User Tag List

Sayfa 6/9 İlkİlk ... 45678 ... SonSon
169 sonuçtan 96 ile 114 arası

Konu: Marmaray hakkında.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    forumun adı techjapan.com olsa yeriymiş amba çok japon hayranı varmış. hepinize benden birer geyşa.

diğer yandanda bana göre bütün testler yapılıp a dan z ye kadar öyle açılmalıydı. Sonuçta kul yapısı. Bana göre o boşaltım pompaları bile denenmeli. onu geçtim bizim Türk aklıdır. mühendis her nekadar herşeyi tasarlarsada sonuçta iş işçide biter bana göre. Mühendis der 5 koy işçi 3-4 koyar gerisini satar. aaa olur mu öyle hiç demeyin. Oluyor

bunların dışında gayet güzel gerekli bir proje bana göre bir sonraki proje metrobüs yoluna kat çıkıp tren yapmak ardından metrobüs yolunu e5'e geri kazandırmak olmalı böylece hem trafik aksamaz hemde bir süre sonra e5'e ek şerit açmış gibi olursunuz.
    “The S2000 is nothing so much as a legend in its own time. If you don’t like it, you probably haven’t driven it hard enough.” - Jalopnik

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı sanctuary35 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu proje akpnin projesi değilki. zemin etüdleri 1987lerde yapıldı. ozamanlar akpmi vardı?
    ha yapım sırası akp hükümetine denk geldi.
    bu tarz büyük işle hükümetlerle ilgili olmadığını düşünüyorum.
    tarih planlayanı başlayanı değil bitireni yazıyor.

Kaldırımları yenilemek kadar basit birşey değil ki bu sırası denk geldi de yaptılar diyorsun. Büyük işti ve yapıldı, ve herkes bu projeyi tayyiple anacak, sağa sola atlamanın bir anlamı yok..

Hem bunu tartışmayada gerek yok biz sonucuna bakalım, marmaray hayata geçti mi geçti, işe yarayacak mı evet ama diğer ulaşım sistemlerine entegre edilmesi ve banliyö hatlarının bir an önce yenilenin çalışması lazım..

o zaman halkalıdan , gebzeye tüm şehri boydan boya geçen modern bir ulaşım aracımız olacak, entegrasyonlar bitince pendiği atatürk havalimanına, maslağı kartala raylı sistemle bağlamış olacak..

yeterlimi kesinlikle değil..

bence şehrin kuzeyinden geçen bir yay şeklinde bir metro hattı ve boğaz geçişi daha olmalı bence,

örneğin:

bakırköy --> kağıthane --> maslak --> kavacık --> kozyatağı

şeklinde bir hat olursa, şehrin etrafında ring sistemi kurulmuş olur

ama böyle bir proje gündem de yok malesef..

mhmtsrtp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İstanbul a hayırlı uğurlu olur inşallah. Henüz binmedim ama ilk fırsatta deniyicem. Erken açılmış geç açılmış muhabbetine gelince o konu hakkında yorum yapamıcam çünkü bilgi sahibi deilim yorum yapan diğer arkadaşlar gibi :S Türk halkı deneme tahtası modunda saçma sapan ortaya çıkan alakasız haberlerede hiç kulak asmıyorum öyle olsa resmi ilk seferi tayyip yapmazdı. İnşallah hayırlısı olur memleket için ne diyelim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı XSi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bence şehrin kuzeyinden geçen bir yay şeklinde bir metro hattı ve boğaz geçişi daha olmalı bence,

örneğin:

bakırköy --> kağıthane --> maslak --> kavacık --> kozyatağı

şeklinde bir hat olursa, şehrin etrafında ring sistemi kurulmuş olur

ama böyle bir proje gündem de yok malesef..
    Mecidiyeköy-Tekstilkent metrosu var ayın 18nde ihale edildi.. Beşiktaş'ta sanırım füniküler ile entegre olacak.. Şişhane-Hacıosman metrosu mecidiyeköy durağından aktarma olacak yeni hatta.. Hat M.köy, çağlayan, kağıthane, nurtepe, yeşilpınar, gazi mahallesi, 100yıl, metris,tekstilkent sırasında ilerleyecek..

Safak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kısaltma olarak ERTMS (European Rail Traffic Management System) adı verilen sinyalizasyon sistemi... Son derece güvenlidir, Siemens'in bir kolu tarafından üretilmiş uzman Türk personel tarafından montajı yapılmıştır. Testleri bölge bölge yapılan sistem Tren'lerin içinde kurulu onboard sistem ile çalışmakta, makinist ve merkez tarafından sürekli takip edilmektedir.

Tünel...
    Tünelde senelerdir binlerce personel ve onlarca oto adı verilen iş makinaları çalışmıştır.

Görmediğiniz birçok güvenlik önlemi vardır.

Projeler ve malzemeler ne malıdır, ne malı değildir çok önemli değil. Ağırlıkla Türk mühendisleri, Türk teknisyen, teknikerler ve işçileri tarafından montaj işlemleri yapılmıştır. İçerde çalışmalar sırasında siyaset ve siyasetçi yoktu... Onlar dışarda ne dedi kimsenin umurunda olmadı. Çalışan (ki kolay koşullarda çalışılmadı...) herkez elinden gelenin en iyisini yapmak için uğraştı. Projenin büyüklüğünün ve öneminin herkez farkındaydı.

Ülkemiz için çok yeni sistemler ve çok geniş kapsamlı bir projedir, ilk dönemler ufak tefek aksilikler hatta eksiklikler olması mümkündür. Bunlar zamanla düzelecektir. Ama emniyet ve güvenlik konusunda asla taviz verilmedi. Herşey defayen test edildi. Tabi herşey Allah tarafından... Ama kullar burada elinden gelenin en iyisini yaptı.

Bundan sonra işletme kamunun.... Devlet işletecek. TCDD'nin de adam ayırmadan, kayırmadan en iyi ve en gözde personellerini seçtiğini ve yerleştirdiğini düşünüyorum.

RedSun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı gcapraz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    şu marmarayın hangi otobüs metrobüs sehir hatları vapuru veya buna benzer bir toplu taşımanın zorlugu ya da yogunlugu görülüp yapılmaya çalışıldı?

otomobillerin karşıya geçme sorunu var yayaların degil...

yanlış bir proje oldugunu düşünüyorum... aynı olay hongkongta var. hem deniz hem metro hemde karayolu ile denizin altından karşıya geçilebiliniyor hemde 10 yıldan fazladır. ben 10 yıldır biliyorum hongkong denizaltı araç tünelini çünkü bizimki gibi köprü yok orada. bizde 2 tane köprü var. köprülerdeki trafik sıkışıklıgının sebebinin gişeler oldugunu görememek rant kapısı olarak görmektir...

zaten hgs ile ogs aynı gişelere konabiliniyor kaldırsalar gişeleri trafigi en kolay rahatlatma yolu. çok rahatlatmayacak ama ufak bir uygulama ile yeterli olucaktır.

trafigi rahatlatmanın en temel yolu egitim. insanlarımız tabiri caiz ise yolda yürümeyi bilmiyorlar.
    ya sen istanbulda yaşamıyosun yada 2050 senesinden yazıyosun. daha kendi kendine giden araç icat edilmedi -en azından türkiyede yok-

HK da geçmişten süre gelmiş bir şehir planlaması var, henüz ülkemiz şehir planlamasıyla yeni tanıştı. zamanla 3. köprü ve yine boğazın altından geçicek olan 2 katlı tünel inşaa edilecek.

zamanında metrobüse sokup çıkaranlar bugün müptelası olmuş bi vaziyette görünen o ki zamanla insanımız mamarayında müptelası olacak hatta şimdiden duyar gibiyim; tıpkı metrobüsten önce ben nasıl karşıya geçiyomuşum, ben nasıl işe gidip geliyomuşum diyenler olduğu gibi, marmaraydan önce ben nasıl yaşıyomuşum diyenleri.

bugün marmarayda aksaklık oldu diye sevinenler yarın birgün kendi uçağımızı yaparda düşerse o uçak götünüze kına yakarsınız.

AEAlmas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kadir jdm civic Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Akdeniz universitesi mezunuyum secimlere yetiştirebilmek adına sana travayın deneme sürüşünde şaranpolden gecen tranvayın rayların hatalı yapılması sebebi ile devrilmesini, tranvayın raydan cıkarak ceza evi duvarına çarpmasını hatırlatırım.

Mevzu ülkemize birseyler yaptığında illa o projeye zaman kısıtlaması koymak ve bu zamana diretmek o yüzden hatalı yanlış oluyor bunun ceremesini gene halk çekiyor.
    Tranvay i hangi parti nin belediye baskani yapip secimde secilememisti Cevabi basit suan marmaray i yapan parti inşallah baska sorunlar olmaz insanlar kullanirlar uzun senelerce sorunsuz

coastguard - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı RedSun Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ya sen istanbulda yaşamıyosun yada 2050 senesinden yazıyosun. daha kendi kendine giden araç icat edilmedi -en azından türkiyede yok-

HK da geçmişten süre gelmiş bir şehir planlaması var, henüz ülkemiz şehir planlamasıyla yeni tanıştı. zamanla 3. köprü ve yine boğazın altından geçicek olan 2 katlı tünel inşaa edilecek.

zamanında metrobüse sokup çıkaranlar bugün müptelası olmuş bi vaziyette görünen o ki zamanla insanımız mamarayında müptelası olacak hatta şimdiden duyar gibiyim; tıpkı metrobüsten önce ben nasıl karşıya geçiyomuşum, ben nasıl işe gidip geliyomuşum diyenler olduğu gibi, marmaraydan önce ben nasıl yaşıyomuşum diyenleri.

bugün marmarayda aksaklık oldu diye sevinenler yarın birgün kendi uçağımızı yaparda düşerse o uçak götünüze kına yakarsınız.

Zamanın metrobüse sokup çıkarmadılar abicim. Direk metrobusü bize soktular 1.2 m eurolara, sonra ne oldu phileaslar gitti yarı fiyata capacityler alındı .

O zamanda millet yolda kalıyor la bu dediğinde
    çıkıp aşırı yüklemeden oluyor dediler 'biz iyi biliriz'' dediler sonra patladı

Sen diyorsun ki millet müptela oldu metrobüse .Az açıp gazete okursan bu metrobüs projesinin aslında bir boka yaramadığı aynı yola ''gerçek anlamda modern şehirlerde olduğu gibi metro'' yapılacağı söylendi.
    Ayrıca milletin nasıl dünya metropolü şehrinde nasıl *** göte taşındığını görmezden gelmek ayrı bir mevzu .

Bizim mala lafımız yok estek köstek taşlar yerine oturacaktır !Ama öyle bir paketleyip itelemeye çalışıyorlar ki anlamıyorum.Gözümün gördüğü ile ortaya çıkan problemler, hizmet kalitesi birbiriyle çelişiyor.

saygılar

tool - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Experience is what you get when you don't get what you want.

Low-Rider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    50 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Alıntı RedSun Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Kusura bakma ama saçmalamışsın, kimse metrobüs'e keyfinden binmiyor mecburiyetten biniyor, o güzergah üzerinde varmı başka otobüs?

karsiyakaliozi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    japonlar işin içinde de olunca iyide kaza oldumu onlar sorumluluk alıp cezayı kendilerine kesip intahar ediyorlar bizimkiler bu işleri ahirete bırakıyor o yüzden bizim insanımız daha çok ölür hızlı trende metroda orda burda ... nerde bizde delikanlı yönetici
    ''Türkiye; Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e..." DANIEL DUMOULIN

SekoLive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    beyler japonlar okey temiz sağlam iş yaparlarda, siz 3 köprü temel atma olayını izlediniz mi?

2-3 (seneyi tam hatırlamıyorm ama beklenenden kısaydı)senede bitirirsiniz v.s. diye adamlara canlı yayında bastırdılar adamlar bi şok oldu sonra kafa sallayp hadi hayırlı olsn diyip bitirdiler o görüntüleri kesinlikle izleyin. bizimkiler adamları kendine bırakmamıs olabilirler.

bu sabah marmaraya aktarma olayında gelişme vardı. makinst ayrılıkçeşme istasyonuna geldiğimizde marmararay sirkeci istasyonu kapalıdır anonsu yaptı ve inenlerin sayısı 10-20 civarıydı dünki gibi bi anda boşalmadı metro.

böyle işlere parti katmamak lazım eğer faydalı bir işse doğru yapıldıgı takdirde, sevmediğin x parti yaptı diye karalamakda cahilce, fakat açılısda ulastırma bakanlıgı v.s. bayrakları yerine iktidar partisi bayraklarıyla alanı donatmakda ayrı bi ayrımcılık olmuş.

bu arada ortak noktamız herkes şehir plancısı gibi forumda fırsat verseler şehri iyi planlayabiliriz

bide üstlenici firma sahibi yada yöneticisinin bir demeci var bitmezse intihar edicekdik o tarihde diye, mevzu buraya kadar getirildiyse zamanda kısıtlıysa siz düşünün neden yarım yamalak acıldıgını
    Biz Kaybettik, Cennet Kazandı. Seni Çok Özlüyoruz Kubilay YILDIZ

josefsalvatini - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Metrobus konusunda bir bilgi vereyim

Sınıf arkadasım İstanbul ulaşımda projeci olarak çalışıyor
    O güzergahta raylı sistem hattı süresi ile lastik tekerli hattın süresi (sogutlucesme edirnekapi ) ikisinin yapım süresi arasında ciddi imalat süresi farkı var oldugundan metrobüs ortaya çıktı

Yani ulaşım icin acil bir uygulama yapılması gereğinden eğer ki bu kadar çabuk bir çözüm olmasaydı suan berbat bir toplu ulaşım sorunu yaşıyorduk

Kaldiki metrobüs yapılırken metro projesi çizildi hatta birçok yerin projesi bitti ama hersey sıra ile ilerliyor

Metrobüs Gececi bir çözüm olarak yapıldı zorunluluktan yapıldı ayrıca köprü üzerinden raylı sistem malesef eldeki köprü ile suan mümkün degil di
    TeamPASAOGLU

ANIL ERCAN
    Misafir
    Bu konuda yazanların japon aşkı Hondadan vtecten geliyor Marmaray bahane

Anıl E. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Açılış ne alakaysa akp bayraklarıyla olduğu için desteklemiyorum,demekki sadece akp'liler binecek bizim ne işimiz var .
    imzasız..

Emre Ekrem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı serkanokan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bunlar hep ariza lobisinin isleri.
    Süpermiş

Ayrıca Vatandaş için yapılan bir hizmet bu şekilde xxx tarafından sahiplenilip xxxx grubuna mal ediliyorsa, en azından benim için çirkinleşti, takdir ederken eleştirir oldum.
    /// PEUGEOT SPORT
    Undertaker

PSA Brothers

bilalasmali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Anıl E. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Açılış ne alakaysa akp bayraklarıyla olduğu için desteklemiyorum,demekki sadece akp'liler binecek bizim ne işimiz var .
    Eminmisin yoksa tek yük ufak ak bayraklarını tüm açılışa mı maal ediyorsun ben hep Türk bayrağı gördüm en büyük bayraklarda tv den gözüken Atatürk bayrağı ve Ayyıldızlı bayrağımızdı...

Zamanında 2.köprüyü istemezük diyenlerde vardı en güzel boğaz manzaralarında onların evleri var şimdilerde..
    Bence büyük konuşmamak gerek binmem ,bizim ne işimiz var gbi...
    Tikkat Laz

Runo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şu güzelim projeyi destekleyip gurur duymak varken çamur atmak niye anlamış değilim. Bu projeye çamur atanlar (sözüm meclisten dışarı) o marmaraya binecek mi ? BİNECEK. 3. Köprü yapılmasın edilmesin diyenler ortalığı karıştıranlar o köprüden geçecek mi ? GEÇECEK. Denizin içinde yol yapmak tünel yapmak nedir ya nedir bi düşünün çok basit birşey mi arkadaşlar ? Elbette ufak tefek sorunlar olabilir, olacaktır da ama denizin altından binlerce insan taşıyorlar sonuçta, mühendisler sizce en ince ayrıntısına kadar bu işi yapmamışlarmıdır ? Ben yaptıklarının kanaatindeyim. Kimseye karşı çıktığım saygısızlık yaptığım da yok "herkesin fikrine saygı duyarım ama biraz mantıksal düşünmekte önemli" keşke böyle, insanlar birbirini yiyeceğine bir kez olsun birşeyle hep birlikte gururlansak..
    .

Detailing Bölüm Başkanı imprezaWRC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı tool Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dün Ayazağa Ağaoğlu My Home projesinden bir kaç fotoğraf çektim, yakında yeşil alan kalmayacak, her yere önce bina dikiliyor. Önce şehiri genişletiyorlar sonra alt yapı getiriyorlar.

Ankara-Yapracık'daki Toki konutlarının şehirle bağlantısını sağlayan metro veya metrobüs var mı?
    Ankara-Mamak'daki Toki konutlarının şehirle bağlantısını sağlayan metro veya metrobüs var mı?
    Alemdağ'daki Toki konutlarının şehirle bağlantısını sağlayan metro veya metrobüs var mı?
    Kayabaşı'ndaki Toki konutlarının şehirle bağlantısını sağlayan metro veya metrobüs var mı?
    Dünya'nın neresinde otoban kenarında avm var?
    Dünya'nın neresinde otoban dibinde yapılaşmalar var, toplu konutlar var? İmar izinlerini kim veriyor ? Sonrada vay efendim trafik oluyor, çok enteresan neden acaba?
    Baktılar trafik çözülmüyor, okulu,camisi, alış veriş merkezi olan konutlar, siteler dikelim, buradaki adamlar buradan dışarı çıkmasınlar dediler.
    Cem Ceminay'ın Batı Şehir reklamını dinleyin, ne demek istediğim daha net ortaya çıkacak.

3.köprüde bir halta yaramayacak çünkü adamlar 3.köprüye ulaşabilmek için 2.köprünün bağlantı yollarını kullanacak, mevcut yolları bağlantı yolu yapacaklar, böylelikle trafik olmayan bölgelerde bile trafik olacak, bakınız Kurtköy. Ve 3.köprü daha açılmadan, bitmeden tüm uyanık müteahhitler o güzergah üzerine konut dikme peşine girdi. Bu ne demek, şehir yine kontrolsüzce büyüyecek demek.

Marmaray, evet iyi hoş oldu da, yahu zaten Üsküdar'dan Eminönü'ne, Sirkeci'ye, Kabataş'a, Beşiktaş'a geçmekte sıkıntı yoktu ki, yayalar zaten en kötü 15dk'da diğer yakaya geçebiliyor. Ve ayrıca, Üsküdar'da Kadıköy'de zaten bir yoğunluk var; şimdi o yoğunluk dahada içinden çıkılmaz hale gelecek. Çünkü adam evinden metro ile marmaray'a ulaşamayacak, otomobili olan yine otomobili ile marmaray istasyonuna gidecek, park yeri arayacak, yasal değnekçi ispark bir kaç yeri otoparka çevirecek.
    Bakınız metrobüs uzunçayır durağı; yahu ben bunca yıldır o noktadan frene basmadan geçerdim, artık oradaki durak yüzünden resmen hareme kadar kuyruk oluyor ve neredeyse günün her saati böyle.

3.köprü yerine de bir kaç noktadan karayolunu tüp geçitle diğer yakaya bağlasalardı daha şahane olurdu.

Neyse, marmaray hayırlı olsun demekten başka birşey bana düşmez.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)