Bahsedilen bu durum için geçerli değil ki bu, çünkü aracı satan kişi gayet ilk sahibi gibi araç hakkında net konuşmuş. Satıcı da ona inanıp almış, eğer satıcı da bilmiyorsa, aracını iade almak zorunda. İsteyerek de olsa istemeden de olsa, ayıplı bir malı ayıpsızmış gibi alıcıyı ikna ederek satmış mı satmış. EE burada ne kadar alıcı araca baktırmadığı için bi nebze suçlu olsa da kusrun 7/8i satıcıdadır. Çünkü ortada emin olmadan, alıcıya teminat verme durumu var.
Instagram: mutusgarage
@ gökhan
bir kez daha geçmiş olsun o zaman bana ne diyim.
Öküz 40 yaşına da gelse öküzdür, zekanın mantığın derecesi yaş ilerledikçe artmıyor
herşey bi tarafa arkadaşlar satan arkadaş alıcıya diyemezmi arkadaş ben alırken baktırmadım bilmiyorum ama denmez çünkü para var işin içinde ve bukadar sorun yaşanmız bu arkadaş ile ilgili neden savunuyorsunuz belki sizinde bilmediginiz şeyler vardır.
Kardesim sana gecmis olsun, hata sende ama hatanin bedeli agir ,
Simdi mehmet alini dedigi gibi bu arkadasi savunanlar, hata sende diyenler var, daha da olacak, herkesin tuzu kuru , giren cikan sana .
Ben arabayi satan olsam , camiada taninan biri olsam, mali birine cakmaya calismiyo olsam geri alirim....
208 gti by Peugeot Sport; İstanbul Park: 2:28.099 - 04.05.2025
Saxo évo-2 0-402 : 13.821 sn.
Powered By : Piston Garage
Nazmi TOÇAK
GELDİKLERİ GİBİ GİDERLER !!
Vay be sadece 2 parça boyası olan aracımı 10 ayda satabilmiştim onuda servisin bile kefil olmasına rağmen arkadaş burun kıvırmıştı.... Geçmiş olsun ama böyle bir foruma üyesin ve tecrübeli olman gerekiyor bu devirde maalese herkesi kendin gibi görmeyeceksin.. umarım gönlünce olur..
aracı satan kişi de daha önceden aynı şekilde aracı almış olamaz mı? mesela araç hakkında net konuşan bir memurdan satın almış olamaz mı?
satıcı kusurlu hareket etse dahi bu durum ispatlanamaz, bir durumu iddia ediyorsanız iddia eden ispat ile yükümlüdür.
Mahkemede ne denecek; memur olduğunu sandım bir forumda çokça mesajı vardı güvendim baktırmadan aldım mi denilecek?
Bu tür davalar kolay kazanılan davalar olsa idi 2. el kazalı olduğunu bilerek araç alan kötü niyetli bir alıcı "satıcı satarken bana söylemedi çok güvendim baktırmadan aldım kazaları bilmiyordum" şeklinde davalar açar ve satış sırasında aracın tüm kazalarını söyleyen dürüst satıcıyı da mağdur ederlerdi.
İki tarafıda tanımam konuyu okuduğumda hatayı iki tarafada verdim.Olaylar yazıldığı gibi geliştiyse satan arkadaş olduğu gibi aracın neyi varsa doğru bir şekilde aktarmalıydı.Alan arkadaş ise aracı baktırıpta almalıydı.
Buraya konu açılmadan önce aranızda anlaşmayı denedinizmi?Eğer bu yola başvurulmadan konu açıldıysa işin doğrusu pek hoş olmamış.Şayet satan arkadaş ılımlı yaklaşırsa anlaşırsanız arada bir kul hakkı doğacaktır.
İşin bu kısmından sonra aranızda anlaşmaya çalışın.Bir şekilde çözüm bulun.Hukuki olarak pek bir şey yapamazsınız.İş uzarda uzar.Noterdeki satış belgesini iyi okuyunuz.
Umarım iki taraf anlaşır.Böyle bir olay kimsenin başına gelmemesi dileklerimle iyi forumlar.
Bu zamanda göstermeden araba almayı ben anlamıyorum, bugüne kadar bu kadar araba sattım, forumdan bir sürü arkadaş arabalarımı aldı, göstermeye gerek yok diyen oldu defalarca ben zorla götürdüm gösterttim araçları, iki tarafında sıkıntı yaşamaması için birbirlerine özellikle teklif etmeleri lazım aracı baktırmak için. Yazık olmuş, kötü bir alışveriş olmuş.
Umarım kendi aranızda tatlıya bağlar ve uzlaşırsınız.
Öküz 40 yaşına da gelse öküzdür, zekanın mantığın derecesi yaş ilerledikçe artmıyor
herkes biseyler yazmış iyi kötü herkese eyvallah...
Ben araç alayım satayım para kazanayım derdinde değilim eğer bunu yapiyor olsam layıkıyla onu da helalinden olmasına özen gosteririm.
Aracı alan arkadaşım dedigim gibi bu araç hakkında ogrenebildiklerim seninle paylaştıklarimdı. Ben aracı servise sorduğumda önemsiz olduğu için animsamiyorum ... km de bakım ... km de bakım ... tarihinde kapı boya ... km oksijen sensoru değişim bilgilerini aldım harici birşey yoktu. Tramerde boyayla örtüşen tarihte 800 küsur lira çıkıyor. Ardından ustaya götürdüm kontrollerini yaptirdim standart bakımın yaninda ağır bakımlarının yapılmasının iyi olacağını söyledi. Triger debriyaj vs. Gibi bunlarin hepsini yaptirdim. Ben bunları bildim yaptim ettim alicisinada hep bunlari soyledim haliyle. Burada senin yazdıkların dogruysa ben bunları bilseydim gizlenemeyecek bir durum olmadığını bilemezmiydim başıma bunların gelebileceğini dusunemezmiydim. Nasıl ki senin canın yanmış sa benim böyle bir konuda senin kadar canım yaniyor şu an nasıl bu kadar aşağılayabiliyorsun bunu ikimizin başına gelmiş bir sorun olarak görmeni istiyorum ona göre konuşup çözmemiz gerekir burada bilen bilmeyen dolu boş konuşan insanlarla değil.
böyle bir durumu aklım almıyor herkesin birbirini tanıdığı bir ortamda o kadarda referanslı adamlar nasıl böyle bir işlere kalkışıyor anlamıyorum ! N'oldu şimdi adın lekelendi, foyan çıktı bir daha tech teki onca kullanıcının içerisinden kimseye araç satamayacak olacaksın aracın yeni gelin olsa dahi ! Artık sahibinden de o kadar koştur ki araç satacağım diye sağda solda debelen. Bu tarz sıfatların anca hakkı oralardır zaten. burdaki arkadaslık dostluk böyle olacaksa olmasın kalksın gitsin tüm herkes buralardan. insanlar burdan yardım alarak doğru adım atmaya çalışıyor bilmediklerini ögrenıyor duymadıklarını duyuyor belkide nice şuan araç konusunda zeki, tecrübeli insanlar mevcut. böyle güzelim bir siteyi dostluğu bu şekilde karalamak mide bulandırıcı iğrenç.
Allah a havale ediyorum o seni ıslah eder umarım.
Geçmiş olsun kardeşim.
Ki ben; ihaneti alkışlayamam, hain'i asla sevemem.
aynende öyle oluyor abi. başına gelmediği için tecrübe etmedin sanırım ancak daha önce bize böyle bir araç itelendi ve biz iadeyi tüketici heyeti ile yaptık dava bile açmaya gerek kalmadı. alan kişi de aynı başvuruyu yaptı önceki sahibine, o tabi iade edemedi heyet olayını dikkate almamış ondan önceki sahibi, iade kararını umursamayıp parayı ödemeyince dava açıp iade etmişti.
tabi bizimkinde kazayı biliyorduk sadece pert değil denmişti ufak hasar denmişti sigortadan pert kaydı çıkmıştı farkı buydu. yani araç bizden önceki sahibine, ordanda ondan önceki sahibine itina ile iade edildi kanuni yöntemlerle.
It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)
O kadar temiz diye söyleyip güvenini kazanıp sonrada bu şekilde davranması yakışık almaz.Benim başıma gelseydi ya zararını karşılardım yada aracı geri alırdım.Yada aracı satarken söylediklerim doğruysa arkasında durur İSPATLAMAYA çalışırdım.
Şu durumda tavsiyem aracı tamamen geri vermeniz karşı tarafıda bu konuda ikna etmeniz.Zararı karşılasa bile mide bulandı artık.
Hukuki yoldan pek birşey olacağını sanmıyorum.Yinede araştır delil topla elin sağlam olsun sağlam bir avukat bul
kardeş ben sana geçen cuma yazdım değil mi bütün olan biteni ? sana hesap numaramı verdim pazartesi gününe kadar 3000 lira geri yollamanı istedim. sen hiç oralı bile olmadın. ben sana demiştim buraya konu açacağım ve dava açacağım diye. sen hiç ilgilenmedin. sonuç olarak benim bu konu hakkında en fazla yapabileceğim bu ve maddi bir davadır.
benim asla kavga dövüş küfür hakaretle işim olmaz. ben yine sesimi çıkarmayacaktım ama araca lpg takılmış sökülmüş. ben stepneye bakmak için bagajdaki halıyı kaldırmak istediğimde kaldırma kaldırma diyerek elimi tuttuğunu hatırladın mı ? bugün baktım. aaa ne göreyim lpg'nin hortumlarının geçtiği delikler ve montaj yerleri. manifoldda lpg montaj izleri. araç tir tir titriyor. manifolddan hava alıyor, araç lpg görmüş bi kere. orjinalliği bozulmuş sistemin.
bu durumda aracın 1000 lira daha değeri düştü. ben seni telefonla bile 1 kere aramadım yanlış mı ? hesap numaralarım hala sende, yoksa verebilirim. benim zararımı karşılarsan dava sürecinden vazgeçicem ve hakkımı helal edecem.buraya da konu açacam ki herkes senin ne kadar yardımcı biri olduğunu görsün. ama yok ben yanaşmıyorum o işe dersen de kendin bilirsin yasadışı bir iş yapmıyorum. hakkımı arayacam mahkemede.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)