User Tag List

Sayfa 9/16 İlkİlk ... 7891011 ... SonSon
289 sonuçtan 153 ile 171 arası

Konu: Tavukculuk sektörü ve Tavuk eti hakkında bilgilendirme

  1. #153
    TayfunS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Aug 2010
    Yaş
    36
    Şehir
    xray tüpü
    Mesaj
    1.560
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şimdi haberlerde gördüm de korniş tavuk mu ne dedi anlamadım adını , 28 günlük tavuk gösterdi sadece nane, yonca vs tüketmiş tavukmuş . Tanesi 35 lira diyor.

  2. #154
    powerfuL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Aug 2010
    Yaş
    43
    Şehir
    ist gop
    Mesaj
    439
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bastan sonra okudum gormedım cıft sarılı yumurta nasıl oluyor google yazmadım buraya sorayım ıstedım

  3. #155
    onur01 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Dec 2011
    Yaş
    34
    Şehir
    adana
    Mesaj
    4
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    öncelikle insanlara bu konu ile ilgili açıklık getirdiğiniz için sizi tebrik ederim. gayet açık ve net herşeyi kısaca anlatmışsınız. bende bu sektörün içersindeyim...dediklerinize sonuna kadar katılıyorum ..

  4. #156
    cabrioleter - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Aug 2010
    Yaş
    32
    Şehir
    İzmir
    Mesaj
    2.717
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    GIDA A.Ş. adlı belgeseli izledikten sonra bir süre tavuk yiyemiştim ama eninde sonunda yeniyor

    ama her tavuk yiyişimde 2 kez düşünürüm..


    büyük marka diye çok itibar etmeyin bence..

    http://gidahareketi.org/Files/Banvit-kuf.jpg

    aşağıda bir yığın link var bunların arasında esnafın kendi yaptığı da şirketlerin yaptığı da devletin süper(!) uygulamarı da mevcut.
    http://www.gidahareketi.org/Bozuk-Ta...11-haberi.aspx
    http://www.gidahareketi.org/Bim-Urun...23-haberi.aspx
    http://www.gidahareketi.org/Mehdi-Ek...98-haberi.aspx
    http://www.gidahareketi.org/Endustri...70-haberi.aspx
    http://www.gidahareketi.org/Soykirim...65-yazisi.aspx
    http://www.gidahareketi.org/Tavugun-...10-yazisi.aspx
    http://www.gidahareketi.org/Kartelle...06-yazisi.aspx
    http://www.gidahareketi.org/Tavukta-...99-yazisi.aspx
    Yüksek Türk! Senin için yüksekliğin hududu yoktur. İşte parola budur.

    MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

    Ey Türkoğlu bu ihanetlerin tarihini sakın unutma!
    16.11.2013
    08.06.2014

  5. #157

    Üyelik
    Aug 2009
    Yaş
    46
    Şehir
    istanbul
    Mesaj
    1.116
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ozaman siz şunu savunuyorsunuz tavuklarda ve yumurtalarda ne horman var nede kimyasal madde kullanılıyo ozaman hepsi saglıklı hiçbir kusur yok size göre.
    Türkler öyle bir millettir ki,hayatta bir tane bile kalsa devlet kurup intikamını alır.

  6. #158
    Orhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Jan 2009
    Yaş
    47
    Şehir
    Ankara
    Mesaj
    3.232
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı powerfuL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bastan sonra okudum gormedım cıft sarılı yumurta nasıl oluyor google yazmadım buraya sorayım ıstedım
    Aynen insanlardaki ikizlik gibi
    Aynı anda yumurta kanalına iki tane sarı düşerse oluşan yumurta çift sarılı olur
    Bu durum hem civciv üretimi amaçlı sürülerde hemde yumurta amaçlı üretim yapan sürülerde kayıba neden olur ve istenen bir durum değildir.
    Biz daha iyisini alana kadar en iyisi bu

  7. #159
    Orhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Jan 2009
    Yaş
    47
    Şehir
    Ankara
    Mesaj
    3.232
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı typer46 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ozaman siz şunu savunuyorsunuz tavuklarda ve yumurtalarda ne horman var nede kimyasal madde kullanılıyo ozaman hepsi saglıklı hiçbir kusur yok size göre.
    Evet tavuk eti ve yumurtalarda hormon yoktur.
    Nedeni böyle bir ürünün üretilmemesi ve kullanılamamasıdır.
    Kimyasal madde terimi çok geniş bir terim ama şunu diyebilirim gıda kodeksinde belirtilen miktarların üstünde ya da olmaması gereken herhangi bir madde tespit edilirse adamın aklını alırlar.
    Kesimhaneleri direk il müdürlükleri denetler
    Restoran ve lokantaları ise ilçe müdürlükleri
    Şikayetlerinize sonuç alamadığınızda ilçe-il-bakanlık şeklinde yukarı çıkın
    Tarım ilçe müdürlükleri görmezden gelse bile bakanlık gıda konusunu düşündüğünüzden çok fazla dikkate alıyor.
    Ben size sadece kurumsal şirketler ile ilgili bilgi verebilirim et toptancısı vs. işi sıkıntılı bir iş
    O nedenle büyük firmaları tercih edin ve ucuz ürün tüketmeyin diyebilirim
    Biz daha iyisini alana kadar en iyisi bu

  8. #160
    TechTurkey Ranthor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Jan 1970
    Yaş
    43
    Şehir
    Istanbul
    Mesaj
    6.317
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    100 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    en yakinim buyuk bir gida zincirinde satin alma direktoru,
    ozellikle fast food markalarin çikın burgerlerinden koşarak uzaklaşın.

    Hayvanın tüm etini aldıktan sonra, geri kalan kemikler, bacaklar, ibibik gaga vb, parçalanıp kilosu bilmem kaç sentten satılıyor. Tavuk kıymasından uzak durun.
    Ayrıca bir kaç marka dışında taze kaşardan uzak durun.
    Built to fall....

  9. #161

    Üyelik
    Sep 2009
    Yaş
    35
    Şehir
    Samsun / İstanbul
    Mesaj
    4.561
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    nugget'lar felan şaka gibi et harici herşeyi bir güzel ezip birleştirip satıyorlar ama yiyoruz mecbur
    Golf MKVII 1.6 Tdi

  10. #162
    mkerim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Jul 2013
    Yaş
    60
    Şehir
    Antalya
    Mesaj
    1.272
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tavuk yediğini inkar eden bir hayvandır. Diyerek söze başlayayım. Ticari olarak yetiştirip satılırsa eğer kar edilebilmesi için 45 günde yeterli ağırlığa ulaştırıp satmak karlı olduğundan büyük üreticiler bu yola başvurmaktadırlar. Oysaki Yenecek kıvama gelen tavuk en az 4 aylık olması gerekiyor. Oturup hesaplarsanız bu şekilde yetişmiş bir tavuğunda kilosunu 25 tl den aşağı satmamak gerekir. bu yüzden bir an önce büyütüp satılıyor. 45 günlük tavuk için jöle kıvamı tabiri kullanılşırken 4 veya 5 ay sonunda kesilen tavuklerın tadı bonfile et tadında ve kıvamında olumakta.
    1984 de turbo doğan ile uğraşırken MS ve AEM in kapısında beklerdik. Beyin yapsın da arabamıza takalım diye.
    İnternetin hızıda varla yok arası bir şeydi. Yoksa internet yok muydu???

  11. #163
    darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Dec 2011
    Şehir
    İstanbul Serengetisi
    Mesaj
    14.834
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı mkerim Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tavuk yediğini inkar eden bir hayvandır. Diyerek söze başlayayım. Ticari olarak yetiştirip satılırsa eğer kar edilebilmesi için 45 günde yeterli ağırlığa ulaştırıp satmak karlı olduğundan büyük üreticiler bu yola başvurmaktadırlar. Oysaki Yenecek kıvama gelen tavuk en az 4 aylık olması gerekiyor. Oturup hesaplarsanız bu şekilde yetişmiş bir tavuğunda kilosunu 25 tl den aşağı satmamak gerekir. bu yüzden bir an önce büyütüp satılıyor. 45 günlük tavuk için jöle kıvamı tabiri kullanılşırken 4 veya 5 ay sonunda kesilen tavuklerın tadı bonfile et tadında ve kıvamında olumakta.
    Aynen 4 yada 5 aylık tavuk genelde köy tavuğu diye tabir edilen tavuk oluyor.. egede akdenizde köy restaurantlarında falan yada ordaki orta ölçekli sanayi tipi çalışmayan restaurantlarda yiyebilirsiniz.. restaurant sahipleri genelde tavukları çevre köylerden alırlar..

    Aydınlatma tavukda önemli olduğu için gündüzleri gün ışığından geceleride suni aydınlatma yoluyla tavukların büyütüldüğünü ve hayvanların erken yumurtaya gelmesine sebeb olmasına neden olduğunu duymuşdum.. Buda yumurtaların küçük bazılarının kanlı ve yumurtlama devresinin kısalmasına neden oluyormuş. ne kadar doğru bilemem..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

    Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

  12. #164
    Orhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Jan 2009
    Yaş
    47
    Şehir
    Ankara
    Mesaj
    3.232
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı darkmoon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aynen 4 yada 5 aylık tavuk genelde köy tavuğu diye tabir edilen tavuk oluyor.. egede akdenizde köy restaurantlarında falan yada ordaki orta ölçekli sanayi tipi çalışmayan restaurantlarda yiyebilirsiniz.. restaurant sahipleri genelde tavukları çevre köylerden alırlar..
    Malesef bu doğru değil
    Yedikleriniz genelde yumurtacı tavukların üretim sonunda kesilmesi neticesinde elde edilir ve köy tavuğu diye satılır.
    Çevre köylerden almaya kalksa sizin dana etinden daha fazlasını ödemeniz gerekli
    Alıntı darkmoon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aydınlatma tavukda önemli olduğu için gündüzleri gün ışığından geceleride suni aydınlatma yoluyla tavukların büyütüldüğünü ve hayvanların erken yumurtaya gelmesine sebeb olmasına neden olduğunu duymuşdum.. Buda yumurtaların küçük bazılarının kanlı ve yumurtlama devresinin kısalmasına neden oluyormuş. ne kadar doğru bilemem..
    Yumurtlatma da erken yumurtaya gelme istenmez çünkü hayvan küçük olduğu için yumurta da küçük olur
    Doğru bir ışık programı uygulanır ama bu ksıtlı uygulanır ki vucut gelişimi ile hormonal gelişim beraber ilerlesin
    Biz daha iyisini alana kadar en iyisi bu

  13. #165
    Bulut Y. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Apr 2009
    Yaş
    37
    Şehir
    Antalya
    Mesaj
    3.868
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bi makina varmışmış Bi ucundan komple tavuğu atıyormuşsun(kıl,yun,tüy,gaga,ayak alles inclusive) diğer ucundan nuggets chicken fingers vb urun çıkıyormuş

    Doğruluk payı var mı?

  14. #166
    mkerim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Jul 2013
    Yaş
    60
    Şehir
    Antalya
    Mesaj
    1.272
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Orhan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Malesef bu doğru değil
    Yedikleriniz genelde yumurtacı tavukların üretim sonunda kesilmesi neticesinde elde edilir ve köy tavuğu diye satılır.
    Çevre köylerden almaya kalksa sizin dana etinden daha fazlasını ödemeniz gerekli

    Yumurtlatma da erken yumurtaya gelme istenmez çünkü hayvan küçük olduğu için yumurta da küçük olur
    Doğru bir ışık programı uygulanır ama bu ksıtlı uygulanır ki vucut gelişimi ile hormonal gelişim beraber ilerlesin
    Köy tavuğunun eti sert olur ve tadıda iyi olmaz. Çünkü o tavuklar yumurta tavuğudur. Eğer Etlik tavuksa tadı güzel olur. Fiyatıda bir o kadar güzel olur
    1984 de turbo doğan ile uğraşırken MS ve AEM in kapısında beklerdik. Beyin yapsın da arabamıza takalım diye.
    İnternetin hızıda varla yok arası bir şeydi. Yoksa internet yok muydu???

  15. #167
    TurboM3 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Nov 2007
    Yaş
    49
    Şehir
    ISTANBUL
    Mesaj
    767
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Orhan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Evet tavuk eti ve yumurtalarda hormon yoktur.
    Nedeni böyle bir ürünün üretilmemesi ve kullanılamamasıdır.
    Kimyasal madde terimi çok geniş bir terim ama şunu diyebilirim gıda kodeksinde belirtilen miktarların üstünde ya da olmaması gereken herhangi bir madde tespit edilirse adamın aklını alırlar.
    Kesimhaneleri direk il müdürlükleri denetler
    Restoran ve lokantaları ise ilçe müdürlükleri
    Şikayetlerinize sonuç alamadığınızda ilçe-il-bakanlık şeklinde yukarı çıkın
    Tarım ilçe müdürlükleri görmezden gelse bile bakanlık gıda konusunu düşündüğünüzden çok fazla dikkate alıyor.
    Ben size sadece kurumsal şirketler ile ilgili bilgi verebilirim et toptancısı vs. işi sıkıntılı bir iş
    O nedenle büyük firmaları tercih edin ve ucuz ürün tüketmeyin diyebilirim
    58 yıldır tavukçuluk yapan ailenin 3.nesil tavukçusu olarak yazıyorum.

    Hormon pahalı olduğu için tavuklara verilemez. Ekonomik fayda değil zarar verir.

    Tavuklara "hasta oldukları" zaman antibiyotik verilir. Solunum yolu veya bağırsak hastalıklarında antibiyotik veririz.
    Tavuk kesilmeden 15 gün önce antibiyotik vermeyi durdururuz. Eğer durmaz verirsek antibiyotik insana geçip direnç oluşturur. Türkçesi pilice verdiğim antibiyotik insana geçti , insan hasta oldu, aldığı antibiyotik eğer tavuğa verdiğimizi ile benzer etken maddeye sahip ise insanda hastalığı tedavi etmez.



    Alıntı Ranthor Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    en yakinim buyuk bir gida zincirinde satin alma direktoru,
    ozellikle fast food markalarin çikın burgerlerinden koşarak uzaklaşın.

    Hayvanın tüm etini aldıktan sonra, geri kalan kemikler, bacaklar, ibibik gaga vb, parçalanıp kilosu bilmem kaç sentten satılıyor. Tavuk kıymasından uzak durun.
    Ayrıca bir kaç marka dışında taze kaşardan uzak durun.
    MDM: Mechanical deboned meat. Yani mekanik kıyma. Evet bu ürünü almayın, zaten satılmıyor, yasak. Eskiden MDM den yani kıymadan işlenmiş ürün tabir ettiğimiz nugget, burger, sosis üretilirdi. Biz hiç bir zaman MDM kullanmadık. 2013 de MDM kullanımı yasaklandı.

    MDM Afrika, Türki Cumhuriyetlere ihraç ediliyor. İç pazarda kullanılmıyor.

    Nugget, burger, schnitzel gibi işlenmiş ürünler % 100 tavuk etinden üretiliyor.
    İyi marka tercih edin.

    Dikkat, işlenmiş ürün "kızartılıyor". kızartma ne kadar sağlıksız ise işlenmiş ürünler de o kadar sağlıksız. Kızartmada kullanılan yağın polaritesi kontrol ediliyor, sık sık değişiyor.

    Kızartma olmalarının dışında işlenmiş ürünlerde sorun yok.

    İp ucu vereceğim, yerken ağızda iyi tat bırakan işlenmiş ürünler alın.


    Alıntı efe_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    nugget'lar felan şaka gibi et harici herşeyi bir güzel ezip birleştirip satıyorlar ama yiyoruz mecbur
    Kesinlikle hatalı bilgi.

    Fabrikamız 365 gün ziyaretçilere açık, habersiz gidip ziyaret edersin.

    100 % piliç eti il nugger, burger gibi işlenmiş ürünler üretiliyor.



    Alıntı mkerim Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tavuk yediğini inkar eden bir hayvandır. Diyerek söze başlayayım. Ticari olarak yetiştirip satılırsa eğer kar edilebilmesi için 45 günde yeterli ağırlığa ulaştırıp satmak karlı olduğundan büyük üreticiler bu yola başvurmaktadırlar. Oysaki Yenecek kıvama gelen tavuk en az 4 aylık olması gerekiyor. Oturup hesaplarsanız bu şekilde yetişmiş bir tavuğunda kilosunu 25 tl den aşağı satmamak gerekir. bu yüzden bir an önce büyütüp satılıyor. 45 günlük tavuk için jöle kıvamı tabiri kullanılşırken 4 veya 5 ay sonunda kesilen tavuklerın tadı bonfile et tadında ve kıvamında olumakta.
    Sayın MKerim, bilgiler full yanlış. Maalesef tamamen hata var.

    Bundan 45 sene evvel siz 1 yaşındayken beslenme ile bugün beslenme aynı mı?

    Gıdaya erişim aynı mı değil. 45 sene önce bu günkü beslenme değerleri yoktu.

    Yeni kuşak neden bu kadar uzun, neden acaba? Daha iyi beslendikleri için.

    Yem, tavuk yemi 45 sene önce bu kadar ilerlememişti. Yem, nutrisyon bir bilim dalı.
    45 sene önceki yemlerin enerji ve protein miktarı bugüne göre çok ama çok düşük.
    Tavuk yeminin % 50 si mısır. Mısır protein kaynağı, enerji kaynağı.
    Tavuk yeminin % 35 i soya fasulyesi. Fasulye protein kaynağı.
    Tavuk yeminin % 10 u buğday. Buğday protein ve enerji kaynağı.
    Yemin % 95 i enerji ve protein kaynağı.
    Bunların dışında vitamin, mineral, kalsiyum veriyoruz.

    Bu yemlerde sadece soya GDO lu olabilir. Soya hariç GDO lu hammaddesi kullanılmıyor.

    GDO: yediğiniz çukulatadaki lesitin ful GDO lu, gofret, tatlı gıdalardan pasta, bisküvi, kek
    tamamında GDO var. Ne zararı var şu an için bilen yok ama dünya gdo lu gıda tüketir.

    Acıkıp benzinciden gofret alan GDO lu gofreti yer. Zararı var mı? Dünyada GDO çok yaygın.

    Ayrıca piliçlerin genetikleri ile oynanmıyor.

    Köy tavuğu: Köpekleri ele alalım. Kangal ile kaniş aynı ağırlıkta mı? 4 ay sonra aynı ağırlığa ulaşır mı Sayın Mkerim? HAYIR. Irk denilen bir kavram var. Kangal nasıl ki kanişten çok daha hızlı büyüyor ise tavuklarda da hızlı büyüyen ırklar var. ÇOK NET.

    TAVUK BESLEMEDE KULLANILAN HER HAMMADDE BÜYÜK BAŞ, KÜÇÜK BAŞ VE BALIK BESLEMEDE DE KULLANILIR. Risk var ise kırmızı da yeme, balık da yeme. Ama risk yok.


    Mkerim bey, siz bebekken pirinç unu (muhallebisi) ile beslenirken bugün bebeğin yaşına göre farklı mamalar var. Bebeklerimiz daha ciddi besleniyor.


    Alıntı darkmoon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aynen 4 yada 5 aylık tavuk genelde köy tavuğu diye tabir edilen tavuk oluyor.. egede akdenizde köy restaurantlarında falan yada ordaki orta ölçekli sanayi tipi çalışmayan restaurantlarda yiyebilirsiniz.. restaurant sahipleri genelde tavukları çevre köylerden alırlar..

    Aydınlatma tavukda önemli olduğu için gündüzleri gün ışığından geceleride suni aydınlatma yoluyla tavukların büyütüldüğünü ve hayvanların erken yumurtaya gelmesine sebeb olmasına neden olduğunu duymuşdum.. Buda yumurtaların küçük bazılarının kanlı ve yumurtlama devresinin kısalmasına neden oluyormuş. ne kadar doğru bilemem..
    köy tavuklarını veteriner kontrol edemez, uzak durmak lazım. fare, böcek ne varsa yer. Veteriner kontrolü yoktur.

    Bu yüzden doğal veya köy piliçi entegre tesisten alınmalı.

    KÖY TAVUĞU LEZZETİ İstiyorsan bana mesaj at, nereden alacağını söylerim. Gurme Piliç...

    Alıntı bullet07 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bi makina varmışmış Bi ucundan komple tavuğu atıyormuşsun(kıl,yun,tüy,gaga,ayak alles inclusive) diğer ucundan nuggets chicken fingers vb urun çıkıyormuş

    Doğruluk payı var mı?
    Varsa hemen alalım, ah ah. Ne makine. Yok öyle bir dünya.

    Tesislerimiz 365 gün halka açık, gelin görün.
    Subhanallah, Elhamdulillah, Estağfurullah, Alllahuekber, Lailaheillallah

  16. #168
    gorke - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    May 2006
    Yaş
    41
    Şehir
    Ist
    Mesaj
    2.029
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    herşey okey süper. peki hiç mi eksik bişey yok. kötü niyetli hiç mi firma yok? yanlış bir bilinçlendirme bence. şu şunu yapıyor üzerine konuşmak daha mantıklı. bizlerde gidip o ürünü almayız böyle konuşmak çok daha mantıklı.
    Sakin güç...

  17. #169
    TurboM3 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Nov 2007
    Yaş
    49
    Şehir
    ISTANBUL
    Mesaj
    767
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eklemek isterim;

    Oğlum 8 aylıkken tavuk eti yedirmeye başladım.

    Bugün 22 aylık mavuk mavuk deyip yiyor.

    Kendi evladıma gönül rahatlığı ile tavuk eti yediriyorum. Zarar verse yedirir miyim? Ne için yaşıyoruz? Çocuklarımız için yaşıyoruz.

    3. nesilim ve rahmetli dedemin nasihati "çocuğuna yedirmeyeceğin ürünü satma" .
    Subhanallah, Elhamdulillah, Estağfurullah, Alllahuekber, Lailaheillallah

  18. #170

    Üyelik
    Aug 2011
    Yaş
    37
    Şehir
    ...
    Mesaj
    7.233
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    143 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TurboM3 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Eklemek isterim;

    Oğlum 8 aylıkken tavuk eti yedirmeye başladım.

    Bugün 22 aylık mavuk mavuk deyip yiyor.

    Kendi evladıma gönül rahatlığı ile tavuk eti yediriyorum. Zarar verse yedirir miyim? Ne için yaşıyoruz? Çocuklarımız için yaşıyoruz.

    3. nesilim ve rahmetli dedemin nasihati "çocuğuna yedirmeyeceğin ürünü satma" .
    firmanızı pm olarak atabilirmisiniz?

  19. #171

    Üyelik
    Aug 2013
    Yaş
    39
    Şehir
    İstanbul
    Mesaj
    108
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    abi o zaman neden bazı tavukların eti ot gibi? :S

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •