Oncelikle belirtmek isterim teknik ogrt. okumuyorum mezun vs degilimOlaylara objektif bakmak gerekir ise buradaki cogu muh. okuyan arkadaslarin atladigi yada gozden kacirdigi birsey var. Teknik liselerden mezun olup teknik ogrt. mecbur birakilan dayatilan arkadaslarin bu bolumlere girmek icin cok cok calistiklari ayni stresi yasadiklarini cevremden biliyorum. Marmara uni teknik egitim bilgisayar ogretmenligi okuyan bir arkadasim muhendislik fakultesinde okuyan bir ogrenciden bolum anlaminda farkli bir ders almadigini, arti olarakta mesleki anlamda da ogretmenlikle alakali egitim dersleri aldigini soyledi hatirladigim kadariyla. Simdi bu arkadasin uniye girerken cektigi hem sinav stresi hemde kontenjan stresi ustune ( cunku teknik egitim fakultesi neredeyse kalmadi yakinda hepsi kapanacak ), bolum anlaminda ayni dersleri alip ayni stresi cektikten sonra " bize ne ozaman meslek lisesi okumasaymis" demek asil haksizlik olmuyormu. 14 yasinda "cocugun" anne baba cahil rehberi de yok ise boyle bisey demek bence haksizlik. Cunku bakin meslek liselerinde okuyan cocuklar okula basladiktan sonra ogreniyor bazi seyleri ki uniye girerken bu bolum icin afedersiniz kopek gibi calisiyorlar. Kaldiki bir hak talep ediliyorsa liseden egitimine baslamis bir ogrencinin uniye gecerken onlerinin tikanmasi yanlisi baska bir yanlisla talep edilmemeli.Sinav kolay olur olmaz orasi tartisilir da olmaz muhendis olamazlar gibi bir on yargi cok yanlis diye dusunuyorum. Bu arkadaslar doktor olupta sinava girmiyorlar sonucta bolum olarak ayni dersleri almislar mesleki anlamdada ders alip muhendis olabilirler benim gorusum.