bız helıkopterden helikoptere havada atlarken tüfeğin şarjörünü değiştiriyoduk peeeeh ne günlerdi :D
Printable View
kurbaga böcek yemek ne yaw iguanamısın :D Artık özel "pack" ler var sana günlük yeticek kadar hazır sıkıştırılmış gıdalar. O böcek yeme olayları 90 larda kaldı sanırsam abim foça dan çıkma paraşütçü komandoydu baya seneler yaptı o bölüm kapanana kadar o anlatırdı öle yılan kestik ettik diye :D Ki paraşütçü komandolar sanırsam bugune kadar cıkan en psikopat ve en zor işleri yapan birliklerden di.. Geldikten sonra kafayı yedi hala toparlanamadı.Gitmeden öncede çok normal değildi de neyse.Şimdi sorunca "kendine komando vs diyenler o zamanları görsel idi" diyor.. Kötü anlamda demiyor tabi de o zamanlar daha zormuş... Asker olarak hayatına devam etmek istersen anlarım profosyonel olarak ama sadece askerlik yapıp geliceksen hayatını tehlikeye atmanın pek bir anlamı yok hemde psikolojini cunku her babayiğidin harcı değildir... Ama bende coderz gibi dusunuyorum , şimdi biri şurda cafede el bombası atılsa ustune atlarım hiç düşünmeden ama politikalar devletlerin emirleri altında hele hele şu devirde 20 yasında alakasız gençlerin askere gitmesinden yana değilim.Profosyonel ordu olmalı bu işi iş olarak yapıcak insanların oldugu.
ıspartada komando olarak yaptım askerliğimi oradan boluya sadece o rengi güneşten solmuş mavi bereyi ömür boyu saklamak için bile komando olunur...
valla benim peder 80 lerin ortalarında yapmış gezici komando mu neymiş bi operasyona çıkıyoduk diyo 2 ay 3 ay erzak bazen haftada 1 bazen ayda bir geliyomuş helikopterle
kumlu su içmekten yıllarca kum döktü taş düşürdü. Hareket eden her şeyin yenebildiğini orda öğrendim diyo :D birde astsubay dövmüş 30 ay filan askerlik yapmış :D
mesela bizim tugay :) askerin biri nobet kulubesinde kafasına sıkıyor sonra mermi yok boş şarjör le doldur bosalt bile yapıyoduk mantıksızlıgın bu kadarı :D
soruya gelince bende komando olmak istiyorum butonunu isaretlemistim ama malesef olmadım piyade yaptılar denizliye gonderdiler.
o kutucugu isaretlemenin pek ise yaradıgını dusunmuyorum ancak senin boy kilo falan komandoluga uygun sen istemesende komando olabilme ihtimalin yuksek.
Komanda olmayacaksam askerlikten kaçmayı düşünüyorum bedelli çıkana kadar :) Daha birşey söylememe gerek yok sanırım..
ne çok komanda varmış sitede :D özel harekat timi kurulur rahatlıkla :D
sen muayene olurken elverişlidir yada değildir yazıyorlar sen işaretlesende
Bende 4 senelik fakulte bitiriyorum(bi bitmedi) istersem 30 a kadar kacar istersem yurtdisina cikar gelir bedelli yaparim her turlu imkanim var ama neden surekli uzun yapmak komando yazip doguya yada guneydoguya gitmek istiyorum..?Neden gidip gelen her arkadasim manyakmisin en kisa ne kadar yapabiliyorsan yap sacmalama diyor ben enayimiyim neden ara sira ruyamda sinirda nobet tutarken sizanlarla catistigimi goruyorum anlamadim?Belkide benim gibi dusunen gencler sayesinde uyudugum rahat yatak batiyordur olabilirmi..Askerden kacilmaz heleki TURK evladiysan asla kacilmaz!Isteyen dalga gecsin icinden gulsun gitte gor desin ama bu icten gelen bir duygu onune gecilemiyor..
Kardeşim Ben'de sen gibi Gönüllü olarak gittim Bolu Komando Tugayındaydım 6 ay ırak görevi 4 aylık Şırnak Görevi Tekrar Bolu derken bitirdik çok şükür çok farklı bir duygu ancak yaşayan insanlar bilir bunu orda içtima yok spor yok doğru düzgün acemi birliğinde ne alırsan onunla gidiyosun yani eğitime fırsatınız olmuyo tek şey adam gibi savaşmak hainlik etmemek görevini en iyi yapmak düşüyo sana orda piskolojin ne durumda bilmiyorum ama eğer ciddi anlamda bişeyler yaşarda gelirsen bu hayatında o kadar büyük izler bırakacak ki emin ol kimse seni anlamayacak evde bi dünya takdirim belgem var :) yani motive ediyolar bi şekilde ama iyi düşün hiçbirşey dışardan göründüğü gibi değil....
bende kayseri komando hava indirmedeydim.duygularını anlıyorum sen tamamen rahmani dusunuyosun.sen olmak istediğini soyle olursan olursun fazla zorlamaya gerek yok bazı şeyleri.eyvallah komando olarak yapmak çatışmak ayrıdır ama vatan için bişeyler yapmak istediğine inanarak yaparsan yazıcıda olsan postada olsan soforde olsan vatana hizmettir bence...allah tüm askerlerimizin yardımcısı olsun.
iç güvenlik timi olursan vay haline diyorum. ama benim gibi severek yaparsan bişicik olmaz.
ama %90 yeter artık diyor ağlayıp sızlanıyor. çok zor çok yazıyla kelimeyle onla bunla anlatılmaz.
24 saat içinde tam teçhizat 80 km yürüdüğümü bilirim. (mg3 nişancısıyım birde aman Allahım öyle lanet bir silah olamaz)
ben o gün ölmediysem normal hayatta ..ksen ölmem dediğimi bilirim. tercih senin vücudum ve psikolojim dayanır diyorsan neden olmasın.
Ben piyade olarak yaptım hahaha :D
Ulan keşke komando olsaydım onlar çoğu zaman helikopterle giderken biz çoğu zaman yürüyoduk :D
Nezamanki zıpkın takımınına seçildim askerliğim dağlarda geçti :D
Bide biz bölge bölge değilde sehir şehir dolaşıyoduk yani :D
İlla doğuda aktif görev almak istiyosan komando olmana gerek yok şans yani bende çok istiyodum gittim çokta memnundum vallaha iyiki batıda yapmamışım diyorum:)