User Tag List

Sayfa 6/11 İlkİlk ... 45678 ... SonSon
196 sonuçtan 96 ile 114 arası

Konu: i-DTEC dizel motor Türkiye'ye geliyor.

ilkercom - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı RCkid Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    1.8 civic motoru gercekfen teknoloji harikasi degil mi?
    valla komik duruma dusuyorsunuz sirf sahip oldugunuz seyleri iyi gosterecegiz diye
    Ben sahip olduğum için teknoloji harikası değil. Teknoloji harikası olduğu için sahip oldum.

Daha dün ford motorda olan özelliklere bakıp ooo diyordunuz adamlar 2006 da aynısını koymuşlar. eksoz manifoldunun üst kapağa montesi. değişken geometrili emme manifoldu. vs vs. her devirde torkun eşit dağılımı gibi direk gündelik kullanıma etki eden detaylar var.

Adamlar meşhur D serisi ve B serisi motorun daha hafifini ve daha ekonomiğini yapmış koymuş. Ve dünya genelinde satışları ve başarıları belli.

Low-Rider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    50 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    In honda we trust

ahmetbaha-drs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Aslında Honda, Civic'e 1.7 CDTI(Muhtemelen Isuzu-Opel) motor seçeneği koyup satmıştı ama tabi ki belirli ülkelerde. Yanılmıyorsam Amerika pazarında Sedan,İngiltere'de filan HB olarak.
    Honda Civic | Auto Express
    Yeni Civic D-Tec ise bana göre çok tutmayabilir çünkü piyasa artık çok ciddi bir rekabet halinde ve tabi ki görünümünü herkes beğenmeyecektir Hatchbackin. Birde benim dikkat ettiğim genelde HB Civic'leri bayanlar ve gençler kullanıyordu otomatik-tiptronik seçeneği dizelde olmaması büyük eksik bundan dolayı.
    V40 Cross Country T4
    Megane GT-Line
    Range Sport SDV6
    A8 4.2 TDI Quattro
    VW Passat Variant TSI

RCkid - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Talking

Alıntı Low-Rider Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    In honda we trust
    Baska diyecek bir sey kalmiyor gercekten
    USPerformance by UtkuSelamoğlu
    https://www.facebook.com/Thresholdoftimingadvance

100-200 km/h 5.761sec

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aynen öyle. in honda we trust

zaman herşeyin ilacıdır. 2 sene sonra açar bakarız bu konuya.

mercedes E200 arabalar çıktığında herkes ooo bu çirkin dedi şu an piyasa e200 kaynıyor. Üstelik bmw 5 seri çılgın atmasına rağmen.

FD6 çıktığında çok kaba denildi. 1 ay sonra piyasa 1,6 civic kaynadı. üstelik beğenilmeyen R16 motor ve 5 ileri şanzıman ile. ( ben de beğenmiyorum ayrı konu)

Fb7 çıktı kimse beğenmedi. heryerde fb7 var.

Onu geçtim. kimse reno symbol süper diyip almıyor. her aracın bir kitlesi var. kimisi sempatizan kimisi başka bişey.

Bu raba satmaz veya kötü demek kendini komik duruma düşürmek demektir.

RCkid - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Her arbanin bir alici kitlesi var, begenerek alan var mecburoyetten alan var. ya da imkanlar dahilinde daha iyisini elde edemedigi icin alan var. ama cok matrah olmayan birseyi surekli araya skstirip cok iyiymis gibi gostermek disardan bakinca komik. icerden oyle gozukmuyor olabilir.
    USPerformance by UtkuSelamoğlu
    https://www.facebook.com/Thresholdoftimingadvance

100-200 km/h 5.761sec

drago - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    54 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ilkercom Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Cehalet kadar kötü bisey yok. 7 senedir ayni kasa satiliyor. Amma kasa değisti deniliyor. Tfsi kadar yakan sedan 1.6 o ayri bi konu. 1.8 daha az yakiyor.

Ayni paraya satilan diger dizellerden daha dolu olucak buyuk ihtimalle.
    Laf banaysa eğer lafın başını editlemenizi isteyeceğim, durduk yere cahil cüvelek olduk lafa bak.

fd6 daha 2011de bitmedi mi?üzerine fb kasa çıkmadı mı?bir de bu çıktı işte kasa değişmemiş mi oluyor?

Cimmeria - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    R16 motorlu 1,6 sedanları gören duyan honda çok geri kaldı diyor. en çok buna gülüyorum. Beyler adamlar neden avrupayı ve türkiyeyi önemsesin ki? türkiyede mevcut araç satış hacminin bilmem kaç katı kadar amerika pazarında satıyorlar. bunun daha brezilyası var ki korkunç büyük bir pazar. orda 1.8 motor ile satılıyor.

toyota prius kaç liraya satılıyor. bizim memlekette bürokrasi ciddi engel. yurt dışında accord ile civic arasında 5000 usd fiyat farkı var. bizde ki gibi arabanın 2 katı vergi vermiyor adamlar. 2,4 civic alıp biniyorlar. biz de yurt dışından k24 blok aldık diye sevinelim.
    türkiyeyi neden önemsesin ki ne demek yahu, adamların onlarca bayisi var, yüzbinlerce araç satıyor, türkiyeyi önemsemesi zaten piyasaya girmez. Yorum yaparken biraz bilerek yorum yapalım.

Adamlar umursamıyorlar dediğiniz ülkede 1997 senesinde fabrika açıp araç üretmeye başladılar.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ilker artık hondanın savunulacak yanı yok..
    ben de eski fanatik hondacıydım.. ama devir değişti, boynuz kulağı geçti.. honda geride kaldı..
    honda bayileri önünde sineklik satılır oldu.. lpg de olmasa bayiler kapanacaktı..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı drago Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Laf banaysa eğer lafın başını editlemenizi isteyeceğim, durduk yere cahil cüvelek olduk lafa bak.

fd6 daha 2011de bitmedi mi?üzerine fb kasa çıkmadı mı?bir de bu çıktı işte kasa değişmemiş mi oluyor?
    Daha Hbkasa ile sedanın farklı olduğunu bilmiyorsun. FD6 2006 dan 2012 ye kadar üretilip satıldı. 6 sene eder.

FK2 kasa 2006 dan 2012 ye kadar üretildi. 6 yıl üretildi. ve halka elinde olanları satıyorlar. dmekki 7 sene önce alan adam hala yeni kasaya biniyor bu gün itibari ile.

Honda şimdi sık sık kasa değiştirmiş mi oluyor? Günümüzde zaten 6 senede bir üreticiler değiştiriyor yapıyı. sizin ki bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak durumu oluyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Cimmeria Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    türkiyeyi neden önemsesin ki ne demek yahu, adamların onlarca bayisi var, yüzbinlerce araç satıyor, türkiyeyi önemsemesi zaten piyasaya girmez. Yorum yaparken biraz bilerek yorum yapalım.

Adamlar umursamıyorlar dediğiniz ülkede 1997 senesinde fabrika açıp araç üretmeye başladılar.
    adamlar ayda 450 ile 550 araba satıyor. ve koskoca bayii ağı ve fabrika bununla geçinmiyor.

SONE-R hondayı savunmaktan ziyade sadece fırsat varken laf koyayım hıncımı alayım kafasında adamlar var. yanlışlığı da bırakın düzeltelim. adam 7 senedir satılan arabaya sık sık kasa değiştiryor diyor

Burda yeri geldiğinde hondanın kötü yanlarını da yazdım. Bu konuya da başka konulara da.

Onu geçtim Honda Türkiyenin facebook sayfasına yazdıklarımı okusan en azılı Honda düşmanı bu dersin

Bişeyi savunacaksam mantık çerçevesinde savunurum. Eleştireceksem de kanıtıyla eleştiririm. Honda çok yakıyor diyen adama yarım depoyla 450 km gittiğim seyehatin fotolarını atarım. veya şehir içinde her 50 litre ile 550 km gittiğimi söylerim. Bana göre azdır. 1,3 mj palioya binen adama göre çoktur. Bazı şeyler görecelidir. Bana göre de az yakan araba güvenli değildir. sürtünme katsayısı = yol tutuş = güvenlik > ekomomi.

Şimdi dizel satamaz diyen arkadaşlar acele etmesin diyorum konuyu fazla uzatmanın alemi yok.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    50 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    adamlar ayda 450 ile 550 araba satıyor. ve koskoca bayii ağı ve fabrika bununla geçinmiyor.

SONE-R hondayı savunmaktan ziyade sadece fırsat varken laf koyayım hıncımı alayım kafasında adamlar var. yanlışlığı da bırakın düzeltelim. adam 7 senedir satılan arabaya sık sık kasa değiştiryor diyor

Burda yeri geldiğinde hondanın kötü yanlarını da yazdım. Bu konuya da başka konulara da.

Onu geçtim Honda Türkiyenin facebook sayfasına yazdıklarımı okusan en azılı Honda düşmanı bu dersin

Bişeyi savunacaksam mantık çerçevesinde savunurum. Eleştireceksem de kanıtıyla eleştiririm. Honda çok yakıyor diyen adama yarım depoyla 450 km gittiğim seyehatin fotolarını atarım. veya şehir içinde her 50 litre ile 550 km gittiğimi söylerim. Bana göre azdır. 1,3 mj palioya binen adama göre çoktur. Bazı şeyler görecelidir. Bana göre de az yakan araba güvenli değildir. sürtünme katsayısı = yol tutuş = güvenlik > ekomomi.

Şimdi dizel satamaz diyen arkadaşlar acele etmesin diyorum konuyu fazla uzatmanın alemi yok.
    Şimdi senin araban aynı kasa ve üzerinde dizel motor olsa, 43-44 kuruş yerine 28-29 kuruş yaksa güvensiz mi olucak?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bazı şeyler görecelidir. Bana göre de az yakan araba güvenli değildir. sürtünme katsayısı = yol tutuş = güvenlik > ekomomi.
    bu sözünü görmemiştim. bomba bir laf.. diyecek bişey bulamıyorum..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    50 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Alıntı SONE-R Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu sözünü görmemiştim. bomba bir laf.. diyecek bişey bulamıyorum..
    Tabi ki güvenli değildir..

Çok yakan gitmeyen arabanla az yaksın diye tın tın gidersin bu güvenlidir ama az yakan eh birazda giden arabanla zaten az yaktığı için tapagaz gidebilirsin ve buda güvensizdir

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şimdi senin araban aynı kasa ve üzerinde dizel motor olsa, 43-44 kuruş yerine 28-29 kuruş yaksa güvensiz mi olucak?
    Aynı araba benzinli olup üzerindeki 225 45 17 lastikleri sökmeden güvenli olarak yol alabilir mi?

Ya da çok karıştırmadan söyliyeyim. palio 950 kilo ( ağırlığı iç hacim , performans ve yakıt olarak kıyasladım yoksa güvenlik ve yol tutuş ile bağlantısı direk değil) ve üzerinde 175 lastik olan bir araba. civic ile aynı klasmanda mı? Benzinli araba ile benzinliyi kıyaslamak lazım. dizel ile dizeli. Arkadaşın biri dün getz sattı. satana kadar şöyle iyi böyle güzeldi. bu gün ana avrat sövüyor getz e. dün az yakıyordu.

Düne kadar dizeli yoktu. eksikti. Honda Türkiyenin terbiyesizliği ve mevcut bürokrasi şartları ile gelemedi dizel. Gelseydi %130 ötv ile fiyatı 120 140 bin bandında olurdu. Bu sefer de neden bu kadar pahalı o paraya 320D alırım denilecekti ( haklı olarak)

2.2 motor 3,5 litre yakmış 8 saniyede 100 e çıkmış topspeed 250 görmüş kimse önemsemeyecekti.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    50 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Aynı araba benzinli olup üzerindeki 225 45 17 lastikleri sökmeden güvenli olarak yol alabilir mi?

Ya da çok karıştırmadan söyliyeyim. palio 950 kilo ( ağırlığı iç hacim , performans ve yakıt olarak kıyasladım yoksa güvenlik ve yol tutuş ile bağlantısı direk değil) ve üzerinde 175 lastik olan bir araba. civic ile aynı klasmanda mı? Benzinli araba ile benzinliyi kıyaslamak lazım. dizel ile dizeli. Arkadaşın biri dün getz sattı. satana kadar şöyle iyi böyle güzeldi. bu gün ana avrat sövüyor getz e. dün az yakıyordu.

Düne kadar dizeli yoktu. eksikti. Honda Türkiyenin terbiyesizliği ve mevcut bürokrasi şartları ile gelemedi dizel. Gelseydi %130 ötv ile fiyatı 120 140 bin bandında olurdu. Bu sefer de neden bu kadar pahalı o paraya 320D alırım denilecekti ( haklı olarak)

2.2 motor 3,5 litre yakmış 8 saniyede 100 e çıkmış topspeed 250 görmüş kimse önemsemeyecekti.

Benim verdiğim örnek netti, palio falan sormadım alakasız farklı sınıf arabaları sen karıştırıyorsun.

Senin aracın aynı kasa dizel motor ile güvensiz mi olucaktı?

Piyasada aynı kasa ve hem benzin hem dizel motora sahip bir çok araç var o zaman alayı güvensiz..

Güvenlik sadece lastik tabanıyla oluyorsa sana iyi günler

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benim verdiğim örnek netti, palio falan sormadım alakasız farklı sınıf arabaları sen karıştırıyorsun.

Senin aracın aynı kasa dizel motor ile güvensiz mi olucaktı?

Piyasada aynı kasa ve hem benzin hem dizel motora sahip bir çok araç var o zaman alayı güvensiz..

Güvenlik sadece lastik tabanıyla oluyorsa sana iyi günler
    Burda gelip çok yakıyor diyenlerin tamamı farklı araçlarla kıyaslıyorken ben de onu örnek verdim doğal olarak.

Yoksa yukarıda örneğini verdim 2,2 dizel versiyon var. Halen de ingilterede 1,6 dizel ile beraber satılıyor. Dizelin tüketimi belli.

Lastik tabanına gelince. aracın yere temas eden tek parçası lastik. belli özel durumlar olmadıkça lastik tabanı ince olup bir üst gruptan iyi yol tutan araç nadirdir.

Olay sadece Honda kötüdür formatına döndüğü için daha fazla bişey yazmıyorum. sizler daha iyi bilirsiniz.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    50 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Vay arkadaş Honda kötüdür demişm şimdi de

ibratice
    Misafir
    Konumuz ne elektrikli otomobil ne hybrid otomobil, hiç biri benzinli ya da dizel otomobillerin hükmünü sürdüremez en azından yakın gelecekte.

Son kullanıcı motor bloğunun alaşımıyla ilgilenmez, müşteri bayiye gittiğinde satış danışmanı " efendim aracımızın motor bloğu aliminyum" dediğinde satışa + etkisi olmaz.Son kullanıcı verdiği para karşısında optimum performans sunup minimum yakıt tüketimine bakar, Honda bunu senelerdir sunamadı o yüzden Honda bayilerinin camında kocaman LPG ibaresi yer alıyor müşteri çekebilmek için.

Piyasada ne revaçta rakiplerin en çok neyi kullanıyor neye arge yapıyor ? Dizel motora, sene olmuş 2013 sen daha 1.6 hacimli dizelini yeni çıkartıyorsun o yüzden körü körüne Honda'yı savunmanın manası yok onu öyle bunu böyle yaptı diye.

Haa 20 sene sonra elektrkli veya hybrid otomobiller acaip tutulur moda olur işte o zaman Honda o sınıfta başı çeker çünkü uzun senelerdir en çok arge yapan firmalardan biri.
    konunun hibrit olmadıgını biliyorum . aleminyum olayıda hondanın dizel üzerine yaptığı başarılı bir çalışma yani arkadaşın dediği gibi millet aya çıkarken honda uyumuyo.LPG olayına gelince honda yoğun baskı üzerine lpg montajına mecbur kaldı .(benzinli ya da dizel otomobillerin hükmünü sürdüremez )bu lafına sadece gülüyorum 2013 senesinde dünyada elektiriğin gücü tartışılmaz bile.benim yazdıklarım arkadaşların yanlış bildiklerine cevap şeklinde içinden bazı kelimeleri çekip bu şekilde yazman hoş değil.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)