User Tag List

Sayfa 4/4 İlkİlk ... 234
63 sonuçtan 58 ile 63 arası

Konu: Teknik Öğretmenler İçin Mühendislik Tamamlama Programının Kaldırılması

rapstar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Oncelikle belirtmek isterim teknik ogrt. okumuyorum mezun vs degilim Olaylara objektif bakmak gerekir ise buradaki cogu muh. okuyan arkadaslarin atladigi yada gozden kacirdigi birsey var. Teknik liselerden mezun olup teknik ogrt. mecbur birakilan dayatilan arkadaslarin bu bolumlere girmek icin cok cok calistiklari ayni stresi yasadiklarini cevremden biliyorum. Marmara uni teknik egitim bilgisayar ogretmenligi okuyan bir arkadasim muhendislik fakultesinde okuyan bir ogrenciden bolum anlaminda farkli bir ders almadigini, arti olarakta mesleki anlamda da ogretmenlikle alakali egitim dersleri aldigini soyledi hatirladigim kadariyla. Simdi bu arkadasin uniye girerken cektigi hem sinav stresi hemde kontenjan stresi ustune ( cunku teknik egitim fakultesi neredeyse kalmadi yakinda hepsi kapanacak ), bolum anlaminda ayni dersleri alip ayni stresi cektikten sonra " bize ne ozaman meslek lisesi okumasaymis" demek asil haksizlik olmuyormu. 14 yasinda "cocugun" anne baba cahil rehberi de yok ise boyle bisey demek bence haksizlik. Cunku bakin meslek liselerinde okuyan cocuklar okula basladiktan sonra ogreniyor bazi seyleri ki uniye girerken bu bolum icin afedersiniz kopek gibi calisiyorlar. Kaldiki bir hak talep ediliyorsa liseden egitimine baslamis bir ogrencinin uniye gecerken onlerinin tikanmasi yanlisi baska bir yanlisla talep edilmemeli.Sinav kolay olur olmaz orasi tartisilir da olmaz muhendis olamazlar gibi bir on yargi cok yanlis diye dusunuyorum. Bu arkadaslar doktor olupta sinava girmiyorlar sonucta bolum olarak ayni dersleri almislar mesleki anlamdada ders alip muhendis olabilirler benim gorusum.

RCkid - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben sanmıyorum ki hiç bir öğretmenlik öğrencisi benimle aynı dersleri almış olsun.
    Mühendislik fakültlerinin çoğunda bile standart yerlerde.
    Mühendislik okuyan arkadaşlar hiç çekinmesin bence işe alımlarda gerçek mühendislerle sonradan olma mühendislerin rekabet etmesi mümkün olmaz. İşverenler bunun ayrımını yapacaktır. Bu uygulama bence bazı kişileri istenen mevkilere getirmek için seçilen bir yöntem.

Öğretmenlik bölümlerinde çok zor şartlarda kazanılıp okunduğu yazılmış ama kusura bakmasın kimse biz de kolay kazanıp okumadık, hala da okuyoruz
    USPerformance by UtkuSelamoğlu
    https://www.facebook.com/Thresholdoftimingadvance

100-200 km/h 5.761sec

RCkid - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Herkes mühendis olacak diye birşey de yok, öğretmenlere ve teknik elemanlara da ihtiyaç var
    USPerformance by UtkuSelamoğlu
    https://www.facebook.com/Thresholdoftimingadvance

100-200 km/h 5.761sec

Gunes G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vizyonsuz adam muhendislik fakultesinde okuyarak muhendis olsa ne olur, tek. ogretmenlikten +1 sene okuyup muhendis olsa ne olur...

O kadar cok donem arkadasim var ki muh diplomasi alan ama vizyon sahibi olamayan...
    You call it turbo lag , i call it foreplay ...

Y.Emre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İnsanlar kendi seçimlerinden mesuldürler. Kimse kusura bakmasın, meslek lisesinin şartlarını bile bile gidip kayıt yaptırıp sonra vay efendim önümüz kapalıydı ne yapalım falan diyenleri anlamamaya devam edicem.. İnsan gittiği geldiği okulların ne iş yaptığını avantaj ve dezavantajlarını araştırmalı.. Araştırmıyorsa yine o onun sorunu derim kimse kusura bakmasın..

Ayrıca Güneş abinin dediği gibi, bu iş vizyon meselesi. Asıl önemli olan 'hesap yapmak' değil bence yapılan hesapların yorumlamasını yapabilmek. Bir işi yapmanın en verimli/basit yolunu görebilmek ve bunu hesap kitapla birlikte ortaya koymak.. Yoksa sadece hesabı kitabı bilgisayar da yapıyor..

canozcan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı safakT5 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kapağı attım zaten diyosun. Derdiniz maaş ise vay halimize
    evet bakalım oturduğum yerden 3000+ maaş almak nasıl birşey bende göreyim diğer mühendisleri bilmem ama ziraat, gıda, su ürünleri mühendislerinin ne yaptığını ve nekadar maaş aldığını çok iyi biliyorum .

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)