Edit: set sayısını unutmuşum 3 set.
Edit: set sayısını unutmuşum 3 set.
Dostum açıkçası ben haftada 2 kez biceps ve triceps çalışırım, aynı günde çalışırım ve bu şekilde daha iyi gelişim gözlüyorum. Bu birazda vücudunun vereceği tepkiye bağlı.
Kol yapacağım günlerde programı sürekli değiştirmem genelde aşağıdaki hareketleri yapar bırakırım.
Biceps için dumbell curl ve machine curl
Triceps için triceps extension ve push down
2 hareket yaparım 3 veya 4 set olur. her sette yaklaşık 8 tekrar yaparım.
Bazen karıştırırım bi biceps bi triceps hareketi yaparım bazen super set fln denerim.
Bende haftada bir kez kol yaparak kollarım pek büyümedi ben önermem. Birde ayrı günlerde yapınca da istediğim pump oluşmadı ben ikisini aynı günde yapmaya başladım. Tercih senin
instagram.com/omersaglm
Eminim bir çok defa yazılmıştır fakat 253 sayfa içerisinden bulmam çok güç o yüzden bilgi sahibi olanlardan yardım istiyorum. Geçmişte spor alt yapım var fakat son senelerde boğazıma düşkün ve hareketsiz olduğum için baya kilo aldım.
Boyum 1.75, kilom 90. Kimse 90 kilo olduğuma inanmıyor, daha zayıf gösteriyorsun diyorlar ama kendimi artık topaç gibi hissediyorum. 10 gündür spora başladım. 1 saat civarı yürüme ve koşma karışık kardiyo yapıyorum.
Göğüs, göbek ve kalçamda bütün kilolar. Özellikle göğüs ve göbekte. Yağ yakımı için doğal olarak önerebileceğiniz neler var? Yeşil çay vs. gibi.
bi insan 2 ayda 12 kg alırmı ya, nefret ettim kendimden![]()
Dr.ECU
Yeşil çay ve limon ile bir karışım hazırla ve spor boyunca iç. Sabah kaldığında ilk işin su içmek olsun sonrasında ise kahvaltını hemen yapmak yerine biraz sallan mesela sabah 7 değilde 9 gibi. Mutlaka ağırlık çalış. Kardiyo için ayırdığın özel günlerde performansa ve güce yönelik çalışmalar yap. Sadece kuru kuru bisiklet çevirip dönme. Haftada en azından 3-4 gün spor yapmaya çalış. Yağ yakımı bir yana spor öncesi aldığın yiyeceklere çok dikkat et. Akşam 7 den sonra ağır besinler (şekerli, yağlı, hamur işi) kesinlikle tüketme. Gün içerisinde öğünlerine mutlaka bir miktar yoğurt ekle ve öğünlerini daha tatsız tuzsuz şekilde güncelle. Örneğin patates kızartması yerine haşlanmış patates yemek gibi
Eğer ağır diyet yapacaksan multivitamin ve omega 3 takviyesi almayı unutma.
İlk etapta söyleyebileceklerim bunlar. Kısa zamanda toparlaman dileğiyle
instagram.com/omersaglm
arkadaşlar kilo vermek için herbalife kullanan var mı tavsiye edermisiniz.
Arkadaşlar, 1.79 boy, kilo 77, yağ oranım % 17.5. Yeni başladım, her antrenman da ısınma ve 150 kalorilik bir cardio yapıyorum, ama bazı sporcular görüyorum, uzun cardiolar yapıyorlar, antrenmanın içine, hafta da bir 400-500 kalorilik bir cardio koymalı mıyım ?
Polo TDI WRC İsot Edition / Powered by İsot
Instagram : mehmetguliaytar
Instagram: http://instagram.com/ers10weys91#
Eğer vücut geliştirme yapıyorsan kardiyo pek önerilmez. Onun yerine 2-3 günde bir yarım saat hafif tempo kardiyo iyidir. Gerçi söylüyorum ama ben onu bile yapamıyorum
Ancak öncelikle fit bir vücudum olsun ve yağ yakımı sonrasında kas geliştirme yapayım diye düşünüyorsan haftada en az 1 gün yoğun kardiyo önerilebilir. Gerçi kardiyo tek başına bir halta yaramaz. Bunu kaliteli bir beslenme programı ile birleştirmen gerekli. Önceliğin beslenme programı olsun yarım saat az yarım saat çok koşman vücudunda anormal etkiler yaratmaz
instagram.com/omersaglm
geçen haftaki türkiye şampiyonasını takip eden oldu mu? eskiden paylaşılırdı burda. benden ufak bir bilgi. aynı salonda çalıştığım fırat ürün kardeşim kendi kategorisinde 1. oldu. 2 ay sonra valencia'da dünya şampiyonasına katılacak inşallah. tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum
1-1.5 aydır spora başladım hem kilo hemde kas kazanmak için protein felan kullanmayı istemiyorum nasıl kilo alabilirim yemek listesi gibi ne olabilir
bana dedikleri makarna yagsız lapa pilav tavuk ızgara felan ama bu sankı yeterli gelmiyor neler yapabiliriz daha başka
ve protoin tozu zararlımıdır
çarşamba başladım 3 gündür kol göğüs vs deli gibi acıyor ağırlıkta basmadık vücüt çok ham sanırım :/ bi dahaki seansa gidesim gelmiyor