bence aracın alır almaz satışı gerçekleşmiş alan kişi hiç vakit kaybetmemiş bile
o yüzden boşta kalan plakayıda yeni tecil edilen arabaya vermişler yeni plakayı adan kişi sıfır arabasıyla satışını yapıpı karakoldan plakasını almıştır alakası yoktur
psn&Live id: onursumer
135
├┼┼╕
246R
E peki bu cezalar ıcın ne yapabılırım adam resmen bın ıkıyuz kusur borc taktı bana remen ?
Birgün Ölürsem Tabutumu 4kişi Taşıyacak Yaa. Öndekiler 1.60 Boylarında, Arkadakiler 1.90boylarında Olsun. Maksat Ön Biraz Basık Dursun
pekı kım vermıs bu devrı ben olmadan nasıl oluyo anlamadım ayrıca suc duyrusunda bulunsam hem arac ıcın hem cezalar ıcın ne olur surec ne gosterır bı fıkır verebılırmısınız ?
Birgün Ölürsem Tabutumu 4kişi Taşıyacak Yaa. Öndekiler 1.60 Boylarında, Arkadakiler 1.90boylarında Olsun. Maksat Ön Biraz Basık Dursun
sen vekaleti vermişsin zaten senin olmana gerek yok ki suç duyurusunda bulunabilirsin ama pek bi cacık çıkmaz açıkçası
hiç bişey hızlı olmamış. paranı yılbaşından sonra vercem demiş. 2nci yılbaşı gelcek nerdeyse.
It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)
Çok geçmiş olsun artık yapacak birşeyin kalmamış.
Ama gerçekten kaşınmışsın ağır bir tecrübe olmuş senin için
Ya ne bileyim ben boyle olacagını allah belasını versın kapının onunde bos bos yatıyordu bana sat dedı hem bıraz para kazanırım hemde sen arabanı degerlendırırsın dedı ben de al abı dedım guvendım ınandım . Bugun dedı haftaya dedı bende pek ustelemedım hem işlerin yogunlgundan da faydalandı adi herif ...
hemde nasıl kasındım bana maddı yonden degılde manevı yonden cok buyuk bı ders oldu... hayrını gormezler ınsallah . ya barı arabayı calıyon ayıptır barı borc takma yada borcunu ode ( buda oldu baba akuyok meselesı ) sınırden guluyorum resmen ...
doğrudur. ben zaten bu kadar hızlı plaka nasıl değişir diyenlere ithafen söyledim. olaylar hiç hızlı gelişmemiş. geçtiğimiz yılbaşı parasını alacağın arabanın konusunu 9ncu aya 8 gün kala açtın.
bu da demek oluyorki 1 yıldan fazla olmuş adam senin arabayı alalı. bir an önce davanı aç. araçla ilgili daha fazla sıkıntı kabak patlamasın başına.
hadi onuda geçtim tut ki cinayete karışan bir olay işledi araba? henüz ortada bişey yok ama ilerde bi davada adı geçerse satışı sendeyken bi olay olmuş olsa başın çok ağır.
devlet gelip seni almadan sen devlete git bi an önce. suç duyurusu dava filan ne gerekiyorsa yapmalısın acilen. bence önemse. dediğim gibi araba seninken bi halt yedilerse ilerde hiç beklemediğin bir anda takarlar kelepçeyi.
It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)
Muhtemelen soğuk su içme harici yapabileceğin birşey yok.. Noterden vekalet vererek aracın tüm haklarını galericiye devretmişsin.. Galerici de salak değil ya, kullanmış bu hakkı satmış aracı muhtemelen şehir dışına.. Satınca da plakan boşa çıkmış. Boşa çıkan plakayı da bir başkası ( danışıklı bile olsa farketmez ) almış..
Aracınla ilgili yapabileceğin birşey yok muhtemelen.. Sen para almadım diyorsun, dava açsan ve galerici "ben parasını verdim hakim bey, karşımdaki salak mı para almadan vekalet versin, hangi devirde yaşıyoruz yıl 2012" derse ne diyeceksin..
Avukat arkadaşlar daha iyi bilir ama adli yol kapalı gibi duruyor. Cezaya gelince, orasını pek anlayamadım.. Büyük olasılıkla Porsche'un değil senin aracının işlediği suçların cezası gelmiş. Vekalet verdikten lakin satış yapılmadan sonraki süreçte ceza yazıldı ise sorumlusu vekil midir yoksa sen misin bilemiyorum.. Hukukçu arkadaşlar yorum yapar bu konuda..
Bu galericinin ev adresini falan bilen yok mu etrafta?
Notere gidip verdiğin vekaletin örneğini çıkartabilirsin, ama iş işten geçmiş gibi.
Satılık ilanlarında takip et artık, arabanı belki böyle görebilirsin......
Okumadan imzalamam.....
abi dediğim gibi satışı yapmadan bi olaya karıştıysa eğer başına bela açılmazmı? bence ne olursa olsun. bişi kazanamasada suç duyurusunda bulunulmalı. araba işi sakat iş. yeri geliyor insanın en iyi arkadaşı arkadaşının arabasıyla suç işleyip başkasının g.t e gelmesine sebep olabiliyor.
O konu düşündürüyor beni de,
Satış yapmadan olaya karışsa tıpkı ceza olayında olduğu gibi sorumlu vekil midir yoksa sahip mi bilemiyorum. Hukukçu arkadaşların yorum yapması gerekir.
- Ben galericiye vekalet verdim ve arabayı galerisine bıraktım. 3 akşam sonra galerici suç işledi, ertesi gün de satamıyorum diye arabayı bana geri verdi..
- Ben galericiye vekalet verdim ve arabayı galerisine bıraktım. 3 akşam sonra işim olduğundan galericiden arabamı istedim, aldım ve suç işledim. Ertesi sabah galericiye bıraktım aracı..
Bu 2 farklı senaryoda hangi yaptırım kime uygulanır bilemiyorum. Ruhsat sahibi her durumda mesuldur gibi geliyor ama bilemedim.. Hukukçu yorumu lazım
şu an yapabileceğin tek şey vekaletle verdiğin elemandan şikayetçi olman , ondan da bir şey çıkmaz elinde senet sepet sözleşme yok geçmiş olsun boşuna demiyorlar bu devirde babanın oğluna güvenme diye
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)