Anladım abi teşşekür ederim bilgilendirdiğin için , İnşallah olursam buraya yazarım zaten hakkımıza hayırlısı olsun..Ama bu yazdıkların kulağıma küpe oldu :)
Printable View
iş tamamen sende bitiyor kendini psikolojik olarak hazırlaman gerekir, burdaki yorumlardan hatta direk bilalin yorumlarından neler yaşayacağını kestirebilirsin, normal hayatta asla yapmam dediğin şeyleri askerde seve seve yaparsın :)
bende usta birliğimi 91/1 tertip jandarma komando olarak 2.jandarma asayiş komando bölük komutanlığı ŞIRNAK ta yaptım.muayanede komando olmak istiyorum kısmını işaretlemiştim ama tim içinde işaretlemeyen arkadaşlarda vardı.ayrıca aramıza 1,70 boyu olan veya 60 kilo olan arkadaşlarda vardı.kısaca bu birazda şans işi.hakkında hayırlı olan neyse o olur inşallah kardeşim.ama bugün askere çağırsalar yine aynı yere koşa koşa giderim.güneydoğu ayrı bi dünya..yorulduğun,hayattan bezdiğin,isyan ettiğin anlar elbet olur ama rütbeliyle abi kardeş gibi olursun...şimdi kulağa güzel gelebilir ama sonradan pişman olan çoktu aramızda komando olduğuna..kurbağa,yılanda eskidenmiş,,,göreve çıkarken en iyi konserveleri kumanyaları verirler,bölükteyken çıkan yemek çoğumuzun evinde yoktur,,yani komando olmak ayrıcalıktır, inşallah Allah sanada nasip eder.şimdiden hayırlı teskereler...
Eğer gerçekten bu işe gönül verdiysen eğer, askerliğini devamlı yapablirsin, muazzaf yada sözleşmeli astsubay lığa başvurabilirsin, 2 sene astsubay yüksek okul da eğitimden sonra, komando kursuna katılabilirsin, muazzaf olursan eğer, okulda ve eğitimlerde başarılı isen, özel kuvvetlerin personel ihtiyacı sınavına katılıp belki de bordo bereli olabilirsin, bu toplamda 5 sene demek senin için. Ama olmayacak birşey değil. İstemek önemli. :)
Hakkında hayırlısı olsun.
işaretlemedim der kandırırsın :D
Bizim zamanımızda öyle sen isteyip gidemiyordun.
Askerlik şubesinde muayene oluyordun 1 doktor 2 hemşire...
Boy kilo doktor soruyo bi rahatsızlığın var mı diye yok diyosun
o kadar...
Bana Çanakkale il jandarma çıktı 4 (Döt) devre... Jandarma iyi
dedik iç işlerine bağlı yemekleri güzel... köy araması filan yaparız,
tavuk yumurta çalarız hesabı...
Aga biz bi gittik ilk kez o alayda bize komando eğitimi verdiler.
Ben bi de 5 sene tecilli gittim. Anamdan emdiğim burnumdan geldi.
76 gün acemilik boyunca 20 kere filan 35kg sırt çantasıyla intikale çıktık.
Dağda yattık falan filan. Eğitim zaiyatı çok oldu bizim acemiliğimizde.
Dağıtımlar bi geldi Bingöl Siirt Tunceli bütün bölük. Bi ben Kars'a bi futbolcu
Ankara'ya, Bi de sıhhıyeci vardı o da Samsun a düştü. Bizi Timden ayırdılar
Piç gibi...
Usta birliğini hiç anlatmayayım.;)
Kafanda ömür boyunda işaret kalacağına işaretle kağıt üstünde kalsın.Ben yaptım Komando kimsenin ne anlattığına benziyor nede yaptığına kendi kafanı yaşarsın.
acemi birliği ağır geçer biraz j.komandoda C timinde olursan ekstra 3 ay daha eğitim alırsın foçada.komando olarak batıya düşsen bile eğer timde olursan yazın doğuya seyyar birlik olarak operasyonlara gidersin.operasyonda km lerce yolu silah çanta mühimmat yürüyorsun yürüdükçe ağırlık artıyor :) silah tam dolduruş gezersin.ben tunceli ovacık ta yaptım bizde çarşı izni yoktu sadece izin ve teskere zamanı bankaya veya alışverişe çıkarsın silah yarım dolduruş başında rütbeli ve 2 adımlık yolu askeri araçla çarşıya çıkarsın :) kumanyaların çoğunu yiyemezsin bile ağıza alınmaz sırt çantanda suyun var içemezsin ama çay demleyebilirsin :D ateş gibi oluyor.
ama hiç bir olumsuzluk sende fikir değişikliğine sebep olmasın her şeye rağmen gerçekten özlüyorum.güzel yanlarıda var tabiki operasyona gitmediğinde eğitimle felan sıkmazlar seni.sürekli arazide olduğundan kondisyonun zaten iyi o yuzden genelde serbest spor yaparsın.mıntıka temizliği,patates soyma :) rütbeliye hizmet v.b hiç işin olmaz.kısacası askerlik yaparsın geri hizmet olmazsın.
sağ salip gidip dönersin inşallah,şimdiden hayırlı teskereler.
henüz askerliğimi yapmadım okul bitince inş. ama bende senin gibi düşünüyorum ailem kız arkadaşım çevrem ne kadar istemese de komando şıkkını bende işaretleyeceğim.
Ne kadar şehit haberleri gelse de bu yaşıma kadar rahat yaşayabildiysem orada zorlanan ve şehit olanlar sayesinde..ben de onlar rahat uyusunlar diye hiçbir şeyden kaçmadan vatani görevimi sonuna kadar yapmayı seçeceğim.
Valla intikale çıkmadan telefonda kız arkadaşınla kavga edersin, gözetleme yapacağına oturur kız arkadaşını düşünürsün, sızma olur da yanındaki arkadaşını keserler ise, sorumluluk senindir o zaman.
Kafa rahat olmalı, evdeki eşi, memleketindeki işi, aileni bir kenara bırakıp; vatan için o gün yanındaki arkadaşın,devren,komutanın, bulunduğun mevkii, aldığın emir için orada bulunacaksın ve gerekirse çarpışıcaksın.
O it durmaz tepesinde acemiliğim boyunca 3 kez kulağım soyuldu.
Sabah içtimasında alay komutanını beklerken esas duruşta;
arkadan bi ses gelir pat diye. Sayardık soğuktan düşüp bayılanları...
Her içtimada sabahın 4.30unda Çanakkale Boğazının o sert fırtınasını
ciğerlerimizde hissederdik... Mis gibi temiz hava )))
Dönerkende herşeyi orada bırakacaksın mantık öyle der ama asla öyle olmaz.
Tezkeremi alıp döndükten sonra 2 sene boyunca filan yataktan zıplayarak
uyanıyorsun:) Sonra zamanla geçiyor. Ben yeminliydim mesala askerliğin
"A"sını anmayacağım diye...
Ama şu yaşanılnlardan sonra çağırsınlar hiç düşünmeden giderim...
Gene operasyona giderim, gene çarpışırım :icon_tup:
tuncelı hozatta jandarma olarak yaptım focada egıtımı komando olarak almıstım cok cok zor dur komandoluk ama bı o kdarda gurur verıcıdır ,elımız ayagımız duzgun ve ıstanbullu olusmuzdan benı habercı yaptılar dedem tabı benden para ıstedı :) ben ılce jandarmadaydım ama tugay yakındı bıze ve ordakı komandolar hergun goreve cıkardı hele yazın hıc durmazlardı gıtıklerı zaman 1 hafta gelmedıklerı oluyordu geldıklerı zamanda sac sakal ve yuzlerı hep kararmıs yorgun olurlardı bende 2 gunluge goreve gıtmıstım ve o zmn anladım ne kdar zor oldgunu hem elınde g3 hem canta sırtında hem amcalara bakıorsun cok cok zor gece uyku yok devamlı nobettesın ole kolay degıldır allah yardımcın olsun .
Ben de komando olmak istiyorum demiştim, T yazan kutucuğu işaretlemiştim (Tam sağlıklı), kafama koymuştum komando olmayı, zerre kadar korkum yoktu ağır eğitimlerden, uykusuzluktan, açlıktan, acıdan, yaralanmalardan, çatışmalardan, kısaca kendimi inanılmaz hazırlamıştım kafa olarak, ama sonra Tuzla Piyade okulu çıkmıştı bana, dünya başıma yıkılmıştı sanki. Sonra bir şansım olduğunu daha öğrendim, 3 ay sonra kura çekiliyor dediler, kuradaki yerlerin de yüzde sekseninden fazlasının Doğu ve Güneydoğu olduğunu söylediler, kura günü içim içimi yiyordu, büyük ihtimalle Güneydoğu'ya gideceğim diyordum kendi kendime. Bir çektim, Karabük Jandarma Er Eğitim çıktı, ikinci defa yıkıldım, herşeyde bir hayır vardır dedim, kabullendim, sonuçta hepsi vatan hizmeti dedim kendi kendime. Yeri farketmeksizin jandarma kurası çekenler Foça'da komando eğitimi alıyormuş, bunu öğrenince biraz rahatladım, 35 günlük bir eğitim aldım, hayatım boyunca unutmayacağım günlerdi, 35 günde 11 kilo verdim, inanılmaz zevkliydi, arkadaşlık süperdi, komutanların her birisi zamanında çatışmalara girmiş, Güneydoğu'da isim yapmış tecrübeli, demir gibi insanlardı, onların tecrünelerini dinlemek bile bana çok şey kattı. Tekrar askere gitme durumum olursa tereddüt etmeden komando olarak
gitmeyi isterim, hareketsizlik bana batar:) Hala spor yapıyorum düzenli olarak, yediklerime dikkat ediyorum, sanki bir gün bana tekrar görev verecekler gibi yaşıyorum kısacası:)
Bilal'in söylediklerine de harfiyen katılıyorum. Herşey kafada biter, istedikten sonra yapılmayacak şey yoktur, insan vücudu her ortama, her zorluğa adapte olur. Korkunun da ecele faydası yoktur. Kaderinde ölmek varsa, bedelli yaparken bile ölebilirsin.
Şimdiden hayırlısı olsun inşallah.