ahmetgurlek Nickli Üyeden Alıntı
genelde benzer şeyler yazılmış ama atlanılan bazı noktalar var
1- yaşım 35, 25 yaşındaki metabolizmayla aynı değil
2- annem ve babam obezite derecesinde kilolu insanlar. genetik mirasım kabus gibi. günde sadece 3 öğün yemek yiyerek 10 günde 7-8 kilo alabiliyorum. benzer şekilde 5 günde 5 kilo da verebiliyorum ama aç kalarak. abim endokrin profesörü yani profesyonel destek de aldım bu konuda. kan ve hormon değerlerim normal, ama genetikle birlikte binlerce parametre varmış kiloyla ilgili o nedenle naturel yollardan yapabileceğim fazla bir şey yok. (hardcore tıbbi müdahaleler hariç)
3- 2 yılda 35 kilo vermiş birisiyim, yani asıl derdim kilo vermek değil. istesem 2 ayda 10 kilo daha verebilirim. ama ne kolumu kaldıracak halim kalır ne de kasım. normal beslenmeye döndüğümde de asla koruyamıyorum zaten, bumerang gibiyim aynen geri alıyorum. bakın normal beslenme diyorum. akşam tavuk yanında salata yiyim kilo alıyorum hem de 2 haftada 5-10 kilo alıyorum. böyle bi bünyem var.
4- beslenme düzeni olarak sabah 8.00- akşam 19.00 yoğun çalışan biri için elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum. sıfıra yakın karbonhidrat, sıfır tatlı, sıfır hamur işi, sıfır ekmek. kuru kayısı ve eti form ile günde 2 tane de ara öğün yapmaya çalışıyorum. sabah 2 haşlanmış yumurta, 1 dilim kızarmış kepekli ekmek ve 1 parça peynir yiyorum. öğlen yemekhanede yemek zorundayım, makarna veya pilav almadığım için ana yemek ve salata veya zeytinyağlı almak zorundayım. günlük aldığım kalori 1500 ü asla geçmiyor, makinada 2300 kalori yakıyor gözüküyorum, ona rağmen bazı günler kilomu korumak bi yana, kilo alıyorum. o nedenle akşam yemeği yemediğim dahi oluyor.
5- program olarak hocalar ne yazdıysa onu uyguluyorum. haftada 4 gün ayrı kas grubu, 3 gün 1 saat kardiyo da var, bacak günü yok. program doğrudur yanlıştır bir şey diyemem, verileni harfiyen uyguluyorum.
5- uyku düzeni olarak buradakilerin % 99 undan daha iyiyimdir. 9 yıllık evliyim, gece gezmelerim 1 elin parmağını geçmez. 2 küçük çocuğumuz var. her gece tavuk gibi 9.30 da yatarız, sabah 6.30-7.00 gibi kalkarız. yani öyle düzenli uyu, düzenli beslen her şey güllük gülistanlık olacak benim için geçerli değil maalesef. herkes bu konuda şanslı doğmuyor maalesef. ben genetiğimle savaş halindeyim, o yüzden ekmek kırıntısı kadar ilave bir katkı benim için altın değerinde