User Tag List

Sayfa 252/326 İlkİlk ... 152202242250251252253254262302 ... SonSon
6190 sonuçtan 4.770 ile 4.788 arası

Konu: Vucut Geliştirme / Fitness / Sağlıklı yaşam / Kilo verme / Kilo alma

onat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Absyrtos Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kahvaltı önemli öğün sebebi ise "Sabahları vücudun insüline en hassas olduğu zaman dilimidir. İnsülin ise en anabolik hormonlardan biridir. Sabah alınan karbonhidrat hemen vücudun insülin oranını artırır ve hücrelerin büyümesini sağlar. Bu sebeple uyandıktan sonra saatlerce aç kalıyorsanız, kilo almanız çok zorlaşabilir. "

4 saat ise günlük almanız gereken kaloriyi bir öğünde de alabilirsiniz veya ara ara yiyerek de.
    Alıntı omerce Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hocam konu ile ilgili yeteri kadar bilgin olmamasına rağmen yinede sivri yorumlar yapmışsın. Sana birkaç örnek vereyim konuyu anlaman için.

Sporcular diyorsun çantalarında öğünlerini taşıyor. Benim tanıdığım sporcular bi oturuşta (bir öğünde) yaklaşık 500-600gr pirinç, 400 gr et yiyor. Mantık olarak hesaplayalım. Adam günde 6 öğün yiyorsa bi oturuşta nerdeyse 3kg pirinç 2kg dan fazla et yemesi gerekir. Sence bunu bir insan evladı yapabilir mi? Sporcular fazla yemek yiyemeyecekleri için öğün yaparlar. -ki bu konuda ısrarcı olan kai green vardı. Adam bağırsak hastalığı geçirince öğünleri arttırdı.

Diğer taraftan aşağıda bir kaç cevap gördüm ancak sana hamburger yeme şampiyonasından bahsedeyim. Adam 1 hafta sıkı diyet yapıyor sonrasında 20-30 hamburger yiyor ve hala fit bir vücudu olabiliyor. Senin 1 günde alman gereken kaloriyi 1 haftaya bölüyor. yani haftada alman gereken kalori 10.000 diyelim. hamburger yediğinde alacağın kal. 8.000 ise diğer 6 güne 2.000 kalori ile beslenirsen diyetinde hiç birşey değişmiyor.

Bu diyeti ramazan aylarında bizde yapıyoruz. ee o kadar saat aç kalıyorsun yemek yok içmek yok ama almamız gereken günlük kalori ihtiyacı var?? Ne yapalım yani aç aç takılalım mı? Mecburen iftar-sahur arası gün içinde alman gereken kalorileri alıyorsun

Sağlıklı mı tarafı tartışılır ancak olmaz diye bir şey yok. Son olarak ben tek öğünde de alabilirsin öğünlere de bölebilirsin dedim. Böyle yap demedim. Herkesin işi var gücü var. Benim bile bazen 2 öğün 1 arada yapmam gereken zamanlar oluyor.

Ayrıca diyet derken kilo almak ve kilo vermek farklı konular. Ben kilo alması için yazdım. Kilo vereceğim deseydi çok daha farklı bir öneride bulunurdum.
    yukarda kalın yazılan kısımda ne dediğin ortada. ben konuyu anlamıyor değilim. gayet iyi anlıyorumda yanlış geliyor. nitekim sağlıksız olduğunu kendinde belirtmişsin.

2. kalın olan kısımda ise 1 öğünde 3 kg pirinç 2 kg et yenmez demişsin. bende onu diyorum. vücudun ihtiyacı olan besin 3 kg karbo 2 kg protein ise, bahsettiğiniz beslenme şekli n kadar mantıklı ? bu adama ihtiyacı olanı 1 öğünde yiyebilirsin diyor program. ben detaylıca araştırdım. haftada 6 gün hergün çift idman yapıyorum nasıl olucak bu iş ? bahsedilen 24 saatte akşam 8 de olan programı uygularsam, bu beslenme şekliyle nasıl idman yapıcam ? uygulayanlar bile demiş bu beslenme şekliyle ağır idman rutini olanlar yapamaz diye.
    schumi
    dr.46
    iron tyson
    frank ' the chemist ' zane

omerce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı onat Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yukarda kalın yazılan kısımda ne dediğin ortada. ben konuyu anlamıyor değilim. gayet iyi anlıyorumda yanlış geliyor. nitekim sağlıksız olduğunu kendinde belirtmişsin.

2. kalın olan kısımda ise 1 öğünde 3 kg pirinç 2 kg et yenmez demişsin. bende onu diyorum. vücudun ihtiyacı olan besin 3 kg karbo 2 kg protein ise, bahsettiğiniz beslenme şekli n kadar mantıklı ? bu adama ihtiyacı olanı 1 öğünde yiyebilirsin diyor program. ben detaylıca araştırdım. haftada 6 gün hergün çift idman yapıyorum nasıl olucak bu iş ? bahsedilen 24 saatte akşam 8 de olan programı uygularsam, bu beslenme şekliyle nasıl idman yapıcam ? uygulayanlar bile demiş bu beslenme şekliyle ağır idman rutini olanlar yapamaz diye.
    Bak şimdi sen kendine göre düşünerek yapılamaz diyorsun. Ben yaparsın yapamazsın kısmında değilim. Sağlıksız da demedim sağlık kısmı tartışılır dedim. Aslında farklı şeyler söylemiyoruz ben sonradan yazdıklarını geç gördüğüm için böyle bir cevap yazdım sonradan yazdığını okusaydım yazmazdım zaten.
    instagram.com/omersaglm

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bak sen diyorsnki iftar sahur arasına bölüyorum diyorsun. bu zaten bahsedilen diyetin 16-8 programına uyuyor, sadece saatleri farklı. sende iftardan sahura kaç saat var ise o arada yemen gerekenleri bölerek vas yiyorsun bunda sorun yok, tipik oruç rutini. ama 24 saatte sadece akşam 8 de yeme rutini çok yanlış BENCE. benim kilom 84, kilo başı 2-3 gr arası protein 4-5 gr gibi karbo alıyorum diyelim. bu demek oluyorki 168-252 gr protein, 336-420gr karbo alıyorum günde. bu sistem diyorki 24 saatte sadece akşam 8 de yiyeceksin. tek öğün yani. 250 gr protein demek 1 kg tavuk demek. 1 öğünde 1 kg tavuk yiyeceksin diyor bu sistem. ben mi yanlış anlıyorum ? ben mi yanlış okuyorum ?
    schumi
    dr.46
    iron tyson

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bak sen diyorsnki iftar sahur arasına bölüyorum diyorsun. bu zaten bahsedilen diyetin 16-8 programına uyuyor, sadece saatleri farklı. sende iftardan sahura kaç saat var ise o arada yemen gerekenleri bölerek vas yiyorsun bunda sorun yok, tipik oruç rutini. ama 24 saatte sadece akşam 8 de yeme rutini çok yanlış BENCE. benim kilom 84, kilo başı 2-3 gr arası protein 4-5 gr gibi karbo alıyorum diyelim. bu demek oluyorki 168-252 gr protein, 336-420gr karbo alıyorum günde. bu sistem diyorki 24 saatte sadece akşam 8 de yiyeceksin. tek öğün yani. 250 gr protein demek 1 kg tavuk demek. 1 öğünde 1 kg tavuk yiyeceksin diyor bu sistem. ben mi yanlış anlıyorum ? ben mi yanlış okuyorum ?
    Hocam o konu nereden çıktı ya 24 saatte 1 yemek yemek tabi ki mantıksız olacaktır. Sen 24 saatte 1 kere bile yesek yeter mantığını savunuyorum sandın herhalde. Ben böyle birşey demedim. Kahvaltı önemli diğer öğünler sana kalmış dedim. Hatta sonrasında iftar-sahur örneğini verdim. 2 öğünde gün içinde almam gerekenleri alıyorum diye verdim o örneği Bu bile sürekli yapılabilecek birşey değildir. Hatta öncesinde de sporculardan ve tek seferde yiyebilecekleri öğünleri neden böldüklerinden bahsettim.

Konu karıştı aynı şeyleri yazıyoruz anlaşamadık
    instagram.com/omersaglm

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hocam o konu nereden çıktı ya 24 saatte 1 yemek yemek tabi ki mantıksız olacaktır. Sen 24 saatte 1 kere bile yesek yeter mantığını savunuyorum sandın herhalde. Ben böyle birşey demedim. Kahvaltı önemli diğer öğünler sana kalmış dedim. Hatta sonrasında iftar-sahur örneğini verdim. 2 öğünde gün içinde almam gerekenleri alıyorum diye verdim o örneği Bu bile sürekli yapılabilecek birşey değildir. Hatta öncesinde de sporculardan ve tek seferde yiyebilecekleri öğünleri neden böldüklerinden bahsettim.

Konu karıştı aynı şeyleri yazıyoruz anlaşamadık
    absyrtos nickli arkadaşa yazıyordum ben, sen de cevaplayınca sana da yazdm karıştı gitti olay. hatta bak bu bahsedilen kısa ismi if adlı programda sabah kahvaltısı bile yok. yani adam bulk yapıyor olsa ki artık bulkta eskide kaldı,sabah kahvaltısız bulk yapacak. yumurtasız, yulafsız, bulk mı olur.
    schumi
    dr.46
    iron tyson

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    absyrtos nickli arkadaşa yazıyordum ben, sen de cevaplayınca sana da yazdm karıştı gitti olay. hatta bak bu bahsedilen kısa ismi if adlı programda sabah kahvaltısı bile yok. yani adam bulk yapıyor olsa ki artık bulkta eskide kaldı,sabah kahvaltısız bulk yapacak. yumurtasız, yulafsız, bulk mı olur.
    Ben yumurta yemiyorum mesela Yani mide almıyor bu yüzden yiyemiyorum. yaklaşık 300-400 cal yulaf ezmeli sabah kahvaltısı 11 de tatsız tuzsuz bir öğün ile devam ediyordum bulk ta. Bazen düşünüyorum da çekilecek dert değil
    instagram.com/omersaglm

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben çekmiyorum artık, bıktım. midem almıyor bu beslenme şeklini. nisan ortasından beri hiç ağırlık yapmadım. eski sporuma döndüm mutluyum. boksu destekleyici şekilde ağırlık yapıcam artık.
    schumi
    dr.46
    iron tyson

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben çekmiyorum artık, bıktım. midem almıyor bu beslenme şeklini. nisan ortasından beri hiç ağırlık yapmadım. eski sporuma döndüm mutluyum. boksu destekleyici şekilde ağırlık yapıcam artık.
    Aynen öyle bench press, deadlift, squat yeter
    instagram.com/omersaglm

Bülent76 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Deadlifte, squata laf söyleyen taş olur, tövbe edin
    Bel fıtığım var ama bu hareketleri yapmadan çalışmış saymıyorum kendimi

770
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kilolarla et,pirinç yemek tartışılınca bu video geldi aklıma.

https://www.youtube.com/watch?v=YXFz1sXWh5g

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ikuybu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kilolarla et,pirinç yemek tartışılınca bu video geldi aklıma.

https://www.youtube.com/watch?v=YXFz1sXWh5g
    Rich bu işin son noktası. Adam b*k kafalının teki. Samimi konuşmaları haricinde dinlemem. Onun yerine ct iyidir tam motivasyon aracı
    instagram.com/omersaglm

yearone - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    IF diet benim gözümde yağlı insanlar içindir ya da vücudunu sabitlemek isteyenler için. Zamanında denedim kg veriyorsun ama kastan da yiyor. Hesapta vücudun GH seviyesi artıyor. Benim uyguladığım "carb cycling" düşük düşük yüksek karbonhidrat.. Yok kahvaltı insulin falan bunlar Savaş Cebeci lafları.(Severim kendisini)Kg vermek istersen 1 saat sonra kahvaltı yap. Öncesinde 1 saat yürü. Olay bu... Yiyeceğim yumurta beyazları ve yulaf benim insulinimi ne kadar yükseltir?
    セルカン+レーラ=愛

Absyrtos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    siz dedikten sonra araştırdım. şuan bu beslenme ve yaşam şeklini benimseyenler var fakat bu beslenme biçiminin sabit tek bir programı yok. 16 saat aç 8 saat istediğin kadar öğün ve besin tüketebileceğimiz bir şekli var. bu demek oluyorki, 8 saat isteiğin kadar ye. yani 1 öğün değil. bu yapılabilir olanı bence. çünkü öğlen 12 de başlayan yeme rutini 20 de son buluyor. bu demek oluyorki, 12-16 ve 20 de yiyebilirim. 3 öğün ile zaten standartı yakalamış oluyor. bunun yanında bende sürekli uygularım sabah öğünün atlanmış oluyor. bu sayede insülini ayarlıyor vücut. aç karnına cardio yapanlar bilirler. bu program bence uygun.

diğer program olan 24 saat aç kalma rutini iste sporcular ve ağır idman yapanlar için, özellikle vücut geliştirme için yanlış. akşam 8 de yiyip, tekrar akşam 8 e kadar aç kalıyorsunuz, her türlü sıvı serbest ama yemek yok. bu arada vücut yıkıma uğramayacak mı ? bu arada kaslar gereken enerjiyi nereden alıcak ? diyeceksiniz ki var olan yalardan. peki var olan yağları vücut nereden alacak ? yediğimizden. akşam 8 de yenen yemekte vücut, alması grekeni alacak ve geri kalanı gel bakalım sen beni 24 saat aç bırakıyorsun, şu yediklerimnden bi kısmını stok yapayım diyecek. hem yağlanacak hem kas kaybı olacak. oruç dönemi kas hacmi azalan sporcuları herkes bilir.

ben ilk programı uygulamata sakınca görmem kendi adıma ama diğer program çok mantıklı değil. belki 1 ay da 1-2 kere bedeni şaşırtmak adına karbo yüklemeleri yada karbo çıkarmaları yapılabilir ama 24 saat rutini yanlış.
    Hocam örneğin ben günde bir öğün de günlük almam gereken kaloriyi alıyorum ve geri kalan vakitlerde su tüketiyorum bunun bir zararı yok bana keyfime kalmış o 8 saat içinde genelde tek öğün yiyor bu diyeti uygulayanlar. Olay şu sabah 8 de aldığı kalori zaten bir günlük alması gereken kalori yani akşam acıkmaz ayrıca vücut yıkama uğramadan yapıma geçmez. Yıkım olması gayet normal. Ve oruç dönemi kas kayıp eden sporcuya ben sporu bilmiyordur derim. Ben ve çevrem ramazanda gayet sağlıklı ve iftardayken antrenman yaparak geçirdik. Kilo kaybetmedik ve tam tersi yağ yaktık. intermittent Fasting in işe yaradığınıda burdan görebiliriz.
    Hayat akrep yelkovan otobanında yanına yolluk almadan çıktığın yoldur.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hocam konu ile ilgili yeteri kadar bilgin olmamasına rağmen yinede sivri yorumlar yapmışsın. Sana birkaç örnek vereyim konuyu anlaman için.

Sporcular diyorsun çantalarında öğünlerini taşıyor. Benim tanıdığım sporcular bi oturuşta (bir öğünde) yaklaşık 500-600gr pirinç, 400 gr et yiyor. Mantık olarak hesaplayalım. Adam günde 6 öğün yiyorsa bi oturuşta nerdeyse 3kg pirinç 2kg dan fazla et yemesi gerekir. Sence bunu bir insan evladı yapabilir mi? Sporcular fazla yemek yiyemeyecekleri için öğün yaparlar. -ki bu konuda ısrarcı olan kai green vardı. Adam bağırsak hastalığı geçirince öğünleri arttırdı.

Diğer taraftan aşağıda bir kaç cevap gördüm ancak sana hamburger yeme şampiyonasından bahsedeyim. Adam 1 hafta sıkı diyet yapıyor sonrasında 20-30 hamburger yiyor ve hala fit bir vücudu olabiliyor. Senin 1 günde alman gereken kaloriyi 1 haftaya bölüyor. yani haftada alman gereken kalori 10.000 diyelim. hamburger yediğinde alacağın kal. 8.000 ise diğer 6 güne 2.000 kalori ile beslenirsen diyetinde hiç birşey değişmiyor.

Bu diyeti ramazan aylarında bizde yapıyoruz. ee o kadar saat aç kalıyorsun yemek yok içmek yok ama almamız gereken günlük kalori ihtiyacı var?? Ne yapalım yani aç aç takılalım mı? Mecburen iftar-sahur arası gün içinde alman gereken kalorileri alıyorsun

Sağlıklı mı tarafı tartışılır ancak olmaz diye bir şey yok. Son olarak ben tek öğünde de alabilirsin öğünlere de bölebilirsin dedim. Böyle yap demedim. Herkesin işi var gücü var. Benim bile bazen 2 öğün 1 arada yapmam gereken zamanlar oluyor.

Ayrıca diyet derken kilo almak ve kilo vermek farklı konular. Ben kilo alması için yazdım. Kilo vereceğim deseydi çok daha farklı bir öneride bulunurdum.
    Hamburger yarışmasına katılan adam çok güzel örnek internette videolarıda mevcut.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hocam benim size anlatmak istediğim öğüne takılmamanız yani istediğiniz gibi yiyin ama günlük almanız gereken kaloriyi alın

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı yearone Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    IF diet benim gözümde yağlı insanlar içindir ya da vücudunu sabitlemek isteyenler için. Zamanında denedim kg veriyorsun ama kastan da yiyor. Hesapta vücudun GH seviyesi artıyor. Benim uyguladığım "carb cycling" düşük düşük yüksek karbonhidrat.. Yok kahvaltı insulin falan bunlar Savaş Cebeci lafları.(Severim kendisini)Kg vermek istersen 1 saat sonra kahvaltı yap. Öncesinde 1 saat yürü. Olay bu... Yiyeceğim yumurta beyazları ve yulaf benim insulinimi ne kadar yükseltir?
    http://www.mendosa.com/insulin_index.htm bu sitede 31 yazıyor ama emin değilim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Absyrtos Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hocam örneğin ben günde bir öğün de günlük almam gereken kaloriyi alıyorum ve geri kalan vakitlerde su tüketiyorum bunun bir zararı yok bana keyfime kalmış o 8 saat içinde genelde tek öğün yiyor bu diyeti uygulayanlar. Olay şu sabah 8 de aldığı kalori zaten bir günlük alması gereken kalori yani akşam acıkmaz ayrıca vücut yıkama uğramadan yapıma geçmez. Yıkım olması gayet normal. Ve oruç dönemi kas kayıp eden sporcuya ben sporu bilmiyordur derim. Ben ve çevrem ramazanda gayet sağlıklı ve iftardayken antrenman yaparak geçirdik. Kilo kaybetmedik ve tam tersi yağ yaktık. intermittent Fasting in işe yaradığınıda burdan görebiliriz.
    benim yaptğım araştırmada sabah 8 de yemek diye bir program yok. 16-8 ise bahsettiğin yeme rutini, öğlen 12 ile akşam 20 arasında kalan zaman. o zamana 8 saat diyor sistem. bu 8 saatlik dilimde de istediğin kadar yiyebilirsin diyor. akşam 20 de tek öğün yiyeceksin diyen diğer yeme rutini ise 24-8. bu rutin ise sadece akşam 8 de yiyeceksin diyor. ben buna takılıyorum. 8000 kalori almam lazım misal, tek öğünde nasıl alıcam bu 8000 i ?
    schumi
    dr.46
    iron tyson

i-vtec07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    abilerim en verimli kol programı için ne yapmalıyım . o kadar bilgi karmaşası var ki . mesela kol için en verimli set sayısı 5*6 diyende var , yüksek kilo az tekrar diyende . 5*6 yani 30 hareket demek yani fazla tekrar. hacim için hangisi geçerli ?

haftada bi gün trıceps bi gün bıceps çalışıcam ikisi aynı gün olmicak onu biliyorum .

birde dambıllarla hangi hareketler en verimlisi ? hareket için tavsiye edeceğiniz video varsa çok iyi olur . iyi forumlar

770
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı i-vtec07 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    abilerim en verimli kol programı için ne yapmalıyım . o kadar bilgi karmaşası var ki . mesela kol için en verimli set sayısı 5*6 diyende var , yüksek kilo az tekrar diyende . 5*6 yani 30 hareket demek yani fazla tekrar. hacim için hangisi geçerli ?

haftada bi gün trıceps bi gün bıceps çalışıcam ikisi aynı gün olmicak onu biliyorum .

birde dambıllarla hangi hareketler en verimlisi ? hareket için tavsiye edeceğiniz video varsa çok iyi olur . iyi forumlar
    büyütmek ve hacim kazandırmak istiyorsan max ağırlıkla 8-10 tekrar yapmalısın.tabi bu max ağırlık hareketin ritmini yapılışını bozmayacak bi ağırlık olmalı.

Program olarakta ant geçmişin ne kadar bilmiyorum ama biraz altyapın varsa yeni başlamadıysan 3 hareket söyleyebilriirm.

Ez bar curl
    Alternate hammer curl
    Preacher curl

Hareketlerin yapılışına ismini youtube a yazarak bakabilirsin.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 konuk)