Benimde rottum var daha öncede cok kopegim oldu ama rott cok farklı cok özel bir hayvan .
1.si sahibine inanılmaz baglıdır
2.si eğitimi inanılmaz kolaydır arkadaslar yazmıs egitime gonder vs.diye bence geregi yok ben kendim eğittim ve cok kolay bir sekilde cunku çok ama çok zeki bir kopek 1.5 dakikada istediğim herşeyi ödülle yaptırabiliyorum ve bidaha asla unutmuyo .
ben köpeğimi hiç tasmayla gezdirmedim halende gezdirmiyorum gözümün içine bakıyor dışsarıda ben nereye gidersen oraya geliyor hiçbir zorlugu yok bakmanın herşey sevgiyle eğitmene bağlı .
3.sü çok aşırı duygusal bir hayvandır yani ben hiçbir cinste böyle bişi görmedim cüssesine hiç bakıpta bu söyledir böyledir deme çok asırı duygusal bi hayvan . üzülür küser ağlar enteresan bi yaratıktır . bide cüssesinin farkında degildirler cocuk gibi davranırlar . cocuklarla arası mukememmeldir hiçbirne saldırmaz etmez cocuklar nekadar bunaltırsa bunaltsın zarar vermezler. erkekse kopegin baska bi erkek kopek gorurse karsıdaki hemen teslim olmazsa direk dalar ama karsısında dişi varsa dişi istedigi kadar saldırsın karsılık vermez
evindeyken yada bahcedeyken kimseyi yaklastırmaz havlar eder ama normalde oyle degildir takmaz kimseyi yoluna devam eder ama hersey onu nasıl egittiginle alakalı sen nası sevgi verip yada vermeyip nasıl egitirsen oda oyle olur .
4.sü almadan önce aman ne yerse yesin bişi olmaz diyebilirsin ama cidden cok masraflıdır yaklasık 15 gunde buyuk boy mamayı bitiriyor yani ayda 360 tl sadeec mama alıyorsun artı bunun yanında extra vitamin vs. kullanıyorsan onlarda var
5.si bunların cocukluk donemleri cok tehlikeli digerleri gibi degil cok hassas hayvanlar cok cabuk hastalıklara yakalanabiliyorlar ve ölebiliyorlar ben daha önce kaybettim kopegimi bu yuzden ama 3 aylıga kadar bu sorun var butun asılırı bittikten sonra hiçbir sorun yok .
6.sı bunlar cok iri olduklarından ileride eklemlerinden sorun cıkabiliyor bunun için nolursa olsun kesinlikle cocuklugundan itibaren eklem vitaminleri kullanmalısın kullanırsan faydası cok fazla ama kullanmazsan bi yerden atlarken ederken cok iri olduklarından eklemlerin arasındaki dokulara zarar verebilir ve topallar ve gecicek veya amelyat edilcek bi durum degil bu .
bide en önemlisi bence kesinlikle alıcaksan eger en iyi kopegi bulup al . sonucta bu kopek bi omür seninle olucak bi kere fazla para verip en iyisini alki ilerde üzülme niye kopegim büyümüyo veya daha buyukleri var veya neden burasındaki renk farklı vs diye simdi bunları takmassın ama ilerde buyugunde gezdirrken baska rottlar gorursen bence uzulursun .
ayrıca cok asırı fazla kalca cıkıgı problemleri var ve bu mahfediyor onları tedavisi cok zahmetli ve bildigim kadarıyla iyi olmuyor bu yuzden aldıgın kopegin anne ve babasına cok iyi bakıp al hatta cok iyi secereli bi hayvan al seceresinde atalarındada kalca cıkıgı olmaması lazım ozaman sorun olmaz ..
bence rott dunyanın en guzel hayvanı kesinlikle sana tavsiye ederim baska hiçbir kopege benzemez ve seni hersekilde cok mutlu eder hem cok iyi dost arkadas olur hemde zekasıyla ve cussesiyle gezdirirken ederken mutlu eder insanı .