Kardeşim, yanımda şu anda 2 yıllık elektronik okuyup 4 yıllık elektrik-elektronik mühendisliğine geçen arkadaşım oturuyor, aşağıdakileri o yazdı:
kardeşim öncelikle bende lisedeyken hiç not tutmazdım ama 2 yıllığa geçince ve stajları yapınca okumamanın ne olduğunu anladım ve kesinlikle okumalıyım dedim sende bu azimle çıkmalısın yola. Eğer ailen zenginse sen bilirsin ama basladıysan sonunu getirmelisin.Diyeceğim önce dikey geçişle hangi bölümlere geçiş yapabilirsin onu öğren ve kendini şartlandır 4 yıllığa geçmeyi.
"Korkmadık, savaştık"
psikologa git sana artısı olur rahatlarsın ne işim var vs deme
sana psikolokla ilgili bir örnek vereyim neden gitmen gerektiği hakkında
ben 2 sene önce bir kız arkadaşım vardı ki ben çok fazla kız arkadaş değiştiren bir insanım bu konuda aktif biriyim 2sene önceki kız arkadaşımdan mecburi sebeplerden maneevi konulardan aileler devreye vs girince ayrılmak zorunda kaldık ve benim psikolojim pert oldu kimseyle görüşmek istemedim kafayı yiyecek durumdaydım devamlı yalnızım ben yok hayat boş yok başlarım üniversitesine , kimsenin yüzüne bakmak istemiyorum bırakmak istiyorum okulu vs sonra anamla baktı bizim amele gidiyor kafayı yiyecek gitmişler psikoloktan randevu almışlar tabi ben bunu duyunca tepe attı bağırış çağırış enim peder beyde mantıklı bir konuşma yaparak beni ikna etti
gittim hastaneye bir doktor karşşımda sıkıntılarımı dinledi konuştuk ettik ne varsa anlattım yorumlarda bulundu beni rahatlattı baya daha sonra bir ilaç verdi
ilaçla ne ilgisi var deme ilaç senin beyninin odaklandığı o kötü saçma fikirleri düşünmene kafana takmana engel oluyor ben o ilacı kullandıktan sonra baya baya rahtladım psikolojikmende rahatlattı
tavsiye ederim doktora gitmeni
Senin bi muavinlik olayın vardı sanırım ? sevdin galiba o işi sen.
Babana hiç açma bu muhabbeti bence, babanın yerinde olmak istemezdim.
Git kendine part time bir iş bul, alışveriş merkezlerinde rahatlıkla bulursun hiç değilse hem paranı kazanırsın hemde çalışma hayatını biraz öğrenir aklın başına gelir belki.
Eğer dalga geçtiğimi düşünüyorsanız özür dilerim biraz kırık yazıyor olabilirim belki ama moralimin bozukluğundandır bu): Yanlış anlamayın lütfen beni, böyle saf olarak da görmenizi istemem derdimi paylaşıyorum diye..
fero abi dediklerin çok doğru keşke burdaki yazılanlar gibi yaşayabilsem..
Aslında üniversite bahane biraz da hayatımı kazanmak tedirgin ediyor beni
Bende is
Okumak zorda yaşamak kolay mı? Okumayı bırakacaksan sana katlanan demiyorum senin için hayatın zorluklarına katlanan ailene ne cevap vereceksin?
Yolun yol değil kardeşim kendini kasacaksın çalışacaksaın başaracaksın. Kimsenin kimseye faydasının olmadığı şu dünya da annenin babanın övüneceği birşeyler yap aynı zamanda kendin için yaşa. İkisinin ortalaması olan birşeyler yapmaya çalış. Ama ne olursa olsun oku. İster kısa dönem askerlik için, ister hayatını kazanmak için, ister prestij için.
kardeşim yazdıklarından anladığım kadarıyla sen okulu kafanda çoktan bitirmişsin kendine bahane arıyosun bu konuyuda belki benim kafadan birileri çıkarda bana destek olur kendimi biraz iyi hissederim amacıyla açmışssın, bende iki yıllık meslek yüksekokulu bitirdim daha sonra aöf ten lisansa tamamladım kısa dönem askerliğimi paşa paşa yaptım yıl 2012 yaşın 19 lise mezunu olarak hayatına devam edicem diyosun yazık valla
Gel sana swot analizi yapalım, okursan + ve - leri ne olur, okumazsan + ve - leri ne olur.
Şu an bizim mağazalarda çalışan 400-500personelin büyük kısmı lise mezunu, zaman zaman mağazalara gittiğimde tek dedikleri keşke okusaymışız..
Valla orda kız ortamından değil kızlarda öyle gözüm yok şükür bu hayatta insanın kısmeti illa çıkar karşısına, okul başlayalı 1 ay oldu tam gittiğim gün sayılıdır hep devamsızlık hep devamsızlık hiç disiplin yok sorumluluk yok dersleri dinlemek yok.. Ondan böyle düşünüyorum olmayacak gibi.
Dediğiniz gibi illa ki içimizden hepimizin dertleri, sıkıntıları var. Hayat kolay değil ama bilmiyorum burayı da bir aile gibi gördüğümden rica ediyorum görüşlerinizi..
Eğer sap olarak görüyorsanız da son zamanlarda baya bir kısmetimiz açıldıO konuda belirteyim de öyle vurmayın o konulardan sağ el sol el at hırsızı diye lütfen
![]()
Sen amacına ulaşmışsın o zaman...
Orijinalden alıntı: MhmT 106 GTI
merhaba arkadaşlar
tercih sonuçlarından burası çıktı, merak ediyorum çünkü daha önce gitmediğim bir yer, bulgaristan göçmeniyim oraya da yakın hem,
sizce nasıl bir yer bilgisi olan var mı pazarlama bölümü okuyacağım.
oralarda yaşam nasıldır ve en önemli soru kızları nasıldır![]()
Lüleburgaz MYOOrijinalden alıntı: MhmT 106 GTI
yok mu yardımcı olcak kimse yahu [8D] benim için en önemli etmen kızların güzel olması![]()
[
]
Özgür abi okumanın artılarını söyleyim ben sana
ailen övünür, okuyan insan gurur duyar, yarın öbür gün güzel işlere girer diploması sayesinde, cv si kabarır, askerliğini rahat yapar vs.
- leri bence
hayat gitgide zorlaşıyor eskiden lise yeterliyken artık tek üniversite bile zaman zaman yetmeyebiliyor.. aile üzülüyor.. Askerliği er yapıyorsun..
Okumanın faydalarını biliyorum da abi nedense istek yok içimdeŞu ana kadar pek hayatın zorluğunu görmedik Tünay abi ye hak veriyorum kızmakta haklı biraz sen daha ne gördün ona sinirliyim diyor
Biraz da dokundurarak söylüyor laflarını derinden :d
Çok güzel mesajlar var saydığım abilerimden bu konuda keşke hepsini kafama tek tek sokabilsem inşallah ilerde kafamı duvarlara vurmamm
Bu arada L.burgaz konusunda o aralar bu işler bana biraz daha lay lay lom geliyordu![]()
abi bütün yazılanları okudum ve bende okumayacağım diyordumama şimdi bütün fikirlerim değişti
lise 4 öğrencisiyim ve meslek lisesi stajda baya bi ezikleniyoruz zaten sonradan aklım başıma geldi bunlarıda okuduktan sonra valla bu sene iyi bir hazırlanmam gerikiyor sınava
valla abi hepiniz çok sağolun hayatta bu tür yazılardan sonra sınava çalışacağım aklımın ucundan geçmezdi
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)