onat Nickli Üyeden Alıntı
siz dedikten sonra araştırdım. şuan bu beslenme ve yaşam şeklini benimseyenler var fakat bu beslenme biçiminin sabit tek bir programı yok. 16 saat aç 8 saat istediğin kadar öğün ve besin tüketebileceğimiz bir şekli var. bu demek oluyorki, 8 saat isteiğin kadar ye. yani 1 öğün değil. bu yapılabilir olanı bence. çünkü öğlen 12 de başlayan yeme rutini 20 de son buluyor. bu demek oluyorki, 12-16 ve 20 de yiyebilirim. 3 öğün ile zaten standartı yakalamış oluyor. bunun yanında bende sürekli uygularım sabah öğünün atlanmış oluyor. bu sayede insülini ayarlıyor vücut. aç karnına cardio yapanlar bilirler. bu program bence uygun.
diğer program olan 24 saat aç kalma rutini iste sporcular ve ağır idman yapanlar için, özellikle vücut geliştirme için yanlış. akşam 8 de yiyip, tekrar akşam 8 e kadar aç kalıyorsunuz, her türlü sıvı serbest ama yemek yok. bu arada vücut yıkıma uğramayacak mı ? bu arada kaslar gereken enerjiyi nereden alıcak ? diyeceksiniz ki var olan yalardan. peki var olan yağları vücut nereden alacak ? yediğimizden. akşam 8 de yenen yemekte vücut, alması grekeni alacak ve geri kalanı gel bakalım sen beni 24 saat aç bırakıyorsun, şu yediklerimnden bi kısmını stok yapayım diyecek. hem yağlanacak hem kas kaybı olacak. oruç dönemi kas hacmi azalan sporcuları herkes bilir.
ben ilk programı uygulamata sakınca görmem kendi adıma ama diğer program çok mantıklı değil. belki 1 ay da 1-2 kere bedeni şaşırtmak adına karbo yüklemeleri yada karbo çıkarmaları yapılabilir ama 24 saat rutini yanlış.