Pompayı ilk kademede çalıştırmasını söyleyin görevliye, ben böyle yapıyorum, bir başka opet' te başıma gelmişti benzer bir durum, ilk kademede çalışınca hava basamıyor pompa
Pompayı ilk kademede çalıştırmasını söyleyin görevliye, ben böyle yapıyorum, bir başka opet' te başıma gelmişti benzer bir durum, ilk kademede çalışınca hava basamıyor pompa
lpgdede hava basma oluyor mu ?
hava basma gibi bir şey olamaz ama kalibrasyonu iyi olmayabilir, sanayi bakanlığnın mobil araçları var şikayette bulunun hemen geliyorlar araç üstünde ölçüm aletleri var ölçüm yapıyorlar pompa 1 lt bastığında aslında kaç lt basıyor diye farklıysa ceza yazıyorlar anında
körler sağırlar
Dikmen'deki OPET 3-4 çalışanını savcılığa verdi, görüntüler izlendi vs... nasıl olduğunu açıklamıyorlar elbette ama ne yazık ki 'litre' sahtekarlığı ciddi oranda yapılıyor benzinliklerde...
benim durum şöle;
depom full dolduğunda 23.5 lt alıyor ve 320 km gidiyorum opette
sonra opetten aldığım gazla 280 km gidiyorum totalden fulluyorum bu sefer ondada 22.5 lt alıyor
son depomla bakalım kaç km gidicem ona göre totali sanayi bakanlığına şikayet edebilirim
opette 2.72 totalde 2.63 lpg fiyatı
bir keresinde bir yakınımdan duymuştum bir benzin istasyonunun karşısında park halindeyken gece 1 civarı çalışanların yakıt verdikten sonra yakıt hortumlarını ayaklarıyla ezdiklerini içerisinden çıkan yakıtı da bir şişeye aktardıklarını söylemişti. Ne kadar doğru bilemem ama. hortum içine biriken yakıt alınınca gelen araca yarım litre yada daha fazla hava basılacak haliyle.
Eskisehir yolu mehmetcik vakfi opetle umitkoy opet arasi menzilde %10 oynuyor defalarca test ettim
USPerformance by UtkuSelamoğlu
https://www.facebook.com/Thresholdoftimingadvance
100-200 km/h 5.761sec
Hatayı umıtkoy opet den benzın almak ıle yapmıssın
o konumda opet ve shell den alınan benzın ıle araba kesınlıkle az km yapıyor
aspavanın oldugu Bp den alıp denemenı onerırım bırde
gercekten fazla km yapıyor oradan alınan benzın ıle
Ya öyle birşeyki resmen denize düşen yılana sarılır misali, aynısını yaşadım. Yoksa hayatta almazdım ordan. Peki bu işi nasıl gün yüzüne çıkartırız. Nerelere şikayet etmek lazım? Zamanında opete şikayet etmiştim, hiçbirşey çıkmamıştı. Bu yüzden onlarada güvenim kalmadı. Benzinlik müdürüyle resmen yumruklaşma derecesine gelmiştim. Zira zaten kolpacıyız demezler. Geriye ne seçenek kalıyor ?
schumi
dr.46
iron tyson
frank ' the chemist ' zane
Opet - Müşteri Hizmetleri
bir yazın bakalım cidden dönüş olacak mı?
Cekmekoy kemerdere opet hava mi basiuor kalibrasyonu mu boZuk bilmiuorum ama eksik yakit verdigini defalarda tecrube ettim.
Abi ben bunlarla bu olayı yaşadığımda uğraştım. Direk telefonda aradım müşteri hizmetlerini. Gerekeni yapıcaz, incelemeler başlatılacak gibi standart şeyler söylediler. Ardından gelen bilgilendirme telefonunda istasyonda bu tarz bir olay olmadığı, sağlıklı çalıştıklarını dile getirdiler. Merkeze güvenmiyorum o yüzden.
schumi
dr.46
iron tyson
frank ' the chemist ' zane
Şüphelendiğininz istasyondan depoyu full leyin.45 lt deponuz varsa bakalım 50-55 tl doldurmaya çalışacaklarmı.
Ankara dakiler için önerim istanbul yolu, beşevler totalden , iskitler shellden aynı miktarda alın yakıtı aradaki farkı görün,
Digerlerinin çoğunda resmen kalibrasyon yok
30 TL ile yaklaşık 6 litre benzin alırsın.. Çeyrek deponun 6 litre olması için deponun 24 litresi olması gerekir. Aracın ne marka bilmiyorum ama büyük olasılıkla deposu 40 litreden az değildir. Ek rezerv de göz önüne alındığında 6 litre ile ibrenin milimetrik kıpırdaması son derece normal..
Ordan 20 aldım söndü burdan aldım sönmediyle hiçbişey anlaşılmaz bence.ya litrelik bidona alıp yada depo fulleyip test etmek lazım.bazı araçlarda ort.tüketim fazlaysa ışık erken yanar , 90 sabit gitmişsindir geç yanar.erken yanan ışığa benzini koyduğun an söner .öbür türlü sönmez bu tarz bişeyde olabilir.
Dr.Ecu
Total'den benzin alıyorum artık ve gerçekten fark ediyor. Ankara'da çok total yok ama yerlerini tespit ettim, duruma göre hangisi yakın ise gidiyorum.
Bence araç şamandırası ile ilgili sıkıntı var, ya da alma esnasında depodaki mevcut benzinler eş değil.. 6 litre ile çeyrek olması zaten garip, 6 litrede hile ile birşeyler değiştiriliyor ise ibrede görülebilecek kadar major değişiklik yaratmak için %10 değil, en az %30-40lar civarında hile yapmak gerekir ki bu da mantıklı görünmüyor..
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)