Teşekkür ederim sinan abi doğru bildigim şey meğer yanlıstanda öteymiş ben direk denizin altından biliyodum bu projeyi meğer deniz tabanının altındaymıs vay be.
Teşekkür ederim sinan abi doğru bildigim şey meğer yanlıstanda öteymiş ben direk denizin altından biliyodum bu projeyi meğer deniz tabanının altındaymıs vay be.
dış ülkeden teknoloji satın alıyosun, adamlara güveniyosun, neden? nerden bilsin hollanda ülkemizin ulaştırma açlığını? ne onlar bu kadar yükün kaldıramayacağını biliyordu nede bizimkiler bunu tahmin edebildi. bazı şeyleri tecrübe ederek öğreniyorsun.
yahu iyide metro yapımını sen 1 haftada olacak bi iş sanıyosun herhalde. bu zamana kadar ülkeyi yiyip bitirmekten hangisi hizmet etmişte ulaştırma sorununu çözebilmiş?
farkındamısın bilmiyorum ama bu ülkede ne olduysa son 10 yıl içerisinde oldu. belki ben göremeyeceğim ama sen göreceksin bu ülkenin güzel günlerde olacağını.
insanların *** göte gitmesi normal, bak japonyaya!? adamlar birbirine dayaya dayaya gidiyor metrolarda-ki adamlardaki metro sistemi en az 7 yollu.
sen engelleyebilirmisin bu memlekete gelen göçü? bu göç engellenemedikce ne 3. köprü ne 3. marmaray nede metro yolları yeterli olacaktır.
daha dur bakalım dün 1 bugün 2. yeni yapıldı herşey zamanla rayına oturacaktır
gazete okudum ilk günden 750 bin kişi taşımış daha ne olsun..
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)
düne göre bugun sabah daha fazla kişi metrodan marmararaya aktarma yaptı.
yanlız kartal kadıköy metrosundaki yogunlukda 2 katına cıkms durumda... çok rahat bindiğim metroya bu sefer zorlukla bindik bizden sonraki duraklardakilerin bazıları kaldı bi sonraki trene., umarım bu hattada bir çözüm gelir sefer sıklıgı v.s. yapılarak.
Biz Kaybettik, Cennet Kazandı. Seni Çok Özlüyoruz Kubilay YILDIZ
Bir yanda Ak taraftarları bir yanda gereksiz karalama yapan ve açık bulma peşinde koşan taraflar. Böle olduğu sürece ilerleme katedemiyoruz, birlik olamıyoruz yazık.
Allahtan forumumuzda aklı başında kişilerde var, bilgi paylaşımlarından faydalanıp yeni bilgiler öğreniyoruz.
Marmaray konusundaki fikrim ise faydalı güzel bir proje ama ufak tefek eksikleri ile hizmiete girmiş bir proje. Zamanla tamamlandığında daha başarılı olacaktır. Ancak İstanbul için yeterli değil malesef çok eksiği var ulaşım konusunda İstanbulun.
ben neden denizyolunun daha aktif kullanılmadığını bir türlü anlamıyorum. denizotobusu olsun arabalı feribotlar olsun.
sebebi nedir acaba?
İstanbul'a göçü durduramazsan o marmaray sadece devlete para kazandırır.
Trafiği çözecek bir proje yok.Sadece daha fazla gelir sağlanacak milletin cebinden daha fazla para çalacak projeler var.
Ben bunların kafasında olsam trafiği daha da arttırırım ki. Nasılsa benzin mazot almak zorundalar derim.
Bizi enayi yerine koyuyorlar.Bizde paşa paşa vergileri ödemek zorunda kalıyoruz istesekde istemesekde.
Marmaray ve Metrobüs'ün amacı trafiği azaltmak değil.Amaç milleti ulaşımda tekel ağa mahruz bırakıp cebini sömürmek.
Milyarlarca dolar açık verirsin sonra o açıktan aldığın 8 milyar dolara marmaray yaparsın ADAM BAK YAPTI diye sevinirsin.
Bizim bu ülke çalınana değil yapılana baktıkça bu hırsızlık bitmez.
Hayırlı olsun MARMARAY.
Bir kaç şey söylemek istedim bu yoruma,
İlk olarak bu tip projeler çok büyük mühendislik projeleridir, senin benim cebimizden çıkan paralarla yapılmaktadır. Bundan dolayı alınan metrobüsler yokuşu çıkamadı adamlar da tahmin edemedi diye bir açıklama olamaz ve kabul edilemez.
Sen o projeyi yapan taraf olarak aldığın aracın teknik yeterliliğini bilip benim paramı sokağa atmamakla yükümlüsün.
Marmaray gibi ciddi bir projede de aynı şey geçerlidir. Zamanla oturacak diye bir saçmalık olamaz. En basit işler bile normalde defalarca test edilerek tamamlanır. Marmaray gibi bir projede adam gibi test yok sırf 29 ekime yetişsin cumhuriyet bayramı kutlamaları ile yarıştırılsın diye açılıyor.
İlk gün o tünelde yürüyen insanları elektrik çarpsaydı ne olacaktı ? Zamanla oturacak kusura bakmayın mı denecekti ? Ya da çok kalabalık oldu o yüzden sirkecide durmadık üsküdarda inin diye bir saçmalık dünyanın neresinde kabul görür ? Çok kalabalıksa hesabını doğru yaparsın 15 dakikada bir değil 10 dakikada bir sefer koyarsın
Sapla samanı karıştırmayın lütfen, marmaray uzun vadede istanbula faydalı olacaktır fakat popülizim uğruna çok büyük risklerle ve yarım yamalak açılmıştır.
Bizim en büyük sıkıntımız fanatikçe taraf tutup hatalarımızı görmemeye, ders almamaya alışmış olmak...
Japonya örneğine gelirsek, Japonyanın yüzölçümü, nüfus yoğunluğu, metronun yapılma yılı gibi kriterleri gözönünde bulundurmadan onlarda *** göte gidiyor o zaman bizim de gitmemiz normal demekle olmuyor bu işler, o zaman ben de derim ki japonya başbakanı hakkında sürüsüyle yolsuzluk davası yok ama bizimkinin sırf dokunulmazlığı sayesinde bekleyen bir sürü yolsuzluk davası var ne iş ?
Metrobüs dedin diye yazasım geldi;
DÖNEM: 23
Metrobüste ağır fatura – Sendika.Orgİstanbul'un en önemli sorunlarından biri ulaşımdır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından ulaşımda yaşanan sorunları çözümleyeceği iddiası ile Avcılar-Söğütlüçeşme hattında kullanılmak üzere 50 adet Phileas marka otobüs satın alınmıştır. Alınan 50 otobüse toplam 60 milyon avro ödenmiştir. Ancak alınan otobüsler ulaşımda kolaylığı sağlamadığı gibi, sık sık arızalanması nedeniyle yolculara da sıkıntı yaşatmaktadır. Çok yüksek fiyatla Hollanda'dan getirilen Phileas marka otobüsün 35 tanesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından seferden kaldırılmıştır .
Phileas marka otobüslerin, İstanbul için en uygun araçlar olduğu yönündeki açıklamaların gerçekle bağdaşmadığı, vatandaşların yaşadığı somut örneklerle ispatlanmıştır. Yokuş çıkmakta ve hızlanmakta zorlanan, süspansiyon sisteminde sorun olan ve yol tutuşunda bekleneni vermediği ifade edilen Phileas marka otobüslerin İstanbul trafiği için en uygun araç olmadığı ortadadır.
İETT Genel Müdürlüğü'nün, İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haluk Gerçek'e, 2007 yılında hazırlattığı fizibilite raporunda "Metrobüs projesi için değerlendirilen iki otobüs seçeneğinden, Capacity otobüsünün finansal değerlendirme göstergeleri, Phileas otobüsüne göre önemli ölçüde daha iyidir." denilmektedir. Bunun yanında, Fransa Ulusal Bilimler Araştırma Kurumu için araştırmalar yapan Robin Foot da Phileas marka otobüslerin kent taşımacılığında sakıncaları olduğuna dair bir rapor hazırlanıldığını ifade etmiştir.
Yapılan fizibilite çalışmasına rağmen hem ekonomik olarak, hem de kapasite olarak daha iyi durumda olan otobüslerin seçilmeyerek Phileas marka otobüslerin satın alınması, İstanbul gibi kenti yönetenlerin, yönetim anlayışındaki zafiyet ve yanlışlıktan kaynaklanmaktadır.
Büyük bir maliyetle alınan otobüsler şu anda kullanılmamakta ve depolarda bekletilmektedir. Oysa İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı tarafından yapılan açıklamada 1 Mayıs 2009 tarihinde bu araçların tamamının seferde olacağı ve hiçbir sorun yaşanmayacağı ifade edilmişti. Metrobüslerin tamamının söylenilen tarihte seferde olmaması ve sık sık yaşanan arızalarla ilgili olarak şimdiye kadar İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından kamuoyunu bilgilendirici ve tatmin edici bir açıklama da yapılmamıştır. Türkiye'de kendi ürettiği körüklü otobüsleri almak yerine Hollanda'dan İstanbul trafiğine uygun olmayan otobüsleri alan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kamu kaynağını israf etmiştir.
Yazdığın yazının tek bir noktasına katılıyorum.Rampa çıkamıyor
Fransa Ulusal Bilimsel Araştırma Kurumu da 3 yıl önce hazırladığı raporda “manyetik kılavuzlamalı” Phileas marka metrobüslerin kent içi trafiğe uygun olmadığına dikkat çekmişti. Araçların bu özelliğinin devre dışı bırakılması durumunda klasik araçlardan yaklaşık iki kat daha pahalı olduğuna, araç kütlelerinin hafifletilmiş olmasının bir dezavantaj haline geldiğine vurgu yapılmıştı. Şu an hizmete sunulan az sayıdaki Phileas marka metrobüslerin en önemli eksikliği rampa çıkma konusundaki yetersizliği. 15 Mayıs günü Haliç rampasını çıkamayınca yolda kaldı. Bu marka araçların rampa çıkamadığı yönünde eleştiriler daha önce de gündeme gelmişti.
Haklısın 10 yılda ne kadar kamu kaynağı varsa tüketildi, satılmadık, özelleştirilmedik kurum kalmadı.
Ha birde Metrobüs için e-5'ten şerit çalarak yaratılan yol için harcanan para ile aynı mesafede 4 şeritli otoban yapılırdı.
Japonya'ya gitmediğin de çok belli, o filmlerden, belgesellerden gördüğünle Japonya olmuyor. O bahsettiğin yoğunluk işe gidiş ve işten dönüş saatlerinde oluyor. Bizde şimdi Kadıköy'den metroya bin yerçekimsiz ortamda seyahat edersin.
7 yollu metro ne oluyor onu bir açarsan bizde öğrenmiş oluruz. Alt alta 7 hat aynı noktadan geçmez, milyon tane kuvvet var, o kadar tünel birbirini taşıyamaz.
Bak sorun ne biliyormusun; sorun şehrin kontrolsüz büyümesi ve sen diyorsun ya ne olduysa 10 yılda oldu diye, o 10 yılda Toki'nin diktiği hiçbir toplu konuta metro veya metrobüsle ulaşamıyorsun. Yani, ben belediyeciliği iyi bilirim diyorlar, madem öyle o zaman şehir planlamasından neden bir habersin, neden şehri büyüteceğin noktalara önce alt yapı ve ulaşım sağlamıyorsun. Neden rant uğruna olup olmadık yerleri imara açıyorsun, neden otoban kenarlarına avm yapılmasına izin veriyorsun...
birader adamlar duble yol yaptım,marmaray yaptım,onu yaptım,bunu yaptım diye böbürleniyorlar. bunlarla gözü boyanan da alkış tutuyo. ulan bakkaldan su alıp içene kadar 10 tane ayrı vergi,içtikten sonra işeyene kadar 10 tane ayrı vergi veriyorum. yapacaklar tabi. cebe indirdiklerinden kalanlarla yapacaklar. eşşek gibi yapacaklar. 29 ekimde cumhuriyet bayramından çok marmaray bayramını kutlayanlarıda biliyorum..
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)