Ben yapiyorum kardesim 7. gunum bugun.
Agir ama faydali diye dusunuyorum, misal daha once 2 sinavdan fazlasini cekemeyen ben, simdi 6 sinav cekebiliyorum 1 haftada bu etkiyi gormek bile yeterli geldi bana...
p90x i hakkıyla yapabilirseniz ne ala :) , çok güzel program..
p90x nedır acıklarmsınz?
Ilk bir hafta yapmaya calistim eksik eksik oldu ama yapacak bisey yok onlari bu 7 gune saymadim, bu pazartesiden itibaren basladim tekrar tama yakin yapiyorum hakkini veriyorum yani... :)
P90x evde fitness programi genel anlamda vucutta sikilasma ve kaslari %100 verimle kullanabilme etkisi kaslardan tam verim alabilme durumu var.
Amerikan temelli bi programdir ve ilk piyasaya cikma amaci fast foodla tamamen sagliksizlasan Amerikan neslini 90 gunde ve gunde 60-75 dakika sure ayirmakla daha fit vucuda ulastirmaktir.
Ben internetten temin ettim 85 tlye.
Baska sorunuz varsa yardimci olmaya calisirim ben faydali buluyorum sahsen fayadasini da gordum onceden 2 sinavdan fazla cekemezdim hayatimda arka arkaya 3 sinav cekemedim hic su an baslayali 1 hafta oldu ve 6 sinav cekebiliyorum.
malesef sigara kullanıyorum uzun süredir.
p90x programına 2 kere başladım 2sinde de ilk gün sonunda bıraktım, sigara içiyorsanız kalp krizi geçirtir adama o program.
1 hafta gerektiği gibi yapayım dedim, düzene de oturttum, artık göğsü zorlama olayı da kalmamıştı, 1000 türlü olay oldu devam edemedim. bu aralar ya tekrar başlayacağım ya da kaldığım yerden devam edeceğim programa.
program baya ağır, 30 şınav çok rahat çekebiliyorum, hatta videodakilerden önde gidiyorum başlarda, ama 30. dakikaya doğru baktım kolumu kaldıramaz hale geliyorum, set halinde çalışayım dedim ve 15lik setlerden yapıyorum programları.
Bende o 30luk setleri yapamiyorum ki abi adam kendi diyo zaten quality over quantity yani dogru formda az hareket etmek yamuk yumuk cok hareket etmekten iyidir diye ben de daha 30lari goremiyorum ama devam ediyoruz 20lerdeyim 1 ay sonunda 30lara ulasabilicem diye dusunuyorum...
Benim de haftaya vizeler giriyo olumune ders calismam gerekicek ama birakmamayi dusunuyorum...
bizim hoca ile temel programdan sonra konuştum aslında. hocam 3 bölge zorlar 2 ile devam edelim diye. hocam şunu dedi.
temelden sonra 3 lü gruplar şeklinde 2 program devam et 2 ay sonrasında 2 bölge ile 3 program şekline döneriz dedi. level 1 temel program level 2 3lü kas grupları level 3 ise 2li kas grupları şeklinde. ben de peki dedim.
evet idman bayağı zorlu geçiyor. ama cumartesi günü gibi zorlandığım başka bi gün hatrlamıyorum. bench in son setinde son tekrarda bar hariç 40kg olmasına rağmen ciddi ciddi zorladı :D
kollarım aynen dediğin gibi titriyordu neredeyse. verimli geçtiğine inanıyorum
2-2 buçuk aylık aradan sonra bugün yeniden başlıyorum.
bu kış doğal yoldan (roidsiz) hardcore bulk yapacağım
beslenme programımı buna göre düzenledim
sabah kahvaltı : 4 yumurta +200 gr piliç jambon+1 dilim tam tahıllı buğday ekmeği.
saat 10:00 kendi yaptığım protein bar 30gr protein - 60 gr karbo
saat 11:30 1 porsiyon amix beef protein + 4 adet amino growth v12 çiğnenebilir tablet
saat 12:00 -13:00 idman
13:00 1 porsiyon amix beef protein + 4 adet amino growth v12 çiğnenebilir tablet
saat 14:00 100 gr tavuk 1 büyük kase makarna
saat 16:00 kendi yaptığım protein bar 30gr protein - 60 gr karbo
saat 19:00 150gr tavuk ile salata.
sporu bırakmadan önce 2 ay definasyon yapmıştım. sonra bazı özel sebepler ve koşuşturmalarımdan dolayı sporu bıraktım ee tabi haliyle küçüldük.
idman programım da
1. göğüs biceps
bar ile bench press 8-10-12
incline db pres 8-10- 12
butterfly 8-10-12
ayakar yerde bench üzerinde şınav (alt göğüs için) 3x10
barbell curl 8-10-12
ayakta db curl 8-10-12
hammer curl 8-10-12
2. gün cardiyo - karın
3. sırt -triceps
good morning 3x12
lat pull down geniş tutuş gögüse 8-10-12
barbell row 8-10-12
db row 3x8
push down 8-10-12
ters tutuş push down 8-10-12
skullcrusher 8-10-12
4. gün off
5. gün bacak - omuz
leg press/calf press 3x12
leg extansion 3x12
leg curl 3x10
omuz press 8-10-12
lateral raises 8-10-12
rear lateral raises 8-10-12
bu kış kullanacağım supplementler
amix beef
php aminogrowth v12
1.mr powder (bunu temin etmedim) ( amix in içinde de creatin vs olduğu için kararsızım)
p90x ağır gelebilir. p90 ı araştırın.
Konuya bodoslama daldım :D
1.76 boy 52 kg yum.
Bana kilo alıp almamam konusunda ankarada önerebileceğiniz bi doktor varmı arkadaşlar?
arkadaşlar aşağıdaki linki kesinlikle okuyunuz. ciddi faydalı bilgiler mevcut bence. kilo alımı ve aynı zamanda kilo vermek konusunda da güzel bilgiler var o konuda. özellikle coyote nickli eleman güzel yazmış.
Günlük Kaç Gram Karbonhidrat Alıyorsunuz??? | BodyForumTR Vücut Geliştirme Forumu