User Tag List

Sayfa 2/4 İlkİlk 1234 SonSon
58 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: Benzinlik ve alım miktarı sorunu

Emre Ekrem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pompayı ilk kademede çalıştırmasını söyleyin görevliye, ben böyle yapıyorum, bir başka opet' te başıma gelmişti benzer bir durum, ilk kademede çalışınca hava basamıyor pompa
    /// PEUGEOT SPORT
    Undertaker

PSA Brothers

Post Thanks / Like
    Mentioned
    143 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    lpgdede hava basma oluyor mu ?

senna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hava basma gibi bir şey olamaz ama kalibrasyonu iyi olmayabilir, sanayi bakanlığnın mobil araçları var şikayette bulunun hemen geliyorlar araç üstünde ölçüm aletleri var ölçüm yapıyorlar pompa 1 lt bastığında aslında kaç lt basıyor diye farklıysa ceza yazıyorlar anında
    körler sağırlar

ghibli06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dikmen'deki OPET 3-4 çalışanını savcılığa verdi, görüntüler izlendi vs... nasıl olduğunu açıklamıyorlar elbette ama ne yazık ki 'litre' sahtekarlığı ciddi oranda yapılıyor benzinliklerde...
    Ne Mutlu Türk'üm Diyene...

http://kocmardogaltas.wix.com/kocmar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    143 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı senna Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hava basma gibi bir şey olamaz ama kalibrasyonu iyi olmayabilir, sanayi bakanlığnın mobil araçları var şikayette bulunun hemen geliyorlar araç üstünde ölçüm aletleri var ölçüm yapıyorlar pompa 1 lt bastığında aslında kaç lt basıyor diye farklıysa ceza yazıyorlar anında
    benim durum şöle;
    depom full dolduğunda 23.5 lt alıyor ve 320 km gidiyorum opette
    sonra opetten aldığım gazla 280 km gidiyorum totalden fulluyorum bu sefer ondada 22.5 lt alıyor

son depomla bakalım kaç km gidicem ona göre totali sanayi bakanlığına şikayet edebilirim

opette 2.72 totalde 2.63 lpg fiyatı

riddick - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bir keresinde bir yakınımdan duymuştum bir benzin istasyonunun karşısında park halindeyken gece 1 civarı çalışanların yakıt verdikten sonra yakıt hortumlarını ayaklarıyla ezdiklerini içerisinden çıkan yakıtı da bir şişeye aktardıklarını söylemişti. Ne kadar doğru bilemem ama. hortum içine biriken yakıt alınınca gelen araca yarım litre yada daha fazla hava basılacak haliyle.
    Alıntı KMR2-GT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    1.4civici satarken mustang gt 4.6lt takası gelmıstı dedım sımdı kalın gelır 1.4ten sonra

RCkid - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eskisehir yolu mehmetcik vakfi opetle umitkoy opet arasi menzilde %10 oynuyor defalarca test ettim
    USPerformance by UtkuSelamoğlu
    https://www.facebook.com/Thresholdoftimingadvance

100-200 km/h 5.761sec

MeRtCaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    81 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hatayı umıtkoy opet den benzın almak ıle yapmıssın
    o konumda opet ve shell den alınan benzın ıle araba kesınlıkle az km yapıyor

aspavanın oldugu Bp den alıp denemenı onerırım bırde
    gercekten fazla km yapıyor oradan alınan benzın ıle

onat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ya öyle birşeyki resmen denize düşen yılana sarılır misali, aynısını yaşadım. Yoksa hayatta almazdım ordan. Peki bu işi nasıl gün yüzüne çıkartırız. Nerelere şikayet etmek lazım? Zamanında opete şikayet etmiştim, hiçbirşey çıkmamıştı. Bu yüzden onlarada güvenim kalmadı. Benzinlik müdürüyle resmen yumruklaşma derecesine gelmiştim. Zira zaten kolpacıyız demezler. Geriye ne seçenek kalıyor ?
    schumi
    dr.46
    iron tyson
    frank ' the chemist ' zane

ghibli06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Opet - Müşteri Hizmetleri

bir yazın bakalım cidden dönüş olacak mı?
    Ne Mutlu Türk'üm Diyene...

http://kocmardogaltas.wix.com/kocmar

Slmcnsl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Cekmekoy kemerdere opet hava mi basiuor kalibrasyonu mu boZuk bilmiuorum ama eksik yakit verdigini defalarda tecrube ettim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ghibli06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Opet - Müşteri Hizmetleri

bir yazın bakalım cidden dönüş olacak mı?
    Abi ben bunlarla bu olayı yaşadığımda uğraştım. Direk telefonda aradım müşteri hizmetlerini. Gerekeni yapıcaz, incelemeler başlatılacak gibi standart şeyler söylediler. Ardından gelen bilgilendirme telefonunda istasyonda bu tarz bir olay olmadığı, sağlıklı çalıştıklarını dile getirdiler. Merkeze güvenmiyorum o yüzden.
    schumi
    dr.46
    iron tyson

Falmor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şüphelendiğininz istasyondan depoyu full leyin.45 lt deponuz varsa bakalım 50-55 tl doldurmaya çalışacaklarmı.

snan1910 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ankara dakiler için önerim istanbul yolu, beşevler totalden , iskitler shellden aynı miktarda alın yakıtı aradaki farkı görün,

Digerlerinin çoğunda resmen kalibrasyon yok

TechTurkey Evrenoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    120 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı onat Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Evet arkadaşlar biliyorum konu başlığı biraz değişik oldu ama elimden geldiğince kimseyi zan altında bırakmadan konu açmak istedim.

Benzin ışığı yanan aracıma ümitköy opet şubesinden 20 tl lik benzin aldım. Benzin ışığı yanalı aşağı yukarı 5 km olmuştur. Ardından benzin aldım fakat benzin ışığı sönmedi. Normal şartlarda aynı konumda farklı benzinliklrden aldığımda ibre hareket eder ve ışık sönerdi. Ama zaten antipatimin olduğu bu benzinlikten aldığımda sönmedi. Araçtan araca fark eder, 20 tl lik benzin söndürmez, sizin arabanızda gösterge sorunu vardır gibi akıllar yürütülecek fakat üstüne basa basa söylüyorum, aynı durumda farklı benzinliklerde bu başıma hiç gelmedi. 3 sene önce gene aynı benzinlikte bu sorunu yaşadım. Şikayet ettim. Yapılan inceleme sonunda hatalı bir durum yoktur diye opet yetkilileri geri döndüler. Bugünden sonra asla bir inancım kalmadı o şubeye. Birde üzerine 10 tl daha aldım. 30tl lik benzin en az çeyrek depoya yaklaştırırdı.

Şimdi gelelim derdime. Burda ne gibi bi durum olmuş olabilir ? Benzinlikçiler ne gibi yolsuzluklar yapıyorlar ? Bu o şubenin yaptığı anlamına gelmesede bu soruyu merak ediyorum. Dikkatimi çeken mesela pompadan benzinin çok hızlı aktığı. Rahatsız ederr derecede. Farklı bir opette daha yavaş akıyor benzin. Pompalar aynı. Fark ne ? Bilenler aydınlatırsa çok sevinirim.
    30 TL ile yaklaşık 6 litre benzin alırsın.. Çeyrek deponun 6 litre olması için deponun 24 litresi olması gerekir. Aracın ne marka bilmiyorum ama büyük olasılıkla deposu 40 litreden az değildir. Ek rezerv de göz önüne alındığında 6 litre ile ibrenin milimetrik kıpırdaması son derece normal..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Evrenoz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    30 TL ile yaklaşık 6 litre benzin alırsın.. Çeyrek deponun 6 litre olması için deponun 24 litresi olması gerekir. Aracın ne marka bilmiyorum ama büyük olasılıkla deposu 40 litreden az değildir. Ek rezerv de göz önüne alındığında 6 litre ile ibrenin milimetrik kıpırdaması son derece normal..
    Bende diyorumki aynı miktarda msb lojmanlarındaki shell den alınca çeyreğe yaklaşan benzin, ümitköy opetten alınca neden bu şekilde oluyor ibre kıpırdamıyor ? Araç 206
    schumi
    dr.46
    iron tyson

Enes-x - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ordan 20 aldım söndü burdan aldım sönmediyle hiçbişey anlaşılmaz bence.ya litrelik bidona alıp yada depo fulleyip test etmek lazım.bazı araçlarda ort.tüketim fazlaysa ışık erken yanar , 90 sabit gitmişsindir geç yanar.erken yanan ışığa benzini koyduğun an söner .öbür türlü sönmez bu tarz bişeyde olabilir.
    Dr.Ecu

Emre Ekrem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Total'den benzin alıyorum artık ve gerçekten fark ediyor. Ankara'da çok total yok ama yerlerini tespit ettim, duruma göre hangisi yakın ise gidiyorum.
    /// PEUGEOT SPORT
    Undertaker

PSA Brothers

TechTurkey Evrenoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    120 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı onat Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bende diyorumki aynı miktarda msb lojmanlarındaki shell den alınca çeyreğe yaklaşan benzin, ümitköy opetten alınca neden bu şekilde oluyor ibre kıpırdamıyor ? Araç 206
    Bence araç şamandırası ile ilgili sıkıntı var, ya da alma esnasında depodaki mevcut benzinler eş değil.. 6 litre ile çeyrek olması zaten garip, 6 litrede hile ile birşeyler değiştiriliyor ise ibrede görülebilecek kadar major değişiklik yaratmak için %10 değil, en az %30-40lar civarında hile yapmak gerekir ki bu da mantıklı görünmüyor..

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)