92.5 dan 79 a gelene kadar protein aðýrlýklý beslendim, karbonhidrat yok denecek kadar azdý. belki bir kepekli makarna,pirinç veya pýrasa, biber dolmasý gibi sebzeler. bunun sýkýntýsý tabi kabýzlýk olarak yansýyor. bunuda doktor tavsiyesi ile kuru kayýsý,kuru incir,kuru erik gibi ek besinler ve bol su ile giderdim. ayrýca hergün mutlaka 2 bardak yeþil çay içtim hala içiyorum. Aslýnda benim yaptýðým tam bir protein diyeti idi. yað olarak tereyaðý ve zeytinyaðý. sýfýr þeker ve beyaz un. Sadece çavdar ekmeði, bol yoðurt ve süt.
Þimdi ise %50 karbonhidrat %50 protein alýyorum, antreman günleri biraz daha yoðun protein. Ama kompleks karbonhidratlarý tercih ediyorum. bu arada buðday ruþeymi tavsiye derim arkadaþlar araþtýrýn. daha önce konusu geçti mi bilmiyorum. hazýr bahsetmiþken linkte atayým
Bu
Aslýna Spora Gittiðim 1 günümü yazayým
Sabah
- 3 yumurta (2 beyaz 1 tam)
- Çavdar ekmeðinde beyaz peynirli tost veya çavdar ekmeði arasý fýstýk ezmesi
- Bir Kutu Light Süt+bir çorba kaþýðý buðday ruþeymi katýyorum
Ara Öðün
- Yeþil Çay
- Çið Badem,antep fýstýðý veya fýndýk
Öðlen
- Bulgur Pilavý/Makarna
- Et,Balýk,Tavuk (herhangi birisi) þirket menüsü haftalýk açýklanýyor takip ediyorum,spor günüme bunlardan biri denk gelmezse evden ton balýðý götürüyorum. sevdiðim bir sebze varsa onuda yiyorum.
- Bir büyük kase Yoðurt
- meyve
Ara Öðün
- kuru kayýsý,incir/erik bol su
- Yeþil Çay
Akþam
- Et,Ton Balýðý(160gr z.yaðlý),tavuk yiyebildiðim kadar yiyorum ölçü yok.
- Salata
- Yoðurt+buðday Ruþeymi
- Yatarken mutlaka büyük bardak bir süt
Spora gitmediðim günler bu kadar yoðun yemiyorum. tabi bunu her zaman hakký ile yapamýyorum. ama elimden geldiðince bozmuyorum, bazen oluyor spor günümde akþam sebze yiyorum. Genel hatlarý böyle
**2 günde 1 c vitamini,3 günde 1 multi minerali içiyorum
**Spordan 15 dk önce bcaa,spordan sonra protein tozu+5gr kreatin. off günlerde supplement almýyorum.