Sigaradan cok zararli kimyasal bir sivi icine cekildigi zaman beyne direk etki yapiyormus.alzahemir vs tetikleyici ve bir suru yn etkisi varmiss..satanlar neden tutun iciyor ?
Printable View
Sigaradan cok zararli kimyasal bir sivi icine cekildigi zaman beyne direk etki yapiyormus.alzahemir vs tetikleyici ve bir suru yn etkisi varmiss..satanlar neden tutun iciyor ?
elektiriklisi neymiş a.q ya komple bıurakacaksın yada adam gbi içeceksin :) içine ne cektigin belli degil hepsi cin malı????
Bu ülkede işe yarayan yada yaramayan her ürün için yorumlar yapılır. bu da bunlardan bir tanesi. zararı varmı yokmu tartışılır. hiç zararlı değil demek yanlış olur. ama normal sigaraya göre oldukça masum olduğunu düşünüyorum. tüm dünyada elektronik sigara kullanımı serbest ama Türkiyede yasaklı neden acaba. bu sorunun cevabını bulmak çok da zor olmasa gerek. ***** ülkemiz vergilerle ayakta duran bir ülke ve sigaradan ciddi gelir elde ediyorlar. tabi bu geliri kaybetmektense direkt olarak yasaklamak en kolay çare. işte bu yasaklarda ürün için gerçekci olmayan bir çok şehir efsanesi çıkmasına neden oluyor.tüm dünyada ve avrupada yüksek oranda kullanılan bir ürün ve hiçbir ülkede yasak değil. 3 gündür kullanıyorum daha 1 tane sigara içme ihtiyacı hissetmedim.
kaçak sigaraya bile böyle baskınlar yapılmıyor tahtakalede bi çok kişiye böyle baskınlar yapıldı ***** benim çevremde bi çok insan bu elekt. sigara sayesinde bayadır içmiyolar veya günde 2-3 adet içiyolar . buda şu demek 1 sigara 10tl desek 4 aydır içmeyen arkadaşım var 1 paketten nerdeyse 1000 tl ediyor sağlık açısını bilmem ama maddi olarak ne kadar içmesem kardır diyo arkadaşlar :) devlette bu 1000 tl den en az 500-600 tl vergi alıyor hesap ortada yasaklı olma sebebide :D
eniştem kullanıyo aynı sigara diyo koku filan hiç bişey yok çevrendekileride rahatsız etmiyo gayet memnun şuanda
ya benim baba günde 1 paket kırmızı malbro iciyodu bu e sigaraya gecti fakat aldıgı likit kesmiyor onu nikotin oranı daha yuksek bisey nerden bulabiliriz tavsiyeleriniz varmı ?
Arkadaslar bu tarz urunleri kullandiginiz surece sigara bagimliligindan kurtulamazsiniz. Sigara yerine e-sigara icmeye baslarsiniz, gunun birinde e-sigaraniza birsey oldugu anda tekrar sigarayi yakarsiniz. Ya da Gokhan'in da ornegini veridigi gibi "kesmez" duruma gelir, gene yakarsiniz sigarayi.
Burada amac bagimliliktan kurtulmak, sigara yerine e sigaraya bagimli olmak ayni sey.
Sigarayi birakmak beyinde baslar beyinde biter. Siz gercekten sigarayi birakmak isterseniz zaten akliniza "bir sigara yakayim" fikri gelmez bile. Psikolojinizin fizyolojiniz uzerinde ciddi bir gucu vardir, yoga vs gibi egitimlerin temel amacida budur.
Günes haklısın ama soylede bisey var bu isin özü nikotin bagımlılıgı ama normal sigarı ile sen nikotin alıcam diye icine bi suru katran icine ne kattıgını bilemdigimiz kimsayal madde vs.. cekip cigerlerini ve bilumum organlarını da mahvediyorsun, en azından e sigarı ile icine cektigin madde belli katran vs.. yok buda bir kazanımdır, tabiki haklısın irade gösterip bırakmak lazım ama bırakamayan yada "bırakmak istemeyen" icinde bu bence bi alternatifdir.
Boya sökücü aseton, akü yapımında kullanılan kadmiyum, roket yakıtı metanol, çakmak gazı bütan, temizlik maddesi amonyak, fare zehiri arsenik, öldürücü zehir hidrojen siyanür, naftalin, vs vs bunlar bu likitlerde yok. Nikotin var oda zaten sigarayı içmemizi sağlayan bağımlılıktan sorumlu ana madde ,kar kardır hem maddi hem zehirlenme oranı diyelim.
savunuyor gıbı pazarlamaya calısıyor gibi gorunmek istemıyorum her şeye bı cvp yazıp ama bende ıcıyorum bu makınadan ve gunde 2 3 adete dusurdum sıgarayı 1 paketten oda tadından ötürü olabilir yakında onuda keserım he bı sure sonra makına yı bırakıp 3 4 gun sonra nıkotın ıhtıyacına yenılırsem makınada yoksa elimin altında irademe kalmıs oluyor yakarsam bı sıgara bı ıse yaramaz tabi
Nikotin bir parcasi bagimliligin, konuya sadece nikotin bagimliligi demek olmaz. Neden olmaz? Cunku sadece nikotin seviyesindeki dusus olsaydi konu, atardiniz nikotin sakizini agziniza biterdi sigara ile ilginiz. Ama oyle olmuyor degil mi ? Nikotin sakizi kesmiyor cunku :)
Bundan bahsediyorum zaten, e-sigaradir, nikotin hapidir, nikotin sakizidir, bunlar bunyedeki acligi kesmez. Vampire bir poset kan verip al bu da kan demek gibi bisey :)
O vampir kurbanin gozleriyle temas edecek, belinden dogru sarilacak, kurbanin damarlarindaki kanin kokusunu icine cekecek, dislerini cikartip boynuna saplayip emecek ki, acligi kessin :)
Sigarada aynen boyle calisiyor. O sigara dudaklara degecek, o duman cekilecek, o cigerler sozum ona bayram edecek, sigaranin kulu silkelecek, kah elde tutulacak kah tablaya konacak ki psikoloji fizyolojinin uzerinde etkisini gosterip o sigaranin sizi "kestigini" hissettirsin.
Simdi elde boyle bir psikolojik guc varken, sigara denen canavara karsi irade gostermek inanin zor degil, sadece kendinizi hazir hissetmeniz gerekiyor hepsi bu.
Bu arada evet dedigin gibi bir alternatiftir bu e sigara ancak bu tarz kapitalist alternatifler yuzunden, insanlarin icindeki potansiyel psikolojik guc iyice baskilaniyor, insanlara unutturuluyor, unutturulmak isteniyor. Oyle unutturuluyor ki insanlar artik iradelerine hakim olmayi unutuyorlar, "birakamiyorum" diyecek acizlige kadar variyor bunun sonu. "Birakmak istemiyorum" diyene saygim sonsuz, kendi iradesi ile hareket ediyor, ama "birakamiyorum" lafi buyuk acizlik maalesef...
Medya da bu ara sık sık çok zararlı kanser ediyor vs. haberleri görmeye başladım, demekki satımı ve kullanımı birilerini rahatsız etmiş baya. Televizyonda haberlerde çıkan hiçbir şeye kesinlikle inanmam. Neyi pazarlamak veya neyi kötülemek istiyorlarsa onu dayatıyorlar insanlara. Yalandan paralı asker 1 -2 tane çakma profesör çıkartıp açıklama yaptırıyorlar. Televizyonda her söylenen şeye inanmayın derim.
batur abı mesaj kutun dolu mesaj beklıyorum
pazartesi günü dedim bu son paket olsun normalde günde 1 paten içinyorum salı öğlen bitti paket cumartesi akşamındayız içmiyorum halen daha , bence de olay beyinde bitiyor
valla 3 gundur kullanıyorum hıc sıgara ıcmedım normal de 1 paket kırmızı malboro içen adamdım her sabah oksurukle yer yer balgamla uyanıyordum sımdı sukur oyle bı sorun yok en azından arabam da evım de iş yerın de 1 sıse arko tras kolonyası gezdırıyordum les gibi sıgara koktugum ıcın bu sorun ortadan kalktı bu bıle e sıgara kullanmaya değer