User Tag List

Sayfa 3/4 İlkİlk 1234 SonSon
58 sonuçtan 39 ile 57 arası

Konu: Benzinlik ve alım miktarı sorunu

Ers - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    izmir buca gediz korkmazla opet sanırım, pompacı gözümün önünde hortuma basıp içindeki yakıtı boşalltı . 1 ltye yakın yakıt aldı belki. sonra gidip ben o pompadan 20 lira yakıt alsam nolcak, 1 lt eksik almış olcam.

Shell dede kesiklik yapıodu araba, sanırım pislik vardı yakıtta.

PO ya geçtim rahatım. MArkadan çok öenmli olan bayidir bence.

Erdal Uzunoglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı onat Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Evet arkadaşlar biliyorum konu başlığı biraz değişik oldu ama elimden geldiğince kimseyi zan altında bırakmadan konu açmak istedim.

Benzin ışığı yanan aracıma ümitköy opet şubesinden 20 tl lik benzin aldım. Benzin ışığı yanalı aşağı yukarı 5 km olmuştur. Ardından benzin aldım fakat benzin ışığı sönmedi. Normal şartlarda aynı konumda farklı benzinliklrden aldığımda ibre hareket eder ve ışık sönerdi. Ama zaten antipatimin olduğu bu benzinlikten aldığımda sönmedi. Araçtan araca fark eder, 20 tl lik benzin söndürmez, sizin arabanızda gösterge sorunu vardır gibi akıllar yürütülecek fakat üstüne basa basa söylüyorum, aynı durumda farklı benzinliklerde bu başıma hiç gelmedi. 3 sene önce gene aynı benzinlikte bu sorunu yaşadım. Şikayet ettim. Yapılan inceleme sonunda hatalı bir durum yoktur diye opet yetkilileri geri döndüler. Bugünden sonra asla bir inancım kalmadı o şubeye. Birde üzerine 10 tl daha aldım. 30tl lik benzin en az çeyrek depoya yaklaştırırdı.

Şimdi gelelim derdime. Burda ne gibi bi durum olmuş olabilir ? Benzinlikçiler ne gibi yolsuzluklar yapıyorlar ? Bu o şubenin yaptığı anlamına gelmesede bu soruyu merak ediyorum. Dikkatimi çeken mesela pompadan benzinin çok hızlı aktığı. Rahatsız ederr derecede. Farklı bir opette daha yavaş akıyor benzin. Pompalar aynı. Fark ne ? Bilenler aydınlatırsa çok sevinirim.

benım aracım 20 tl lık benzınle ortalama 70 km ye yakın gıtmekte ancak semtımde bulunan 2 alpet tı ben benzın koymadıgını yakaladım yanımdakı sahıtle beraber

gecen sene 7 lıtrelık bıdonu doldurmasını ıstedım benzıncıden bıdon doldu sayacta 9 kusur lıkte gosterdı fakat bıdon 7 lıtreydı sahıbı oldugu 1 km ılerıdekı dıger alpete gıttım ordakı pompalarda aynı cıktı
    yanı kucuk meblalarda rahat calabılıolar
    benım tahmınım bu pompacıların elınde kartlar var sayaca okuttukları esas ıbnelık o kartlarda

aynı alpet fırmasından bıkac ay once aynı sızın muhabbet aracın ısıgı yandı 20 lıralık koydum benzın 70 km gıtmesı lasım hadı 50 km gıtsın 10 km bıle gıtmedı

bence deponuzu fulleyın daha karda olursunuz ...
    MagicPerformance

PEUGEOT 106 GTI 1997 S16
    34 GZA 29

Ers - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı rebelh Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    benim durum şöle;
    depom full dolduğunda 23.5 lt alıyor ve 320 km gidiyorum opette
    sonra opetten aldığım gazla 280 km gidiyorum totalden fulluyorum bu sefer ondada 22.5 lt alıyor

son depomla bakalım kaç km gidicem ona göre totali sanayi bakanlığına şikayet edebilirim

opette 2.72 totalde 2.63 lpg fiyatı
    sıkıntı bence opette fazla lt veren o.

aslan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aracınıza lpg alırken eğer lpg tankınız tamamen boş ise lpg almadan hemen önce resimde görülen yani lpg nin doldugu o valfi anahtarınızla ileri tikleyerek içindeki havayı boşaltın
    görüceksiniz aracınız daha çok km yapacak
    IMPOSSIBLE IS NOTHING

Erdal Uzunoglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ers Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sıkıntı bence opette fazla lt veren o.
    sıkıntı butun benzıncılerde hepsınde bır hile var ben defalarca yakaladım
    en saglıklısı depoyu fullemek 200 tl ye dolan depo hep 200 e dolar
    depoyu doldurmaya baslamadan once pompadakı arkadasa mutlaka soyleyın aracımın deposu 200 tl ye dolmakta fazla cıkmasın dıe cunkı orada olan ıbnelıgı onlar bılıyor

herkes yolunda
    MagicPerformance

PEUGEOT 106 GTI 1997 S16
    34 GZA 29

chatlaxs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    20 liralık benzini zaten pompayı sokmadan çıkarıyolar
    Trafik & Kasko Sigorta işleri Yapılır

Emre Ekrem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı chatlaxs Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    20 liralık benzini zaten pompayı sokmadan çıkarıyolar
    terkinle doluyor yani, pompacı:depo dol!!! depo:peki abi....hoop doldum
    /// PEUGEOT SPORT
    Undertaker

PSA Brothers

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    6-7 senedir her iki aracıma da ümitköy opet ten benzin alır depoyu doldururum. Hiç bir problem yaşamadım ve/veya hava basıldığını hissetmedim. Günümüz denetim koşullarında hava basmanın da kolay olduğunu düşünmüyorum.

Boost Up - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Evrenoz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bence araç şamandırası ile ilgili sıkıntı var, ya da alma esnasında depodaki mevcut benzinler eş değil.. 6 litre ile çeyrek olması zaten garip, 6 litrede hile ile birşeyler değiştiriliyor ise ibrede görülebilecek kadar major değişiklik yaratmak için %10 değil, en az %30-40lar civarında hile yapmak gerekir ki bu da mantıklı görünmüyor..
    Evren abi atladım ama, kusuruma bakma

Benim anladığım, (yanlışta olabilir tabii) lamba yandıktan az biraz sonra alınmış yakıt, 0 konumunda değil ve yine yanılmıyorsam lamba son 5-6 litre kala yanıyor.

Lamba yandıktan biraz sonra aldım diyince, sanki 6 litrelik yakıtla çeyrek depoa ulaşması zor gözükmüyor
    Alıntı Eray Yümsel Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kemik sesleri eşliğinde gideri var beyler, olur olur bethoven ın 8. senfonisi bile çalınır bunla

onat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bence araç şamandırası ile ilgili sıkıntı var, ya da alma esnasında depodaki mevcut benzinler eş değil.. 6 litre ile çeyrek olması zaten garip, 6 litrede hile ile birşeyler değiştiriliyor ise ibrede görülebilecek kadar major değişiklik yaratmak için %10 değil, en az %30-40lar civarında hile yapmak gerekir ki bu da mantıklı görünmüyor..
    peki bir başka opet şubesi benzini aynı pompa ile daha uzun sürede veriyor olması, bunlarınsa adeta 3-5 sn içinde işlemi bitirmiş olması, şüphelenmemiz gereken birşey değil mi ? resmen ben o pompadan hava geçtiğini hissediyorum yani. o kadar hızlı bir debisi varki tetiğe basar basmaz 10 tl koydu cihaz.
    schumi
    dr.46
    iron tyson
    frank ' the chemist ' zane

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Boost Up Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Evren abi atladım ama, kusuruma bakma

Benim anladığım, (yanlışta olabilir tabii) lamba yandıktan az biraz sonra alınmış yakıt, 0 konumunda değil ve yine yanılmıyorsam lamba son 5-6 litre kala yanıyor.

Lamba yandıktan biraz sonra aldım diyince, sanki 6 litrelik yakıtla çeyrek depoa ulaşması zor gözükmüyor
    aynen doğrudur.
    schumi
    dr.46
    iron tyson

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Her zaman ışık yandığında Kavacık Opet'den 100liralık benzin alıyordum ve 280-300km yol yapıyordum. Son 1 senedir ise benzini sadece Maslak Opet'den alıyorum. Özellikle yaz dönemi 100liralık benzin ile yaptığım km 200-220lere kadar düştü. Bu durumu benzin zamları ve yoğun klima kullanımına bağlarken içime kurt düştü ve 1 aydır Shell veya Bp'den almaya başladım. Trafiğe bağlı olarak ışık yanana kadar 250km'yi rahat görebiliyorum.
    Ortada sahtekarlık var mı yok mu bilmiyorum, belki yakıt kalitesinden kaynaklanan bir sorun, ama Opet'de bir sıkıntı olduğu kesin.

Kutluhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Maslak Opetten alıyodum mazot hiç bir zaman aynı kullanımla aynı yol git gel (ev-okul) bazen full depo 650 bazen 700,710,780,830 civarı km yapıyorum hiç düzeni olmadı hep 30-40 km fark etti bir önceki doldurduğumla, şimdi bu konuşmalardan sonra Maslak Shell'den almaya başladım 900 km ye yakın gider oldu araç kafam çok karışık

Karakuş - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İşe bak resmen dolandırıcılık. Zaten litre fiyatında dünya şampiyonuyuz, onuda eksik alıyoruz!
    Real Cars, Real Roads.

AEM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hava bastıklarını biliyorum '' Eyüp - Rami '' opet te sadece shell ve bp tercih ediyorum Opette sadece arabayı yıkatıyorum
    Zirve hala tek kişilik...
    Adalet bakanı.

gokayy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Anadolu yakasında Bostancı SHELL ve bostancı TOTAL harici biryerden almamaya calısıyorum.İkiside direk firmanın olduğu için sorun olmuyor
    1998 106 XR "sold"

2007 207 GT "sold"

2015 F20 LCi 1.20i

TechTurkey Evrenoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    120 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı onat Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    peki bir başka opet şubesi benzini aynı pompa ile daha uzun sürede veriyor olması, bunlarınsa adeta 3-5 sn içinde işlemi bitirmiş olması, şüphelenmemiz gereken birşey değil mi ? resmen ben o pompadan hava geçtiğini hissediyorum yani. o kadar hızlı bir debisi varki tetiğe basar basmaz 10 tl koydu cihaz.
    10 TL dediğin şey topu topu 2 litre,

Hava yoktur, hile yoktur demiyorum ama söylediğin meblağlar o kadar düşük ki.. 2 litre gayet hızlıca dolabilir. Ya da en yavaş doldurur diğer opet, 1 dakikada dolar.. O kadar farazi doneler sunuyorsunki, somutluğu yok.. Bu kadar vakit harcayacağına, forumda kesinliği asla bilinemeyecek bir çözüm peşinde koşacağına al eline bir bidon, şüphelendiğin pompaya git doldur. Hatalı dolum varsa şikayet et, neye ulaşmaya çalışıyorsun burada? Ooo seni kazıklamışlar desek nolucak? Somut şekilde kanıtlayıp adamların yüzüne vuramadıktan sonra kalacak burada yazı olarak.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    10 TL dediğin şey topu topu 2 litre,

Hava yoktur, hile yoktur demiyorum ama söylediğin meblağlar o kadar düşük ki.. 2 litre gayet hızlıca dolabilir. Ya da en yavaş doldurur diğer opet, 1 dakikada dolar.. O kadar farazi doneler sunuyorsunki, somutluğu yok.. Bu kadar vakit harcayacağına, forumda kesinliği asla bilinemeyecek bir çözüm peşinde koşacağına al eline bir bidon, şüphelendiğin pompaya git doldur. Hatalı dolum varsa şikayet et, neye ulaşmaya çalışıyorsun burada?
    opetin sahibi sensin ya sorayım dedim

neye ulaşmaya çalışıcam allah aşkına ? benzer sorun yaşamış kimler var, nasıl yaşamışlar, adamlar yolsuzluk yapıyorsa neler yapıyorlar ayık olalım mantığında konuyu açtım. kazalı araba sorgusu olduğunda kişiler neye ulaşıyorsa benzer bir amaç var. kaldıki benzer sorun yaşayanlar olması sebebi ile bugün sanayi ve ticaret bakanlığına bi şikayet maili attım. maksat genel olarak bu yani.
    schumi
    dr.46
    iron tyson

r3dkit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ümitköy opetin sahibini tanıyorum gerçekten öyle şeyler yapacak insanlar değil. ama pompacılardan dolayı olan bişeyse kesinlikle yorum yapılamaz. şikayet edin kontroller yapılsın. içiniz rahatlasın.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)