User Tag List

Sayfa 9/11 İlkİlk ... 7891011 SonSon
208 sonuçtan 153 ile 171 arası

Konu: Volkswagen Otomatik Araba Yapmasın !!!

_Burak_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    konu sahibi caddy , caravelle demiş herkes hondaya çekmiş konuyu
    kimsede dememiş honda ticari araç yapmaya ne zaman başladı diye

SGTI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    caddy 6 ileri 200.000 km yi geçti problem yok.
    Golf 7 7 ileri 16.000 km de 1 yaşında problem yok
    Kendi aracım 7 ileri standart dsg araçlara göre daha yüksek güce sahip 14.000 km 2 yaşında problem yok.Yazdığım km lerin yüksek çoğunluğu ***** istanbul trafiğinde yapıldı.Biraz dikkatli kullanımda birşey olacağını sanmıyorum patinajdan uzak durulsun kafi.

FATİH - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bir de şu 10 sene öncesinin istatistik listesi var, hemen her arıza konusu geçtiğinde bu liste mutlaka öne sürülür. bu listeyi öne süren arkadaş japon'un daha az arıza verdiğini söylemekte sonuna kadar haklıdır ancak unutulan birşeyler var:

-bu liste harbiden çürüdü artık, miadı doldu. bu araştırmanın üzerinden geçen süre içerisinde otomobil dünyası nelerle tanıştı saymakla bitmez. ne elektronik sistemlerle, ne donanımlarla, ne güvenlik veya motor teknolojileriyle... haliyle marka ve modellerin arıza istatistiği de değişti. kimi daha sık servise uğrarken kimi de daha az servise uğrar oldu. o yüzden bu listeyi kambersiz düğün olmaz gibi her konuda öne sürmek artık anlamsız.

-ikincisi, listeye baktığınız zaman sadece mazda'cılar harbiden ortaya çıkıp da "biz vw'den kat be kat daha az arıza olasılığına sahibiz" diyebilir. bunun dışında bi honda'cı; "vw'den çok daha sorunsuzuz" diyemez bu listeye göre. çünkü listede her 100 honda'dan 27'sinin arıza çıkartabileceği saptanmış. vw'de ise her 100 araçtan 40'ı. şimdi bu durum her 100 araçta 13 araç farkediyor ki bu da vw'nin teknolojisinin üstünlüğüne bakarak gayet normal. audi'de bu aradaki fark her 100 araçta 8. çift kavramalı şanzıman, turbo motorlar, yığınla elektronik falan derken haliyle sıkıntı da artıyor.

-öyle bi lanse ediliyor ki forumlarda (sırf aşağıdaki istatistiki bilgilere dayanarak) honda'lar, nissan'lar servis yüzü görmezken; vw'ler, alfa'lar servisten çıkmıyor. birader dayanak olarak gösterdiğin bu listeye göre honda'lar, nissan'lar gayette arıza çıkarabiliyormuş. hatta her 4 honda'dan birisi, her 5 nissan'dan 2'si arıza çıkarır diyor bu liste. hani körü körüne savunmayın, onu diyorum... bakın japonların en tekniği olan subaru listede vw'nin ensesinde, neden? çünkü teknik birşeyler var. çekiş sistemi, boxer'ı vs... dedim ya; yontulmamış kuru bi kalasla son jenerasyon bi mobilya ürünü arasındaki fark kadar fark vardır eski teknolojileri kullanan ile yeni teknolojileri kullananlar arasında. mazda'ya lafım yok, helali hoş olsun adamlara.

1. Mazda %17
    2. Mercedes %25
    3. Toyota %26
    4. Honda %27
    5. Mitsubishi %29
    6. Volvo %30
    7. Nissan %33
    8. Fiat %34
    9. Audi %35
    10.Ford %36
    11.BMW %37
    12.Peugeot %37
    13.Subaru %37
    14.Hyundai %38
    15.Rover %39
    16.Volkswagen %40

son olarak bu arkadaşlar da yalan söylemiyolar herhalde:
    Alıntı romeo_er2 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    152.000 km'de gti'a biniyorum 6 ileri dsg. 250 hp civarı araç. 2005'ten bugüne maşallah 1 kere şanzuman yağı değişimi dışında masrafı sıkıntısı yok. kavrama setine bile gerek yok daha kemik gibi vites geçişleri. ayriyetten 500+ hp'lerde aynı şanzumanla gezen birçok araç var bildiğimiz. şu da bir gerçek ki 7 ilerilerde sıkıntı görülüyor ve kesinlikle değişimlerde ve tamirlerde gerekli özeni doğuş oto göstermediği için müşteriler sıkıntıya düşüyor.
    Alıntı volume81 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2008 jetta 1.4 tsi 122 hp DSG 7 şirket aracım bizden önceki sahibi sadece mekatroniği değiştirmiş onun dışında sürekli şehir içi dur kalk trafikde ömrü geçti arabanın daha 1 kez bile bi yamuğunu görmedim.

önceki şirket aracımda 2008 honda civic elegance'dı onunda bir yamuğunu görmedim ama anlamsız derecede çok yakması beni çileden çıkardı tork yok, bi halt yok. gitmiyor, yakıyor, ayrıca jetta'dan sonra ona binince kamyon'a binmiş gibi hissediyorum.
    Alıntı SGTI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Caddy 6 ileri 200.000 km yi geçti, problem yok.
    Golf 7 7 ileri 16.000 km'de, 1 yaşında, problem yok
    Kendi aracım 7 ileri standart dsg araçlara göre daha yüksek güce sahip 14.000 km, 2 yaşında, problem yok. Yazdığım km'lerin yüksek çoğunluğu ***** istanbul trafiğinde yapıldı. Biraz dikkatli kullanımda birşey olacağını sanmıyorum. Patinajdan uzak durulsun kafi.
    . . . audi . . .
    Vorsprung durch Technik

stlegal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    servis dışında yapılan tüm yeni seri araçlar sorun çıkartır normaldir artık eskisi gibi istediğin yağı filitreyi takamıyorsun araçlara en büyük sebep bakımdır
    Kurt kışı geçirir yediği ayazı unutmaz..

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kullanmasını bilene bakımını duzgun yapmasını bilene dikkat edene bence sorun çıkarıcak araç yok diye düşünüyorum dsg nin kusurları var ama okadar buyutulucek bir boyutta değil ama genede çevrede yaşanmış problemleri gorunce insan çekiniyor birde servis parça fiyatları

ben çıkardığı seslerden rahatsız oluyorum mesela o mekanik sesinide kesebilirlerse trafikte çok güzel olur

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

stlegal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sifir tsi aldik tumseklere yaklastinmi vurma yapiyor vites kucultmuyor 2 sefer servise gitti cozum yok kullanan bir cok insanda ayni problem bence dogus sallamiyor yapilicak illa birseyler vardir ama dogusu biliyisunuz fazla soze gerek yok o konuda.bide surekli honda diyenler yeni modellerden haberleri yok sanirim hepsi ayni halt bmw audi wolkswagen alayi ayni arabaya biniyorum diyen mercedes E kasa alip binicek
    Kurt kışı geçirir yediği ayazı unutmaz..

onn_dear - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abi bbakin tamm sorun her markada yasanabilir falan filan ama yepyeni aracta cikipta olabilir falan demeyin allahaskina yemin ediyorum basima gelse ve cozum bulmayip baslarindan salarlarsa medya cagirip bir bidon benzin doker yakarim servisin onunde yakarim. Bir ton para verip aylarca sira bekleyip teneke jantli bos arac alacagim birde ariza ustune ariza yapacak yemezler abi kimse kusura bakmasin
    History;
    1.6 GLI corolla / 1.6 IES civic / 1.4 IS civic/ 1.6 TDCI focus2 / 1.6 TDCI focus3 / 1.2 TSI Golf7 / 1.4 TSI Leon FRed / 1.6TDI DSG B8 Passat / Audi A3 Sedan 1.6TDI DSG-Golf7 1.6TDI

i-vtec07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    çift kavramalı şanzımanı ilk hangi marka buldu bilen var mı ? google baktımda göremedim

dragon07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Fatih abi ben seni bişeylerden anlıyorsun sanardım

madem bizdeki veriler 10yıl evvelki listeler senin yenilerini koymanı isterim sonuçta burası techturkey bilgi paylaşma platformu, birde güzelce okumanı tavsiye ederim en az arıza yapanlar ve çıkardıkları masraflar olarak yaspılıyor bu değerlendirme , yani DSG şanzıman bozuldu yenisi kaç para 7-8lira garantin bittikten sonra 7-8lira şanzımana verirmisin diyor anlıcagın.

senin gibi satırlarca yazmak bize bir bilgi tecrübe kazandırmıyor.sen hikaye anlatıyosun biz gerçekleri.sen audiyi alalı bikaç hafta oldu çokçabuk kronik arızalarını çözmüşssn dur bakalim şöyle ne cabuk vagcı oldun

son 1haftada ben sana 3-4 konu bulurum GTİ yag yakıyor DSG şanzımanım bozuldu yardım diye kaldıki şuanda tartıstıgımız konuda bir VW şikayet başlıgı )

hiçbir mesajımda honda şöyle böyle yazmadım dakka başı beyni yıkanmıs insanlar gibi hondayı sürüp durmayın VWden bahsediyoruz bendede VW var ama manuel vites )

onn_dear - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kim buldu bilmiyorum ama bugatti veyronda bile dsg tip sanziman var 1001 hp
    History;
    1.6 GLI corolla / 1.6 IES civic / 1.4 IS civic/ 1.6 TDCI focus2 / 1.6 TDCI focus3 / 1.2 TSI Golf7 / 1.4 TSI Leon FRed / 1.6TDI DSG B8 Passat / Audi A3 Sedan 1.6TDI DSG-Golf7 1.6TDI

Uzaklaştırılmış Kullanıcı
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    34 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1-2 hafta giremedim foruma, Fatih abi ne ara bu kadar VAGcı oldu bilemedim cidden.

37.000kmde şanzıman indiren bi eski kasa Jetta, 28.000de mekatronik bozan Golf 6da bizde var

Bunlar sadece yakın çevrem, babamların galeriye gelenleri saysam ömür biter.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @dragon07; ben hiçbir şey bilmiyorum kardeşim. emin ol sen de vw mühendislerinden daha fazla bilmiyosundur.

bakın ne kadar etiketçi olduğunuzu belli ettiniz hemen ve bana "ne çabuk vag'cı oldun?" dediniz. sırf arıza olayında inandıklarımı söylediğim için. ben bütün otomobillerle ilgilenirim, iyi ya da kötü hepsinde bi güzellik görürüm. dacia'sından bentley'ine... hiçbir milletin ürettiğine de körü körüne bağlanmadım. ingiliz de japon da alman da hatta fransız da kullandım bizzat. neyse...
    . . . audi . . .
    Vorsprung durch Technik

Low-Rider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    50 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Alıntı FATİH Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

ben s-tronic'i neredeyse 1 ay araştırdım ettim de öyle aldım. forumlarda, şurada burada ahmet'in mehmet'in lafıyla almadım. araştırdığım kaynakları, sorup soruşturduğum yerleri söylesem şaşarsınız... burada yazılanların çoğu kulaktan dolma, bilmeden etmeden atılan yorumlar. ha s-tronic 10.000 deyince g.tümde patlayacak belki ama bunu siz bilemezsiniz, 150.000 deyip patlamayacağını da bilemezsiniz. yok tsi'lar şu kadar zaman sonra dökülecek, yok dsg'lar yıllar sonra gümleyecek, saçmalamayın.

vw'nin dsg'si çıkalı yıllar oldu ancak araç satış adedi maaşallah her sene artıyor da artıyor. (satılanların çoğunluğunun dsg olduğunu söylememize gerek yok.) adamlar 5 sene içinde otomobil pazarında dünya liderliğini planlıyorlar. ulan vw madem bu kadar can sıkıyor, bu insanoğlu neden ısrarla vw de vw diyor? bunu da düşünün... ben düşündüm, "sorun da çıkarsa teknoloji için çalışıyorlar" cevabını buldum. yani otomobili nasıl daha iyi hale getiririz derdindeler. bu da destek görüyor insanoğlundan. buyurun a3'le gezdireyim sizi. vitesin geçtiğini anlamanız mümkün değil. devir saatinde kadran şak diye inip kalkıyor. bu kadar mı sarsıntısız (0 sarsıntı) bu kadar mı hızlı (saliseler içinde) olur birader...

yıllardır forumlarda japon araçlarının sorunsuzluğu; vw’nin, alfa’nın, fransız’ların sorunlu olduğu yerli yersiz hep söylenir. ben de şunu hep kabul ederim, japon araçları harbiden sorunsuz. derim ki keşke her araç japon gibi kafa ağrıtmasa, keşke her araç japon gibi sorun çıkarmadan yıllarca sahibine hizmet etse ancak bu namümkün. bir de alman/japon savaşı vardır kullanıcılar arasında. bazen düşünürüm; bizim milletin bi kısmı alman, bi kısmı da japon soyundan mı geldi ki devamlı bunun tartışması çıkıyor? herkes tercihini yapmış birader, güle güle kullansın. ben a3’ümle çok mutluyum hamdolsun, kimisi de ahirette iman; dünyada megane diyor. bi diğeri jazz’dan aldığı zevki başka araçta alamıyor vs... ancak bunu milliyet savaşına dökmenin olayı ne aga?

demek istediğim madem birşeylerin savunuculuğunu yapıyosunuz, adam akıllı yapın. ben de bazen bazı konulara balıklama dalarım, sonra pişman olurum. siz olmayın.
    Ben cidden merak ettim araştırdığınız kaynakları, bu kadar iddialı konuştuğunuza göre fabrika içinden dsg baş mühendisi falan ile görüştünüz herhalde. Yanlış anlama tamamen merak ettiğim için soruyorum.

Uzaklaştırılmış Kullanıcı
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    34 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bi de dikkat ettim, Fatih abinin bu arkadaşlar yalan söylemiyor diye alıntı yaptığı kişilerin araçlarından birisi zaten önceden bozulmuş ve tamir edilmiş. Tamirden sonra tekrar bozulsa daha büyük ayıp zaten

tool - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dogus madem sallamiyor;
    Mekatronik bozulursa tavsiye ediceginiz ozel.servis varmi?
    Experience is what you get when you don't get what you want.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Low-Rider Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben cidden merak ettim araştırdığınız kaynakları, bu kadar iddialı konuştuğunuza göre fabrika içinden dsg baş mühendisi falan ile görüştünüz herhalde. Yanlış anlama tamamen merak ettiğim için soruyorum.
    forumlardan sürekli fikir alışverişi yaparım ama tamamen forum ortamındakilere güvenmem. forumlarda genelde elemanlar takım tutar gibi tuttuğu firmayı cilalayan sözler sarfederler. (bazen ben de dahil.) o yüzden ulaşabildiğim ne kadar güvenilir eş, dost tanıdık varsa ona müracaat ettim ki sağolsunlar beni kırmadılar. hatırladıklarım şunlar:

-antep acarsan audi teknik şefi, 1 servis çalışanı (detaylı şanzıman arıza kayıtları ve istatistikleri)
    -kayseri özsa teknik şefi, 3 servis çalışanı (detaylı şanzıman arıza kayıtları ve istatistikleri)
    -ailesi stuttgart'ta ikamet eden ve audi fabrikasında çalışan akrabam (dsg/s-tronic sıkıntıları hakkında uzun uzadıya bilgiler)
    -goppingen'de yaşayan ve adac'ın bölge görevlilerinden akrabam (adac verileri ve şanzıman hakkındaki şikayet raporları)
    -tam 12 s-tronic/multitronic şanzımana sahip araç kullanıcısı (kullanım deneyimleri vs...)
    yolda çevirdiğim ve sıkıntı yaşayıp yaşamadığını sorduğum kullanıcıları saymıyorum...

yani o kadar zaman verdim ki şu şanzıman olayına, abartarak söylediğim o araştırma emeği. bunlar size önemli kaynaklar olarak bi anlam ifade etmeyebilir ama forumlardaki atmasyonculardan daha doğru bilgiler verdiklerinden adım gibi eminim. (sözüm meclisten dışarı, doğru adama lafımız yok.) bu kadar araştırmamın sebebi ise daha önce söylediğim gibi araçta arızasından en çok korktuğum mekanizmanın şanzuman olması.

Alıntı Nightfish Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bir de dikkat ettim, Fatih abinin bu arkadaşlar yalan söylemiyor diye alıntı yaptığı kişilerin araçlarından birisi zaten önceden bozulmuş ve tamir edilmiş. Tamirden sonra tekrar bozulsa daha büyük ayıp zaten.
    hani herkes şöyle arızalı böyle arızalı diyor ya; bakın sıkıntı yaşamayan da var diyerek onları göstermek istedim. araya bi tane sıkıntı yaşayan karışmış alıntılardan. hani onca yazdıklarımın içinde "bi açık yakalamış" gibi paylaşman asıl tuhaf olan kardeşim. ayrıca senin yazdığın ve tanık olduğun sıkıntılara da canı gönülden inanıyorum bilesin. çünkü sıkıntı yaşanmıyor değil kardeş. kusursuz birşey yok hayatta. sadece tüm dsg veya s-tronicler sorunlu değil, bunu diyorum sayfalarca...

bakın beyler; vw'yi sevmeme rağmen burada illa ki vw savunuculuğu yapmıyorum körü körüne. sadece bazı (aslen japon hastası olup alman antipatisi duyan) arkadaşların hani hep japon alman'dan üstündür niyetiyle yorum yapmasına karşıyım.

benim için yok vag'cı oldun, yok vug'cu oldun... bunlar hoş laflar değil. tüm marka ve modellerle ayrı ayrı ilgilenir, iyi kötü yanlarını objektif eleştiririm. ha içlerinde audi, mercedes ve porsche'ye karşı ayrı bi sempatim var; o ayrı. bakın zamanında babamdaki passat hakkında yaşadığımız saç baş yolduran gerçekler; yazmaya gelince onu da yazmışım ben. (konu: aldım çok memnunum, aldım çok pişmanım)

Alıntı FATİH Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    5 yıl önce almanya'dan getirilmiş, 3 yıldır da babamın sahip olduğu araç ile yaşadığımız sorun ve olumsuzluklar:

1998 passat 1.6 trendline 102 hp otomatik (185.000 km'de ve atiker lpg sistemli)
    -yağ yakmadan dolayı motor komple revizyona uğradı. (1.500 tl)
    -aynı dönemin sonunda şanzıman gitti, o da revizyona uğradı. (1.000 tl)
    -devamlı akü yiyordu, elektrik tesisatı da revizyona uğradı. (250 tl)
    -arada bi çalışmaz, 2-3 defa marş ister.
    -4 kişi+100 kg yük ile rampalarda ciddi çekiş sorunları var.
    -şanzıman çoğu zaman doğru devri yakalayamıyo ve gerçekten saçmalıyo.
    -kapı içlerinden tıkırtılar geliyo ve orijinal teyp (blaupunkt) darbelerde ses kesiyo.
    -torpido açma kulpu elimizde kaldı kaput açma pimi de yerinden çıkmıştı bi ara.
    -en boş donanım seviyesi olduğundan mıdır nedir (klima dahi yok) gerçek vw kalitesi yok iç mekanda.

çok seviyorum vw'yi, bir daha volkswagen'e bineriz ama bu kasa passat'a değil.
    . . . audi . . .
    Vorsprung durch Technik

Low-Rider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    50 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Eyvallah, güzel kaynaklara dayandırmışsın topladığın bilgileri.

Kulaktan dolma yerine birebir yaşamış insanlar ile konuşmak her zaman daha doğru zaten, peki görüştüğünüz servis yetkilileri nasıl bir istatistik verdi arıza durumlarıyla ilgili.

DSG'de arıza ile alakalı yorumum şöyle benim, arıza yaşayanda var hiç yaşamayanda var ama olası arıza sonucu eğer garanti falanda yoksa maliyetler çok yüksek olduğu için korkuyor insanlar, o yüzden arıza yaşayan belki yaşamayandan azdır ama yüksek faturalar yüzünden hep dillerde. 2.el DSG şanzımanlı bir araç almam ben mesela olası bir arıza durumunda üzeceği için.

bilalMW - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    FATİH abi topladığın bilgiler ile makale yazılır yalnız DSG hakkında.
    Ex Automobile Service Advisor - New Truck Service Area Manager

dragon07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yazdım yazdım sildim yine inş senin şanzımanında problem cıkmaz abicim kimsenin aracı arıza cıkartsın istemeyiz kimse parayı sokaktan süpürmüyor güle güle kullanın kimsenin fikrini degiştircek degiliz kazasız belasız günler diliyorum

aldım memnun kaldın yada aldın memnun kalmadıgını zaman göstercek

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)