Sinan'S2k Nickli Üyeden Alıntı
Arka çamurluk dodiği hariç ben beğendim. 150.000-160.000 tl yi hatchback den bozma bir araca hayatta vermem ayrı konu.
Bu arada moral bozmak gibi olmasın ama K20-B16 ve F20c serisi motorların ne muhteşem motorlar olduklarını daha iyi anlayacakmışız gibi geliyor. Herkes, Honda 2.0 turbo yapınca, bolt-on 600-700 hp olacak sanıyor sanırım. Arkadaşlar atmosferik olarak güç almak için hepiniz biliyorsunuz ki üst kapağın ve emme manifoldunun tasarımı ve cfm değerleri çok önemlidir. Bu güzel tasarımların sayesinde turbo taktığımızda hiçbir firmanın yanından bile geçemeyeceği güçler elde edebiliyoruz. Onun için Hondalar çok hızlı oluyor. Vw-Ford-Peugeot da bu kapak tasarımlarını, bu emme manifoldu tasarımlarını yapsa onlarda atmosferik yüksek güçler üreten fabrika çıkışı araçlar yapabilirlerdi. Ama onlar ne yapıyor, farkı bir yol izleyip turbo beslemeye geçiş yapıyorlar. Ar-ge lerini turboya göre yapıyorlar. Şimdi Honda'da turboya geçiş yaptı. Sonuç olarak bana sorarsanız 2.0 tfsi yani Audi-Vw menşeili motorla aşağı yukarı aynı güçleri alacak. Yani artık gt30 tak 1 barda 500hp al falan hikaye. Type-R'da da 500 hp-600 hp almak için motor yapıp, emme alıp, kapak portlarıp birde 2.5 bar basmanız gerekecek. Aynı tfsi lardaki gibi. Tfsi ayarında bir makina olacak bence anlayacağınız. Ben Honda'nın, zamanında K20'ye F20c'ye harcadığı Ar-ge paralarını bu araca harcadığına inanmıyorum. Turbo takıp maliyet düşürdüler. Aynı zamanda emisyondan kurtardılar.
İnşallah ben yanılırımda muazzam bir motor yapmış olsunlar ama dediğim gibi tfsi teknolojisinden çok farklı birşey beklemeyin bence :(