Yazılıma baktırın, turbonun durumu nasıl ? eğer basmıyorsa veya kaçak varsa çok yaktırır .. Geç çalışma veya başka bir arıza durumu var mı ?
Printable View
Yazılıma baktırın, turbonun durumu nasıl ? eğer basmıyorsa veya kaçak varsa çok yaktırır .. Geç çalışma veya başka bir arıza durumu var mı ?
60 litreyle en az 1.ooo km gitmesi gerek.
Teşekkürler..Hocam hesaplayınca nerdeyse aynı paraya denk geliyor zaten 4 tane enjektörü almaya bile kalksam fazlasıyla aşıyor ailenin bütçesini..
Onlara baktırma fırsatım olmadı bu gidişle de olmayacak gibii..Geç çalışma gibi bir sıkıntısı yok aracın.
700 km gitse razıyım.
1.5 sene kullandım.En performanslı kullanımda bile 700-750 gidiyordum.Sakin kullanımda 1000 görüyordum.
Benim anlamadığım yetkili servis masraf çıkarma amaçlı mı bu bütün parçaları değiştirmek istedi yoksa gerçekten değişmesi gerektiği için mi?
Dediğim gibi yetkili servis,
enjektörler,yakıt pompası, sibop, conta vs değişecek dedi ve işçilik dahil 4.000 tl fiyat verince vazgeçtim mecburen.Bu parçalarının hepsinin sıkıntı yaapacağını sanmıyorum açıkçası...Debriyaj yeni bu arada ama 307 den sonra gidiyor mu dersen pek emin olamıyorum ama beni tatmin etmiyor .
filtreleriniz orjinalmi peki özellikle mazot filtresi birde hava akışmetresi denemekte fayda var
Hayır araç garanti dışı.Bu arada araç sadece mazot kaçırıyor diye bu kadar mı parça değiştirilir?Yarın özel servise enjektörcüye götüreceğim yine düzelmezse eğer tavsiye edebileceğiniz bir yer??Bu arada şunu da söyleyeyim aracın içi mazot kokuyor(son 3-4 gündür) ve bugün kaput altından dumanlar çıktı servisten aldım aracı yaptırmadan, duman çıkmaya devam ediyor...
Yakıt hortumları kontrol edildi mi nerden mazot kaçırabilir ki ? Pompa , yakıt hortumları... Enjektörler kaçırsa aracın içi kokmaz ? .. 4 bin lira çok para özel servise danışın çok basit problem olabilir.. 4 bin vereceğime çok yaksın daha iyi :)
Çok yaksın eyw ama duman çıkıyor kaput altından artık araç yangınına kadar götürebilirmiş bu durum...Orasını bilemiyorum ama sağlam bi usta lazım ve ortalama ne tutar acaba özel serviste...
Bu peugeut citroen hdi motorları aynı cok yakiyor bende sikayetciyim 1.6 hdi 92 ps berlingo aracmda 1 depoya 180 190 liralya klima acık 500 550 yapiyor bizde is aracımızdır bilmem ne diyip idare ediyoruz
Onları tam olarak bilmiyorum ama özel servise götürdüğümde enjektörler temizlenmişti(sözde) onun dışında herhangi bir değişiklik/farklılık yok enjektörleri tam oturtamıyorlar mı nedir anlamadım bir şey ben bu işten...Evet kaput altından çıkan duman beyaz ve şöfor kapısını açtığımda o aradan daha fazla geldiğini görebiliyorum...
enjektör sıkıntınız büyük ihtimal.. enjektörde temizlenmede ben ibr fayda görmedim enjektörde şunu anladımki ya bitikdir ya sağlam daha yeni 3 bin tl ye bendeki sorentoya motor yaptırdım.. servis motoru bitik görmüşki yapılması gerekenleri yazmış.. 4 bin tl de fazla değil bizdeki sorentonun sıfır enjektörleri sadece 2400 tl para istediler aksaray parçacılarda.. biz enjektör tamiri işi yapan bu konuda usta bilenler bilir pompacı nihat ustaya verdik enjektörleri 700 tl ye hallettik sıfır gibi oldu.. yakıt pompası denilen şey dobloda bile bin tl bosch marka.. yani 4 bin tl eğerki sıfır parçalarla değiştiriceklerse çok dememişler.. ama dışarda daha ucuza halledebilirsin 4 tutmaz 2 tutar..
Yahu bu ara kac binde akismetre falan arizali olmasin? Birde bilindik bi servise gotur baktir bence.yazik gunah okadar masraf
İşim gücüm yok maalesef çok olmayabilir ama beni fazlasıyla aşıyor...Özel usta tavsiye edebilir misiniz?
araç 90.000 km de