User Tag List

Sayfa 2/4 İlkİlk 1234 SonSon
65 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: ROTTWEILER bilgi

teoman_rpm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benimde rottum var daha öncede cok kopegim oldu ama rott cok farklı cok özel bir hayvan .
    1.si sahibine inanılmaz baglıdır

2.si eğitimi inanılmaz kolaydır arkadaslar yazmıs egitime gonder vs.diye bence geregi yok ben kendim eğittim ve cok kolay bir sekilde cunku çok ama çok zeki bir kopek 1.5 dakikada istediğim herşeyi ödülle yaptırabiliyorum ve bidaha asla unutmuyo .

ben köpeğimi hiç tasmayla gezdirmedim halende gezdirmiyorum gözümün içine bakıyor dışsarıda ben nereye gidersen oraya geliyor hiçbir zorlugu yok bakmanın herşey sevgiyle eğitmene bağlı .

3.sü çok aşırı duygusal bir hayvandır yani ben hiçbir cinste böyle bişi görmedim cüssesine hiç bakıpta bu söyledir böyledir deme çok asırı duygusal bi hayvan . üzülür küser ağlar enteresan bi yaratıktır . bide cüssesinin farkında degildirler cocuk gibi davranırlar . cocuklarla arası mukememmeldir hiçbirne saldırmaz etmez cocuklar nekadar bunaltırsa bunaltsın zarar vermezler. erkekse kopegin baska bi erkek kopek gorurse karsıdaki hemen teslim olmazsa direk dalar ama karsısında dişi varsa dişi istedigi kadar saldırsın karsılık vermez

evindeyken yada bahcedeyken kimseyi yaklastırmaz havlar eder ama normalde oyle degildir takmaz kimseyi yoluna devam eder ama hersey onu nasıl egittiginle alakalı sen nası sevgi verip yada vermeyip nasıl egitirsen oda oyle olur .

4.sü almadan önce aman ne yerse yesin bişi olmaz diyebilirsin ama cidden cok masraflıdır yaklasık 15 gunde buyuk boy mamayı bitiriyor yani ayda 360 tl sadeec mama alıyorsun artı bunun yanında extra vitamin vs. kullanıyorsan onlarda var

5.si bunların cocukluk donemleri cok tehlikeli digerleri gibi degil cok hassas hayvanlar cok cabuk hastalıklara yakalanabiliyorlar ve ölebiliyorlar ben daha önce kaybettim kopegimi bu yuzden ama 3 aylıga kadar bu sorun var butun asılırı bittikten sonra hiçbir sorun yok .

6.sı bunlar cok iri olduklarından ileride eklemlerinden sorun cıkabiliyor bunun için nolursa olsun kesinlikle cocuklugundan itibaren eklem vitaminleri kullanmalısın kullanırsan faydası cok fazla ama kullanmazsan bi yerden atlarken ederken cok iri olduklarından eklemlerin arasındaki dokulara zarar verebilir ve topallar ve gecicek veya amelyat edilcek bi durum degil bu .

bide en önemlisi bence kesinlikle alıcaksan eger en iyi kopegi bulup al . sonucta bu kopek bi omür seninle olucak bi kere fazla para verip en iyisini alki ilerde üzülme niye kopegim büyümüyo veya daha buyukleri var veya neden burasındaki renk farklı vs diye simdi bunları takmassın ama ilerde buyugunde gezdirrken baska rottlar gorursen bence uzulursun .

ayrıca cok asırı fazla kalca cıkıgı problemleri var ve bu mahfediyor onları tedavisi cok zahmetli ve bildigim kadarıyla iyi olmuyor bu yuzden aldıgın kopegin anne ve babasına cok iyi bakıp al hatta cok iyi secereli bi hayvan al seceresinde atalarındada kalca cıkıgı olmaması lazım ozaman sorun olmaz ..

bence rott dunyanın en guzel hayvanı kesinlikle sana tavsiye ederim baska hiçbir kopege benzemez ve seni hersekilde cok mutlu eder hem cok iyi dost arkadas olur hemde zekasıyla ve cussesiyle gezdirirken ederken mutlu eder insanı .

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    En Güzel Cevap Yukarıda Yazıyor , Konuyu Takip Ediyorum Bende Almayı Düşünüyorum.. Çok Yardımcı Oldun Abi Çok Sağol.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @teoman_rpm abi çok güzel anlatmış. bende 10 ay kadar dişi rot besledim. kesinlikle otorite kurmalısınız yoksa üste çıkmaya çok meğilli. onun dışında köpeği eğitmek çok zor değil en geç 2-3 aylıkken siz ufak ufak öğretmeye başlarsanız 6-7 aylıkken otur kalk yat öl vs vs bunları cok kolayca yapabılır. eğer evde bakacaksanız zorlanabılırsınız bu köpekler koşmayı oynamayı çok ama çok sever tuvalet eğitimi vermemıstım ben cunku kömurlukdeydı kafasına göre sıçıyordu

typh10 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    müthiş bir ırk ve sahibi için canını verir. Eğitimi zor denmiş ya bizim ki einsteindı ya da size öğrenmek isteyemeyen yavrular denk geldi. Kesinlikle eğitim için bir çiftliğe verilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Çok yer,dur durak bilmez profosyonel mama tercih etmeniz gerekicektir en azından bir süre ( mama dışında birşey verilmemesi taraftarıyım) ve masrafı fazla olur. Bekçilil iç güdüsünü içinden asla atamaz apartman dairesinde yaşasanız o kendine bir nesne seçer ve onu korur kendince Bizim ki, misafirler buzdolabına,sandalyelere,fırına vs. dokunduğunda ortalığı yıkıyordu.

Zero - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eğitimi zor denmemiş arkadaşın ilk köpeği olacaksa baskın kişilikli bir hayvan olduğu için en azından temel itaat eğitiminin uzmanlarca verilmesi daha faydalı ve kolay olur deniyor genel olarak.Akıllı ama yabancılara karşı tavizsiz bir cins biraz dikkatli olmak lazım.

cix boy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı teoman_rpm Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benimde rottum var daha öncede cok kopegim oldu ama rott cok farklı cok özel bir hayvan .
    1.si sahibine inanılmaz baglıdır

2.si eğitimi inanılmaz kolaydır arkadaslar yazmıs egitime gonder vs.diye bence geregi yok ben kendim eğittim ve cok kolay bir sekilde cunku çok ama çok zeki bir kopek 1.5 dakikada istediğim herşeyi ödülle yaptırabiliyorum ve bidaha asla unutmuyo .

ben köpeğimi hiç tasmayla gezdirmedim halende gezdirmiyorum gözümün içine bakıyor dışsarıda ben nereye gidersen oraya geliyor hiçbir zorlugu yok bakmanın herşey sevgiyle eğitmene bağlı .

3.sü çok aşırı duygusal bir hayvandır yani ben hiçbir cinste böyle bişi görmedim cüssesine hiç bakıpta bu söyledir böyledir deme çok asırı duygusal bi hayvan . üzülür küser ağlar enteresan bi yaratıktır . bide cüssesinin farkında degildirler cocuk gibi davranırlar . cocuklarla arası mukememmeldir hiçbirne saldırmaz etmez cocuklar nekadar bunaltırsa bunaltsın zarar vermezler. erkekse kopegin baska bi erkek kopek gorurse karsıdaki hemen teslim olmazsa direk dalar ama karsısında dişi varsa dişi istedigi kadar saldırsın karsılık vermez

evindeyken yada bahcedeyken kimseyi yaklastırmaz havlar eder ama normalde oyle degildir takmaz kimseyi yoluna devam eder ama hersey onu nasıl egittiginle alakalı sen nası sevgi verip yada vermeyip nasıl egitirsen oda oyle olur .

4.sü almadan önce aman ne yerse yesin bişi olmaz diyebilirsin ama cidden cok masraflıdır yaklasık 15 gunde buyuk boy mamayı bitiriyor yani ayda 360 tl sadeec mama alıyorsun artı bunun yanında extra vitamin vs. kullanıyorsan onlarda var

5.si bunların cocukluk donemleri cok tehlikeli digerleri gibi degil cok hassas hayvanlar cok cabuk hastalıklara yakalanabiliyorlar ve ölebiliyorlar ben daha önce kaybettim kopegimi bu yuzden ama 3 aylıga kadar bu sorun var butun asılırı bittikten sonra hiçbir sorun yok .

6.sı bunlar cok iri olduklarından ileride eklemlerinden sorun cıkabiliyor bunun için nolursa olsun kesinlikle cocuklugundan itibaren eklem vitaminleri kullanmalısın kullanırsan faydası cok fazla ama kullanmazsan bi yerden atlarken ederken cok iri olduklarından eklemlerin arasındaki dokulara zarar verebilir ve topallar ve gecicek veya amelyat edilcek bi durum degil bu .

bide en önemlisi bence kesinlikle alıcaksan eger en iyi kopegi bulup al . sonucta bu kopek bi omür seninle olucak bi kere fazla para verip en iyisini alki ilerde üzülme niye kopegim büyümüyo veya daha buyukleri var veya neden burasındaki renk farklı vs diye simdi bunları takmassın ama ilerde buyugunde gezdirrken baska rottlar gorursen bence uzulursun .

ayrıca cok asırı fazla kalca cıkıgı problemleri var ve bu mahfediyor onları tedavisi cok zahmetli ve bildigim kadarıyla iyi olmuyor bu yuzden aldıgın kopegin anne ve babasına cok iyi bakıp al hatta cok iyi secereli bi hayvan al seceresinde atalarındada kalca cıkıgı olmaması lazım ozaman sorun olmaz ..

bence rott dunyanın en guzel hayvanı kesinlikle sana tavsiye ederim baska hiçbir kopege benzemez ve seni hersekilde cok mutlu eder hem cok iyi dost arkadas olur hemde zekasıyla ve cussesiyle gezdirirken ederken mutlu eder insanı .
    Abi allah razi olsun cok cok guzel anlatmissin ya kafamada ki bir cok soruya ben sormadan cvp vermissinya cok cok tsk ederm.
    61 DF 161 TOLEDO
    61 EL 206 206 GTl ( SOLD )
    61 VL 090 LEON T.SPORT (SOLD)
    61 EL 585 206 HDİ (SOLD)
    61 VL 700 106 GTİ (SOLD)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı aslan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Madem trabzondasın alsana bir tane av köpeği hem dost olur hem işe yarar
    Abi av kopegini almak istemem nedeni ise adi ustunde av kopegi.ha cok akilli bir hayvandir o ayri bise
    61 DF 161 TOLEDO
    61 EL 585 206 HDİ (SOLD)
    61 VL 700 106 GTİ (SOLD)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı zktrs Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Eğitimi zor denmemiş arkadaşın ilk köpeği olacaksa baskın kişilikli bir hayvan olduğu için en azından temel itaat eğitiminin uzmanlarca verilmesi daha faydalı ve kolay olur deniyor genel olarak.Akıllı ama yabancılara karşı tavizsiz bir cins biraz dikkatli olmak lazım.
    Aynen oyle ilk kopegim olacak ve nasip olurda alirsam kesinlikle eğime gönderecem zaten hircin hayvan egitimi olmasa ben basa cikamam onlan
    61 DF 161 TOLEDO
    61 EL 585 206 HDİ (SOLD)
    61 VL 700 106 GTİ (SOLD)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı cix boy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aynen oyle ilk kopegim olacak ve nasip olurda alirsam kesinlikle eğime gönderecem zaten hircin hayvan egitimi olmasa ben basa cikamam onlan
    Eğitmen sana köpek psikolojisini anlatmalı iyice kavramalısın çünkü hayvan sana karşı üstünlük kurmayı deneyecek zaman zaman ve kuvvetli bir cins olduğu için prof. destek şart.senden güçlü ve istese seni öldürme ihtimali bulunan bir hayvana üstünlük kurabilmen gerekli psikolojik olarak.

Bayrampaşalı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı zktrs Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Eğitmen sana köpek psikolojisini anlatmalı iyice kavramalısın çünkü hayvan sana karşı üstünlük kurmayı deneyecek zaman zaman ve kuvvetli bir cins olduğu için prof. destek şart.senden güçlü ve istese seni öldürme ihtimali bulunan bir hayvana üstünlük kurabilmen gerekli psikolojik olarak.
    zeki güzel sölemiş ve bence kesinlikle çok fazla şımartma yoksa tependen inmez şuan benim başımda olduğu gibi

ata55ata
    Misafir
    Rot iki ucu keskin bıçaktır, evde çocukla çocuktur. Dışarda tehlike anında beldeki makinedir.
    Eğer köpek üzerinde otorite kuramaz ve ipin ucunu bir kaçırırsan yandın demektir.
    Bizim burda bir laf vardır.
    Belinde 14'lü taşıyacağına yanında ''EĞİTİMLİ'' bir rot olsun daha iyi, en azından cezası daha az

Burak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    En hasından bir sivas kangali daha uygun olur sanki

StyleALP - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bakımı zor denilir ancak başlangıç için zordur ısınınca yükünüz hafifler. Başkasına serttir ürkütür, size bakışı başkadır boncuk boncuk bakar. Parazitlere, mantara vs çok yatkındır dikkat edilmesi gerekir.

ibratice
    Misafir
    bizim iş yerinde vardı 2 sene baktık bakımı kolay çok uyuncudur akşama kadar oynar çok boğuşmuşuzdur birgün bizden birinin kolunu kaptı 3 kişi zor elinden aldık arkadaş bir hahta hastanede yattı allahtan kırma felan değil dedi dok kırma cinsler ağzından bakteri olurmuş arkadaş iğleşti onun anlatmasına göre karşısında çömelip onu seviyormuş sonra birden saldırmış bu cinsler karşısında çömeldiği zaman kendisine hakaret olarak algılayıp saldıra bilirmiş sonra gerisi gelir diye şekerpınarda bir yere verdik sonra orda birine daha saldırmış sanırsam uyuttular zaten 9 yaşında felandı ve benim besliyeceğim tek cinstir .

nosturkye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı cix boy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar aranızda ROTTWEILER cinsi köpek besleyen veya bilgi sahibi olan vardır.Bir kaç bilgiye ihtiyacım var. Bu köpeğin bakımı nasıldır eğitimi nasıldır.Almak var niyetimde ama pek bir bilgiye sahip değilim açıkcası.Dostluk yapacak kısacası bu köpek bana
    dostluk vs gibi olarak bu grup yani ırk köpeğe bulaşma.
    rot,doberman,pit gibi ırklar dengesiz ve saldırgandır.

alman çoban daha dost ve sakindir.
    köpek çifliğinden fazla köpeğim oldu dilediğin yardımda bulunabilirim.
    öncelikli soru ev köpeğimi bahçe köpeğimi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Bayrampaşalı Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    zeki güzel sölemiş ve bence kesinlikle çok fazla şımartma yoksa tependen inmez şuan benim başımda olduğu gibi
    hahaha benimde ayaz gibi bir köpeğim olsun başımın üstünden inmesin
    61 DF 161 TOLEDO
    61 EL 585 206 HDİ (SOLD)
    61 VL 700 106 GTİ (SOLD)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı nosturkye Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

şöyle diyim belli bir zaman ev sonra bahçe aslında benim isteğim düşüncem sürekli evde yanımda olması ama bu zor bir ihtimal.akşamları yalnız kaldığımda oyalanacağım bir dost bana arkadaşlık edecek sarılacam oyun oynıyacağım nebilim yeri gelecek dertleşeceğim.
    61 DF 161 TOLEDO
    61 EL 585 206 HDİ (SOLD)
    61 VL 700 106 GTİ (SOLD)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ibratice Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bizim iş yerinde vardı 2 sene baktık bakımı kolay çok uyuncudur akşama kadar oynar çok boğuşmuşuzdur birgün bizden birinin kolunu kaptı 3 kişi zor elinden aldık arkadaş bir hahta hastanede yattı allahtan kırma felan değil dedi dok kırma cinsler ağzından bakteri olurmuş arkadaş iğleşti onun anlatmasına göre karşısında çömelip onu seviyormuş sonra birden saldırmış bu cinsler karşısında çömeldiği zaman kendisine hakaret olarak algılayıp saldıra bilirmiş sonra gerisi gelir diye şekerpınarda bir yere verdik sonra orda birine daha saldırmış sanırsam uyuttular zaten 9 yaşında felandı ve benim besliyeceğim tek cinstir .

Oncelikle sunu soyleyeyim cins yada kirma olmasiyla bakteri alakasi kesinlikle yanlis inanmayin oyle seylere o asisiyla alakali.Asili olupta kpekte cins olupta bakteri kaparsa yara,acik yaraya iyi bakilmadigindan olur enfeksiyon kapar hayvanin cinsiyle bir bagi yok.Egildiginde saldirmasinin sebebi o an onu zayif aninda yakaladigini dusundugu icin ayrica is yerinde bakilan kopege muhtemelen is yerinde calisanlarin bir cogunu hatta belkide hepsini hiyerarsi sirasinda kendinden asagida gordugu icin saldirmistir yani saldirdigi siz de olabilirdiniz arkadasiniza denk gelmis.Yemek vermek ve hergun sevmek sizi kopegin onunde guvenli ve saygin bir yere asla getirmez bunu unutmamali kimse.Siz ayirirken size donmedigi icinde sanslisiniz.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı nosturkye Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Bold yaptigim kisima ozellikle pit konusunda kesinlikle katilmiyorum hepsi egitimi ve sahibinin karakteri ile alakali size bir cok son derece dengeli ve guvenilir ornek gosterebilirim.Cok bilirim Alman kurdu olupta son derece dengesiz olan hemde bunlardan bir tanesi secereli ve irk yarismalarinda dereceleri bulunan bir kandan gelen safkan bir Alman kurdu bir kac yildir sadece damizlik olarak kullaniliyor.Su an ciftlikte yasiyor sahibi yaninda oldugu halde sahibinin kayinvalidesinin omzunu koparttigi icin.Kafesine yanlamasina bile yaklasmaya calistiginiz an yani kopege seni tehdit etmiyorum mesajini verdiginiz halde bile kopegin verdigi tepkileri gormeniz lazim.Bu is yavruyken egitiminin cok dikkatlice verilmesiyle alakali.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)