konu sahibi caddy , caravelle demiş herkes hondaya çekmiş konuyu
kimsede dememiş honda ticari araç yapmaya ne zaman başladı diye![]()
konu sahibi caddy , caravelle demiş herkes hondaya çekmiş konuyu
kimsede dememiş honda ticari araç yapmaya ne zaman başladı diye![]()
caddy 6 ileri 200.000 km yi geçti problem yok.
Golf 7 7 ileri 16.000 km de 1 yaşında problem yok
Kendi aracım 7 ileri standart dsg araçlara göre daha yüksek güce sahip 14.000 km 2 yaşında problem yok.Yazdığım km lerin yüksek çoğunluğu ***** istanbul trafiğinde yapıldı.Biraz dikkatli kullanımda birşey olacağını sanmıyorum patinajdan uzak durulsun kafi.
bir de şu 10 sene öncesinin istatistik listesi var, hemen her arıza konusu geçtiğinde bu liste mutlaka öne sürülür. bu listeyi öne süren arkadaş japon'un daha az arıza verdiğini söylemekte sonuna kadar haklıdır ancak unutulan birşeyler var:
-bu liste harbiden çürüdü artık, miadı doldu. bu araştırmanın üzerinden geçen süre içerisinde otomobil dünyası nelerle tanıştı saymakla bitmez. ne elektronik sistemlerle, ne donanımlarla, ne güvenlik veya motor teknolojileriyle... haliyle marka ve modellerin arıza istatistiği de değişti. kimi daha sık servise uğrarken kimi de daha az servise uğrar oldu. o yüzden bu listeyi kambersiz düğün olmaz gibi her konuda öne sürmek artık anlamsız.
-ikincisi, listeye baktığınız zaman sadece mazda'cılar harbiden ortaya çıkıp da "biz vw'den kat be kat daha az arıza olasılığına sahibiz" diyebilir. bunun dışında bi honda'cı; "vw'den çok daha sorunsuzuz" diyemez bu listeye göre. çünkü listede her 100 honda'dan 27'sinin arıza çıkartabileceği saptanmış. vw'de ise her 100 araçtan 40'ı. şimdi bu durum her 100 araçta 13 araç farkediyor ki bu da vw'nin teknolojisinin üstünlüğüne bakarak gayet normal. audi'de bu aradaki fark her 100 araçta 8. çift kavramalı şanzıman, turbo motorlar, yığınla elektronik falan derken haliyle sıkıntı da artıyor.
-öyle bi lanse ediliyor ki forumlarda (sırf aşağıdaki istatistiki bilgilere dayanarak) honda'lar, nissan'lar servis yüzü görmezken; vw'ler, alfa'lar servisten çıkmıyor. birader dayanak olarak gösterdiğin bu listeye göre honda'lar, nissan'lar gayette arıza çıkarabiliyormuş. hatta her 4 honda'dan birisi, her 5 nissan'dan 2'si arıza çıkarır diyor bu liste. hani körü körüne savunmayın, onu diyorum... bakın japonların en tekniği olan subaru listede vw'nin ensesinde, neden? çünkü teknik birşeyler var. çekiş sistemi, boxer'ı vs... dedim ya; yontulmamış kuru bi kalasla son jenerasyon bi mobilya ürünü arasındaki fark kadar fark vardır eski teknolojileri kullanan ile yeni teknolojileri kullananlar arasında. mazda'ya lafım yok, helali hoş olsun adamlara.
1. Mazda %17
2. Mercedes %25
3. Toyota %26
4. Honda %27
5. Mitsubishi %29
6. Volvo %30
7. Nissan %33
8. Fiat %34
9. Audi %35
10.Ford %36
11.BMW %37
12.Peugeot %37
13.Subaru %37
14.Hyundai %38
15.Rover %39
16.Volkswagen %40
son olarak bu arkadaşlar da yalan söylemiyolar herhalde:
. . . audi . . .
Vorsprung durch Technik
servis dışında yapılan tüm yeni seri araçlar sorun çıkartır normaldir artık eskisi gibi istediğin yağı filitreyi takamıyorsun araçlara en büyük sebep bakımdır
Kurt kışı geçirir yediği ayazı unutmaz..
kullanmasını bilene bakımını duzgun yapmasını bilene dikkat edene bence sorun çıkarıcak araç yok diye düşünüyorum dsg nin kusurları var ama okadar buyutulucek bir boyutta değil ama genede çevrede yaşanmış problemleri gorunce insan çekiniyor birde servis parça fiyatları
ben çıkardığı seslerden rahatsız oluyorum mesela o mekanik sesinide kesebilirlerse trafikte çok güzel olur![]()
psn&Live id: onursumer
135
├┼┼╕
246R
Sifir tsi aldik tumseklere yaklastinmi vurma yapiyor vites kucultmuyor 2 sefer servise gitti cozum yok kullanan bir cok insanda ayni problem bence dogus sallamiyor yapilicak illa birseyler vardir ama dogusu biliyisunuz fazla soze gerek yok o konuda.bide surekli honda diyenler yeni modellerden haberleri yok sanirim hepsi ayni halt bmw audi wolkswagen alayi ayni arabaya biniyorum diyen mercedes E kasa alip binicek
Kurt kışı geçirir yediği ayazı unutmaz..
Abi bbakin tamm sorun her markada yasanabilir falan filan ama yepyeni aracta cikipta olabilir falan demeyin allahaskina yemin ediyorum basima gelse ve cozum bulmayip baslarindan salarlarsa medya cagirip bir bidon benzin doker yakarim servisin onunde yakarim. Bir ton para verip aylarca sira bekleyip teneke jantli bos arac alacagim birde ariza ustune ariza yapacak yemezler abi kimse kusura bakmasin
History;
1.6 GLI corolla / 1.6 IES civic / 1.4 IS civic/ 1.6 TDCI focus2 / 1.6 TDCI focus3 / 1.2 TSI Golf7 / 1.4 TSI Leon FRed / 1.6TDI DSG B8 Passat / Audi A3 Sedan 1.6TDI DSG-Golf7 1.6TDI
Fatih abi ben seni bişeylerden anlıyorsun sanardım![]()
madem bizdeki veriler 10yıl evvelki listeler senin yenilerini koymanı isterim sonuçta burası techturkey bilgi paylaşma platformu, birde güzelce okumanı tavsiye ederim en az arıza yapanlar ve çıkardıkları masraflar olarak yaspılıyor bu değerlendirme , yani DSG şanzıman bozuldu yenisi kaç para 7-8lira garantin bittikten sonra 7-8lira şanzımana verirmisin diyor anlıcagın.
senin gibi satırlarca yazmak bize bir bilgi tecrübe kazandırmıyor.sen hikaye anlatıyosun biz gerçekleri.sen audiyi alalı bikaç hafta oldu çokçabuk kronik arızalarını çözmüşssn dur bakalim şöyle ne cabuk vagcı oldun![]()
son 1haftada ben sana 3-4 konu bulurum GTİ yag yakıyor DSG şanzımanım bozuldu yardım diyekaldıki şuanda tartıstıgımız konuda bir VW şikayet başlıgı
)
hiçbir mesajımda honda şöyle böyle yazmadım dakka başı beyni yıkanmıs insanlar gibi hondayı sürüp durmayın VWden bahsediyoruz bendede VW var ama manuel vites)
Kim buldu bilmiyorum ama bugatti veyronda bile dsg tip sanziman var 1001 hp
History;
1.6 GLI corolla / 1.6 IES civic / 1.4 IS civic/ 1.6 TDCI focus2 / 1.6 TDCI focus3 / 1.2 TSI Golf7 / 1.4 TSI Leon FRed / 1.6TDI DSG B8 Passat / Audi A3 Sedan 1.6TDI DSG-Golf7 1.6TDI
1-2 hafta giremedim foruma, Fatih abi ne ara bu kadar VAGcı oldu bilemedim cidden.
37.000kmde şanzıman indiren bi eski kasa Jetta, 28.000de mekatronik bozan Golf 6da bizde var![]()
Bunlar sadece yakın çevrem, babamların galeriye gelenleri saysam ömür biter.
@dragon07; ben hiçbir şey bilmiyorum kardeşim. emin ol sen de vw mühendislerinden daha fazla bilmiyosundur.
bakın ne kadar etiketçi olduğunuzu belli ettiniz hemen ve bana "ne çabuk vag'cı oldun?" dediniz. sırf arıza olayında inandıklarımı söylediğim için. ben bütün otomobillerle ilgilenirim, iyi ya da kötü hepsinde bi güzellik görürüm. dacia'sından bentley'ine... hiçbir milletin ürettiğine de körü körüne bağlanmadım. ingiliz de japon da alman da hatta fransız da kullandım bizzat. neyse...
. . . audi . . .
Vorsprung durch Technik
Bi de dikkat ettim, Fatih abinin bu arkadaşlar yalan söylemiyor diye alıntı yaptığı kişilerin araçlarından birisi zaten önceden bozulmuş ve tamir edilmiş. Tamirden sonra tekrar bozulsa daha büyük ayıp zaten![]()
Dogus madem sallamiyor;
Mekatronik bozulursa tavsiye ediceginiz ozel.servis varmi?
Experience is what you get when you don't get what you want.
forumlardan sürekli fikir alışverişi yaparım ama tamamen forum ortamındakilere güvenmem. forumlarda genelde elemanlar takım tutar gibi tuttuğu firmayı cilalayan sözler sarfederler. (bazen ben de dahil.) o yüzden ulaşabildiğim ne kadar güvenilir eş, dost tanıdık varsa ona müracaat ettim ki sağolsunlar beni kırmadılar. hatırladıklarım şunlar:
-antep acarsan audi teknik şefi, 1 servis çalışanı (detaylı şanzıman arıza kayıtları ve istatistikleri)
-kayseri özsa teknik şefi, 3 servis çalışanı (detaylı şanzıman arıza kayıtları ve istatistikleri)
-ailesi stuttgart'ta ikamet eden ve audi fabrikasında çalışan akrabam (dsg/s-tronic sıkıntıları hakkında uzun uzadıya bilgiler)
-goppingen'de yaşayan ve adac'ın bölge görevlilerinden akrabam (adac verileri ve şanzıman hakkındaki şikayet raporları)
-tam 12 s-tronic/multitronic şanzımana sahip araç kullanıcısı (kullanım deneyimleri vs...)
yolda çevirdiğim ve sıkıntı yaşayıp yaşamadığını sorduğum kullanıcıları saymıyorum...
yani o kadar zaman verdim ki şu şanzıman olayına, abartarak söylediğim o araştırma emeği. bunlar size önemli kaynaklar olarak bi anlam ifade etmeyebilir ama forumlardaki atmasyonculardan daha doğru bilgiler verdiklerinden adım gibi eminim. (sözüm meclisten dışarı, doğru adama lafımız yok.) bu kadar araştırmamın sebebi ise daha önce söylediğim gibi araçta arızasından en çok korktuğum mekanizmanın şanzuman olması.
hani herkes şöyle arızalı böyle arızalı diyor ya; bakın sıkıntı yaşamayan da var diyerek onları göstermek istedim. araya bi tane sıkıntı yaşayan karışmış alıntılardan. hani onca yazdıklarımın içinde "bi açık yakalamış" gibi paylaşman asıl tuhaf olan kardeşim.ayrıca senin yazdığın ve tanık olduğun sıkıntılara da canı gönülden inanıyorum bilesin. çünkü sıkıntı yaşanmıyor değil kardeş. kusursuz birşey yok hayatta. sadece tüm dsg veya s-tronicler sorunlu değil, bunu diyorum sayfalarca...
bakın beyler; vw'yi sevmeme rağmen burada illa ki vw savunuculuğu yapmıyorum körü körüne. sadece bazı (aslen japon hastası olup alman antipatisi duyan) arkadaşların hani hep japon alman'dan üstündür niyetiyle yorum yapmasına karşıyım.
benim için yok vag'cı oldun, yok vug'cu oldun... bunlar hoş laflar değil. tüm marka ve modellerle ayrı ayrı ilgilenir, iyi kötü yanlarını objektif eleştiririm. ha içlerinde audi, mercedes ve porsche'ye karşı ayrı bi sempatim var; o ayrı. bakın zamanında babamdaki passat hakkında yaşadığımız saç baş yolduran gerçekler; yazmaya gelince onu da yazmışım ben. (konu: aldım çok memnunum, aldım çok pişmanım)
. . . audi . . .
Vorsprung durch Technik
Eyvallah, güzel kaynaklara dayandırmışsın topladığın bilgileri.
Kulaktan dolma yerine birebir yaşamış insanlar ile konuşmak her zaman daha doğru zaten, peki görüştüğünüz servis yetkilileri nasıl bir istatistik verdi arıza durumlarıyla ilgili.
DSG'de arıza ile alakalı yorumum şöyle benim, arıza yaşayanda var hiç yaşamayanda var ama olası arıza sonucu eğer garanti falanda yoksa maliyetler çok yüksek olduğu için korkuyor insanlar, o yüzden arıza yaşayan belki yaşamayandan azdır ama yüksek faturalar yüzünden hep dillerde. 2.el DSG şanzımanlı bir araç almam ben mesela olası bir arıza durumunda üzeceği için.
FATİH abi topladığın bilgiler ile makale yazılır yalnız DSG hakkında.![]()
Ex Automobile Service Advisor - New Truck Service Area Manager
yazdım yazdım sildim yineinş senin şanzımanında problem cıkmaz abicim kimsenin aracı arıza cıkartsın istemeyiz kimse parayı sokaktan süpürmüyor güle güle kullanın kimsenin fikrini degiştircek degiliz kazasız belasız günler diliyorum
aldım memnun kaldın yada aldın memnun kalmadıgını zaman göstercek
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)