pm boxlarınız dolu beyler .... boş tutun onları cevap atamıyoruz yahu :D
Printable View
pm boxlarınız dolu beyler .... boş tutun onları cevap atamıyoruz yahu :D
valla hpler havalardanmı verildi bilmitorum bu ayki dergiye çıkan arçlaar genede güzel hazırlanmış yani fibere boğulmuş araçlar yok fakat en kötüsü en arka sayfalardaki bimlemle shop lar adını söylemek bile istemiyorum o reklamları görünce dergiyi hemen kapattım sonuçta o dergiyi 12 yaşındaki çocukta alıyor 50 yaşındaki adamda alıyor
ne diyelim olan olmuş önümüzdeki sayılara bakacağız
oo fotoSHOP mu yoksa :D
dun aldım dergiyi bende
guzel bi sayı olmus bence clio ve mx5 harici
Herkese merhabalar,
Tech Turkey açıldığı günden bu yana sürekli olarak sizleri takip ettiğim, severek yorumlarınızı okuduğum bir site. Teknik bilgilerin verildiği, insanlarımızın tuning adına bir şeyleri öğrendiği özel sitelerden hatta ansiklopedi olarak adlandırabileceğim adreslerden birisi. Bunları tanıdığım insanları övmek amacıyla asla söylemiyorum çünkü yeri geldiği zaman benim de sitedeki konulardan, yazılanlardan veya tartışmalardan öğrendiklerim oluyor. Bu sebeple başarılı bulduğum bir site olarak yazılanlara, eleştirilere veya olumlu söylenenlere dergi yöneticisi olarak büyük önem veriyorum. Sitedeki bir çok üyeyi yakından ve hatta bazı isimleri ileri samimiyet derecesine kadar tanıyorum. Sonuç olarak bir dergici veya bir üye olarak değil de yazılanları her zaman bir arkadaş veya bir dost tarafından söylenenler olarak okuyorum. Yaptığımız bu son sayı hakkında yaklaşık 9 sayfalık bir topic var. Bazılarına çok sevindim ama inanın ki bazılarına da çok üzüldüm. Dedim ya buradaki insanları bir arkadaş olarak benimsediğim için nihayetinde ben de ve dergi kadrosundaki arkadaşlarımda sizlerden farkı olmayan insanlar. Yani hep beraberce bu dünyanın içerisindeyiz. Bizler hiçbir zaman her şeyi biz biliyoruz veya bu işin son noktası bizleriz diyerek işimizi yapmadık. Böyle bir yanımız asla yok. Henüz çok genç yaşta sadece otomobil merakı ile başlayan amatör ruhumuz zaman içerisinde bizleri basın sektörüne yöneltti. Hatta bazı arkadaşlar sadece tuning hevesi yüzünden üniversite hayatını bırakarak kendisini bu aleme sürükledi. Hikaye yazar gibi oldu biraz ama bizden cevap bekleyen üyeler için uzunca yazmak istedim. Yapılan eleştirileri her şeyden önce büyük saygıyla karşılıyorum. Eğer bir yanlışımız varsa bundan özür dilemek beni asla küçültmez. Az önce dedim ya sonuçta ben de sizler gibi zamanı gelince sanayilerde, organizasyonlarda veya etkinliklerde bulunan bir insanım. Arkadaş ortamından dergi köşelerine uzanan yolumuzda her zaman sizlerle irtibat halinde olduğum için samimiyetinize ve dostluklarınıza her zaman önem veriyorum. “Rakip dergi” olarak ticari sınıflandırmamız vardır ama yine oradaki insanlar da benim her zaman sıcak dostluklarımı yaşadığım insanlardır, sevdiğim büyüklerdir. Bu sebeple asla “biz, siz veya onlar” olarak işimi yapmıyorum. Aslında herhangi bir cevap beklentisi olmasaydı böyle bir yazı da yazmayacaktım. Çünkü yapılan yanlışlarımızı, insanların beklentilerini her zaman uzaktan gözlemleyerek çözümlemeye çalışıyoruz. Eleştiri olmak zorundadır, çünkü bir insana sadece “çok iyi bir dergi hazırlamışsınız” demek bizi başarıya götürmez. Amatörlük, profesyonellik ve otomobil sevdasıyla hazırlanan bir dergi hakkında konuşuyoruz.
Gelelim Temmuz sayımıza…
Önceki sayılarımızın iyiliğini veya kötülüğünü sizlerin takdirine bırakıyorum. Biz bir sayıya hem madden hem de manevi olarak emek harcadığımız için sunumu siz değerli okuyuculara veya tuningi takip eden insanlara veriyoruz. Tuningin 2008 yılında olması gereken konumu maalesef geriye kaydığı için her zaman en iyi otomobilleri bulabilmek veya dergilere kanalize etmek çok zor. Bunu editör köşemde de ufakça dile getirmek istedim. Yok arkadaşlar, her zaman istediğimiz gibisi maalesef yok. Ben de sizler gibi ülkemizin Amerika veya Japonyadaki mermi gibi araçlarla dolmasını isterim. İsterim ki oradaki dergiler gibi kapaklarımızı şov araçlarıyla dolduralım. Ama ülkemizde araçların hepsini kendi kültürümüze göre öyle yorumluyoruz. Sonuçta sizler bizlerle dostsunuz, beraberce bir sektördeyiz. Siz araç sahibisiniz bizler de basınız. Bizler sizler ve firmalar olmazsa bu sektör sadece kendi aramızda yaşadığımız bir tutku olur. Son sayımızı sizlerden gelen eleştirilere göre hazırlamaya çalıştık. Çok uğraşarak motor üzerine yoğunlaştık, bu şekilde yoğunlaşmaya devam ediyoruz. Yazdığımız Beygir konusuna gelince. Motor modifiyesi daha ağırlıklı olan bir dergi demenin en çözümlü yolu motor güçleri hakkında ipucu vermektir. Bunu fiberci kitleye yazdığımız vurgulanmış sitede. Böyle bir şey için motorcu veya fiberci diye sınıflandırmayı bizler maalesef yapamayız. Tuning dergisi demek modifiyenin harmanlanması demektir. Böyle bir ayrımı yaparsak o zaman Engine Tune adında başka bir dergi hazırlamak gerekirdi. Tıpkı AutoHifi dergimizde yaptığımız gibi. HIFI sevenler için sadece HIFI… Ama gönül ister ki sadece motor konusu üzerine yoğunlaşmış bir dergi olsaydı. Ekonomik durumlar, siyasi belirsizlik ve milletçe yaşanan bu gerginliğe rağmen sizler emek vererek araç hazırlıyorsunuz ve bizler de maddi kayıplara rağmen bu işi sürdürmeye devam ediyoruz. Bu ayrı bir konu, gelelim yanlışlarımıza veya sizlerin şikayetlerinize. İşimizi yaparken her zaman dikkatlice konuyu takip ediyoruz. Arada çıkan yanlışlar elbette oluyor ve buna sizlerden gelen eleştiriler eklenince üzüntü duyuyoruz. İnsanlar “BENİM ARACIM 500 HP” dediği zaman bunu tabiî ki dynoya göre belirliyoruz. Fakat elinde dyno sheet yoksa bu ifadeyi araç sahibinin iddiası olarak yazıyoruz. “Siz söylediniz biz öyle yazdık” olayı değil elbette. EVO’daki 800 HP olayına gelince. Araç GKM Garage tarafından hazırlanmış bir otomobil. Bizler araçları değerlendirirken asla firma taraftarı olamayız. Paşaoğlu Servis, Performance Shop, Goofy Motorsport ve GKM Garage ve bunun gibi bir çok değerli büyüklerimiz ve firmalarımız bizler için birdir. Hepsiyle samimiyetimiz vardır ve hepsinden bir şeyler öğrendiğimiz anlar olmuştur. Araçlarımızla sıkıntılarımız olunca onların kapısını çalmışızdır. Bu sebeple yazıları yazarken asla taraf tutamayız. Kimsenin aracını da yanlış olarak lanse etmek istemeyiz. Aracın 800 HP olduğu araç sahipleri tarafından iddia edilmiştir. Bunu zaten yazımızda da “yaklaşık 800 HP” olarak belirttik. “Aracın dyno sheet’i yok kardeşim” Buna yürekten katılıyorum. Fakat isteğinizi ben sizden önce yapmak isterdim. Bunu yapmıyorsan yayımlama diyebilirsiniz. Fakat oradan gördüklerinizle benim yaşadıklarım çok farklı arkadaşlar. Eğer ki bir dergide editörlük yapmasaydım, ben de sizler gibi yorum yazarak olaya kızabilirdim. Editörsen işini düzgün yaparsın diye cevaplar da gelecektir. Bunu da saygıyla karşılarım çünkü başı çeken bir insan olarak sıfır hata yapmanız gerekir. Yanlıştır veya öyledir demem asla. 800 HP neye göre bu gücü verir veya veremez bunu da asla tartışamam. Bizler firmalardan çıkan araçları iyisiyle kötüsüyle sizlere sunuyoruz. Gökmen Yılmaz’ın ifadesiyle kendi yazmış olduğu modifiye listesiyle beraber aracın bu güçte olduğu iddia edilmiştir. “Yalan be ağabeycim”demek doğru olmaz. Bunu ben asla diyemem çünkü bu güçte ya olur veya olamaz. Dinamometre’nin olduğu yerler belli, hazırlanan araçların zaten bir çoğu bu şekilde ölçülüyor. Fakat Gökmen beyin aracının dynosunu maalesef yapamadık. Kendisi amerikada olduğu için bizlere bu bilgileri uzaktan bildirdi. Aracın kaç bar basabildiğini veya hangi ürünleri kullandığını da kendisi söyledi. Topu Gökmene atmak ifadesi veya düşüncesi asla olmasın. Ben firmanın yalancısıyım da demiyorum. Fakat bize söylenen iddiayı sizlere aktardık. Dergimiz olarak isterdim ki bir dinamometremiz olsaydı. Yurt dışı dergilerinde bile yazılmayan, edilmeyenleri biz yazsaydık. Ama maalesef her istediğinizi yapamıyorsunuz. EVO’yu dynoya çıkarmak imkansızdı. Dört çeker makinenin ülkemizde sayılı oluşu hatta bir elin 5 parmağını geçmemesi karşısında yenik düştük. Firmalar arasında olan rekabet, araç sahiplerinin taraflığı veya herhangi bir başka düşünce, dergi çalışanları olarak bizi ilgilendirmez. Çünkü biz objektif olarak işimizi yapmaya çalışıyoruz. Kimseyi gerçek gücü ortaya çıkarsın diye otobanlara da yöneltmek istemiyoruz. Bazı arkadaşlar kaç beygir olduğunu TEM’de anlarız demişti çünkü. Bu tür şeylere asla gerek yok bana göre. Herkesin emeği, otomobili ve tutkusu kendisine göre özeldir. Hepinizin araçları da kendine göre güzeldir. Rekabet güzeldir ama bunu tatlı bir şekilde yaşamak isterim açıkçası. Yazılar içerisinde kimi yerde 1.5 bar, kimi yerde 1.8 bar yazıyor. Bunu ben de gördüm. Bir arkadaş komik olarak belirlemiş. Bana göre komik değil ama büyük bir yanlış olarak görüyorum. Üzücü bir durum bu konuda af diliyorum. Sabaha karşı uykusuz bir şekilde yazdığım için gözümden kaçan bir hatadır. 800 Beygir, 444 veya bilmem kaç HP. Bu konuda yanlışımız dyno sheet’in olmaması ve güç tescilinin yanımızda yapılmaması. Dediğim gibi bu iddiayı duyunca inanmak veya inanmamak durumu olamaz. İddia araç ve firma sahibinden geldiği için firmalara güveniyoruz. Herhangi bir araç sahibi insanlara gözdağı vermek istiyorsa, buna da ışık tutacak değiliz. 800 HP, doğru veya yanlış, bunu tartışmaktansa aracı dynoya çıkartmadan bu iddiayı yazdığımız için okuyuculardan özür diliyoruz. Gelecek sayılarımızda da bu tür iddialar olabilir, çünkü herkesi dynoya sokabilme şansımız maalesef yok. Hiçbir firmayı da başka bir yerde dynoya götürme hakkımız yok. Bu bir iddiadır bunu öyle algılarsanız sevinirim. Bir başka konuysa dergide verdiğimiz promosyonlar. Bunlar dergi tirajı için verdiğimiz bir hediye falan değil. Ne prezervatif ne da başka bir şey. Bunları vererek tiraj artırarak para kazanmak asla istemedik. Para vererek bir dergi satın alıyorsunuz ve yanında dergiyle beraber ekstra bir şey çıkıyor. Prezervatif veriyoruz evet bu da tartışıldı. Arkadaşlar hepimiz erkeğiz, hepimiz bu konuları zaten konuşuyoruz ve yaşıyoruz. Doğru bulmayanlar bile cinsellik hakkında konuşur ve bu güzel duyguyu yaşar. Kullanımı artırmak bizi üzmez aksine sevindirir. Hastalık kaparak çevreye karşı yaşayacağımız utanç, dergiyi alınca içinden çıkan prezervatifi görmekten daha mı önemli. Kullanan veya kullanmayan olabilir veya utanan da. Bunu o şekilde yorumlamayın lütfen. Bugün Max Power, ADDX, GTI MAG veya Redline bile aynı şekilde hediye vererek içeride cinsellik ile ilgili haberler yapıyor. Kültürümüz farklı demek doğru değil. Cinselliğin asla kültürü olmaz. Sex Shop reklamı da tamamen firma sahibinin para ödeyerek resmi yollarla ilanını yayımlatmasıdır. Konu seksle uzantılı olduğu için sizlere ters gelmiş olabilir ama bu zaten herkesin dilinde olan konu değil mi? Başınızı ağrıttıysam çok özür dilerim. Gerçekleri bilmenizi ve sizlerin talepleri doğrultusunda bir şeyler hazırladığımızı bilmenizi istedim. Desteklerinizi, isteklerinizi veya şikayetlerinizi her zaman söyleyin ki bizler de sizlerle güçlenelim, en doğrusunu yazalım. Herkese teşekkür ederek yazıyı sonuna kadar okuyanlara sevgilerimi sunuyorum.
SANER MÜFTÜOĞLU
Tuning Türkiye Genel Yayın Yönetmeni
en azindan forget yazmiyor,
buda gelisme :)
Merhaba Saner Bey
Yazınızı sonuna kadar okudum.Fakat benim yaşım daha 17 sex kelimesini bizde kullanıyoruz.Fakat şöyle bir durum var daha Tuning Türkiye dergisi yeni çıktığında araba var die koşup gazete baymiziden satın almıştım.Daha ozmanlar 13 -14 yaşındayım.Şöyle düşünsenize ufak bir cocuk herşeyden etkilenebiliyor.Bugun ben derginizi satın aldığımda okula 3 kitap 3 defter götürürken kalemimin defterimin kitabımın arasına bu dergiyede koyuyorum.Belki götürmem lazım ama bu dergiyi annem eline alsa ya bu cocuk ne okuyor bu dergilerde ne buluyor dese açıp baksa en arka sayfada böyle bir reklam gerçekten onu üzer benim oğlum böyle bir dergimi okuyor der .Demezmi? Bugun Türkiyenin en büyük Gazetelerinin hangisinde sex shop ların reklamını gördünüz.Şahsen benim annemin elinde bu dergiyi görsem ve o reklamı görünce suratının bozulduğunu görürsem gerçekten yerle bir olurum.Bu dergiyi sadece erkek ler değil bayan arkadaşlarımızda alıyor.Biz sadece bu aylarda çıkan araçların dyno sheet lerini görmek istediğimizi ve böyle reklamları içermemesini istediğimizi sizlere belirtmek istedik.Sayı gerçektende güzel olmuş fakat görüş açımızı siz değerli Tuning Türkiye dergisine belirtmek istedik.
Hayırlı günler. Keyifli forumlar
Arda Bentürk
bence cok guzel bir yazi olmus,tesekkurler:)
birde baška forumlari bilmiyorum ancak daha cok sanki TT'yi kaale almišsiniz gibi geldi bana:) buda sevindirici..:)
bašarilar.:)
Arda bey söylediklerinize tamamen katılıyorum. Zaten bir otomobil dergisinde kadın objesi hiç bir zaman tasvip ettiğimi bir konu değildir. Bu her sayı olacak diye bir şey yoktur. Bu ay için bu tür bir ilan yayımlanmıştır. Dergiyi her zaman her yerde okumanız elbette bizim hoşumuza gidecektir. Küçük çocukların da ruhsal durumunu düşünerekgerekli değerlendirme yapacağız.
dergi ile gazeteyi bir tutamazsin,
gunluk yayin ile aylik yayinin amacı farklidir ;)
dergiyi alan bayan arkadaslar ilandan neden rahatsiz olacaklar acaba onlar yumurtadan mi ciktilar, ayrica avrupada satilan dergilerde daha hardcore reklamlar var :D
Demekki birbirimizi konuşarak anlayabiliyoruz.Bizimde mesajımız sizlere şu
Araç sahiplerinin dediklerinide göz önüne alarak Dyno verilerini bizlere yayınlarsanız bizde şunu diyebiliriz.
Aa Ali bak stock vtec e gt28 rs turbo takmış kaldırmış ve bu performansı alabiliyor.Bak bu uygulamalardan sonra araç 700 hp olabiliyor diyip modifiye yi ülkemizde daha hızlı daha bilinçli yaygınlaştırabiliriz.Yaygınlaştırabilmek içinde en büyük faktörlerden biri basın organları ve internet olduğunu düşünüyorum.Yeni sayılarınızı görmek dileği ile
tabi ki anlaşabiliyoruz kimseyle herhangi bir iletişim sorunumuz hiç bir zaman zaten olmadı.yazıda uzun uzun yazdım ya bizler zaten hep bir aradayız sadece siz okuyorsunuz biz yayımlıyoruz. içerik olarak tanıdığınız insanların araçları, firmalar, kullandığınız ürünler var. farklı bir dünya değildik ki :) dyno olayı her zaman zor olan bir durum...İstanbul haricinde bunu anadoluda uygulayabilme şansımız maalesef çok düşük. Böyle bir beklenti içinde olmanız haklı bir sebep ama durum ve koşulları bilmenizi istiyorum...