sınırsız sushiye gidicez hee ona göre iyi hazırlan idmanlara başla adamları batırmadan kalkmak yok :D
1.78cm 26 yaş 99.5kg biriyim. P90x yada tempolu yürüyüş şeklinde kilo vermek istiyorum. Beslenme konusunda protein diyeti yapmak istiyorum. Liste paylaşacak olan varmı? Birde püf nokta neler olmalı, netten okuduğum kadarıyla yemekten 1 saat sonra spor, spordan 1 saat yemek yememek, tuz, şeker, un, yağ, çikolata yasak.
Bilmem gereken başka varmı?
Spordan en az 1.5 saat önce yemek yiyceksin; spordan sonrada en geç 1 saat sonra yemek yiyeceksin.
Yediğin besinler saf protein ve saf karbonhidrat olmalı. Yağ, tuz ve şeker içermemeli.
Sporda insan kas yakar ve kaslar yıkıma geçer. Buda katabolik dönemdir. Ne kadar çabuk yerse o kadar çabuk anabolik yani yapıcı döneme geçersin. Yağ yakacam diye geç yerseniz kasda yakarsınız. Asıl olay kasları koruyup yağları yakabilmekte.
Limon tabii ama nar ekşisinde şeker olabilir.
Tuz harici şeker içermeyen her türlü baharatı bol bol alabilirsin faydalıda bir çoğu.
En önemli olayda günde en az 3 lt su iç her allahın günü bunu es geçme. Çünkü erittiğin yağlar ve ödemler işeyerek çıkar kardeşim. Böbrekleri bol bol temizleki suyla rahat rahat çalışsın.
Mesajları temizledim. Roid önerisi isteyemezsiniz ve en önemlisi veremezsiniz.
Tekrarında ban var panpalar lütfen. Biz doktor değiliz kimseye şunu kullan bunu kullan diyemeyiz.
Doğal olarak hiç kimsede bize doktormuşuz gibi soru soramaz.
marketlerde satılan konserve mısırlar kilo yaparmı..antreman sonrası ton balığı kuru kuru gitmiyo diye yanında mısırda yiyorum sudan geçirip süzüyorum ama yine karbo olarak yağlandırırmı ? yani yemeye devammı yoksa yemiyimmi?
Arkadaşlar ara sıra bu konuya uğruyorum fakat genelde kilo verme ve fazlalıkları kasa dönüştürme çabası ağırlıklı, ben kilo almak istiyorum acaba uygun konuda mıyım bana yol gösterseniz :)
Beslenmede cok kasmaya gerek yok sabah kahvaltisinda 2-3 tane yumurta olabilir haslanmis. Sadece bir tanesinin sarisini yiyebilirsn. Yagsiz peynir zeytin ufak dikim bi ekmek ilk gunlerde pek kesmez ama alistikca doyuma eristirir.
Ara ogunlerde yogurt tavsiye ederim. Ekmek kesilmeli aksam yemeklerdnden yagsiz olanlari kararinda yiyebilirsin tavuk, firin balik, sebze yemekleri, yagsiz salata vs kisacasi proteinsel. Lor peynirini kasiklayabilirsin :)
Duzenli spor ayrica. Ben zamaninda 3 kilo vermek icin 20 gun denedim bu dediklerimi 5 kilo vermistim. Her iksinde ac tartildim.
Simdide 2 kilo alsam fena olmaz aslinda :) zor degil kolay gelsin
Spordan dediğiniz gibi Brad Pitt gibi vücut beklemiyorum tabiki farkındayım 1-2 ayda hemen bişeyleri olmayacağının fakat hani hiç mi bişey değişmez :D Tek hissettiğim spor yaptığım günden sonra sabahları daha rahat daha dinç uyanıyorum bu kadar :) 3 kg verdiğimi söylemiştim bunun yağ mı yoksa vücuttaki su mu olduğunu bilemiyorum benim sorunum biraz çalıştığım programla alakalıydı dün miniks-Ahmet abinin eğitmen olan bir arkadaşının yanına gittim bu programla zaten ileri değil geri gidersin 50 dk cardio'dan sonra ağırlık çalışılmaz aynı zamanda hergün mide,bel çalışmanı istemiş buda yanlış dedi yeni bir program hazırladı ki yeni hazırladığı program aklıma daha çok yattı bakalım artık önümüzdeki ay içerisinde durum nasıl olacak :soru:
Antremanı programdaki sıraya göre yapmam isteniyordu 50 dk cardio sonrası aletler yaklaşık toplamda 1.45 falan sürüyodu. Yeni hazırlanan programımda daha çok alet daha az cardio var. Antreman sonrası yemek yemiyorum 1 saat öncesinden yiyip antremana geçiyorum. Bakalım inşallah daha iyi verim alıcam.
Yeni program ;
http://img42.imageshack.us/img42/821/l49c.jpg
Değerler;
http://img7.imageshack.us/img7/8260/jr9q.jpg
Artık sadece hafta içi antreman yapıcam,
1. Gün : Göğüs , Biceps , Sırt , Bel-Mide
2. Gün : Omuz , Triceps , Bacak
3. Gün : Cardio , Bel-Mide
4. Gün : Göğüs , Biceps , Sırt
5. Gün : Omuz , Triceps , Bacak
3. gün hariç her gün antreman öncesi 15 dk bisiklet sonrasıda 25 dakika yürüyüş.
Ben 93 diye seviniyodum dün tekrar tartıldım spora ara vermediğim dikkat ettiğim halde 95 olmuşum :D
vücüt yağ oranı nasıl ölçülüyo ?
1.82 88kg kaçtır benim tahmini yağ oranım :)