malesef orada geçen rakam borcunuz Atmlerde GSS Prim olarak geçiyor evet
Printable View
Bende sorgulattım borcum yok gözüküyor ama ssk lıyım ben 24 yaşıma kadar babamdan dolayı
ondan borç gözükmüyor olabilir mi acaba
Beyler Merhaba bana 1079,80 TL borç gözüküyor.
Neyin borcu bu şimdi tam olarak ?
Öğrenciydim geçen ağustosa kadar da not düşeyim.
Öğrenciliğini bildirmediğinin borcu kardeşim. Ben anlayamıyorum bu durumu, üniversitelerin online olarak 1 belge göndermesi bu kadar zor mu da, öğrenciler o koca koca kuyruklara girip her sene belge teslim ediyor?
Şubatta belgelendirdim öğrenci olduğumu martta borç silindi, eylül yine borç çıktı.
Yaa ben bu olaydan hiç bisey anlamadım..Bu borçlar nasıl tahsil edilecek yada borçluyken muayene olunduğunda herhangi bi engel cıkıyor mu ??
Benimde 1 hafta içinde öğrenci belgesi götürmediğimden 124 küsür lira borç cıktı gittim hemen düzelttirdim ögrenci belgesiyle..
Kuzenim liseyi daha yeni bitirdi sınavı kazanamadı bu sene tekrar hazırlanıyo.. Simdi bu cocuk napsın sigortalı işemi girecek !! Neymiş gelir testi yaptırcakmış gss'den yararlancakmış..Sacma sapan boş beleş işler
ödeme de ziraat de sıkıntı çeken arkadaşlar , halk bankasından ödeyebilirsiniz aklınızda olsun ;)
Geçen cuma öğrenci belgemi götürdüm bende bu borca ne olcak şimdi silincek mi ? Görevli adam gibi cevap vermedi.
Ögrenci belgesi götürdügünüz takdirde borcunuz silinir..
Burdan borcunuzun olup olmadığını kontrol edin;
https://sgk.ziraatbank.com.tr/
Burdanda anne-babadan yada ne şekilde sgk'dan yararlanıyosanız ona bakın;
https://esgm.sgk.gov.tr/Esgm/
2820,38 TL'de bana takmışlar.
Bu yasa Ocak ayında çıktı ben Nisan da sigortalı işe başladım halen de devam ediyorum.
Ocakla Nisan arasında da öğrenciydim. AÖF geçmişe yönelik öğrenci belgesi veriyor mu ki?
yasa mi ne zikkimsa o ciktiginda gidip gelir beyan falan filan biseyler yaptirmistim. sonrada ne yatirdim ne baska bisey..
okuyorum ve 25i gectigim icin devlet "zorla" sigorta yapiyor.. ha gidip gelir beyaninda bulunmazsan da en ust mertebeye tabii ediyor falan filan..
yani kacamiyorsun hicbir sekilde..
beni cok dusunuyor devletcigim ya ondan..!
zorla sigorta nedir amk(sporgazetesi) ya..
istemiyorum lan istememek gibi bi hakkim yok..
son 6 yilda 1 kez hastaneye gittim, o da bi sinavdan yirtmak icin rapor almaya, o zamanda sigorta kaydim cikmadi..
neyse ya ceza puani almanin anlami yok simdi..
kardeşim ben yeni mezunum. Bugün gittim göztepeye boşuna gittim kaynarcaya bağlıymışım ben. Neyse gidilecek mezun oldugum yeniden girelecek ggsli olacakmışım eve geleceklermiş gelir testi filan.. bi *** anlamadım açıkcası.
yarın sabah 8 gibi kaynarcadayım gelin tech ssk meeting yaparız. :D
ikinci likten nereye bakiyoruz tam olarak?
bende kayit falan bisey cikmiyor.
ama borc cikiyor ilk linkte.. 940 liracik..!
edit:
gss tescil sorgulama dan bakinca,
01.01.2012 tarihi itibariyle resen tescil işleminiz yapılmıştır. Genel sağlık sigortası kapsamında olmadığınız tespit edilmiştir. Bugüne kadar gelir testine başvurmamış ve kendi sigortalılığınız ya da bakmakla yükümlü olunan kişi olarak genel sağlık sigortası kapsamına dahil olmamış iseniz; ikamet adresinizin bulunduğu yerdeki sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına başvurmanız gerekmektedir.
diyor..
e ben gelir beyani icin belge falan biseyler doldurup vermistim..
yani gelir beyani icin ne yapilmasi gerekiyorsa yaptirdim zamaninda..
bizim borç aldı başını gidiyor her baktığımda dahada artıyor , okul bitti hemen askere gidiyorum gelince halledecez artık.
ben hiç bişe anlamadım bu işten ağustosta mezun oldum ve 124 lira borcum gözüküyor ne yapmam gerekiyo şimdi :)