bildigim tek sey devletin evirip cevirip bir sekilde optugu..
Printable View
Bu ay 1 Ekimde babamın üzerinden bakılırken 2 Ekimde gss'ye kaydımı yapmışlar 124 lira geçirmişler..Bahsettiğiniz sayfaya baktıgımda bendede gss kapsamında olmadığınız tespit edilmiştir yazıyor..Yani orayı dikkate almayın bence..
Provizyon sorgulamaya tıklayıp cıkan sayfada; mesela ben şuan babamın üzerinden yararlanıyorum orda babamın tc yazar altındada cocugu yazar...
Eger gss kapsamındaysanız yada sigortalı bi işte calısıyosanız orda kendisi yazar sizin tcniz falan yazar..
18 yaş üstü okuyanlar 25'e kadar
18 yaş üstü okumayan-çalışmayanlar ise mike mike gelir testi yaptırcak...Yaptırınca ne oluyo o borçlar nasıl ödeniyo en ufak bi bilgim yok :) anlam veremedigim noktada burda başlıyo zaten
Edit:
@Umut_Akkuş
Eğer o borç yazıldığı süre içinde senin okulla eğitimle ilgili bağların kopmamışsa gerekli belgeleri götür üstüne basa basa söle mutlaka..
askerdeki sürenizi sildirebiliyorsunuz eğer o dönemde borç yazarlarsa :)
Abi borç yazıldığı dönemde dershaneye gidiyordum ya sonradan öğrendim böyle bir şey olduğunu :/
2315,67tl Borç çıktı.. Ne yapmam gerekiyor? Öğrenciyim.
selam beyler. bugün kaynarca ssk ve kaymakamlık yaptım uykumu aldım işte borcunu sildirmek isteyen ama mezun olmuşlar için yol haritası.
1-İlk kez öğrenci belgesi verdiğin neresi ise o müdürlüğe git ben kaynarca mesela.
2-Giderken diploma+transkript+transkript fotokobisi 1 adet ve durumu düzgün şekilde ifade edin.
3-Sizin üni giriş ve üni ile ilişkiniz bitiş tarihini girecekler. Öğrenci olduğunuz dönemin borcu ödenmeyecek.
4-Kaymakamlığa gidiyorsunuz gelir testi yaptırıyorsunuz şimdi 14 sayfa verdiler bana onu doldurup götürün kaymakamlığa gelir testi sonucunuz çıkacak. artık aylık kaç para ödemeniz gerekiyorsa onu ödeyeceksinizz öğrenci olmadığınızdan bugüne kadar örnek aylık 40 lira ise 4 aydır öğrenci ve çalışan değilsin 160 TL ödeyeceksiniz ve borç kapanacak.
sonuç devlet sizi her koşulda sigortalı yapılıyor çalışan öğrenci işsiz ne olduğunuz önemli değil.
Bilgilendirmeler için teşekkürler.
gelir testi yaptırdıktan 1-2 hafta sonra eve sigortadan bir çalışan geliyor size geliriniz ile ilgili sorular soruyor öğrenciyim babam bakıyor ihtiyacım oldukça ondan alıyorum tarzında hoş sohbet olursa aylık 40tl gibi bir rakam ödüyorsunuz..
konuyu hort yapayım
eşim için 1550 TL borç çıktı
ssk ya gittik son çalıştığı işyerinde (kendi yerimiz ) yatırılan ssk primleri sistemde gözükmüyormuş.onları düzelttik işledik vs vs derken borç 43 TL ye kadar indi..az önce yatırdım kurtuldum.
sistemler henüz düzgün çalışmıyor bilginiz olsun. en sağlıklı bilgiyi gidip yerinde öğrenebilirsiniz
borcu olan arkadaşlar geçen gün haberlerde denk geldim af ve taksitlendirme tarzında bir şey olacakmış bir araştırın eğer borcunuz var ise yatırmadan önce..
sorgulama sayfası değiştimi ilk sayfadakinden sorgulayamıyorum ben
https://onlinetahsilat.sgk.gov.tr/WebTahsilat/index.jsf
Herkese borç çıkmış diyorlar ben temizim kontrol etmekte fayda var.
bu borca e-haciz uygulanırmı ki arabayı sattım parayı banka yatıramıyorum
Toplam borcum 3744.24 TL :/
Şimdi soru bir: Ben Sigortalı olarak 3 er aydan ayrı ayrı toplam 6 ay çalıştım. Ancak herhangi bir sigorta hizmetinden yararlanmadım... Kalan çalışma sürem ise haliyle yurtdışı... Aralıklarla oda Ben hiç hizmet kullanmadığım halde bu neyin borcu? Yurtdışında çallıştığıma dair bir belge ile bunu sildirebilir miyim?
Soru iki: Ödemezsem ne olur? :D