Şimdi haberlerde gördüm de korniş tavuk mu ne dedi anlamadım adını , 28 günlük tavuk gösterdi sadece nane, yonca vs tüketmiş tavukmuş . Tanesi 35 lira diyor.
Şimdi haberlerde gördüm de korniş tavuk mu ne dedi anlamadım adını , 28 günlük tavuk gösterdi sadece nane, yonca vs tüketmiş tavukmuş . Tanesi 35 lira diyor.
bastan sonra okudum gormedım cıft sarılı yumurta nasıl oluyor google yazmadım buraya sorayım ıstedım
öncelikle insanlara bu konu ile ilgili açıklık getirdiğiniz için sizi tebrik ederim. gayet açık ve net herşeyi kısaca anlatmışsınız. bende bu sektörün içersindeyim...dediklerinize sonuna kadar katılıyorum ..
GIDA A.Ş. adlı belgeseli izledikten sonra bir süre tavuk yiyemiştim ama eninde sonunda yeniyor
ama her tavuk yiyişimde 2 kez düşünürüm..
büyük marka diye çok itibar etmeyin bence..
http://gidahareketi.org/Files/Banvit-kuf.jpg
aşağıda bir yığın link var bunların arasında esnafın kendi yaptığı da şirketlerin yaptığı da devletin süper(!) uygulamarı da mevcut.
http://www.gidahareketi.org/Bozuk-Ta...11-haberi.aspx
http://www.gidahareketi.org/Bim-Urun...23-haberi.aspx
http://www.gidahareketi.org/Mehdi-Ek...98-haberi.aspx
http://www.gidahareketi.org/Endustri...70-haberi.aspx
http://www.gidahareketi.org/Soykirim...65-yazisi.aspx
http://www.gidahareketi.org/Tavugun-...10-yazisi.aspx
http://www.gidahareketi.org/Kartelle...06-yazisi.aspx
http://www.gidahareketi.org/Tavukta-...99-yazisi.aspx
Yüksek Türk! Senin için yüksekliğin hududu yoktur. İşte parola budur.
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
Ey Türkoğlu bu ihanetlerin tarihini sakın unutma!
16.11.2013
08.06.2014
ozaman siz şunu savunuyorsunuz tavuklarda ve yumurtalarda ne horman var nede kimyasal madde kullanılıyo ozaman hepsi saglıklı hiçbir kusur yok size göre.
Türkler öyle bir millettir ki,hayatta bir tane bile kalsa devlet kurup intikamını alır.
Evet tavuk eti ve yumurtalarda hormon yoktur.
Nedeni böyle bir ürünün üretilmemesi ve kullanılamamasıdır.
Kimyasal madde terimi çok geniş bir terim ama şunu diyebilirim gıda kodeksinde belirtilen miktarların üstünde ya da olmaması gereken herhangi bir madde tespit edilirse adamın aklını alırlar.
Kesimhaneleri direk il müdürlükleri denetler
Restoran ve lokantaları ise ilçe müdürlükleri
Şikayetlerinize sonuç alamadığınızda ilçe-il-bakanlık şeklinde yukarı çıkın
Tarım ilçe müdürlükleri görmezden gelse bile bakanlık gıda konusunu düşündüğünüzden çok fazla dikkate alıyor.
Ben size sadece kurumsal şirketler ile ilgili bilgi verebilirim et toptancısı vs. işi sıkıntılı bir iş
O nedenle büyük firmaları tercih edin ve ucuz ürün tüketmeyin diyebilirim
Biz daha iyisini alana kadar en iyisi bu
en yakinim buyuk bir gida zincirinde satin alma direktoru,
ozellikle fast food markalarin çikın burgerlerinden koşarak uzaklaşın.
Hayvanın tüm etini aldıktan sonra, geri kalan kemikler, bacaklar, ibibik gaga vb, parçalanıp kilosu bilmem kaç sentten satılıyor. Tavuk kıymasından uzak durun.
Ayrıca bir kaç marka dışında taze kaşardan uzak durun.
Built to fall....
nugget'lar felan şaka gibi et harici herşeyi bir güzel ezip birleştirip satıyorlar ama yiyoruz mecbur
Golf MKVII 1.6 Tdi
Tavuk yediğini inkar eden bir hayvandır. Diyerek söze başlayayım. Ticari olarak yetiştirip satılırsa eğer kar edilebilmesi için 45 günde yeterli ağırlığa ulaştırıp satmak karlı olduğundan büyük üreticiler bu yola başvurmaktadırlar. Oysaki Yenecek kıvama gelen tavuk en az 4 aylık olması gerekiyor. Oturup hesaplarsanız bu şekilde yetişmiş bir tavuğunda kilosunu 25 tl den aşağı satmamak gerekir. bu yüzden bir an önce büyütüp satılıyor. 45 günlük tavuk için jöle kıvamı tabiri kullanılşırken 4 veya 5 ay sonunda kesilen tavuklerın tadı bonfile et tadında ve kıvamında olumakta.
1984 de turbo doğan ile uğraşırken MS ve AEM in kapısında beklerdik. Beyin yapsın da arabamıza takalım diye.
İnternetin hızıda varla yok arası bir şeydi. Yoksa internet yok muydu???
Aynen 4 yada 5 aylık tavuk genelde köy tavuğu diye tabir edilen tavuk oluyor.. egede akdenizde köy restaurantlarında falan yada ordaki orta ölçekli sanayi tipi çalışmayan restaurantlarda yiyebilirsiniz.. restaurant sahipleri genelde tavukları çevre köylerden alırlar..
Aydınlatma tavukda önemli olduğu için gündüzleri gün ışığından geceleride suni aydınlatma yoluyla tavukların büyütüldüğünü ve hayvanların erken yumurtaya gelmesine sebeb olmasına neden olduğunu duymuşdum.. Buda yumurtaların küçük bazılarının kanlı ve yumurtlama devresinin kısalmasına neden oluyormuş. ne kadar doğru bilemem..
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)
Malesef bu doğru değil
Yedikleriniz genelde yumurtacı tavukların üretim sonunda kesilmesi neticesinde elde edilir ve köy tavuğu diye satılır.
Çevre köylerden almaya kalksa sizin dana etinden daha fazlasını ödemeniz gerekli
Yumurtlatma da erken yumurtaya gelme istenmez çünkü hayvan küçük olduğu için yumurta da küçük olur
Doğru bir ışık programı uygulanır ama bu ksıtlı uygulanır ki vucut gelişimi ile hormonal gelişim beraber ilerlesin
Biz daha iyisini alana kadar en iyisi bu
Bi makina varmışmış Bi ucundan komple tavuğu atıyormuşsun(kıl,yun,tüy,gaga,ayak alles inclusive) diğer ucundan nuggets chicken fingers vb urun çıkıyormuş
Doğruluk payı var mı?
1984 de turbo doğan ile uğraşırken MS ve AEM in kapısında beklerdik. Beyin yapsın da arabamıza takalım diye.
İnternetin hızıda varla yok arası bir şeydi. Yoksa internet yok muydu???
58 yıldır tavukçuluk yapan ailenin 3.nesil tavukçusu olarak yazıyorum.
Hormon pahalı olduğu için tavuklara verilemez. Ekonomik fayda değil zarar verir.
Tavuklara "hasta oldukları" zaman antibiyotik verilir. Solunum yolu veya bağırsak hastalıklarında antibiyotik veririz.
Tavuk kesilmeden 15 gün önce antibiyotik vermeyi durdururuz. Eğer durmaz verirsek antibiyotik insana geçip direnç oluşturur. Türkçesi pilice verdiğim antibiyotik insana geçti , insan hasta oldu, aldığı antibiyotik eğer tavuğa verdiğimizi ile benzer etken maddeye sahip ise insanda hastalığı tedavi etmez.
MDM: Mechanical deboned meat. Yani mekanik kıyma. Evet bu ürünü almayın, zaten satılmıyor, yasak. Eskiden MDM den yani kıymadan işlenmiş ürün tabir ettiğimiz nugget, burger, sosis üretilirdi. Biz hiç bir zaman MDM kullanmadık. 2013 de MDM kullanımı yasaklandı.
MDM Afrika, Türki Cumhuriyetlere ihraç ediliyor. İç pazarda kullanılmıyor.
Nugget, burger, schnitzel gibi işlenmiş ürünler % 100 tavuk etinden üretiliyor.
İyi marka tercih edin.
Dikkat, işlenmiş ürün "kızartılıyor". kızartma ne kadar sağlıksız ise işlenmiş ürünler de o kadar sağlıksız. Kızartmada kullanılan yağın polaritesi kontrol ediliyor, sık sık değişiyor.
Kızartma olmalarının dışında işlenmiş ürünlerde sorun yok.
İp ucu vereceğim, yerken ağızda iyi tat bırakan işlenmiş ürünler alın.
Kesinlikle hatalı bilgi.
Fabrikamız 365 gün ziyaretçilere açık, habersiz gidip ziyaret edersin.
100 % piliç eti il nugger, burger gibi işlenmiş ürünler üretiliyor.
Sayın MKerim, bilgiler full yanlış. Maalesef tamamen hata var.
Bundan 45 sene evvel siz 1 yaşındayken beslenme ile bugün beslenme aynı mı?
Gıdaya erişim aynı mı değil. 45 sene önce bu günkü beslenme değerleri yoktu.
Yeni kuşak neden bu kadar uzun, neden acaba? Daha iyi beslendikleri için.
Yem, tavuk yemi 45 sene önce bu kadar ilerlememişti. Yem, nutrisyon bir bilim dalı.
45 sene önceki yemlerin enerji ve protein miktarı bugüne göre çok ama çok düşük.
Tavuk yeminin % 50 si mısır. Mısır protein kaynağı, enerji kaynağı.
Tavuk yeminin % 35 i soya fasulyesi. Fasulye protein kaynağı.
Tavuk yeminin % 10 u buğday. Buğday protein ve enerji kaynağı.
Yemin % 95 i enerji ve protein kaynağı.
Bunların dışında vitamin, mineral, kalsiyum veriyoruz.
Bu yemlerde sadece soya GDO lu olabilir. Soya hariç GDO lu hammaddesi kullanılmıyor.
GDO: yediğiniz çukulatadaki lesitin ful GDO lu, gofret, tatlı gıdalardan pasta, bisküvi, kek
tamamında GDO var. Ne zararı var şu an için bilen yok ama dünya gdo lu gıda tüketir.
Acıkıp benzinciden gofret alan GDO lu gofreti yer. Zararı var mı? Dünyada GDO çok yaygın.
Ayrıca piliçlerin genetikleri ile oynanmıyor.
Köy tavuğu: Köpekleri ele alalım. Kangal ile kaniş aynı ağırlıkta mı? 4 ay sonra aynı ağırlığa ulaşır mı Sayın Mkerim? HAYIR. Irk denilen bir kavram var. Kangal nasıl ki kanişten çok daha hızlı büyüyor ise tavuklarda da hızlı büyüyen ırklar var. ÇOK NET.
TAVUK BESLEMEDE KULLANILAN HER HAMMADDE BÜYÜK BAŞ, KÜÇÜK BAŞ VE BALIK BESLEMEDE DE KULLANILIR. Risk var ise kırmızı da yeme, balık da yeme. Ama risk yok.
Mkerim bey, siz bebekken pirinç unu (muhallebisi) ile beslenirken bugün bebeğin yaşına göre farklı mamalar var. Bebeklerimiz daha ciddi besleniyor.
köy tavuklarını veteriner kontrol edemez, uzak durmak lazım. fare, böcek ne varsa yer. Veteriner kontrolü yoktur.
Bu yüzden doğal veya köy piliçi entegre tesisten alınmalı.
KÖY TAVUĞU LEZZETİ İstiyorsan bana mesaj at, nereden alacağını söylerim. Gurme Piliç...
Varsa hemen alalım, ah ah. Ne makine. Yok öyle bir dünya.
Tesislerimiz 365 gün halka açık, gelin görün.
Subhanallah, Elhamdulillah, Estağfurullah, Alllahuekber, Lailaheillallah
herşey okey süper. peki hiç mi eksik bişey yok. kötü niyetli hiç mi firma yok? yanlış bir bilinçlendirme bence. şu şunu yapıyor üzerine konuşmak daha mantıklı. bizlerde gidip o ürünü almayız böyle konuşmak çok daha mantıklı.
Sakin güç...
Eklemek isterim;
Oğlum 8 aylıkken tavuk eti yedirmeye başladım.
Bugün 22 aylık mavuk mavuk deyip yiyor.
Kendi evladıma gönül rahatlığı ile tavuk eti yediriyorum. Zarar verse yedirir miyim? Ne için yaşıyoruz? Çocuklarımız için yaşıyoruz.
3. nesilim ve rahmetli dedemin nasihati "çocuğuna yedirmeyeceğin ürünü satma" .
Subhanallah, Elhamdulillah, Estağfurullah, Alllahuekber, Lailaheillallah
abi o zaman neden bazı tavukların eti ot gibi? :S
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)