Az önce anladım demek istediğini, type-r daha zevkli olabilir buna kimse birşey diyemez :)
Limitlerde Rs çok daha güvenli hissettirir, çok daha stabildir demek istedim ben de.
Printable View
Evet bildiğimiz torostan bozma reno ama 265 le kazığa yakın frene oturunca ip gibi durabiliyor.. Evet limit limit giderkende stabil bir şekilde dönebiliyor. Gerisi tırı vırı, arada rs e yanlışlıkla mazot koyan pompacılar yzünden depodan geri çektirmekse sıkça yaşanan durumlar :) . Neyse konu rs type r a dönmeden son veriyorum yazdıklarıma. Type r çok güzel olmuş inş mantıklı fiyatlara ülkemize gelirde bol bol görürüz yollarda. Trophy göremedik fazla bari type r la şenlensin hem kulak hem gözümüz.
Ne sport ama :) Ben ep3 typer'a sahip oldum en azından o ''vites bölümü''bile ne kadar özel bir arabaya bindiğimi hissettiriyordu bana klişe vtec motor muhabbetini demiyorum bile . Ama RENAULTSPORT'u incelediğimde (fotoğraflardan) arkadaşımın megane coupe'dan çok önemli detaylar ile farklı olduğunu göremiyorum yürüyen aksam motor hariç vs.
+1 umarım pist rekoru da kırılır da RenaultSport'a iş çıkar.
Rekabet güzel nasıl olsa gidip ikisini de almayacağım fiyatları yüzünden :)
Katılıyorum zaten buna:) o yüzden her mesajımda kişisel görüşüm ve megane hep daha başarılıydı yazdım zaten:) ( sürüş dinamikleri olarak ). Trophy i teste geldiği zamanlara yakın ep3 ümüz vardı bir tane de.:) gerçekten frenleme viraj kabiliyeti vs tartışmasız cokcok üstün meganelar şimdiye kadar ki type r lara göre ama beklenti de önemli..
Not: Nedense bir his rekor kırılamayacak gibi geliyor, kırılsada çok elde tutulamayacak gibi..:)
Güvenlik anlayışıma kaza testini de eklemiştim . Bildiğimiz reno volvo tarzında bir sağlam araç mı üretti onu sormak istiyorum ? Tamam sport farklı bir model diyorsunuz onu soruyorum neden bu kadar abartılıyor pist derecesi dışında ? Nedir bu arabanın cilvesi sırrı bizim göremediklerimiz ,sizin gördükleriniz ? Yoksa 2014 model standart en dolu dedikleri reno'lara bindim gezme fırsatım oldu bildiğimiz reno diyebiliyorum .
Hiç polemiğe girmek istemiyorum aslında ama anlamadığın bir nokta var senin dediğin zevk meselesi.
Sürüş başarısı bir zevk meselesi değil ama.
Ayrıca standart ep-3 tayyar dıştan çokta farklı değil standartından.
Marka fanatikliği yapmanın da anlamı yok, type-r'ın ring süresi çıksın sonra buraya tekrar yazılır ;)
Bu arada yanlış anlaşılmak istemiyorum rs e gelme sebebi ringde kırarız iddiasıyla reklam yapılıp rekorun kırılamaması rs le alakalı hiç bir fanatizmim yok olsa bedavaya satmazdım, bütün hothatchleri severim. Tekrar söylüyorum çok güzel olmuş type r 130-140 k TL aralığında gelirse bolca görmeyi umut ediyorum hatta.
Tövbe Haşa olurmu öyle şey.Niye RS'ten asla söyliyim mi? Bana Honda'nın bugüne kadar yol tutan,freni mükemmel olan spor bir otomobilini söyle?Ben boklamışmıyım hondayı.Honda motor bakımından performans bakımından RS'ten iyi zaten.Ama Herkes işine bakacak.Renault nasıl ki Honda'nın düz yol başarısına,motor teknolojisi başarısına burnunu sokmuyorsa Honda'da İlk defa Turbo benzine geçtiği bir araçla Ring'in Yıllardır kralına bulaşmayacak.Ha bulaşırsa alır cevabını oturur.Bunda tartışcak bişey yok :)
Bak K.Kaan type-r alırım demesine rağmen anlatmış.
Sebebi çok basit, 2005 model arabada 4 piston brembo geliyor. Bana ep-3'te hangi fren sisteminin bulunduğunu söyler misin?
Şasi olarak nasıl oldukları zaten bilinen birşey. 10 tane viraj demiri takılıyor sırf jöle kıvamından çıksın diye.
Süspansiyon ayarı zaten pistten belli.
Ama evet motoru uzun ömürlü, bozulmuyor, evet turbolayınca kırılmıyor hemen vs.
Ben zaten ilk postlarımda zevk meselesi dedim , hissiyat dedim sonrasında sidik yarışına döndürülünce olanlar oldu .
Herkesin kendi düşüncesi var iktidar saygı duymuyor biz duyalım bari fikirlere :) . Dediğim şu ring süresi bana göre çok abartılıyor supersport bir araç değiller sonuçta ,ya da tapa gaz o şekilde gidebileceğiniz yerler yok trafik alanında . Bu da benim şahsi görüşüm
Söylemek istediklerimiz genelde aynı zevk meselesi giriyor devreye . Eğer bahsettiğiniz süspansiyon ve fren sistemi aracı aldığımda ciddi önemli bir husus ise ve megy ile arasında fiyat anlamında ciddi farklar oluşturuyorsa oturur bi söverim typer'a ; ancak önemli olan artıları daha fazla ön plandayken süspansiyon ve fren tam anlamıyla tatmin etmiyorsa baba çatlasın 10 bin'e bakar hatta bakmaz .
Hondanin hatasi daha gercekci ve butun beklentileri karsilayan bir concept le ortaya cikmasi.
İş yerindeyim klavye tıkırtısı sorun oluyor, akşam detaylı muhabbet edelim kardeşim.
Özet şu, RS geçilmeyecek araba değil pistte, çok zor değil yani honda da yapar geçer ne var. Bu kadar büyütmeyin. Çünkü sizin de belirttiğiniz gibi ne frenleri ne amortisörleri Renault kendi üretmiyor arabası için. Brembodan Ohlinsten Akrapovic ten alıp takıyor. Ne var verir parayı honda da yapar yani mesele mi? Aşın bunları, aftermarket ürünler yüzünden RS Kralsa, gerçekçi değil.
Takashi ler ve pierre'lerde konuyu takipte heralde.7 Misafir var :)
Limit limit diyorsunuz, dediğim gibi yapalım hondaya da 6 piston brembo, ne fark kalıcak? Sonuçta dışardan alınan malzeme değil mi yani? Stock haliyse evet tamam haklısınız. Ama kim stock binmek için 2.0 turbo vtec makinalı araba alır söyleyin bana? Hele ki marka Honda gibi fanatik bi marka. Bu araba sapık olacak abiler anlayın, üstüne para harcamak istemeyen almasın. Ha ama alıp harcarsan BAĞ olur. Çünkü çok çok önü açık olur.
Az kaldı sabredin :)
Yahu tabi ki geçilmeyecek birşey yok.ama şöyle bak olaya Renault bu kadar başarılı olmasa Honda kendini bu konuda bu kadar geliştirebilirmiydi? Rekabet iyidir kaliteyi arttırır :)Bu sitede ne fanatiklikler oldu.Stock VTİ için İbiza cupra geçer dendi,Ben asla ring'te rekoru kıramaz diye ufak bi fanatiklik yapmışım çok mu?:) Bu işin keyifi burda.Hakaret etmeden,saygı düzeyini bozmadan tartışmak,konuşmak.Kaldı ki ikisinin de bana kazandırdığı bir şey yok.Honda'yı çok seviyorum tekrar yazıyorum.Sadece bu benim görüşüm.Nasıl ki siyasi görüş,Futbol görüşü hep bellidir onun gibi birşey.