honda önce düzgün bi çift kavrama yapsın.
şanzıman olmadan motorun kralını yapsan faydası yok.
honda önce düzgün bi çift kavrama yapsın.
şanzıman olmadan motorun kralını yapsan faydası yok.
aynen öyle tamamen kültür olayı HB avrupada başşta UK de herzaman daha çok tuttu hondanın 96-97 civic euroda 5 kapı HB idi yine mesela onu üretirken japonyada o aptal kasayı 4 kapı üretip adını domani koymuşlardışaseye gelince UK de üretilen concerto-rover220 ile kanka idi motoru ise fransa pazarı için üretilen motorlar olan d14a1 Dual CV carblar montajlanmıştı üst verisonlarında d16a9 a6 çıkıyordu ama... oda direkt 5 kapı hatcback idi şase roverdı ağırlıklı olarak motorlarda honda yürüyende honda... bu yeni kasa civic hb ye gelince çok ayrı bir şase japonyada ve amerikadaki civic sedanla alakası yok hiç... roverlada alakası olmayan bir şase tamamen uk mühendisleri ve japonların azcık mınjıklamasıyla ortaya çıkan bir şase... yani EF EK EG gibi dğeil önü aynı arkasıda aynı sadece biraz uzun dğeiller yani bunlar
tamamen ayrı bir sınıf bu kasa
![]()
1991 HONDA CRX - TOTALLED
1988 TOYOTA CELICA GT ST162 - SOLD
1991 HONDA INTEGRA LS - SOLD
1990 HONDA CIVIC EF - SOLD
85-92 OLDSKOOL COMING SOON
Çift kavrama dediğimiz şanzımanlarında bu tip aile araçları için gereksiz maliyeti arttıran ve karmaşık sistemler olduğunu düşünüyorum BMW nin zf şanzımanı gibi gayet yeterli şanzımanlarda var piyasada. güçlü spor araçlar için tamam ama polo da filan gereksiz görüyorum şahsi fikrim.![]()
komik olan dsg kullanan birinin honda kadar sorunsuz otomatik şanzıman yapan bir firmaya *** atması. hondanın hangi motoru ile şanzımanı arasında ayarsız bir ilişki var? ve sen bunun tespitini nasıl yaptın? senin eğitimin nedir? hangi mühendislik fakültesini bitirdin? mesela mekatronik konusunda derecelendirilmiş bir makalen filan varmı?
japon arabaları tr'ye ilk girdiğinde ben 17-18 yaşında filandım. sanayideki ustalar "aman uzak doğu arabası alınmaz diyorlardı" trajikomik dimi..
komançero garage
ben çok anlamıyorum, bilmediğimden yazıyorum.
mühendis diplomam var ama mühendislikten anlamam.
sadece almanyanın 2. dünya savaşından sonra Morgenthau Planı ile tarıma dayalı bi ekonomiye dönüştürülmesinin mümkün olmaması ve bunun üzerine gerçekleştirdiği sanayileşme atağı ile ilgili bi etkilenmişlik durumum olabilir.
zaten milletçe mühendis dendiği zaman sadece almanları bildiğimiz için böyle oluyor. birazda tarih bilseydin keşke.
uzun lafın kısası hondacı olarak şunu itiraf edebilirim aracın dış görüntüsü bana göre berbat. kişisel zevktir o ayrı mesele..ama hondanın araçlarında o bahsettiğin aktarma organları sıkıntısı olmaz.
komançero garage
tarih biliyorum aslında biraz, farkındayım yeterli değil, daha çok çalışacağım.
bi de vw e mail atacağım.
mal gibi yatmasınlar biraz argeye para yatırsınlar. dsg msg yalan işlerle uğraşmasınlar, otursunlar honda şanzımanı gibi sıkıntısız, sorunsuz sağlam bi şanzıman yapsınlar. ama 5 ileri olsun. oranlar da oyle kısa olmasın, az yaksın araba.
Gereksiz pahalı.ancak motor çok başarılı bence
308 T9 1.6 e-Hdi Denon+Skypack+Navigasyon+ACC+Etc..
honda
uçak yapan
motorsiklet yapan
yat ve yat motoru yapan
robot yapan
otomobil yapan bi firma.yaparsa en iyisini yapar bence
Yaparsa en iyisini yaparlar felan boş laflar.. Yapıcaklar o zaman... Yurtdışı felan beni ilgilendirmiyor... Bu ülkede 1.6disel otomatik vw grubuna rakip olacak kaç tane şanzuman + motor kombinasyonu var? Artık otomatik vites standart donanım olmaya başladı bizim ülkemizde de...
Everyday I ** Çapulling!!!
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)