Ben kayseride kaldım 7-8 ay gibi bir süre.. O sırada ordan araba kiraladım ve sahibiyle aramızda bi dostluk oldu..
Denizliye döndüğümde iş ararken aklıma gelmişti sormuştum ona. Nedir ne değildir diye.. Şöyle anlatmıştı bana..
100.000 tl civarında bi rakam ödüyorsun.. Onların mobilyaları vs hepsini veriyorlar.. Dükkanı tutacağın yere karar veriyorlar.. Ondan sonra sana arabaları kiralıyorlar.. Mesela 4 tane polo 3 tane golf 2 tane passat istiyorsun.. sana poloları (rakamı atıyorum söylememişti) 50 liradan sana 30 günlük kiralıyor.. Ne yapar.. 1500 tl den sen aylık aracı kiralamış oluyorsun.. Sonra günlüğü 99 liradan veriyorsun.. 30 gün verdiğinde 3000 tl yapıyor.. Bu rakamlar tamamen şu an attığım rakamlar. Yani sana kiraladıkları parayı bilmiyorum..
sistem o şekilde işliyor.. Yani adamlar sana kiralıyor.. Sen müşteriye.. Araç sahibi olmuyorsun.. Ha istersen alırsın kendi arabanı da koyabilirsin bütçen varsa.. Aynı zamanda galerici olarakta kullanabiliyorsun..
Bakımları vs kime ait bilmiyorum.. Ama 10.000 km'de araçlar sıfırlanıyor diye hatırlıyorum.. Yani müşteriye kiraladığın araç en fazla 3-5 bin km de oluyor.. Yani ben sürekli o km'de arabaları almıştım.. İçlerinde sıfır kokusu oluyor.. Fiyatları da çok uygun aslında..
Bugün linealara 120 tl civarında para isterlerken dizel dsg 2012 golfü 119 tl ye alıyordum ben..
Küçük şehirlerde tutabilir aslında.. Çünkü küçük şehirlerde araç kiralama çok pahalı..
Bildiğim kadarıyla böyleydi.. Ama bu bilgiler değişmişmidir tam doğrumudur emin değilim.. Kabataslak konuşmuştuk sadece..