konuda elimden gelen yardımı yapmaya hazırım :)
2005 yılında girdiğim Gaziantep üniversitesinden bu sene kurtuldum cok şükür. Antep güzel sehir. Ogrenci bedava yasar resmen. Klimali LCD tvli uydusu interneti güvenliği olan stüdyo tarzı binlerce daire var ve en pahalısı 700 lira. Sigara kullanmıyorsan günlük yeme içme harcaman max. 15 lira. Cok güzel insanları var antebin bu siteye de üye olanlar var hatta. Ogrenci için özellikle büyük sehirden gelen ogrenci için sıkıcı bir memleket. Ama ortam yaratmayı bilirsen kesinlikle sikilmazsin. Tercih edebileceğin başka yerler varsa et ama Antep garanti gelir riske atmayim dersen de kimse gözünü korkutmasın öyle öcü sehri değil Antep :)
istanbuldaki ankaradaki yada izmirdeki üniversitelerin suyu mu çıktı ? :D gel istanbulda adı duyulmuş bir üniversiteye.yada bursada faruk saraça git
Gündüz 40 derece iken aksam ince bir hırka falan giymek istersin arada :)
Abi dediğin gibi ben oraya okumaya geleceğim,kesinlikle eğlence o bu ön planda değil. Önemli olan 4 senede o okulu bitirip Bursaya geri dönmek ya da İstanbul'a yerleşmek. Ama arada kafa dağıtacak eğlence yerlerinin olması ya da üniversite partilerinin olması iyi olacaktır,sonuçta sürekli çalış çalış nereye kadar.
Orada arabam olmayacak ama gazlama,yarış olursa gelmek,izlemek isterim.
:)
Bölüm olarak iç mimarlık düşünüyorum. Yemek konusunda zaten şüphem yok,150 kg olup geri dönmekten korkuyorum. :D Pazartesi günü orada olacağım sanırım,eğitim vs. var onlara katılacağım. O sırada kararımı tam olarak vermiş olurum,şu an için kararım orada okumak. Şehirin güzelliği,eğlence hayatı vs bi yere kadar bi yerden sonra gerçek hayat başlıyor ki gerçekten güzel bi hayat yaşayabilmem için o okulu iyi bi şekilde bitirmem gerek.
Okul olarak okulun öğrencilerini merak ediyorum. Çoğunluk Gaziantepte oturan öğrenciler mi yoksa şehir dışından uzaktan gelenler var mı ben gibi ? Üniversitenin verdiği eğitime sadece 20 kişi katılıyormuş,o yüzden merak ettim. Ayrıca kampüste yaşam alanları var mı ? Tenis kortları,oturacak kafa dinleyecek yer vs.
Gitmeye karar verdim yani şu an evrakları topluyorum. Açıkcası pişman olacağımı pek zannetmiyorum çünkü dediğim gibi sarıkamışlıyım ve oraya rahatça uyum sağlayabiliyorum. Gece hayatı olarak ucuz olan bi şehir görmedim ben zaten hiç. :)
Üniversitede kampüsün içinde güzel bi ortam oluşturabileceğime inanıyorum. :) Başka şehirleri tercih edersem olma ihtimali çok düşük,Antep %85-90 gibi duruyor şu anda.
Teşekkür ederim hepinize değerli yorumlarınız için. :)
benim çevremde çoğu kişi zirveyi tercih etti
yurt dışından gelen öğrencilerde fazla görünce şaşırabilirsin üniversitenin içi siyah beyaz ağırlıklı :)
okulun öğrencileri sadece şehirden değil tabi bu okul tercih edilen şehir dışı öğrenci alan iyi bir okul olarak görünüyor
okul içinde istediğin aradığın şeyler mevcut sen gel bak kendin karar ver umarım hayırlısı olur :)
Atakan Emre ergin yiğit sık görüşeceğin adamlar olursa sikilmazsin :)
Allah yardımcımız olsun moruk :D
https://p.twimg.com/AyARgjSCMAAHtVo.jpg:large
Seç ve Ben Turizm gelir ve hemen hemen bütün doğu firmaları gelir ama doğu firmalarını pek tavsiye etmem, ayrıca Çayırağası ve Metro Turizm'e de bak.
Adam kafaya koymuş geliyo :D bi eleman vardı forumda ben otobüste host olacam diyip duruyordu onlarca kişi yapma dedik adam yaptı sen de 2. vakasın :)
Şaka bir yana daha önceki postlarda dediğim gibi kafana uyacak arkadaşın oldu mu çok sıkıntı yaşamazsın, seni yalnız bırakmayız herhangi bir soru veya sorun olursa bana ulaşabilirsin.
seç le gel. bursaya gidiyor bildiğim kadarıyla rahattır. otobüs olarak neoplan kullanırlar.
Ben turizm travego kullanıyor ben ne zaman ben turizmi kullansam migde bulantısıyla iniyorum otobusten
Seç Ben ve Çayırağasına baktım,saati uyanı alıcam Metro Turizmi sevmiyorm hiç. :D
Antep çok çok kötü yaşanılmaz bi yer olsa gelmezdim ama gördüğüm kadarıyla güzel bir şehir. 1 sene daha hazırlanmak yerine oraya gelmeyi tercih ediyorum bakalım ne olacak. :)
Club, cafe & bar, antepte yok sanırm :)
özel üniversitede okunacak şehir değil bence antep. devlet için birşey diyemem tamamen duygusal. istanbuldan kalkıp hiç gitmem o kadar seçenek varken hemde. bölüm , istekli olma, diğer etkenler ( kız arkadaş ile aynı yerde okuma ) işleri karıştırır. :)
Bende bunu diyecektim benım arkadasıma yetenek sınavında ev çiz demişler, heyecandan mı artık mallıktanmı yıllar önce bir ev çizmiş, çıktıktan sonra benzerini bize çizdi dalga geçtik herifle. Girdi, hatta mezun oldu :)
Antep hakkında neler yazılmış çizilmiş öyle :D hele de zirve hakkında :D zirvede okumadım ama okuyan çok arkadaşım var. cemaat üniversitesi sadece lafta istanbulda ki özel üniversitelerden hiç bir farkı yok öğrenci sosyo ekonomik durumu ve kültürü bakımından. şehrin dışında bir kampüs okul yeni olduğu için bölümlerin inşaatı devam ediyor.
Antep için de konuşacak olursak cebinde paran varsa 10 tane mekan var. SPR pub,dedeman,tuğcan vs gelince arkadaş ortamınla buraları keşfedersin zaten.
Yemeklerini ve insanını görünce anlayacaksın .. bir seversen antebi bırakamazsın memleketim olduğu için değil Antep üniversitesin de okurken dışarlı arkadaşlarımın söylediklerinden yola çıkarak yazıyorum bunları.
Nohut dürümünü beğenirsin :D
Abi İstanbuldaki üniversitelerin sınav zamanları ve uymayan başka şartları var. :) Sınavlar kolay oluyor diye duydum bende ama bakıcaz artık.
Nohut dürümünü çok duydum,gidince ilk işim onu denemek olacak pazartesi günü. :D İnsanları her şeyden önce geliyor benim için. Sonuçta insanları sıcak kanlıysa,her şartta bi ortam oluşturur eğlenir,keyifli vakit geçiririm zaten. :)