Yol yol olsa eyvallah. Cihaz parasıda uçacak haram olsun.
iyiki gene ogs almamışım dedim şuan. ilkini ilk çıktığında almıştım zıraatbankasından kocaman bişeydi3 yıldan sonra bozulunca yenisine 40- 50 tl vermek istememiştim.
hgs aldım garantiden kk hesabına bağladılar çok daha kullanışlı olduğuna inanıyorum şimdilik![]()
Benim anlamadığım biz ogs ile de zaten hızlı geçiyoruz durup geçtiğimiz yokki köprü ve geçişlerde trafiği yaratan kgs sistemiydi durup bilet okutma vs. OGS si olan adam durmadan geçiyordu HGS ye geçince ne olucak çok merak ediyorum gişeden geçme hız sınırımı kalkacak? Adamlar nerden geçirsek diye hesap yapıyorlar..
Su anda koprulerde aksamlari HGS bos oluyor OGS hep kuyruk, sirf o yuzden evdeki arabalarda OGS olmasina ragmen HGS aldik.
HGS isime yaradi 1 haftadir baska araclar kullaniyorum, HGS cuzdanda, her yere gittim geldim sikintisizHiz problemi de yok 70-80 gectim Corlu'da da Istanbul'da da Sakarya'da da..
Tek sorum var; cuzdandan cikardigim icin beyaz tarafinin kagidini yarim aciyorum chip gorunecek kadar, onu acmasam da okur mu acaba? Cama yapistirmak icin o beyaz kagidi acmis oluyoruz diye korkup acmaya ugrasiyorum her seferinde, bilen varsa acmadan yardirayim direk
Kendi arabami kullaniyor olsam plaka kayitli diye deneyecegim de onu kullanmiyorum su an.
yapılan tek mantıklı hareket fazla gişelerin kalkması ve şerit kadar olması bide gişleride kaldırıp sadece kopru kıvamında altından geçince okmua kısına donerse ozmn belki adam olur
1881 - 193∞
Bildiğim kadarı ile HGS sisteminde gişe mişe yok. Sadece yolun üzerini boydan boya bir "tak" var.
Trafik normal akıyor, bu sistem de araçları toptan okuyor.
Mantık şu: saatte (mesela) 100 km hızla akan trafik, kaç tane gişe koyarsanız koyun, mutlaka yavaşlar.
Gişelere yaklaşan araçlar yavaşladıkça bu arkaya doğru akordiyon etkisi yapar ve mutlaka kuyruk oluşur.
Hiç gişe olmazsa, köprüler de yolun herhangi bir noktasından farksız olur, trafik birikmeden akar.
Göreceğiz...
her gişeye hem ogs hem hgs koysalar olmuyo mu acaba?
bi bu eksikti zaten gondericeklerde nezaman gelicek kim bilir eve![]()
psn&Live id: onursumer
135
├┼┼╕
246R
+100le katılıyorum. yap hepsini ogs abi. ne gerek var kgs hgs. ki hgs okuyamıyo geçerken bana iki kere kaçak geçiş yazdı. özellikle de yavaş geçtim ikincisinde. şimdi sinirlenip ogs aldım. bu da yalan olcak. Bi sene sonra da hgs olmadı başka bi geçiş sistemi çıkarıyoz diye haber yaparlar.
"Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır" Hz Muhammed (S.A.V)
Ogs daha sorunsuz bir sistem bana gore. Hgs de okuyamadi kacak gecis yazdi olaylari duydum . Birde giseler kalkcak kopru sekilde altindan gececez olayini ogs ile de yapilabilir.
hakan abi yukarda anlatmaya çalışmış
Sanırım şunu demek istiyor
bence öyle olursa hgs çok fark ettirecek trafiği.
şimdi biz geçerken bölünmüş gişe mantığı olan yerden geçiyoruz ya
ogs-kgs ve şimdilik hgs de bu mantık.
işte resimdeki gibi
fakat sadece hgs olursa, gişe mantığına gerek kalmayacak
işte böyle
![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)