ızmırın beledıyesı 1o numaradır eshotcusuda ızbancısıda soforlerıde hepsı cok ıyı ınsanlar parası olmasın parasız alıyor adam:)
Printable View
ızmırın beledıyesı 1o numaradır eshotcusuda ızbancısıda soforlerıde hepsı cok ıyı ınsanlar parası olmasın parasız alıyor adam:)
2 gün kontak açmayınca olan kime olacak? Vatandaşa olacak binlerce çalışan günlük maaşından olacak, mal sahipleri hasılattan olacak, iett alayına cezayı basacak. Bak karlı olan yine devlet oldu zarar vatandaşın oldu. Böyle bir eylem bu yüzden yapılmıyor işte, bunların hepsi düşünülüyor sözü geçen kişilerce sizden önce. Komünist mantığıyla hareket etsek zaten fazlasıyla alırız istediğimizi.
Ya yazıyoruz çiziyoruzda gerçekten bu muhabbetlerin hepisini çözümü çok çok basit. Devletin elinde ama çözerse ceza gelirleri vs kesilecek büyük oranlar.. Geçen ekim ayında bizim bölge otobüslerinden kesilen toplam ceza, bizim bölge ile ilgili iett personelinin (amir , denetçi vs) maaş toplamının 150 katı kadardı nerdeyse. siz olsanız böyle bir geliri bozmak istermiydiniz?
-özel otobüsler, dolmuşlar kapışıyor, yolcu almak için tehlike yaratıyor.. Getir kardeşim havuz sistemini bütün para ortak havuzda toplansın ordan her araca eşit dağıtılsın..
-muavinler yüksek ücret alıyor, personel kaba davranıyor vs
sertifika uygulamasını adam gibi yap. sivil ekip bindir araçlara denetim amaçlı işini adam gibi yapmayanın sertifikasına el koy geçici yada kalıcı, bak her kes nasıl kibarlaşıyor sonra..
-ulaşım ücretleri bazı hatlarda yüksek
Hattına göre mazotta destek ol arabacıya tek fiyat olsun istanbulun en ucundan en ucu..
O kadar çok madde varki ama bu sıkıntılara kadar çok daha önemli sıkıntılarda var ülkemizde..
SErhat.
Dip not: Metrobüs devletin değil abi. Ayrıca ulaştırma yasalarına uygunda değil. Durdurulması yönünde çıkmış bir mahkeme kararıda var ama ne hikmetse devletin kolluk kuvvetleri mudahalede bulunamıyormuş. Albayraklar diye bir firma var onlara çalışıyor metrobüs. Batmanın eşiğinden zirvelere çıkan firmanın. Metrobüsler hollandadan alıp Türkiyeye satanda kendileri... yoksa metrobüsünde vatandaşı düşündükleri içinmi getririldiğini sanıyodunz?
O lavuk yolcuların canına kastediyor ve hiç bir yolcu bir şey yapmıyor nereye gidiyoruz ben anlamıyorum resmen ot gibi yaşayan toplum haline gelmişiz...
O şöför arkadaş aynayı göremeyecek kadar yolcu neden alıyor ?
Aldığı yolcu sayısına bak,insan gibi bir muamele yokmu bu sektörde ?
Arkadaş metrobüs-İett belediye kurumu değil mi? Sonuçta kamu kurumu?
Belediyenin otobüsü şahıs için mi çalışıyor? Dediğinden bu çıkıyor?
Adını verdiğin kişi/kurum Hollanda malı paselis mi ne haltsa markası, o araçların Türkiye distribütörlüğünü yapmıştır, yapıyordur; normaldir.
Ayrıca metrobüsü savunmuyorum. Sen gece yarımdan sonra kalkan 303'ler için iyidir dedin ya sırf gece o saatte bile çalıştığı için, ben de taa B.düzü'nden kalkıp Kadıköy'e kadar gelen ve 24 saat çalışan sistem de iyidir dedim bu bakış açısıyla bakarsak.
Ayrıca 303'lerin çoğunda yazıyor akbil makinasının yanında şoföre sormadan akbil basmayın diye. Adamlar akbil bastırmıyorlar, minibüs gibi parayla çalışıyorlar. En azından o binmek zorunda kaldığım birkaç araba öyleydi. Ee, kayıt dışı kazanç olmuyor mu bunlar? Akbil basılsa ne kadar kişi iinip binmiş belli olacakken, elden ele para yöntemiyle o da havaya uçuyor(!)
Minibüsçünün dolmuşçunun sorunları beni zerre ilgilendirmiyor.
Trafikte saygılı olsun, milleti essek yerine koymasın, köteği de yemesin. Benim de sorunlarım var, insanlara yansitip onlara zarar veriyor muyum? Hayır. Yapan adam da yaptığının diyetini öder bu kadar basit
İETT - İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri Genel Müdürlügü
Soy ismi albayrak olduğu için karıştırmış olabilirmisin kardeşim ?
Ben dosta peşkeş çektiler zannettim.
Ben nasıl işimi en doğru şekilde yapmak için çalışıyorsam, öğrenciyken adam gibi okuyup çalışırken adam gibi çalışıyorsam Herkes bunu yapacak. Laflarıma dikkat ettim zaten laf ağzımdan çıkar benim laf olsun diye yazmıyorum böyle oluyor böyle demekle oluyor bu işler . Adam gibi çalışıp maaşını hak eden memura, kamu görevlilerine bir lafım yok. Böyle bir azınlığa gerçekten çok büyük saygı duyuyorum. Vergi dairesinden, postahanesine, otobus soforunden , trafik polisine zihniyeti belli bir Hizmet Sektörümüz var. Bu insanlar ve saymadığım bir çok insanın görevi vatandaşa hizmet etmek iken, bir şekilde benim vergimi ya da bu ülkenin ekmeğini yerken ne aldığı parayı hak ediyor ne de adam gibi çalışıyor. Götümün üstünde oturarak yazıyorum tabi siz amuda kalkarak yazıyorsanız tarzınızdır. Götümün üstünde tekrar yazıyorum , o münasip yerin üzerinde en çok oturanlar yine saydığınız sektör oluyor malesef......... Klasik devlet yapmıyor etmiyor yardım göndermiyor da izmir belediyesi yapıyor laflarına girmeyelim boşuna. Kaç yıllık inönü caddesini felç eden, yıl 3 kere aynı yolu yapan 5 kere aynı kaldırımı söken belediyede Hakkını vererek çalısıyor olabilirsiniz saygı duyarım allah bol kazanclar nasip etsin alnınızın teriyle. Ben cogunluktan bahsediyorum.
Videoda halk otobüsü burada belediye otobüsü sonuc değismiyor zihniyetleri davranısları aynı. Hayvan gibi kullanılan araçlar bir şekilde bu ülkenin cebinden çıkıyor mu ? çıkıyor. Hizmet vermek icin calısırken zarar veriyor mu ? veriyor. o zaman az bile diyerek izliyorum kusura bakmayın.
abi bu kaza kötü olmus
bugun haberlerde izledim
gerçek o.ç. görmek isteyen izlesin 3 gün önceki kınalı kavşagındaki bmwnin tırın altına girdiği kaza...
allah belalarını versin 2 tane adama sebep olmuşlar
Saniye saniye feci kaza anı!
Kocaeli'de bu sistem var belediye otobüsünden taksi dolmuşuna kadar tüm araçlar sadece kentkart kullanıyor sistem havuzdan dağılıyor. Başlarda havuzdan dağıldığı için yolcuları duraktan almadan basıp gidenler oldu şimdi kamera sistemi kondu ve ciddi cezalar geliyo durağa girmeden giderse çok iyi oldu sistem.
haklı sebep diye değil ben sadece merak ettim..
uçan sabrri =)))
valla 1. videodaki yarma dayım o kadar iyi yapmışki. içimin yağları eridi. gerçi biraz daha iyi vursaydı demedim de değil. daha geçen hafta benzeri geldi başıma altunizadede. koca otobüs, trafikte sinyal bile vermeden makas atmaya çalışıyor. tepeliyordu az daha. önünü kestim falan ama hem trafik var dursam yol iyice tıkanacak hem de ileride polis var diye vazgeçtim. hıncımı aldım valla videoyu izlerken.